|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| İnsan Bilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4881 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: insanGönderim Zamanı: Bugün Saat 19:55 |
|
DAMARLAR ve SİNİRLER...
insan iki temel yapidan birisidir.. digeri de kainat. Evrimi yaratiliştan ayirmak kolay olmadigi gibi kainatin evrimini insanin yaratilisindan ayırmakta zordur. Primer binoküler capraz goruntunun sekonder stereoskospik butunsel gorüşe dönüşümun beyin ve bedendeki faktorleri anatomi ve fizyolojini anlatmişlar. Cisim ve ışik ile göz (150 milyon secenek) ve beyin 4 tane görme koşulu burada 40 a çikarilmiş.. şimdi görmeyi bilmeyi.. düşünmeyi anlamaya çıkardiğimizda.. nesnel faktörlere kimsel aktörleri ekledigimizde işin karmaşa daha da artacaktir. Ancak afaka baktıkca artan kesrete karşilik enfüse döndükce ortaya vahdet degil killet çıkiyor. O zaman vahdete geçmek.. yani çoklugun birimi olan ikilik bize teklik ile ehadiyet ve çiftlik ile zevciyet arasinda iki seçim birakiyor; dunya ve ahiret arasinda DENGE kurmak ya kuramamak.. akil ve kalb arasinda uyumu saglamak ve saglamamak.. butun bunlari da bir birlikte toplayabilmek. Iste cağimizin ZOR sorunu budur. Biz bunu YBA ile KOLAYLAŞTIRDIK. 0Z0
Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 19:57 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4881 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 20:14 |
|
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2954 Çok anlamlı insanın yükümlü yani yük taşıyan nesne.. sorunlu yani sorunu yüklenen kimse.. sorumlu yani sual eden özne.. ancak bunların hepsi SOYUT kalıyor.. aynen benim şu paylaşımım gibi.. ancak sizin resim ve şiiriniz bu durumu ve konuya.. sorunu ve sorumu ve TAŞ gibi tepemize çöken YÜKÜ.. SOMUT olarak betimlemişsiniz. Lakin sızdırdığınız sezgiler bana sezinletiyor ki kesin ve kuşkulu düşüncelerin ve inançların ipleriyle dokunmuş zihnimize mantıktan daha sağlam bir yontem ve matematikten daha sağlıklı bir teknik ve yöntem ve dil aratıyor.. biz de YBA ile bunun çağrısını yapıyoruz. Ancak siz mantıktan daha daha sağlam ve matematikten daha sağlıklı bir teknik.. olabilir ki diye KUŞKUYLA sormayabilirsiniz.. çünkü nazmıyla yetinene nesir.. dilin şiiriyle yetinene nazım.. yeter de artar bile.. buna karşın biz da daha yok mu.. diyenlere reklamlarımız.. teknolojinin insana giderek doğaya yabancılaştırmasını ve ideolojinin insanı insandan uzaklaştırmasını.. dert edinenlere propgandalarımızı sürdürüyoruz.. ancak siz de boş durmuyorsunuz.. san'at san'at diyenlere inat.. san'at hikmet ve hak ve hakikat içindir diyerek seslenenlerdensiniz.. bu yüzden beni daha iyi anlayanlardan ve bana daha yakın olanlardansınız.. saygılarımla sağlıcakla kalınız. Osmanziya
İşler her an sarpa sarabilir Der içimdeki pusula, Ücra bir köşede titreyen Sessiz bir ihtimal gibi. Kanıtım yok, Ama kanaatim çok, Geceyi ikna eden İnatçı bir sezgi bu. Zaman güçlü bir ipucu bırakır, Her suskunlukta biraz daha net. Ben evhamla dururum, Ayakta kalmanın en temkinli hâliyle. İnci misali büyür kuşku, Kabuk içinde baskıyla. Parlaklığın bedelini gizler Karanlık sulara karşı. Burası karizma sahası, Gölgenin bile rol yaptığı yer. Sözlerim geri çekilir, Bakışlarım öne geçer. Sindim ve kapıyı Daha sıkı kilitledim, Dışarıda ihtimaller, İçeride ben Ve içimde ağırlaşan bir sezinti... #EylülAk EYLÜL AK dedi ki: öncelikle bu sözleriniz için size yürekten teşekkür ediyorum. Benim için şiir, çoğu zaman bir yöntemi kanıtlamak değil, taşınan yükü saklamadan olduğu yere bırakabilmek demek. Belki de bu yüzden mantıktan çok sezgiyle konuşuyorum. Şiir yükü hafifletmez belki, ama taşınabilir kılar. Paylaştığınız çağrıya ve bakışa saygıyla, tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın. Dedim ki: ESİN mantıktan daha sağlam ve SEZİN ise matematikten daha sağlıklıdır.. ancak bizim her iki yana daha doğrusu eksene de gereksinimiz bulunuyor. OZO ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 21:30 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|