Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4329 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2025 Saat 13:09 |
face de Süleyman GÜZEL paylaştı
HA-YAT İŞTE! Düşünerek ve gözlemleyerek yaşarsan hayat denen şeyin; birilerinin yazmış olduğu bir film senaryosunda figüran olduğunu; hatta kendini, birinin sevmediği için bırakıp kaçtığı bir yaşamı, kerhen yüklenmiş olduğunu görürsün... Doğanın döngüsü üzerine hiç bir etkin yok... Sermayenin döngüsü üzerine hiç mi, hiç etkin yok... Yaşamın; boş olduğunda boşluğunu uyarmayan beynin rol almadığı; boş olduğunda boşluğunu uyaran midenin olduğu ve onun dolgusu peşinde koşulan bir macera... Sahi ya! Bu gün ne yemek yapacağız? *Pizza Margherita. *Boeuf Bourguignon. *Sushi. *Tandoori. *Pad Thai. *Tacos. *Pekin Ördeği. *Paella. *Bobotie. Ve ya mevsim yemekleri burğul bi bendura ve flefli mişvi ve surki ve zet ve basli! Yok yok, bu gün kredi kartlarına yüklenelim ve komşulara inat, düttürü abinin restoranında kazık kebap yiyelim... Birileri görsün diye güler eyleniriz, bol bol selfi çeker, kazık kebap yediğimizin kanıtı olarak dosta düşmana karşı paylaşırız. ASLINDA KONUMUZ: Thomas Robert Malthus'a (1766-1834) ve milyar altın adam ile Siyon protokollarininin harmanlanmasından yazılan senaryo ile çekimi yapılan dizi filmde yeni sahne alan aktörlerin yarattığı heyecan... *JİNPİNG *TRUMP... *PUTİN... Savaşsızlık sloganları gölgesinde yeni savaşlar ve Amerika artık; derin denizlerin koruduğu bir ada değil İlginç bir istatistik: Dünyada aç insan sayısı: 889.208.741. Dünyada obez insan sayısı: 891.102.481. Sahi ya! Nereye sürükleniyoruz? ![]() dedim ki Paylaşım için teşekkür ederim. Güç üçtür ekonomik ve politik ve askeri.. ancak bizim bu üçlü ayırmamız dillendirme kolaylığı için.. Gür de üçtür... İllüzyonu aştığınızı da "işte" diyebileceğiniz bir illüstrasyon sunulduğunda eriştiğiniz illüminasyon sizden bir inisinasyon isteyecektir ki işte asıl tehlike o zaman başlıyor. İnsan doğaya karşı gelerek var olur.. insan toplumsal düzene karşı gelerek var olur.. insan kendine karşı gelerek var olur.. siz de güya LAFLA kurulu düzene karşı gelerek var olmuşsunuz.. kutlarım sizi 🙂 not: Tanrı'ya karşı gelerek de var olanlar olabilir.. ancak onlar kendine değil ŞEYTANA teslim olmuş olanlardır.. kendini şey ve tan dan ayırt etmek ise.. o da hepimizin sınavıdır. (not: insan mezarını dişiyle kazar denilir.. yani obez olmasa bile pek çok hastalıklar beslenme ve dengesizliğinden kaynaklanır.) Saygılarımla osmanziya yontembilim.com Bazı insanlar sorundan yakınarak yaşar.. bazıları ise sorunun çözümünü yüklenir. Sorun yakınarak çözülmeyeceğini yüklenilen çözümler bir süre işe yaramadığında sorun artarak bunalım ve buhrana dönüşür ve insanlar böyle feryada başlarlar.. Şurası bir gerçek ki zaman değişir ve gelişir.. bu değişime ve gelişimden önceki çözüm olarak getirilenler işe yaramaz olurlar. Hatta çoğu zaman en birinci sorun eski çözümler olur. Yahudilik gibi.. Hristiyanlık gibi.. Müslümanlık gibi.. Masonluk gibi.. Marksiszm gibi.. Budizm gibi.. Hinduizm gibi.. Sosyalizm gibi.. Kapitalizm gibi.. Nasyonalizm gibi.. Çünkü çözümler birbirine karışmış ve hibrid bir dünya oluşmuştur.. YENİ bir ÇÖZÜM beklemektedir. Biz bu çözümü 35 yıl önce bulduk.. Bulduk deyince ister istemez adımızı deliye çıkacaktır. Bu da normal.. çünkü deliler akıllı sayıldığında akıllı bir kimse ister istemez deli olacaktır.. bizim sınavımız da yine bu akıl ile delilik arasındaki farkı bulmak.. o da ararsan.. aramazsın ÖLÜNCEYE kadar bulmak olasılığı kalmayacaktır. ![]() Düzenleyen osmanziya - 04-Temmuz-2025 Saat 13:24 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4329 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() BARİŞ yaratılış ve buyruluş ile dayatım ve deneyimin tam ortasında BARIŞ bulunur.. her şey barış içindir.. sulh içinde.. selamet içindir.. emanet içindir.. beş ortak değer ekmek ve emek (hürriyet) koşulları ile dil ve din kuralları için BARIŞ şarttır.. Kararını barıştan yana verenlere savaş bir imtihan ve müsabakadır.. barıştan yana olmayanlar için ise fitne ve beladır.. çünkü bilmek.. öğrenmek.. tanımak.. bellemek yolunda gelin tanış olalım işi kolay kılalım öğüdünü tutmamaktır. 04.08.2014 OSMANZİYA ilminde ilmini ilmiyle seyreden rabbim hamd ve şükürler olsun sana......... Selahattin KAYA yazdı dayatım.. önce gelmiş.. deneyim sonra.. dayatım YARIŞ yazılmış.. deneyim'e SINAV.. bence tersi olması lazım önce sınav sonra yarış gelmesi gerekir.. deneyim ve yarış birbirine daha çok yakışıyor... savaş ve barış içinde sınav ve yarış var.. ortak olan sınav ve ayrık olan yarış.. kamusal olan sınav ve kimisel olan yarış.. kisişel olan ise sınav içinde yarış yarış içinde sınav.. bu eğitim içinde yönetim.. yönetim içinde eğitim olmasına benzer.. kişinin başkasını yönetimi aslında kendisinin eğitimidir.. otuz yaşına kadar eğitimini tamamlayan kişi otuzunda sonra başta evlatları olmak üzere personelini ve ekibini eğitir.. kişilerin kendi aralarında başarı ve iyilik konusunda dünyevi yarışmaları ve müsabakaları ardında kişisel uhrevi sınavları ve imtihanları var.. ancak bu tablo da savaş ve barış ile sınav ve yarış dörtlüsüne bir beşinci takıldı: TANIŞ.. bu kavram tam ortay yerleştirilebilir mi ? var sayı ve yok sanılarımızı tanı ve tanımlarla oluşturur ve bu oluşumun içinde bulunan kanı.. kanıt.. yanıt.. belit (bürhan) doğuran sorgulama.. soruşturma.. arayış gibi seslenme ve düşünmeler bir tür anı ya da anımsama olunca sonuçta bir tanıma ve tanımsama ile karşı karşıyayız.. demektir.. bu durumda yönelim.. yaklaşım.. arayış.. duyumsama.. ayırt etme.. değer verme.. gibi incelikleri toplayıp bir halat yapsak bunun adına TANIŞ diyebiliriz "gibime" geliyor. Biz bu anlam çerçevesini nasıl başlattık.. cebr (dayatım) ve cerb (tecrübe, deneyim) yatayının kesen emr (buyruluş) ve halk (yaratılış) dikeyinden.. lehülhalkuvelemr.. ayetinden... harb ve sulh ile imtihan ve müsabaka.. tam ortaya da TANIŞ.. ANIŞ.. AN.. ZKR.. zikrullahıekber.. diyor salattan sonra ayet.. acaba namazdan büyük bir zikir nedir ya da namazdaki büyük zikir nedir ? Ehli tarikatın zikri mi ? Ehli hakikatin fikri mi ? Zikir ve fikir namaz içinde var.. kıraat ve kitabet zaman içinde var.. maan mizan içinde beyan ise nizam içinde.. hamd ve dua salat içinde.. ila ve rıza vakit içinde.. belki tüm bunlardan büyük ve mahiyeti bize yabancı ve muhtevasına muttali olamadığımız büyük bir Allah Zikri.. belki TANIŞ kapısından açılıyor... 04.07.2014 osmanziya |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |