Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: SÜBHE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2774

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SÜBHE
    Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2022 Saat 09:12


ŞÜPHE

Küfürden kizbe.. şirkten nifaka kadar insanın kalbinin bozuklukların düzeltmek ve aklının kefenlerini kaldırmak hepimizin görevi.. Karen ARMSTRONG'un Tanrı'nın Tarihi kitabını okuduktan sonra bu daha açık ve seçik hale geliyor. Dinler tarihinde bu bozuklukları düzeltme ve kefenlerini kaldırma olaylarının birbirine benzer bir çok örneği bulunabilir.. Batı ÖNCÜLERİNDEN Descartes.. Doğu ÖNCÜLERİNDEN İmamı Gazali.. ünlü örneklerdir. lakin dün akşam Kitabda İmamı Gazali kısmını okuduktan sonra ŞÜBHE'yi YBA ile mercek altına aldım ve bu çalışma ortaya çıktı.

Aslından hatırı vehim ve hazırı hayal zeminimizde gayet olan bir hissiyattır ŞÜBHE.. bu öylesine köklü bir kavramdır ki tablo MİSİL kavramından sonra ya da hatta ondan önce biri gelişme motoru olarak konulmuş. Edebi teşbih (metafor) ve bilimsel temsil (analoji) bizim bir numaralı bilinenlerden bilinmeyenlere gitme arabamız ve vasıtamızdır. Ancak ŞÜBHE terbiye altına alınmazsa ifrat (aşırı ileri) ve tefrit (abartılı geri) ile rayba ve inkara kadar gidebiliyor.

Buradaki tabloları versiyon sırasıyla inceler ve izlerseniz, yalından karmaşığı kadar imgeler ve irdelerseniz.. benim ya da başkasının yol göstermesine gerek kalmadan ŞÜBHE olayının İMKAN'lar karşısında argüman ve hükümlerimiz ve kararlarımızla yol almamızı sağlayan.. davalarımızın delillerini.. savlarımızın kanıtlarını.. tezlerimizin testlerini.. aramak ve bulmakta etkili bir enstrüman olduğunu görürsünüz.

Yazımızda şüphe PH derecesi gibi yedi katmanda göstergelenmiştir:

ŞİRK
Küfr
İnkar
ŞÜPHE
Rayb
Kizb
NİFAK
Konu bu örgülenen sütun etrafında şekillendirilmiştir.

Rabbenâ lâ tuzig kulubenâ ba'de iz hedeytenâ
ve heblenâ min ledünke rahme. İnnete entelvehhab. Amin.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
14.10.2022 Üçyol-İzmir 09:10



20221014_091256_SUBHE.rar

Düzenleyen osmanziya - 14-Ekim-2022 Saat 09:13
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2774

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2022 Saat 04:04
Karl W. Luckert'in GÖBEKLİ TEPE kitabının tanıtımı için teşekkür ederim.. kitabı eleştirdiniz.. ancak gerçekler ve bilgiler kafamızı huni ile akıtılmaz.. onu böyle gıdım gıdım görüşlerden ve parça parça düşüncelerden süzerek yani örerek elde ederiz. Eğer inaçlarımızın çoğunun düşüncelerden.. düşüncelerin çoğunun öğrenmelerden.. öğrenmelerden çoğunun alışmalardan oluştuğunun farkında olduğumuzda inançlarınımız sallandığını ve sarsıldığını da görürüz.. belki kitabı yazan dahil pek çok kimse bunun farkında değildir.. ancak bize düşün zan ve yakın arasında farkı anlamaktır.. anlamak içinde bu gün şu çalışmayı yapmıştım: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1921 PH dercelerin 7 alkalı 7 asıti olduğu gibi sıdk ve şüphenin yedişer katmanını bu çalışma ile ortaya koymaya çalıştım.. burada ŞÜPHE çalışması bulunuyor.. talep olursa SIDK'ın da yedi katmanını örmeye ve görmeye çalışacağım
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk