Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: hurriyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4212

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hurriyet
    Gönderim Zamanı: 30-Mayıs-2025 Saat 01:45

HİÇ BİR ÖZGÜRLÜK TEK BAŞINA DEĞİLDİR

Hurriyet irade ve ihtiyar bulunmadan.. yani özgurluk istencin seçimi bulunmadan ortaya çikmayacagi gibi.. Hurriyet hakimiyet ve istiklaliyet olmadan.. yani özgurluk kendinin egemenligi ve başkasini bağimsizligi olmadan sürdurulemez.. aksi halde ozgurlugu kuru kuruya istemekle hurriyeti elde edemezsiniz.. iste bu ozgurluk sinavi bizi HAKK ve KUVVET arasinda bir yerde tutar.. ve Yaratan ve Yaraadan arasinda tapılasi ve adanilasi oyuna ve öykuye hazirlar.. iste biz bu meydana AILE adini veriyoruz .. şimdi bu HURRİYET yani kuvvetinin kendisine verdiği hakimiyet ve tasarruf ile insan dilediğini yapabilir.. Örneğin NETENYAHU.. kendi kaviminin yaşaması için başkalarının ölmesini düşünüyorsa dilediğini yapıyor.. yani sivil insanları, cocukları ve kadınları öldürüyor ve yakıyor. Böylece kavmine "iyilik" yaptığını düşünüyor. Amma bu iyilik bizim için "kötülük" görünüyor. Belki bütün insanlık için kötülüktür lakin onun için savaş ve iyiliktir.. Bunun gibi kızlarımız özellikle açık bacakları ile güzelliklerini göstererek bizlere güzellik yaptıklarını ve böylece korkusuz kahramanlıklarının cesaretlerini göstermiş oluyorlar.. ama özellikle bekar erkekler ve yaşlı erkekler için çirkinliktir, ayıptır, utanmazlıktır. Demek oluyor ki birilerinin ÖZGÜRCE yaptığı iyilik ve güzellik başkalarınca kötülük ve çirkinlik oluyor. Özgürlüğün bir yanında iyilik bir yanında kötülük.. bir yanında güzellik ve bir yanında çirkinlik bulunuyor.. keza özgürlüğün bir yanında irade bir yanında ihtiyar bulunuyor.. özgürlüğün bir yanında hakimiyet bir yanında istiklaliyet bulunuyor.. keza özgürlüğün bir yanında hakk bir yanında kuvvet bulunuyor.. bu durumda senen hakimiyetin benim istiklaliyetime dokunuyorsa.. senin götünün özgürlüğü benim gözümün tutsasklığı oluyorsa.. KURU KURUYA özgürlük dava etmenin de bir anlamı olmuyor. Sözümü Namık Kemal in ünlü şiiri ile bitireyim.. "Ne efsunkar imişsin ki ey didar-ı hürriyet esir aşkın olduk gerçi kurtulduk esaretten." Demek ki hürriyet bir yanında UBUDİYET bir yanında da ESARET bulunuyor. İŞTE Yöntem Bilimsel Anasalis.. böyle çok yönlü ve yanlı kavramların.. bir yazarın ya da hocanın ya da bir ideoloğun günlük dilin düz yazısıyla bir yöne doğru çekilerek zihinlerin yönlendirilmesi ile değil analitik düzlemde yön ve yanlarının birlikte gösterilmesi.. görülmesi ve tartışılmasını imkan sağladığından yararlı ve verimli bir anlatım aygıtı ve anlam sürücüdür. Şimdi bu düz yazıda dediklerimizi bir tablo ile göstereceğiz. osmanziya yontembilim.com

Bu vesile ile İmamı Nursi'nin HÜRRİYET hakkında sözlerini nakledeyim.. "Ben ekmeksiz yaşarım fakat hürriyetsiz yaşayayamam." M.Kemal Atatürk'ün ünlü "Benim karakterim hürriyet ve istiklaldir. " Keza İmamı Nursi "Devletler ve milletler muharemesi tabakatı-ı beşer muharemesini terki mevki ediyor. Beşir esir (köle) olmak istemediği gibi ecir (işçi) olmakta istemez. İslamiyet Rabbın abdiyetini ve kulluğunu, diğelerininin esirliğine ve köleliğine tercih etmektir. Ancak tüm bu sözler bize yine de HÜRRİYETİ anlatamaz.. anlaman için hürriyetini yani kendini gerçekleştirmen gerekir. Osmanziya

Bu tabloda konuştuğumuz bütün kavramları ve anlamları gösterdim.. eğer Mustafa BUĞUÇAM bu tabloyu günlük dilin düz yazısı ile açık ve seçik beş bölümlük bir anlatım halinde kitab haline getirseydi.. anlamayacak kimse kalmayacağı gibi bu kitabın ardında diğer kitaplarla piyasada ses getiren YAZARLAR arasında görüneceğini hiç kuşkum bulunmuyor.. YİRMİ DÖRT YIL İÇİNDE.. ancak bu seferde YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ ortaya çıkmayacaktı.. zaten sorun da "hürriyet" hakkında KİTAP YAZMAK değil.. "özgürlüğün" bulunup bulunmadığını tartışmak da değil.. insanın kendi hürriyetini GERÇEKLEŞTİRMESİDİR. Bunun da sağlam ve sağlıklı bilgi ve değer taşıyan sözlere dayanılarak SAĞLANMASIDIR. Ne yazik ki yirmi beş yıl için de bir tek kişi.. ister yazar ister okuyucu.. ister hoca.. ister öğrenci.. olsun bu işe TENEZZÜL etmedi.. önem ve değer vermedi.. çünkü bir nasip ve ihtiyaç işi olduğu kadar da bir karakter ve arayış eylemidir.. Şimdi 12 tablodan sonra oluşturduğum bu tablonun alt yapısında web sayfamda yayınlayacağım örnek olması bakımında GDDY ile açıklamaya çalışacağım. Saygılarımla Osmanziya yontembilim.com

Şimdi bu zip dosyası içinde hem HURRIYET başlıklı dizinde hem DERINLIK başlıklı dizinde versiyon sırasıyla karmaşıklaşan tablolar bulunuyor. Bunları izlediğinizde ve imgelediğinizde HÜRRİYETİN resmini gördüğünüzde hem kendini hem YBA i anlamış olacaksınız.. fikrin tefekkürü ümniyenin anlamasına geçecek.. sonra emniyenin güvenmesini intikal edeceksiniz.. sonrada imanın inanmasına inkilab edeceksiniz.. İnşaallah

osmanziya 30.05.2025 ÜÇYOL İZMİR 01:5220250530_015241_30_MAYIS_2025.zip

Düzenleyen osmanziya - 30-Mayıs-2025 Saat 01:52
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma