Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: insan ve islam Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4295

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insan ve islam
    Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2025 Saat 13:07
İnsanlar için tapınaklar ve saraylar inşa edilmiş.. hatta KURAMA göre göbekli tepe insan tarım toplumuna atlatmadan bu tapınaklar nasıl yapılmış hayret ediyor. Konya nın Çumra ilçesindeki Çatalhöyük'ten çok çok daha önce yapılmış bu yapı gizemini koruyor.. şimdi bizim inşa ettiğimiz bu tablo da böyle bir MANZARA arz ediyor BASARA.. Tabi önce suretin teşekkülünü ve şeklin tasavvurunu öğrendikten sonra NAZARIN ortaya koyduğu MUBSIRA ile basarın ortaya koyduğu manzara arasındaki ilişki ortaya çıkmadan önce bizler alametten sonraki İŞARETİN tercümesini ve emaretten sonra DELALETİN tevilini öğrendik.. hatta onlar TASRİH ve TEŞRİK de ettik.. lakin başkalarının kulübe ve rezidansları dolaşmaktan kendi SARAYIMIZI inşa etmeye vakit bulamadık. İşte YBA size buna gerçekleştirme olanağı veriyor.. ancak bunun için önce YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yolunda çaba sarfetmeniz gerekiyor. Sanırım bundansonra da TEŞRİK tekbirlerini çekmemiz lazım..

Saygılarımla.    

Müslüman.. (müslim.. müselman.. mümanist.. müslimist.. adları neden kullanılmamış) isim olarak Allah'ın gönderdiği son kitaba tabi olanlara verilen bir isimdir ki onların 1400 tarihi içinde kendilerinden önceki ehli kitab için ekonomik ve politik bir savaş vermekten.. daha öncekilerin yaptığı gibi.. güçlü olunca sindirmek ve güçsüz olunca saldırılmaktan başka bir dünyevi başarı göstermiş değillerdir.. dünya içinde bundan fazlası beklenemez.. ancak İlahi bir DİN söz konusu olunca İNSAN başka hedef, gaye ve başarılarda arıyor. Bu da ehli kitabın tek bir kitapta BİRLEŞMESİ.

Bu tevhid gerçeğinin tahakkuk etmesi.. önce iyi bir insan olmaya ARAMA sonra güzel bir "müslüman"ı BULMA aşamalarından geçtiğini düşünüyorum.. birinci aşama daha ortaya çıkmayınca ikincisinin de sağlanacağını sanmıyorum.

Ancak bu fikre katılanlara da pek hatta hiç rastlamıyorum.. ancak biliyorum ki düşünceler ancak konuşunca.. SAĞLANIR.. inançlar ancak yaşanınca.. GERÇEKLEŞİR.. ancak daha önceden de BİLİMİN sollanması.. İNSANIN öykünmesi.. İSLAMIN oynanması.. GEREKMEKTEDİR.

Bu gerekçeyle yöntembilimle solluyorum.. insanbilimle öykünüyorum.. islambilimle oynuyorum.. bu yüzden düşünenleri arıyorum Çünkü arayanları düşünüyorum.

Sayılarımla

Sağlıcakla kalınız

Osmanziya

30.06.2018 rvz:30.06.2025

Düzenleyen osmanziya - 30-Haziran-2025 Saat 14:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2025 Saat 14:27
YBA dilini ögrenmedikçe bu tabloyu çözemezsiniz. Çunku bir sozcuk ikinci bir kez kullanilmamiştir

YBA in METODIK yaklaşini ile ANALUTUK DUZLEM hem hızli bir anlam surucu hem kolay bir anlatim aygiti haline gelmektedir.

YBA in onemini ve degerini anlatarak onun ogrenilmesini ve kullanilmasin ve yararlanmasini sağlamak için onun tanitim ve begendirimini yapmaya çaliştim. Fakat noksan olan bir şey varki bu hedef gerceklesmedi ve belki de zamani gelmedi.. belkide bizim zamandan gitmemizi bekliyor.

osmanziya

30.06.2025 ucyol izmir

14:20

İnsan kimliğini ve kişiliğini ve bireyselliğini inşa eder..
İnsan dünyasını ve dilini ve dinini de imar eder..
İnsan dününü ve bu gününü ve yarınını da bina eder..
Peki sizce bu kadar konuttan sonra hangisinde oturur :) osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 30-Haziran-2025 Saat 14:43
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2025 Saat 15:37
UNUT'ma

UYU'mayi anlattim uyuyanlara uyanmadilar.. çunku bende uyudugum icin kendimden başkasina duyuramadim.. fakat kendimi de duyurucu ve uyarici olarak gormedim.. UYU işi iyi kötu anlatildi.. şimdi sira UNUT'a geldi.

UNUTma..

Bezmi elestte Yaratan dedi

Ben sizin Rabbiniz değil mi yim ?

Birisi dedi: EVET

Sonra derecesine göre diğer nebiler ve veliler.. dahiler ve deliler.. mü'minler ve kafirler.. müslimler ve müşrikler.. akıllılar ve akılsızlar.. herkes evet dedi.
Peki bunu hatırlayanınız bulunuyor mu ?

Hatırlayamazsınız.. çünkü inancını ilmelyakin derecesinden aynelyakin derecesine çıkarmadınız.. belki de hakkalyakin derecesine çıkarmamız gerekiyor.

İşte biz bu işi yapmaya TAHKİK-İ İMAN.. diyoruz.. imanın hakikatını ulaşmak veya inanç sormuşturması yapmak.. ilkine din ikincisine de felsede adı verilir.

Peki biz bunu ne kadar yapıyoruz ?

işte günlük dilin mantığı ile bilimsel dilin matematiği ile bu güne kadar yaptığımız çalışmalar felsefe ve dini birbirinden uzaklaştırmaktan fazla bir işe yaramadı.. maksada ulaşamadı.. neden ?

Çünkü biz

Ruh ve nefsi birbirinden ayırdık

Kur'an'ın KALB şakirdleri ve Felsefe'nin AKIL talebelErini ayırdık

Milleti islamiye (İSLAMLARI) ile milleti küfriyeyi (İNSANLARI) ayırdık..

Bu yüzden akıl ve kalb ile ahiret ve dünya DENGESİNİ yeterince kuramadık.. birey ve toplum ile kadın ve erkek UYUMUNU gereğince sağlayamadık..

Ancak bundan sonra buna imkan doğuyor..

YBA bu işe aday çalışma ile ortaya çıkıyor.

Sağlıcakla kalınız.

osmanziya 30.06.2025 üçyol izmir 15:36
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2025 Saat 16:00
[08:05, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: Yaşanti ve Davranış
Ameliye ve Muamele

Ameller ve Emeller
Öyküler ve Oyunlar

Görüler ve Kavramlar
Gerçekler ve Dogrular

Mallar ve Meller
Aç ve Tok ile Dolu ve Boş
[08:20, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: ile elde ettigimiz hasenat yani guzellikler ve iyilikler.. seyyiat yani kötülukler ve çirkinlikler.. neblükum bişşerri velhayrı fitne
musabaka ile ibtila ve mubtela
imtihan ile iftina ve meftum
olduklarımız..
amaç haline getirdigimiz araçlarimiz..
araç haline getirdigimiz
amaçlarimiz..
tabloda
akış ve gereksinim ve fenomen
anış ve arayiş ve gayb..
Çizgisi olarak gösterildi ve bu dahi RETO terakkisi ve FETO tedennisi FENOMENLERI ile örneklendi.. fakat biz kimin sukut kimin suud ettigini yani GAYBI bilmeyiz
[08:22, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: Rabbimiz bizim ve sizin akibetimizi ve ahiretinizi
guzel ve iyi etsin. Amin.
[08:26, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: Rabbimiz dolu olanın BOK ve boş olanın AÇ oldugu bu ÖLUMLU dünyanin AGRILARINDA ve ACILARINDA bize ve size kolaylik versin. Amin
[08:41, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: Hepinize sorunluluk ve sorumluluk YÜKUNU
geçim ve seçim ile taşirken..
sikletine tahammul.. dilerim.

dunya ve dil ve din
arayıs ve buluş ve oluş
kulfetine katlanirken..
hıffetine taharri.. dilerim.

bu sokemedigimiz kenelere kânitîn.. saglik ve huzur ve kolayliklar dilerim.. dilemekle kalmaz böyle düşe göturur ve dile getirerek dillendiririm ve düşundururum.. amma ve lâkin ben sizi bilemedim siz beni bilemediniz.. bile..

bile.. dile..ele kaldik.. bağışlana.

osmanziya yontembilim.com
[11:52, 30.06.2025] Mustafa Buğucam: Hayrunnas yenfeaunnas. Insanin hayırlisi insa
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide