Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: bilgi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4498

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bilgi
    Gönderim Zamanı: 16-Ağustos-2025 Saat 23:53

Vacib-ul-vucud TANRI ve Vahidi Ehad YARATAN'ın özel ismi El-LAH.. yan ALLAH azze ve celle diger paganist kavimleri IŞTARI.. ZEUSU.. TEOSU.. GOODU.. DIEUSU yani baştanrı degil.

Ancak çok tanrili dinlerden tek tanrili dinlere geçişde kolay olmamiştir. İnsanların aklı kesrete mübteladır kalbi ise vahdete meftun ve bu ikisi birbirine ters bunları nasıl bağdaştıracaksınız.. kolay değildir. sağ ve sol hemisferyleri yani sağ görü ve sağ duyuyu bağdaştıran insanlara de hemen şizoferini etiketi yapıştırıverirler.

Sonuçta paganistlerin çeşitli doğa güçlerini ve etkilerine ve yararlarını paylaştırdıkları tanrıları tek tanrılı dinlerde esma-i hüsna haline gelir. Ancak Esma-i Hüsna'nın esrarını yıllardır sayfalarımda anlattığım halde tek bir kimse bile anlamaz ya da anlamaz görünür.

Şu da var ki resmi filoloji ve teoloji sivil filozofi ve teozofi arasanda dalgalanan KULTUR.. altı bin yıl sonra FİLOZOFİ'den BİLİM çıkardığı gibi belki alti bin yıl sonrada TEOZOFİ'den HUKUK çıkaracak.. bilim de o zaman HİKMET'e ulaşacak.. bir altı bin yol sonra HUKUK'tan AHLAK çıkacak.. bu gün için bilim ve hukukun ÇEKİRDEKLERİ bulunuyor.

Amma biz kendimizi çok şey bildiğimizi sandığımızdan bildiklerimizle ZORLA beşeri ADAM etmeye çalışıyoruz.. kendimiz ne kadar insan ve ne kadar adam o mechul.. çünkü bilimi ve dini inkar eder dinciler ve bilimciler halindeyiz.

Hep derim dunyayi belirleyen ve dini tanimlayan dildir..

DÜNYA

DİL

DİN

Anlatimlarim sozumun derinligini ve surekli yineledigim fikirlerin genişligini anlamayan avamin cehaletine ve havasin kibrine takildigindan.. bilgi ve sevgi yogunlugu ile ilgisi körelmis kimselerdem elbette bir ilgi ve saygi ve sevgi bekleyemem.. çunku dediklerimi anlamadiklari ve bu yuzdende yararlanmadiklarin dan dolayi sunduklarimin onemini ve degerini bilemezler.
Onem ve deger anlaşilmayina sevgi ve saygi doğmaz.
Onem ve deger ile sevgi ve saygi olmayinca bilgi alişveri olmuyor.

Diger taraftan eger dediklerimden yararlana bilselerdi bu sefer sevgİ ve saygilari övguye kacacakti bu sefer de ben zarar gorecektim. Nitekim bunu face yapan bir kaç arkadaş bulunuyor.. YBA katilmadiklari için bende onlara iltifat etmiyorum. YBA ugrasan birisi çiksa bu sefer benimde ona verecegin ILTIFAT yani saygı ve sevgi ile önem ve değer çok başka olacakti.

Biz BİLGİ dediğimizde polimat ya da hazerfen ya da otodidakt değimiz kimselerin ilmini veya hafıza devi gerçek Yağmur Adam Kim Peek'i olağanüstü hafızasını anlıyoruz.. ya da ALAN BİLGİSİNE sahip uzmanların tokenlerini görüyoruz. Bu durumda bilgiye sahip olmada en basit bir bilgisayar kadar etmiyoruz.. hele yapay zeka karşısında kendimi adam bile görmüyoruz. Kısaca bilgimizi ölçtüğümüzde elimizdeki TELEFON kadar bile değiliz.

Çoğu ülema ya da profesör bilgi ureten makinesine ve koa alan bilgisine ragmem BİLGİ'nin farkında bile değildir.. çok acık belgesi İLİM'e ayrı bir anlam BİLİM'e ayrı bir ma'na veren kimseler bizi ilim ve cehalet ile inkar ve marifet hakkında toplu bir anlatım yapamazlar. Taakkul düzeyleri ve bilgi birikimleri buna imkan vermez.

Çünkü çağın gereği olarak beseriyet sadece işyerlerinin işçisi ve ürünlerinin müşterisi olarak yetiştiriliyorlar biraz daha ilimle meşgul olanlarda yönlendirilen alanlarda dahi ileri uzmanlık düzeyi kazanırlar.. bunun başka bir alterntifi de bulunmaz.. çünkü TEKNOLOJİ beşeri doğaya yabancılaşırma ve İDEOLOJİ beşeri insandan uzaklaştırma misyonunu yüklenmiş görünüyor.

Çağdaş eğitimde bilgi ve sevgiden önce ilgi ve saygı esas alınmadığından bilgililer YÜZEYSEL sevgililik GÖSTERMELİK oluyorlar. Bunlar elbette benim düşüncelerimdir.. gerçek'i göstermez.. çünkü GERÇEK tartışmasına girecek birine rastlamadığımdan kendimi ya da gerçeği tam olarak bilemiyorum.

Yapabildiğim tek şey, paylaştığım TABLO ve yazılarda, anladıklarınızı eleştirin ve anlamadıklarınızı sorunuz.. diye yazımı bitirmek.. gerçegin açilimini beklemek

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya yontembilim.com

Tablolar en yalın halinden en karmaşik kaline gidenceye kadar süren faaliyetinde ZIHNIM kendi kendisiyle konuşarak yani beynimde frontal korteks söyleyip hipokampus dinlediginde ortaya çikan tartişma burada not ediliyor. Bu notlardanda sol goru ile sağ duyu biraz daha belirgin olacak. Benim bilimdeki bu arayişmdan başka bir de dindemi imami mubin ve kitabi mübîni anlamak emelim bulunuyor. Bir de kaybolan EMELIM bulunuyor.. yaşiyorsa kulaklari çınlasin.. vefat etmişse gani gani rahmetler diliyorum. Tum bu işlerin başlamasina vesile olan Ferda'ya.. sayisiz lutuflar diliyorum.. selam ve salatin ne oldugunu bilmeyen ummete de meraklar.. meramlar.. ilimler ve irfanlar istiyorum.. Inşaalla bir gun bende dileme ve isteme arasindaki farki özlem ve bekleme ayriliginin netligi kadar ogrenirim.

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 16-Ağustos-2025 Saat 23:57
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4498

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ağustos-2025 Saat 00:01