|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5048 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: DOLar BOŞalırGönderim Zamanı: 06-Nisan-2026 Saat 13:11 |
Dolarin sonu BOŞALIR... Israili kullanan ve siyonizmi kullanan ve yahudiyi kullanan INSAN degil.. kuresel guç ele geçiren KANSER.. GDDY kullanan bozulmuş insan.. giderek daha kolay ve hizli hizmetleri kullanan.. ölümden korkan.. giderek daha ucuz ve bol mal tuketen.. doguma düşman.. giderek insani dogaya yabancilaştiran teknoloji çikaran.. giderek insani insandan uzaklaştiran ideoloji çikaran.. GDD
SEN nefes kağıdın kadarsin.. yani nüfus kağıdının geçerli olduğu zaman dilimi kadar.. Nefes Kağıdın doğum ve ölüm arası kadar yürürlükte kalır.. ondan sonra ölüler hanesine geçersin ve dosyan kapatılır.. Ancak bizim ömrümüzde dört kağıt daha bulunuyor; Banknot (para) ve Diploma ve Atama ve Oy pusulası.. tabloda bunları görüyorsun.. şimdi tabloya bak.. gördüklerinden anladıklarını eleştir ve anlamadıklarını sor..
SAG aks olan din ve siyaset ve parti ve ideoloji çizilmişti.. bu sefer SOL aks olan dil ve ticaret ve şirket ve teknoloji çizildi.. şimdi tabloya bak.. gördüklerinden anladıklarını eleştir ve anlamadıklarını sor..
SEN önce kültürdün.. sonra millet oldun.. sonra devlet.. ve şimdi de medeniyet.. şimdi tabloya bak.. gördüklerinden anladıklarını eleştir ve anlamadıklarını sor.. 0Z0 yontembilim.com
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5048 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2026 Saat 14:54 |
|
CUMA Hocam yazmış: KISA YAZMAK Ben üniversitede hoca olsaydım ve bir öğrenciye danışmanlık yapsaydım, mesela biri 500 sayfalık bir tez yazmış: “git evladım bunu yeniden yaz ve 250 sayfaya indir” derdim. Kerime Nadir gerçekten 500 sayfalık bir roman yazmış ve yayınevine götürmüş. Editöre teslim etmişler. Editör okumuş ve yarısını çıkarıp atmış. Kerime Nadir bunu görünce ağlamaya başlamış. Amerikalı dünyaca tanınmış yazar Dale Carnegie diyor ki: "yazıdan attıklarınızdan dolayı kafanızı taşlara vurmak istemedikten sonra okumaya yarar, değerli bir şey yazamazsınız". Edebiyatçı, yazar-şair Beşir Ayvazoğlu da benzer şeyler söylüyor: "eğer diyor yazdıklarınız işe yaramıyorsa 500 sayfa da yazmış olsanız hiç acımadan çöpe atın". Nurettin Topçu’nun tavsiyesi de şudur: "10 okuyorsanız bir yazın ve yazdıklarınızın onda dokuzunu atın". Bu yüzden N.Topçu’nun yazıları mücevher gibidir. Benim kısa yazmak merakım biraz medresede okumamdan geliyor. Okutulan başlangıç dersleri o kadar kısadır ki, onların üzerine şerhler, haşiyeler ve kayıtlar yazılır ve kısa olduğu için de ezberletilir. Bir yerde şöyle bir söz okumuştum: "eğer meramınızı bir cümlede anlatamıyorsanız, siz o konuyu bilmiyorsunuz demektir". “Kısa” derken de yanlış anlamayın. Kısa yazı kelime sayısıyla ölçülmez, o kelime ve cümlelerin yoğun bir anlam taşımasıdır. Anlam kelimelerden taşar ve üzerinizde ağırlığı vardır. c.ö. 6 NİSAN 2026 DEDİM Kİ: Teşekkür ederim Değerli Hocam.. Değerli bir yazı.. KISA yazmak zordur.. ancak bu UZUN UZUN yazmaktan sonra elde edilir.. Değil mi Kadir Uzunkok. Sevinç ve öfkeleri kısa bir iki sözcükle ifade ederiz. Neden ardında kocaman bir hissiyat bulunur. Yazmak HAYAT gibidir.. kısa da yaşasan.. uzun da yaşasan ANLAMADIKTAN sonra fazla bir kıymeti olmaz. Düşünme ve İnanma arasına ANLAMA girer.. bunun için DÜŞÜNENLER inanmaz.. İNANANLAR düşünmez. Çünkü düşünme ve inanma arasında ANLAMA bulunur. İşte YBA anlatımı nutuktan.. kıyastan.. cümleden.. kelimeden.. harfen HATTA indirmiş KISA bir anlatımdır. Giderek azalan işaretler NUKTA'ya yaklaştıkça işler zorlaşıyor. Nokta NUTKA geliyor ve böyle nükteleri sıralıyor lâkin NUTUK mantıka indikçe NUKUT bir dağ gibi önüne yığılıyor. Kitabtan çizgiye kadar bayırı inmenin kolaylığının karşısında.. çizgiden noktaya çıkmak yokuşu ve yükselişin zorluğu oluyor. Biz kırk yıldır insanları bayır aşağıya indirmeye ve kelimeleri "karşılamadan" çizgileri "karşılaştırmaya" getiremiyoruz.. çizgiden nokta çıkmanın söz bile edilemez. Özetle mukabele ve muhammele meydana gelen KELAM ile mukayese ve muhakeme ile oraya çıkan İLİM.. öyle sözcüklerle yazıldığı gibi kolay bir iş değildir.. bir ömür istiyor. Adam zaten ömrünü dolduruyor.. ya da doldurmuş.. şimdi gel bunu KISA yazılarla YBA ile ömrünü doldur diyebilir miyim ? Lakini ömrünü doldurmak üzere olanlardan birisi meramı anlarda maksadıma yapışır ve yükün altına girerse.. bu da benim ve onun kısmetine kalmış bir nasibdir ve münasebettir. Saygılarımla 0Z0 06.04.2026 14:54 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2026 Saat 15:59 |
|
Düşünme ve İnanma arasına ANLAMA girer.. bunun için DÜŞÜNENLER inanmaz.. İNANANLAR düşünmez. Çünkü düşünme ve inanma arasında ANLAMA bulunur. Osmanziya Üç büyük iş Anlam.. anlama ve anlatım Fakat biz bu işleri kolay sanarak yine de MUHATAB olarak anlamaya ve MÜTEKELLİM olarak anlatmaya çalışırız. Tabloda görüğünüz gibi antik çağdan orta çağın sonuna kadar DÜŞÜNCE DÜNYASINDA sayılan isimler bu iş iç için uğraşmışlar. Elbette orta çağdan sonraki isimlerini de sıralasak sonunda benzer gayretleri buluruz. Bu gün için batının öncüleri olan Aristo ve Dekart ve Kant ve ve doğunun incileri Lao Tzu ve Konfüzyüz ve Buda ve bu ikisi arasında orta doğu denilen İSLAM dünyasında İmamı Gazali ve İmamı Rabbani ve İmamı Nursi.. akıl ve kalb arasındaki uyumu ve dünya ve ahret arasındaki dengeyi sağlamak için gayret göstermişlerdir. Rabbimiz hepsinden razi olsun. Ancak sen bu işleri günlük dilin düz yazısı yani GDDY ile anlama çalıştığında bu saydığım öncülerin ya da sol ya da sağ tarafta bulunan bilimcilerin ve dincilerin KİAPLARINDAN birine yaslanacaksın. Oysa YBA yani Yöntem Bilimsel Analiz ile iki taraftan birine yaslanmadan ve dayanmadan da kendin bu iki yanı örerek ve görerek.. dünyanın dil ile örülü ve din ile görülü bu yüzden örtülü ve perdeli olduğunu.. belki çalışırsan.. belki alışırsan.. anlayabilirsin.. belki hiç anlamayabilirsin.. çünkü ne dedim başta anlam.. anlama ve anlatım dünyanın en büyük üç işidir.. bu yüzden ben anlatamadığım için sende anlamadığın için üzülme.. yine buna rağmen anlamak ve anlatmak için çaba gösterilim. Düşünme.. mana-yı ismiyle nesnenin ve kimsenin ve öznenin KENDİNE delalet eder.. İnanma ise mana-yı harfiyle BAŞKASININ ar’ına ve ad’ına ve at’ına işaret eder. Düşünmenin delaleti ile inanmanın işareti arasında fark için ünlü dilbilimi Seassure şu benzetmeyi yapmış; Düşünme ve Konuşma bir kağıdın iki yüzü gibidir.. birini yırtarsan diğerini de yırtmış olursun. Dikkat edersen burada inanma’ya KONUŞMA dedim. Oysa YBA çizgilerin diliyle konuşma ve düşünmenin arasını kağıt kadar değil YER ve GÖK arası kadar açmış beş yüz bin tablo ile.. İnanmazsan değil başkasıyla kendinle bile konuşamazsın.. bu nedenle konuşmayı inanma ile özdeşleştirmiş oldum.. bu var sayım ile. Bununla beraber bu beş yüz bin tablo ile web sayfamdaki 2500 ve face deki 2500 toplam beş bin bin düz yazımı da okusan.. eline kağıt ve kalemi alıp YBA çalışmaya başlamadıkça.. sana garanti veriyorum HİÇ bir şey ANLAMAYCAKSIN. Ta ki bana İNANIP konuşmaya ve YBA öğrenmeye karar verinceye ve kullanmaya girişmeye ve yararlanmaya başlayıncaya kadar. Elbette bu da kolay bir karar ve girişim ve başlama değil.. çünkü kırk yılda buna bir kişi bile teşebbüs etmedi. Seni kaçırmak istemem.. lakin bu iş kolay olmasada İMKANSIZ değil.. çünkü bununla İMKANI anlayacaksın.. imkanı anladığındma ise geresi kolay olacak.. ben de imkanı 60 yaşımda anladım.. vucubu ise 70 yaşımda.. ANLAM’a ANLAM’ı barındırır. Önce yaşAM amAÇ diye işe başlar ve evlilik tuzağını düşersin.. sonra çocuklar olunca YAŞAM Araç olur. Çocukların için yaşamaya başlarsın. İşte dünyanı sınav ve yarış bundan sonra başlar.. bu çalışmalar sonunu YAŞAM ADaç’a geldiğinde nesnenin AR.. kimsenin AD ve öznenin AT olduğunu ANLARSIN… İnşaallah. 0Z0 Yontembilim.com https://www.youtube.com/watch?v=MC5w3_FGW_M DÜCANE Aristonun iki cümlesini yanlış anladım iki yılıma mal oldu
20260406_202154_ANLAMA.rar Ben senin yerine olsam.. ne buradaki linklerle ne de başka dosyalarla ilgilenmez ANLAMA rar dosyasındaki tablolara bakar ANLAMA'yı anlamaya çalışırdım. Gercek Arayici Doğru Saticı Hakikat Guzeli Hakk Iyisi Satici iyi ise ve arayici guzelse neden birbirini bulmasinlar ki.. guzel bir kadin iyi bir erkekle karşilikli sevgi ve saygiya dayanan bir aile olmasin ki.. Demek ki bu işler söylendigi kadar kolay olmuyor. Savaş ve barıs icinde sinav ve yariş istiyor. Rabbimiz yâr ve yardimcimiz olsun. Amin. 0Z0
Sevme.. sevilme.. SESLENME SUSMA sevinme.. Bilme.. bilinme.. ÖGRENME ILGILEMME taninma.. KALITELI mal ve hizmet sunum Unlu DAHİ kadinlar.. saygiN DELİ erkekler.. KARAKTERLI fazile ve vesile serimi RASUL ve Nebiler ve ASFİYA ve veliler Düzenleyen osmanziya - 06-Nisan-2026 Saat 20:26 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|