Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4498 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 02:24 |
Face de Gülistan YILMAZ paylaştı:
lk bakışta bu resim için ne yazılabilir ki dedim. Mısırlar ve batmakta olan bir güneş. Ben bu mısırları bir koçandan ayırdığım tanelerle teker teker diktim. Kaderinizde varsa yeşerir meyve verirsiniz dedim. Kiminizi karıncalar yiyecek kiminizi tarla fareleri. Kimsiniz susuzluktan kuruyup öleceksiniz kiminiz fazla sudan çürüyeceksiniz. Nasibi olan meyveye duracak bir insanın sofrasına gelecek belki bir davarın veya sincabın migdesine gireceksiniz bilemiyorum.Ama her bir taneniz ayrı bir yolu yürüyerek tekamül edeceksiniz Görelim mevla neyler Neylerse güzel eyler dedik ve biz suyu verdik. Alttan toprak üstte hava ve güneş bütün yaz boyu mısırlara annelik yaptılar. Her sabah kalktigimda onların müthiş değişimini görüyorum.Bir el var geceden onlara dokunan. Görünmeyen ama eserleri görünen Bir ressam fırçası nurdan Her an ayrı bir mucizeyi resmetmekte. Tefekkür de aciz kalıyorum. Yetişemiyorum. Bugün mısırları arasından geçtim Baktım şahadet getiriyorlar. Sübhanallah dedim. Güneş ötelere doğru yol alırken onlar da el salladılar. Sabah yeniden buluşmak üzere güneşten söz aldılar. Mısırlar şimdi yıldızların altında derin uykudala Gülistan YILMAZ dedim ki: Tebrik ederim. CEMAD hayat ŞUUR iman MARIFET MUHABBET akıl kalb ruh MELEK cin BEŞER dişil eril KADIN erkek VELI nebi KITABI MUBÎM ilim irade IMAMI MUBÎN insan ESMA islam SALAH halas NECAT Necattan sonra ecirlerini alabilir insan.. Rabbimiz ecrimizi zayi etmesin. Ami |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4498 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
İbrahim DÖNMEZ paylaştı:
** Bir erkeği eğitmek bir kişiyi, bir kadını eğitmek ise bir aileyi kurtarır. "Hararet nardadır sacda değildir, Keramet baştadır tacda değildir. Her ne arar isen kendinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değildir. " * Hacı Bektaş-ı Veli ![]() dedim ki: Resim çok séý anlatiyor. Ancak KADIN sadece SUS diyen hemşire degil.. hem erkegin anasi hem kizi.. hem bacisi hem karisi..yani etkilesim ve iletişim dort yanli..taraflar birbirlerini hem egitmekte hem yönetmektedir. Ancak erkegin otoritesi kalmazsa kadinin ne olacagini sokaklarimiz gosteriyor. OZO |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |