Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: yalnızlık Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yalnızlık
    Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 18:32

YALNIZ dizini içindeki dosyalar

20141014_183133_YALNIZ.rar


DÜZELTİLMİŞ:

İnsan yalnız gelir yalnız gidermiş.. yoksul olunca ve yaşlanınca ve elbette ölürken..
Aynı kazada bile olsalar sanırım insanlar yalnız ölüyorlar.. belki ancak sevgi varsa yalnız
öllmezler ve birbirini kurtarırken ve birbirlerine kendilerini feda ederken…

Ölümlerin en güzeli şehadet bile olsa.. insanlar yine yalnız kalıyorlar galiba.. ölüyorlar ve fakat kendilerini ölmüş bilmiyorlar ve yalnız kaldıklarını düşünüyorlar . Tabir (rüya) alemine geçen normal ölülere sanırım yalnız kalmıyorlar.

Yalnız kaldım.. bir iletide sordum insanlar “bir çok çift” varken neden “tek” kalıyorlar ve yalnızlığı seçiyorlar diye düşündüm ve   bu iletinin tablolarında bunu nedeni ortaya çıkarmaya çalıştım.

Tabloları hazırlamakta.. tabloları paylaşmakta.. tablolar üzerinde tartışmakta yalnız kaldım.. sanırım bu kablolarımın birisi kopuk olduğundandır ki kontakt kuradım diğerleriyle...

Serzeniş isimli bir şiire ilişkin yazdığım yazı var bu iletinin eki dosya olarak.
Yazı aşka ilişkin bir serzenişti.. bu yazım ise benim merakımda yalnız kalışıma ilişkin serzeniş olacak.

Şimdi bu tablodaki iletilerimde olduğu gibi.. ilk yalın tablodan karmaşık tablolara doğru versiyon numarası alarak giderken ve ilerlerken inşa ettiğim binayı ya da heykeli ya da boyadığım resme ilişkin bütün aşamalar görünüyor.. herhangi bir resim bittiğinde ya da heykel tamamlandığında onu gören hangi fırçanın ya da hangi çekicin vurulduğunu bilemez . Oysa   tablolarımda nereye hangi kablonun yerleştirildiği bellidir.. kablonun iki ucunu bulan, tüm kabloların nasıl yerleştirildiğini izlese.. iki ucun   nasıl bağlandığını irdelese.. bu iplerin ve bağların nasıl birleştirildiğini imgelese.. tablonun nasıl kurulduğunu bulur.. Ancak bir gazete bulmacasına verilen emek buna verilmez.. çünkü ön yargısı vardır.. anlaşılmıyor!
Yazı anlaşılmıyor ki tablosu anlaşılsın! Y azının anlaşılmadığı doğrudur ve fakat tablonun anlaşılmadığı doğru değildir, yanlıştır. Örneğin bu tablo doğru ve yanlışı irdeliyor.. onu izler misiniz ? irdeleme ve imgelemenizi çalıştırır mısınız ? Hafıza ve zekanızı işletin demiyorum sadece vehim ve hayalinizi çalıştırın o kadar.

Bu ANLAŞILMIYOR önyargısı gerçekten çok kötü… Hatta önyargının kendisi zihni yaklaşım marazı.. Çok yanılgılarımız ve hatalarımızın ve kayıplarımızın altında gözleme, arama ve araştırma yapmadan konuya ya da işe önyargı ile yaklaşmaktan doğduğunu anlarız.
Şimdi aşk nasıl şehvetten farklı ise merakta öyle sanırım tecessüsten farklıdır. İlme hoca olan “merak” sual doğurur ve fakat “tecessüs” para alan ve ya da makam isteyen casus değilse, fazla bir işe yaramaz. Cessas demek bir duvarları badana ve boya yapan demektir.. Ancak tecessüs duvarı örtmek ve örmek için değil de açmak ve yırtmak manasında, tam ters bir anlam kazanmış.. Anlam olaylarında bazen böyle olur. Anlam daralması var.. anlam kayması var.. anlam genişlemesi var. Sanırım bu da anlam sapması.. tam bir U dönüşü… Her ne ise.. Şu da var ki hakiki merak, zihni bilgi ile örmez ve silsileler ile örtmez.. çeşitli yan ve yönlere açar kendini. Ta iyice açıp.. açılıp.. aydınlık ortaya çıkıncaya.. detay ve fraktal belli oluncaya kadar kadar soru ve yanıtlar ile sav ve kanıtları ARAR.. ya ana-hatlara ve vahdete (enfüsi) yönelir veya ayrıntı ve kesrte (afaka) yönelir.. ve fakat karşısına çıkan bulunanları da etrafa faaş etmeyecek kadar aşkı varsa söylenecekleri söyler ve gerisine susar.. Amma biz susmayı beceremediğimizden hala konuşuyor ve konuşmayanlara böyle serzeniş ediyoruz.

Kimbilir belki ölüm dilimi susturunca, mecburen, susacağım…
Sustuğumda yani su ve us’um birbirinden ayrılıp yapa
yalnız kalacak mıyım yoksa kalmayacak mıyım.. bilmiyorum.

Ardımda kalan.. hesabı verilecek bir ömür..

Yarım kalmış bir proje..

Zaten 120 yıl ayırmıştım.. ve böyle olmasını istemiştim.. birisi gelsin tamamlasın diye…

Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim



NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

20141014_183133_YALNIZ.rar

Düzenleyen osmanziya - 15-Ekim-2014 Saat 00:14
IP
taharriyat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Kasım-2009
Gönderilenler: 26

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı taharriyat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 20:51
Bu kadar güzel bir içeriğin bu kadar çirkin bir biçim içinde yer alması onu içilebilir ve tadılabilir kılar mı ? Diye bir söz söylenmişti hatırlarsanız. Şimdi bu yazınızın düşük cümlelerini düzeltmeye kalksam en az beş tane çıkarabilirim. Sizin gibi yılların yazarına yakışıyor mu ? Hadi bunu söz dizimini geçtim içeriğine gelelim:

Yalnız ile karışık dikey oluşturuyor, doğru ile yanlış yatay kablo oluşturuyor; ve biz bu iki kabloyu birleştirerek bir + oluşturuyoruz.

Şimdi bu durumda ne oluyor ? yalnız ile doğru bu bir araya geliyor yalnız ile yanlış mı bir araya geliyor ?


Düzenleyen taharriyat - 14-Ekim-2014 Saat 22:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 23:52
Haklı da olsa bir eleştiriyle de başlamanız yine yalnızlığımın karanlığına bir "mum" kadar aydınlık verdi. Teşekkür ederim. Sorunuza gelince yatay kablonun altı ucu YALNIZ üst ucu karışık.. yani kalabalık içinde bulunan demektir.. karışık / ihtilat, soldaki TERKİB ve sağdaki TERTİP olgusundan ayrı bir durum.. alttaki inzava dahi sağdaki tahlil soldaki tasniften ayrı bir durum.. yani iki karışık durum var ve iki yalnız durum var.. şimdi başkaları bu iki sözcük / terim / kavram yerine başkalarını koyabilir ve biz bunları tartışabiliriz. Ancak burada dikey hattın altı ucundaki inziva.. tahlil.. tasnif hepsi bir MEYZ ve temyiz teşkil ediyorlar.. üstteki ihtilat.. terkib.. tertib dahi hepsi MEZC teşkil ediyorlar.. sonuçta DİKEY HATT bize öyle bir bir SİMETRİ ortaya koyar ki bu bakışımın bir tarafından AKS vardır.. yansıma vardır.. bir tarafında da HADS vardır.. ansıma vardır.. sonuçta biz 5 altta ve 5 üstte toplam 10 kavramlık bir liste ve bir sutun inşa ettik.. ve bunu böyle uzun bir düz yazıyla açıklama yapmadan GÖZE bir sahife içinde gösterdik.. şimdi eğer bu iletinin dizinine ekli tabloların içine girerseniz.. 5 kavramlık bir ucun.. 10 hatta 15 kavrama çıkartılmış olduğunu görürsünüz ki 15x2= 30 kavram eder.. yataylarını nazara alırsanız 60 kavram eder bunların hepsini görmek ve göstermek bu bana ait bir yetenek ve kabiliyet değil.. herkes eğer bu dili kullanırsa yapabilir. Sonuçta bu yöntembilimsel analiz, bu dili öğrenmeyi düşünen daha doğrusu öğrenmeye CESARET eden kimselerin de yapabileceği bir kavramsal tasarımdır.. ne yazık ki bu işte YANIMA gelen olmadığından YALNIZ kalıyorum.. yoksa yaptığım işin YANLIŞLIĞINDAN değil, diye düşünüyorum.


Düzenleyen osmanziya - 14-Ekim-2014 Saat 23:57
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk