Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: alem Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2762

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: alem
    Gönderim Zamanı: 25-Mart-2023 Saat 18:35
------------nZm-----------

zMn ----- "ÂLEM"-----nMz

------------mZn-----------

ZAM.. ZAM.. ZAM.. ZAM.. ne çok bitmezler karşısındayız.. zaman bitmez.. namaz bitmez.. zamlar bitmez bir türlü :)

ÂLEM buysa kral benim demişti bir gün.. Mahsun KIRMIZIGÜL..
Canlı öğrenmek ve diri düşünmen bulunmuyorsa âlemin dünyada bütün koşullara BAĞIMLI kral ve toplumdaki tüm kurallara BAĞLI köle oluyor... hatta öğrendiğini bildiğin ve düşündüğünü anladığın halde yine esaretin ve köleliğin bitmiyor.

Pek ne olacak bu âlem'in hâli.. işte onu bu yazıda anlayabilirsiniz sanırım..

Sağlıcakla kalınız. 25.03.2023

Âlemin ve dünyanın malum iki türlüsü bulunur.. biri dışarıdaki genel dünya diğeri içindeki özel dünya.. ASLINDA dünya ve âlem sözcükleri çok anlamlıdır.. Evren ve kainat dediğimizi dışarıdaki femonenlerin ve olayların cereyan ettiği dünyaya bir HAYAT dediğimiz bir arayüzle irtibat halindeyiz.. doğum ve ölüm arasında bir sürede verilen bir fırsatla yaşamı tandığımızda sosyal ve kültürel.. ekonomik ve politik TOPLUMSAL dünyaya da katılmış oluyoruz. Bu dünyayı bize anlamlandıran diller.. dinler.. kültürler.. ideolojiler.. devletler.. milliyetler.. bulunuyor ve biz bunların biriyle hayatı sürdürmeye çalışıyoruz ve bunun nasıl olduğunu da binlerce yazı ve onbinlerce tablo ile anlamaya ve anlatmaya çalıştım.. ANLAM büyük bir muamma.. onu fikr.. fehm.. fıkh.. etmek ve bunu da dille ifade etmek bu hayat içinde bize ayrıca mazhariyet ve lütuf ve ni'met.. biz de bu ni'metin şükrünü eda etmek için YBA dediğim bir projeyi yani CANLI öğrenme ve DİRİ düşünme davasını anlatmaya çalışıyoruz ve bu paylaşımda bunun bir örneği.. ya ben ÖLÜYÜM ya da dinleyenler CANSIZ bir türlü bu işi başaramadık.. belki başardık farkında değilim.. ancak hepimizde inanılmaz bir KORKU.. dayanılmaz bir ÇEKİNME.. utanılmaz bir UTANMA bulunduğundan anladıklarımızı ELEŞTİRMEKTE ve anlamadıkları SORMAKTA çok ama çok büyük SAKINCA görüyüroz. Hatta utanmadan ve sakılmadan beni anlatamamakla karalıyorlar ve durmadan yakınmakla suçluyorlar. Tamam belki haklı olabilirler.. lakin hiç mi onların suçu bulunmuyor. Her ne ise biz bir kere yakınsakta bin kere yine paylaşmayı sürdüreceğim.. çünkü attığımız tohumlar bir gün bu ölü dağı yeşillendirecek ve cansız ovayı şenlendirecektir vessalam.


ÂLEM
Değer bir kardeşim dedi ki;
“İhramlıyken avlanmak haramdır. Dikişsiz elbiseliyken haramı avlamak için dikizleyenin elbisesi açılır, açığı ortaya çıkar, ak karaya döner ve Harem'den mahrum kalır.
Haram ihramı yırtar, ihtiramı yutar.”

Dedim ki:

Haram ve ihram.. tahrime tekbiri ile dikişsiz elbise olan namazı giyiyoruz.. yani dunyayi kendimize haram ediyoruz.

Dunyanin şimdisiyle ilgilenmedigimiz gibi zamanin geçmis ve gelecegi ile de ilgilenmiyor.. ne geçmiş can acitici olayi hatirliyor ne gelecek plan.. proje ve programlarimi dusunuyoruz. Çunku zamandan namaza geldik. Zamandan çiktik namaza girdik.

Zamani namaza getirmek kolay ve fakat namazi zamana goturmek zordur. Her bilgi uygulanmak ve her buyruk uyulmak icin ogrenilir. Dilin ve sozun temel işlevi ve gorevi bu degil mi ?

Peki biz bunu neden yapamıyoruz ?

Sonra yanıtladım:


Değerli Kardeşim, namaz ve zaman ard ardalığının yatayı gibi bir de mizan ve nizam dikeyinin eş zamanlığı var.. biz bu ikisi birlikte işletemediğimizinden âlemimizde yetere ve gereği kadar dirilik ve canlılık göremiyoruz.

Bu belirtileri doğumdan "ölüm"e kadar olan YARARLANMA düzleminde yürürken "olum"dan düğüme kadar süren bir YETKİNLEŞME dikmesi bulunur..
işte bu dikmenin alt ucunda MİZAN ile üst ucundaki NİZAM, namaz ve zamanla dolaylı olarak alakalıdır.. işte biz bu alakaları tamamiyle ve kemaliyle kuramıyoruz. Ancak bu işler elbette birden gerçekleşemez.. süreç içinde zamanla daha iyi ve güzel son uçlara ulaşır.. bu ard ve eş zamanlılık.

Sağlıcakla kalınız. Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 25.03.2023 Üçkuyular-izmir

Bu dediklerimi buraya yüklediğim son tabloda görebileceğiniz gibi bu son tablodan önceki tabloları AŞAĞIDA YÜKLENEN rar dosyasındaki tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa kadar incelediğiniz daha açık ve seçik olarak anlayacaksınız, İnşaallah

20230325_183550_ALEM.rar




Düzenleyen osmanziya - 25-Mart-2023 Saat 19:18
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk