Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: lutuf Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4283

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: lutuf
    Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2022 Saat 12:24
Öğrenci (Talebe) değilim..
Öğretmen (muallim) olamadım..
Yazar (müellif) olmayı beceremedim..
Öğretici (muarrif) olmak ne kelime yanına yanaşamıyorum.
Sadece (tâlib) öğreniciyim.

Öğrenici olmak için muarrif, müellif ve muallim olmak yetmiyor. Zaten bu Hazır açık ve seçik Anlaşıllır yani SEHİL yazan zevat eteklerindeki malı dökmekten öğrenmeye ve öğrenici olmaya fırsat bulamıyor.. öğretmen ve öğretici ve yazar olmak için harcadıklarını çalışma kadar yetenek ve başarılarından başkalarını da yararlandırmak zamanları dışında YENİ ve ÖZGÜN bir konuya ve alana ve katmana geçmeye mecalleri olmuyor.. yoruluyorlar ister istemez ve nasibleri ve ellerinden gelenleri yapıyorlar. Bununla beraber zamanımız yeni bir paradigma ve hatta dogma..hazırlıyor. Lakin çoğumuz elimizde olanı da kolay kolay bırakamıyız.

YBA yeni bir teknik.. yeni bir yöntem.. yeni bir anlam sürücü.. yeni bir anlam sürücü.. yeni bir anlatım ayıtı.. kısaca YENİ BİR DİL ile geldi.. buna güç yetiremeyeceğini düşünenler ses çıkarmadan Efendice çekiliyor.. anlamayanların çoğu ise söyleyeceğini anlatabileceğin kadar diye itiraz ediyorlar.. sağ olsunlar bunu bende biliyorum.. ancak benim görevimde bu yeni dilin reklam ve propagandasını yapmak.. yapamıyorsam elbette YBA öğrenen öğrenicilerden öğretici olanlar yapacaklardır.

Ancak ben alakası ve merakı olanlar Orhan Korkmaz'lara bu işi öğretibilirim.. yeter ki korkmasınlar...

Saygılarımla sağlıcakla kalınız..
Osmanziya 05.10.2022 Üçyol-İzmir.

1952 den 1969 a kadar mekanımız olan Niğde..   çocukken evimizden dışarı çıktığımız bizimle beraber oynayan dağlar.. Üniversite için Ankara’ya gidin Niğde’yi arkada bıraktığımız zamanlar..

19 tablodan 13.cüsü

Kategori olarak her filozof başka bir resim çizer.. örneğin Aristo soru sözcüklerini dili belirleyen temel kalıplar olarak almış.. bende doğru yapmış.. Örneğin Kant kemmiyet ve keyfiyet ile cihet ve nisbet kavramlarını temel kategoriler yapmış.. buna benzer başka ünlü örnekler bulunur; örneğin Husserll'in neotik ve neomatik özleri.. Dilthey'in anlama ve açıklama ilimleri.. aslında bu ve bu gibi ilimler tasnifi veya böyle kategorilerle insanlar kendilerinin BÜYÜK RESİMLERİNİ çiziyorlardır.. peki sizin kategoriniz ne ? Ne gibi bir ilimler sınıflaması yapıyorsunuz.. eğer yeteri ve gereği kadar BİLGİ ile uğraşırsanız bu gibi tablolar yapmaya çalışırsınız.. Bu fakir kategori olarak dilin kiplerini gördü ve bunu dillendirmeye çalıştı..

onuncu tablo

Latifeler ve Kuvveler.. Geleneksel islam bilgisinin kavramlarındandır.. Kuvve-i şeheviye, gadabiye ve akliye gibi sınırlandırılmamış iç güçlerimizdir bunlar.. bunlar ŞERİAT tarafından irade ile sınırlandırılmıştır. Bu tabloda kuvvelerden başka olan latifeler gösterilmiştir; daha doğrusu göstergelenmiştir.. nefis, akıl, kalb, ruh, sır, hafa ve ihfa..

45 tablodan 13.cüsü
Elliye yakın dosyada KELAM açıklandı ve bir tür kelam ilmi yapıldı.. YBA dili öğrenildiğinde ve kullanıldığında ve böyle yararlanıldığında tutulmuş ve yerleşmiş olduğundma.. ne demek istediğimi anlayacaklar.. ancak siz baştan başlayarak.. yalından karmaşığa doğru izlediğinizde ve incelediğinde.. versiyon sırasıyla imgelediğinizde ve incelediğinizde.. size yabancı gelen kelimeleri öğrendiğinizde.. zaten YBA dilini de öğrenmiş olacaksınız.. garanti değil bu elbette büyük bir olasılıkla bu dili öğrenmek gerektiğinizi düşünebileceksiniz..

Yirmi sene yanından geçtiğimiz Niğde'mizin ünlü saat kulesi.. kendi eski yerleri eski kalır.. yeni yerler şahane olur.. her kentte bu böyledir.. bir süre sonra da ANTIK KENT olur. Kaderden kaçılmaz.. insan zaman da değil TARİHTE ve mazi de yaşar.. bu gün sadece bir uçtur.. adamı geleceğe uçurur.. geçmişten ders ve ibret alarak geleceğe geçenlere mutlu..

Ve bizde bir Niğde'li olarak tarihe bir YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) dilinin hızlı anlam sürücüsünü ve kolay anlatım aygıtını tarihe bırakmış olacağız.. İnşaallah.

Osmanziya namı diğer Mustafa BUĞUÇAM
BİR ADI DAHA BULUNUYOR: Dinnur YAŞAR

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
05.10.2022 Üçyol-İzmir

Burada nefis ve akıl ile kalb ve ruh letifeleri (letaifi) baz alınarak temel kavramlar olan mana ve gaye ile zikir ve fikir terimlerinin yanları verilmiştir..

Burada da Mustafa BUĞUÇAM face sayfamda :

"Halk ve Hakk arasında HAN.. avam ve havas arasında NAS..bulunuyor. Bu Hannas'ı bir yerlerden tanıyabilir mi siniz ? Nah sana deyip bize nanik yapıyordur.. seker ve meker içindeki tekeri.. galal ve dalal mileli.. gışave ve huda içindeki hilesi.. ülfet ve unsiyet içindeki itiyadı..gaflet ve gabavet içindeki âdeti ile bu senden başkası degil.. sen "ben"i tanimiyorsun.. benini tanimaya çaba da göstermiyorsun.. gayret ve himmeti bırak merak bile etmeyip ıraz ve irab ediyorsun. Id ve nefsinin meftunu.. bir fitneyle sınaniyorsu.. ego ve enenin mubtelası.. bir bela da yarışıyorsun.. bundan da haberin olmadiginda rehabiliteni yapamiyorsun..çünku kendini ruhban ve rehber saniyorsun.
Buna ragmen çıkmamıs canda umut bulunur.. Allahin rahmet ve revhinden umit kesmek haramdir.Sıratıni ara ve istikametini bul.. İnşaallah.

Düzenleyen osmanziya - 05-Ekim-2022 Saat 15:48
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2022 Saat 15:48

Sibernetik Model
Girdi ve çikti..
Alış ve veriş
ILERI ETKI
Gelir ve gider
Getiri ve götürü
GERI TEPKI
Yaşama (Etkileşim)
Semiotik Model
Simge ve imge
Yükleme ve çözme
SÖYLEME
Okuma ve yazma
Arama ve bulma
DINLEME
Konuşma (Bilişim)

Bu tablo giderek karmasiklasiyor.. fakat ne kompoze olursa olsun.. tum mutasyon ve permutasyonlarina karşın.. YBA dilini öğrenmezseniz bile.. gunluk dilin duz yazisinin yerleştirdigi alışkanlikları goz ardi ederek.. iki kelimenin bir araya gelerek.. ortaya çıkan kendilerinde bulunmayan anlami anladiginizda onun eleştirisini veya bilmediginiz yeni bir kavramı sordugunuzda.. her ikimiz icinde yeni bir anlam ve anlatim kapısı açılacaktir.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2022 Saat 22:40

MİRAC OLAYI
Mirac olayını takliden yazılmış ve yapılmışı olan Dante'nin ünlü İlahi Komedya'sı dünya edebiyatının şaheserlerinden sayılır.. Bizde yazılmış İmamı Nursi'nin Miraca dair 31.sözü gelecekte dünya ilminin şaheseri sayılacaktır.. Bu söz konusu şaheser miraç olayı dört sorunun yanıtı olarak telif edilmiştir:
1.Hakikat-ı Miraç nedir ?
2. Hikmet-i Miraç nedir ?
3.Miracın Gerekçesi (sırrı luzumu) nedir ?
4.Miracın meyvesi nedir ?

Biz bir süredir eşimle yaptığımız çalışmada bu mirac konusunu ve içeriğini değil de burada sözü edilen dört Kavram üzerinde duruyorduk. Çarşamba Çalışmasına tâlibleri gelemeyince o çalışmamızı sürdürdük ve bu on yedince tabloyu elde ettik.. bu gün bir çalışmada değindim.. siz günlük dilin düz yazısında gelen bir alışkanlıkla bir metni "hemen" okuyup anlamak istersiniz.. gündelik işlerde ve bilimsel tebliğlerde gereklidir.. ancak YBA tanıma ve öğrenme ve kullanma amacında iseniz anlamınz"hemen" olmayacaktır.. tablodaki tüm sözcükleri ve bağlamları birden değil teker teker anlayacak ve çifter çifter bağlayacaksınız.. Anladığınız bu bağlamları anladığınızda eleştirirseniz ben bir şey öğreneceğim, anlamadığınızda sorarsanız siz bir şey öğreneceksiniz.. çalışmada her iki tarafta öğrenecek. Haftaya çağrımızda bekleriz.
Sağlıcakla kalınız.. 05.10.2022 Üçyol-İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03