Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: horozlar ve kartallar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4170

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: horozlar ve kartallar
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:25

Face de Ayşen GÜNASLIN paylaştı:

Dişi kartal eşini öylesine seçmez.
Erkek kartalın gücünü, sabrını, sadakatini ve güvenilirliğini sınar. Ona yükseklere çıkmasını söyler, ardından havaya bıraktığı dala birlikte ulaşmasını bekler. Eğer erkek kartal dalı düşürmeden yakalayabiliyorsa, bu onun güvenilir bir eş ve baba olacağının işaretidir.

Çünkü dişi kartal bilir:
Yuvayı sadece aşkla değil, akılla da kurmak gerekir.

Yavrularını büyütürken de benzer bir bilgelikle hareket eder. Önce korur, sonra öğretir. Uçmaları için yuvadaki tüyleri kaldırır sonra sert bir taş halinde getirir.Yavru kartalları rahatsız eder.Sonra yuvadan iter ama düşerken nasıl kanatlanacaklarını da göstermeyi ihmal etmez.
Yavru kuşlar bilgelikle ,cesaretle uçmak zorundadır.

Hayatımıza alacağımız insanları sadece duygularla değil, değerlerle de seçmeliyiz.

Birlikte yükseklere çıkamayacağımız biriyle yola çıkmak, hem kendimize hem ona haksızlık olabilir.

Ebeveynlik korumak kadar öğretmektir de. Bir gün gideceklerini bilerek ama köklerinin güvende olduğundan emin olarak yetiştirmeliyiz.

Sevgi, güven ,cesaret ,bilgelik ve özgürlük… Bunlar bir yuvanın temelidir.Bir çocuk yetiştirmenin degerleridir canlarım.
Tüm kadınlara sesleniyorum.
Bir dişi kartal gibi düşün…
Hem kalbinle seç, hem aklınla.
Hem sev, hem büyüt.
Hem bırak, hem kanat ol.
Yani sözün özü yaşamda hep iki kanatlı ol...

dedim ki:

Teşekkur ederim.. çok guzel ifade edilmiş.. kaynak vermemişsiniz.. buyuk bir olasilikla öyledir.. siz evvelini anlatmışsiniz.. çogumuz ahirini biliyoruz.. ancak izin verirseniz.. biraz evvelin evvelini anlatalim. Saygılarimla osmanziya

Ayşen Hanım dedim ki: Demek istedigim..KARTAL'ın ahirini çoğumuz biliyoruz.. bilmedigimiz evvelini de siz anlatmışsiniz.. evvelin evvelini de ben anlatayim izninizle..

Ayşen Hanım dedi:

İnternet'te hikayeler çok, hikâyeyi kendi suurumla anlattım, buyrun anlatın tabi. Kaynak kartalın kendi hayatı.yani doğa.

dedim ki:

Teşekkür ederim.. Kartalın evveli dediğiniz gibi.. ben dahil çoğu kimse bilmiyordur.. ahiri kosunda bildiğimiz ise kartal yaşlandığı yani pençeleri ve gagası ve tüyleri kalınlaştığında ve kartlaştığında artık yaşamı eskisi gibi olmaz.. onun iki seçeneği bulunur ya yaşlanacak köşesine çekilecek ve ölüm bekleyecektir.. ya da pençelerini ve gagası taşı vurup kıracak ve tüylerini yolacak.. böyle onların yenilenmesini ve yerine gelmesini bekleyecektir.. belki bu da ömrüne bir yarı ömür daha ekleyecektir.

Yazımda evvelin evveline gelince.. buradaki yaklaşım kuşlar dünyasını ikiye ayıracaktır.

Bazıları HOROZ gibi iştah ve iştiyak ayaklarıyla yerlerde eşinmeyi seçecektir.. bazıları KARTAL gibi merak ve aşk kanatlarıyla göklerde bilgi ve sevgi zirvelerine doğru uçacaktır.

Bizler iştah ayağı ile ENERJİ alırız, kazanırız.. iştiyak ayağı ile ENERJİ veririz, harcarız. Eğer sadece bunu seçer ve sadece gereksinim için çalışırsak sadece günümüzü kurtarırız.

Ancak gereksinim hedef ve erekleri dışında bilgi ve sevgi ARAYIŞIMIZI seçersek.. istikbalimiz ve ikbalimiz değişecek ve gelişecektir.

Bu kişisel gelişim ve toplumsal kalkınma ortaya çıkan deneme ve yanılmalar.. iş birliği ve iş bölümü yolunda..

Kaliteli mal ve hizmet sunma.. karakterli erdem ve yetkinlik sergileme yönünde..

sahib oluşta yanında   genişlememizin kapısı aralanacak ve ait oluş yanında   gelişmemizin de penceresi açılacak ve var oluşa hanemize kazanma.. korunma.. arıtma.. kurtulma ve kurtarmanın ışığa dolacak ve mutlu ve kutlu geleceğin inşasına da katılmış olacağız.

Şimdi bu demesi kolay lakin uygulama geçirilmesi olay çalışmalar, üretimler ve başarılar çevremizde ve ülkemizde ve dünya yeni fırsatlar.. yeteri ve gereği kadar bulunduğunu düşünüyorum.

Ancak hasedi çok ve çabası az büyük çoğunluk bunları.. hırslı olmak ya da çalmak şeklinde karalama yoluna gider.

Derim ki kendime kıskanma ne olur, çalış senin de olur.

Eğer alışmışım bir kere.. içinde çıkamıyorum. Sadece geçmişteki başarılarımla yetinip ve yapabildiklerime bakıp.. teselli olmaya çalışıyorum.. diyorsan derim ki ortamının koşullarını.. toplumunun kurallarını araçlarının bileşenleri.. amaçlarının gerekçelerini.. dikkatle incele.. genel bir SWOT analizi yap.. ya bir amacı aramıyor.. ya ekibini kuramıyor ya da ekibi olacak bir lider olamıyorsundur.

Aramalasın.. elbette aramakla bulunmaz.. lakin bulanlar arayanlardandır.

Saygılarımla

osmanziya 17.05.2925

Saygılarımla osmanziya 17.05.2025

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 00:42
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4170

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:08
Ramazan Hocam, "İslam'da kader var,kadercilik yok!
Sorumluluk ve özgürlüğün olduğu yerde kader olmaz.
Sorumluluk; akıl,irade ve özgürlüğü gerektirir. Bu benim görüşüm,eleştiriye açıktır."demişsiniz.

Veciz ifade.. ancak hiç bir hüküm kesin olmaz.. çünkü din aklı kapı açar iradeyi elden almaz.. dilde ise sabit kalan bir hakikat bulunmaz. Bu da bizim iman sınavımız ve aynı zamanda amel yarışımızdır.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide