Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4212 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2025 Saat 13:06 |
Yürüyüş
Gidiş İlerleyiş Yükseliş Düşüş Kalkış Deneyiş Düzeltiş Değiştiriş Yineleyiş Yenileyiş İŞ'leri ve İÇ'leri.. Bitir............Başlat SURDUR....GIRIŞ 《ati . .. . . .mazi. ]] Geliştir Araştir SONRA ......ÖNCE ![]() Dün 19 Mayısta bir yürüyüş başlattık.. bunun için bir padişah emri gerekmiyor.. HAYALİ lafzın ve zikri HAZIRIN "iş"i, VEHMİ fikrin ve ma'na-yı HATIRIN "iç'i ile biz bu işi başlattık.. bu tablo 23 tablonun sonucudur.. anlamak için ilk tablodan başlamalısınız.. bu tabloları da web sayfama bindireceğim. ![]() Yukarıda bahsi geçen 23 word belgesi tablo burada: 20250520_130648_YURUYUS.rar |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4212 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() face de Tarik Tarkan dedi: Sana kara koyun diyorlardı. Yanlış olduğun için değil, farklı olduğun için. Sürünün yolu sorgulamadan takip ettiğini görünce sen durdun. Yukarı baktım. Rüzgarı dinledim. Ve fısıldadı: "Başka bir yol olmalı." Kara koyun uyum sağlayamaz. Yapamayacağı için değil... ama istemediği için. Gelenek kisvesi altında çok fazla uçurum gördü. Çok fazla "normal" denen kafes var. Böylece öne çıkıyorlar. Yalnız, belki. Ama uyanık. ✨ Duyguları harekete geçiriyorlar. Dalgaları harekete geçiriyorlar. Sessizliği bozuyorlar. Ve bazen sürünün hiç ihtiyaç duymadığını bildiği köprüleri inşa ederler. Bütün kara koyunlara: Sen sessiz devrimsin. Desen değişikliği. Nakarattaki vahşi nota. Ait olmak zorunda değilsin. Siz öne çıkmak ve ilerlemek için doğdunuz. dedim ki: Tebrik ederim.. yazi harika..resim şahane.. dedim Yazara ve ekledi: benzerlikler yineleme.. başkaliklar yenileme ikisi de lazim. Standart ve patentler gibi... Patentlerin ve yinelemelerin benzerliklrrinde ORTAK olan ne.. standartların ve yenilemelerin AYRIKLIGINDA kim bulunuyor ? ortak da ölecek.. ayrikta ölecek.. onun icin ORTAYA "mortak" yazdim naturmort olsun diye 💛 Standartlar ölür patentler dogar.. patentler standart olur.. TAZE bir PATENT dogunca da ESKI standart gibi bu standart dahi ölür.. 🥀 İşte bu ESKI yinelenen benzerlikler bulunan standartlar ile TAZE yenilenen başkaliklar olan patentlerin BIRLIKTELIGININ anlamini soruyorum.. ![]() Biz düşünmek için çıktik yola.. bunun içinde YBA dava ettik.. DAVA ettiğimiz için dai olduk.. çunkü fikir ve tefekkure DEVA idi.. kafasi INCE olanlar anlamadı.. biz "benim gibi" kafasi KALIN olanları ariyorduk.. onlara da rastlamadık.. rastladiklarimiz da ölduler.. ya da benin gibi ölecekler.. öyle ise şu ölümlu dunya da kafa kalin olsun ince olsun.. baş kapali olsun.. açık olsun.. D Ü Ş Ü N M E N I N bir önemi ya da degeri bulunuyor mu ? EVET.. akli olan ve kullanan tefekkure cür'et eder.. iyi ya da kötüye kullanir bu başka duzey.. ancak ilk aşamada.. aklini tefekkur ve duşunme ile kullanan.. kullanmayandan ÜSTUNDUR. Bir de I N A N AN bulunur.. düşünenler yaninda.. inani boş olsun dolu olsun.. bu başka konu.. düşunen ve inanan kimselerden hangisi üstundur ? Burada.. kalın kafami YORdum.. da iki tane de SORu sordum.. bakalim.. YORum yapacak.. yani yanit verecek çikacak mı ? Soru da ZOR'dur.. yanıt da ZOR.. kafayi ince kalin olsun YORar.. tasar ve karar ile çıkar ve yarar için.. bir de aklıni... bilgisini.. belleğini.. billigini.. bolluğunu.. büllügunu GÖSTERMEK icin.. bu aynı zamanda.. butun bu aşamalari geçmiş ve mortun kenarina yaklaşmiş.. benlerin kendilerini GERÇEKLESTIRMEK içinde olabilir... 20.05.2025 üçkuyular izmir 09 : 26 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Dursun İnanır paylaştı face de
![]() Bir bilgeye sormuşlar: "Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz? "Terzimi severim," diye cevap vermiş. Soruyu soranlar şaşırmışlar: "Aman üstat, dünyada sevecek o kadar çok kimse varken terzi de kim oluyor? O da nereden çıktı? Neden terzi?" Bilge, bu soruya da şöyle cevap vermiş: "Dostlarım, evet ben terzimi severim. Çünkü ona her gittiğimde, benim ölçümü yeniden alır. Ama ötekiler öyle değildir. Bir kez benim hakkımda karar verirler, ölünceye kadar da, beni hep aynı gözle görürler. ******** Bir bilgeye sormuşlar: - Bir insanın zekasını nereden anlarsınız? - Konuşmasından. - Ya hiç konuşmazsa? - O kadar akıllı insan yoktur ki!.. ******** Bir bilgeye nasıl bu kadar doğru kararlar alabildiğini sormuşlar, "Deneyim" demiş. O deneyimi nasıl kazandın, diye sormuşlar "Hatalarımla" demiş ******** Bir bilgeye sormuşlar: Efendim canınız ne istiyor? Bilge cevaplamış: Canım hiçbir şey istememeyi istiyor.. ve devam etmiş.. Bu ruh halinin adı gönül yorgunluğudur.. ******** Bir bilgeye " Nasıl insan oluruz?" diye sormuşlar ya. "Üç adım atlama" gibi bir cevap vermiş bilge kişi: Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, İnsanlığa attığın ilk adım budur... Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın. Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman insan olursun ******** Bilgeye sormuşlar dünya da en güzel şey ne diye? ´Sevmek´ demiş... Peki sonra? demişler... ´Sevilmek´ demiş... Peki neden sevmek sevilmekten önce geliyor? demişler... O da demiş ki ´insan sevdiğine sevildiğinden daha çok emindir... ******** Bilgeye Sormuşlar; ~ insan neden dilek diler? ~ insan gerçekleşmesi için diler, ama bilmez ki gerçekleştirmek için dilemek gerek. ******** Bir bilgeye sormuşlar en mutlu insan kimdir. İşte o dağdaki çobandır demiş. Neden diye sormuşlar. Çünkü demiş insan bildikleriyle yaşar, onun bildikleri koyunları ve çevresiyle sınırlı kendisini mutsuz edecek veya kafasını karıştıracak fazla bir bilgiye sahip deği Dursun İnanır paylaşımı dedim ki: bilgi.. bilgin.. bilge.. belge.. bulgu.. bellek... BILLIK.. Büllük.. bolluk.. duşunenler için... |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim.. bu sadece irana değil doğuya ait bir teknoloji imiş.. günümüzde İDEOLOJİLER insanın zihnine .ıçtılar.. her biri kendini ayrı bir b. sanıyor.
![]() 3000 Yıl Önce . . . Çölün Kalbinde Persler Bir Mucize Yarattı Dünyanın en acımasız iklimlerinden birinde, eski Pers mühendisleri sürdürülebilirliğin bir şaheserini yarattılar: qanat (kanat)sistemi - sadece yerçekimini kullanarak, kilometrelerce kurak çöl boyunca su taşıyan bir yeraltı tünelleri ağı. Pompa yok. Makine yok. Sadece bilim, aletler ve katıksız insan iradesi. Bu hafif eğimli tüneller, bazıları 50 kilometreden uzun, gizli dağ akiferlerine ulaşıyor ve taze, serin suyu çiftliklere, evlere, bahçelere ve şehirlere taşıyordu. Sonuç? Bir zamanlar sadece kum ve sıcaktan ibaret olan yerlerde vahalar yeşerdi. Yazd, Nişabur ve Gonabad gibi şehirler bu sessiz yaşam hatlarının etrafında yükseldi ve antik Pers İmparatorluğu’nda kültür, ticaret ve yaşamın merkezleri haline geldi. Kanaatlar hamama güç verir, geniş meyve bahçelerini sular ve şehir planlamasının en eski biçimlerinden bazılarını sürdürürdü. İran’ın Gonabad kentinde bulunan ve hâlâ çalışan en eski kanatlardan biri 2.700 yıldan daha eski ve 300 metre derinliğindeki bir kuyudan su çekiyor. Bu kuyu, günümüzde hâlâ toplulukları besliyor. Roma’dan daha eski… ve hâlâ çalışıyor! UUNESCO, İran’ın qanatlarını yalnızca tarihlerinden dolayı değil, kurak bölgelerde sürdürülebilir su yönetiminin bir modeli olarak, günümüzün iklimle mücadele eden dünyasına hayati dersler sunan bir Dünya Mirası hazinesi olarak kabul etti. Eski İran’dan modern İran’a kadar, hayatın sırrı her zaman sessizce yeraltında aktı. Yılmaz ÖZKAN yazdı: ADMİN kardeşim, bu sistemin adı KERHİZ'dir ve hâlâ Doğu Türkistan'da kullanılıyor. Hemde yüzlerce km.uzunluğundalar. Bu yöntem Karahanlılar ve Harzemşahlar döneminde de şimdiki İran topraklarında yapılmıştır. Uygur Türkleri bu işin erbabıdır. Düzenleyen osmanziya - 20-Mayıs-2025 Saat 13:36 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
![]() 3 KİMLİKLİ YAHUDİLER PAKRADUNİLER DÜNYADA global bir Yahudi egemenliği ve saltanatı vardır. Tek bir Yahudi devleti yoktur, birkaç Yahudi devleti vardır. Bugünkü Fransa gizli bir Yahudi Cumhuriyetidir. İsrail kurulmadan önce, yirminci asırda, Akdeniz'in doğusunda ve batısında iki Yahudi cumhuriyeti vardı. İslam dünyasında dıştan islamî görünen, lakin Yahudiler tarafından sıkı şekilde kontrol edilen devletler vardır. İslam dünyası Kripto (iki kimlikli) Yahudilerle doludur. Maymonides'in fetvasına göre, bir Yahudinin Musevilik inancını içinde saklamak şartıyla dıştan Hıristiyan veya Müslüman görünmesi, goileri aldatması caizdir. Kripto Yahudilerin bir kısmını ana babalarının, kendilerinin, karılarının, çocuklarının isimlerinden sezmek, anlamak, keşf etmek, açığa çıkarmak mümkündür. (Onomastik=özeladbilim ışığında.) Bir güneydoğu şehrimizde son derece gizlenmiş on sekiz Yahudi ailesi vardır. Cuma namazına gitmekte, çocuklarını yazın Kur'an kursuna göndermektedirler. Dış dünyadan kendileriyle görüşmek isteyen Siyonistlere, deşifre olmamak için randevu vermemektedirler. Pakraduniler üç kimlikli Gizli Yahudilerdir. En dışta Müslüman Türk veya Kürt, onun altında Ermeni, en alttaki gerçek kimlik Yahudilik. (Pakraduniler Gizlinin Gizlisi Yahudilerdir. Müslümanlar onlar hakkında bir tek ilmî araştırma bile yapmamıştır.) Gizli Yahudiler hakkında ilmî ve akademik araştırma yapabilmek için, başta İbranice olmak üzere yedi sekiz dil bilmek ve araştırma yapabilecek birikime sahip olmak gerekir. Pakraduniler hakkında Fransızca bir makale yazmış olan Abraham Galante, ondan fazla lisan biliyordu. Büyük sayıda Kripto Kürt Yahudisi mevcuttur. Türkiyedeki Gizli Yahudileri, Sabataycıları, Kırımçakları, Tat Yahudilerini, Karayları, dıştan Şiî görünen Meşhed Yahudilerini, Alevî görünen Yahudileri ve diğerlerini anlayabilmek için ilmî araştırmalar yapmak gerekir. Ülkenin islamî güçlerinin kültürü buna yetmemektedir. Buna yetecek para, gerekli hürriyet ortamı vardır ama kültür güdüklüğü ve ilmî düşünce Kuitur guaukiugu ve iimi auşunce eksikliği yüzünden bu hizmet yapılamamaktadır. Müslümanlar, kültür yetersizliği ve güdüklüğü yüzünden iki bin yıllık otantik Barnaba İncili yazmasıyla bile ilgilenemediler. Dünya tarihini alt üst edecek bu yazmanın bugün nerede olduğu bilinmemektedir. (İnternetten Müfid Yüksel beyin bu konudaki yazısını bulup okumanızı tavsiye ediyorum.) Türkiyede, iki kimlikli olmayan mühtedi Yahudiler de vardır. Müslüman olmuşlardır ama bazılarının Yahudilik damarı devam etmektedir. Kripto Yahudilerin bazı özellikleri şunlardır: 1. Parayı, zenginliği çok severler ve isterler. 2. Görünmeyen egemen bir azınlık imparatorluğu ve hegemonyası kurmak isterler. 3. İslamı ve çoğunluktaki Müslümanları baskı ve kontrol altında tutmak isterler. 4. İslamı ve Müslümanları pasifize edebilmek için dinde reform, dinde yenilik ve değişiklik, light ve ılımlı İslam, İslamcılıklar Protestanlığı isterler. 5. Kripto Yahudiler Ehl-i Sünnet ve Cemaat İslamlığından hiç hoşlanmazlar. 6. Onların bir kısmı İslam ile Kemalizmi bağdaştırarak hibrid bir din türetmeye çalışır. 7. 1923'te bir İslam cumhuriyeti olarak kurulan cumhuriyeti, Yahudi ve Dönme cumhuriyetine dönüştürmek isterler. Türkiye Müslümanlarının büyük kısmı, bugünkü kültürleriyle, zihniyetleriyle, taşralılıklarıyla Kripto Yahudiler meselesini çözemezler, anlayamazlar ve onların tahakkümünden kurtulamazlar. Yıllardan beri yazıp dururum: Müslümanlar bir "Yahudileri, Dönmeleri ve Diğer Kripto Yahudileri Araştırma Enstitüsü" kurmalı ve çok ciddî ilmî tedkikler yapmalıdır. İslam dünyasının belini büken en büyük eksiklik ilmî araştırma ve inceleme zihniyetine sahip olmamasıdır. Bazı İmam-Hatip okullarına ve İlahiyat fakültelerine İbranîce dersleri konulmalıdır. Bu derslerde, havanda su dövülmemeli, lisan öğretilmelidir. İlmî araştırmalara duygu karıştırılmamalı, son derece ciddî, âdil, objektif, seviyeli olunmalıdır. İSLAMİ HAREKETİN İÇİNE SIZMIŞ GİZLİ YAHUDİLER araştırılmalı ve mutlaka deşifre edilmelidir. Mehmet Şevket Eygi Hasan ÖZKAN24 paylaştı dedim ki: Çok dikkatli olmak gerekiyor.. kaş yaparken göz çıkartmanin anlami olmaz.. iki yonden degil pek vok yönden zaninin ve önyarginin zarari olur. Batakliktan çikayim derken batarsin.. bu gun sayfamda yazdim kafasi kalinlar için.. bu adamin herkes gibi her yazdigi dogru degil..kendisi de gizli bir yahudi ve mason olabilir.. çocuklarini Kur'an kursuna gonderip yahudi olunabiliyorsa.. demeye getiriyor ki fransa.. turkiye..israil gizli yahudi devletidir.. bu muslumanlarin moralini bozmak ve halklar içine fitne atmaktan başka bir işe yaramaz.. En son din Muslumanlik ile Hristiyanlik ve Yahudilik öldü..semavi kökeni olan budistlik çoktan öldü. fakat KANSER haline gelen bu ölü dunyalarin canlı ve diri bir âlem olmadigini ISRAILIN GÖZÜ DÖNMUŞLUGUNU insan olanlar goruyor. Yarın müslumanlar kuvvetlendiklerinde aynisini onlara yapacaklar.. israilin kendisine yapılanlari başkasina yaptiklari.. Aliimran suresinin 4.cu ayetinde işaret.. edildigi gibi.. Aziz olan Allah.. iti ite kırdirarak intikamini boylece alir.. Simdi sorun.. ölen insanlar degil.. oldurulen INSANLIK.. bunu böyle katliam ve yapay zeka ile INSANLIGİN öldurulmesine göz yumarsak.. bir daha ISLAMLIGA kavuşmak şansimiz kalmaz. Kafasina sarik ve fes ve takke takan her sakalli musluman olmadigi gibi dilinde yenilik ve elinde çözum olan da gizli yahudi degildir. Sonuçta bir MŞE geçti.. zahiri muslumandı.. batınimizin ne oldugun kimse bilmez.. mahşer de cehennem elektrikli supurgesile.. temizlenmezsek teraziye konulan amelimizi görecegiz.. köpruden geçerken dalalet kuyusuna düşmezsek.. cennete gitmek için iyi bir araba arayan.. YBA dörtlusune binsin.. osmanziya 20.05.2025 üçkuyular izmir 13:41 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Kadım bilgiler.. modernite.. standart ve patent ilişkisine BENZER.. hatta gelenek ve yenilik ya da ünlü tez. anti tez.. sentez adımları.. bu BENZERLİKLER içinde yeni yeni içeriklerden ibaret olabilir mi ? benzerlikler yineleme.. başkaliklar yenileme.. ikisi de lazim.
Sibel ATASOY yazdı: Devam 3 “Simya, hem bir sanat hem de bir bilimdi; ama bugün anladığımız anlamda bilim değil. Onlar, maddenin sırlarını çözmeye değil, onun içsel özünü anlamaya çalışıyorlardı. Dünya onlar için yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal bir gerçeklikti. Maddi dünya ile ruh arasında ayrım yoktu; her şey canlı, anlamlı ve kutsaldı. Her metalin, her taşın, her yıldızın bir ruhu vardı. Bu, yalnızca bir inanç değil, doğrudan bir deneyimdi. Simyacılar bu deneyimi laboratuvarlarında yaşar, metallerin doğasını incelerken kendi iç doğalarını da keşfederlerdi. Dolayısıyla, simya deneyleri dışsal değil, içsel süreçlerdi. Gerçek simyacı, dönüşümünü dışarıda değil, kendi içinde gerçekleştirirdi. Fırınlar, imbikler, eriyik metaller — tüm bunlar bir tür dışsal yansımaydı, içsel ateşin ve değişimin aynalarıydı. Biz modern insanlar, bu aynaları kaybettik. Artık sadece dışarı bakıyoruz. Doğayı nesnel, cansız, mekanik bir sistem olarak görüyoruz. Ve bu bakış açısı, bizi doğadan ve kendimizden uzaklaştırdı. Oysa simyacı için dünya, bir metindi — okunması gereken bir metin. Her element, her renk, her süreç bir semboldü. Ve bu semboller aracılığıyla, ruhun dili konuşuyordu. Bu dili yeniden öğrenmek zorundayız. Çünkü eğer bu dili unutursak, kendi içsel bilgeliğimizi de unuturuz. Ve o zaman ruh, gölgeye çekilir, boşluk içinde yaşarız Sibel ATASOY dedim ki: Standart ve patentler ya da gelenekler ve yenilik gibi... Patentlerin ve yinelemelerin benzerliklrinde ORTAK olan ne.. standartların ve yenilemelerin AYRIKLIGINDA kim bulunuyor ? ortak da ölecek.. ayrikta ölecek.. onun icin ORTAYA "mortak" yazdim naturmort olsun diye 💛 Standartlar ölür patentler dogar.. patentler standart olur.. TAZE bir PATENT dogunca da ESKI standart gibi bu standart dahi ölür.. 🥀 İşte bu ESKI yinelenen benzerlikler bulunan standartlar ile TAZE yenilenen başkaliklar olan patentlerin BIRLIKTELIGININ bir anlamı bulunuyorsa.. onu aramak ve sormak gerekir.. diye düşünüyorum. Saygılarımla. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2736 Devam 4 “Günümüz dünyasında bir Simyacı olmak kolay değildir. Simya, modern bilimin gölgesinde, hayal gücünün ve mitin sınır dışı edildiği bir çağda köksüz kalmıştır. Ama yine de, zaman zaman, bu antik sanatın yankıları duyulabilir — rüyalarda, masallarda, hatta psikolojik krizlerin içinde. Psikoterapi, özellikle Jungcu yaklaşım, simyaya en yakın çağdaş uygulamadır. Jung, simya metinlerini psikanalitik bir bakışla okumuş; onları bilinçdışı ile bilinç arasındaki dönüşümün metaforik anlatımı olarak görmüştür. Ona göre, simyacının eserleri — ‘Magnum Opus’, yani Büyük Çalışma — bireyin psişik bütünlüğe ulaşma çabasıdır. Nigredo, albedo, rubedo gibi aşamalar, ruhsal dönüşümün evrelerini temsil eder. Modern çağda artık imbikler, kurşun ve cıva yok — ama hala içsel dönüşüm arzusu var. Ruhun karanlık maddesini altına dönüştürme çağrısı sürüyor. Ve bu çağrı, ancak hayal gücüyle yanıt bulabiliyor. Çünkü hayal gücü, simyanın özüydü. O olmadan hiçbir şey başlamaz, hiçbir şey tamamlanamaz. Hayal gücü yalnızca hayal kurmak değildir; hakikatin başka bir türüdür. Gerçeği yaratır, şekillendirir ve onunla ilişki kurar. Simyacılar için hayal gücü, imaginatio vera, yani “doğru hayal gücü”ydü — duyularla kavranamayan ama gerçekliğin özüne dair bilgi veren bir yetiydi. Ve bu yeti, yalnızca içsel disiplinle, dikkatle, sadelikle geliştirilebilirdi.” The Philosopher’s Secret Fire kitabından çeviri Sibel ATASOY dedim ki: HAZIR hayal ve HATIR vehim.. temelimiz.. ancak biz hazır olmayan hayallerle ve vehimlerin hatırlarını birbirinden ayırabilmemiz gerekiyor.. 🙂 belki bundan önce inanç haline gelen düşüncelerle.. düşünce haline getirilen inançları da katmamız gerekir. İşimiz zor.. ancak yavaş yavaş.. sakin sakin.. ele alınca biraz kolaylaşıyor. osmanziya Düzenleyen osmanziya - 22-Mayıs-2025 Saat 00:27 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=QqmJR5PzgnE
TEK TEKE BİLİM apay zekanın geleceği? / Prof. Dr. Emre Onur Kahya ile Bilim Ekstra Değerli bir paylaşımda olumlu ve olumsuz sonuçlarıyla analiz etmiş Emre ONUR Hocam.. Max Tegmark da Yaşam 3.0 yazılış amacı da eninde sonunda yapay zeka bizi geçecek.. ancak biz o gün gelmeden onun yönünü lehimize nasıl çeviririz konusunu işliyor.. onu tartışıyor. İnsanlık 2.0 da Ray Kurzweil.. bu güne kadar iyi idi.. bundan sonrada daha iyi olacak iyimserliğinde.. eskiden SEMANTİK WEB aranıyordu.. aranan AI ile bulundu.. bundan GENEL ZEKA'ya geçildiğinde.. bu da genel zeka da insanın zekasını aştığında durum nasıl olacak.. ya da TRANSHUMAN yani biolojik yapı ve elektronik yapı birleştiğinde işin sonu nereye gidecek konusunda endişeler.. dillendiriliyor ki gönderdiğiniz video bu konuda uzman hocamızın anlatımıyla biraz daha açıklık kazanıyor. Ancak asıl olan değerli Hocanın ve başkalarının ne dediği değil de.. benim ve sizin ne dediğidir. Saygılarımla. Sağlıcakla kalınız. osmanziya |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Şahin DOĞAN paylaştı:
İtminan Bazen insan inandığı şeyleri gözleriyle görmek istiyor. Kuşkulandığı için değil, kalbinin mutmain olması için. Hz. İbrahim büyük bir peygamberdi buna rağmen kalbinin mutmain olması için Allah'tan ölüleri nasıl dirilttiğine ilişkin delil istedi. Allah gözünün önünde paramparça olmuş kuşları diriltti ve böylece kalbi mutmain oldu. Yıkık beldeye uğrayan kişi "burası nasıl bir daha dirilecek?" dediğinde Allah onu hemen orada öldürdü ve tam yüzyıl sonra diriltti. Gözünün önünde merkebinin kemiklerine et giydirdi. Böylece kalbi mutmain oldu. Havariler gökten bir sofra istedi ve bu arzuları hemen kabul oldu. Böylece kalpleri mutmain oldu. Bizim de böyle bir dilekte bulunmaya hakkımız olmalı değil mi? Mesela şu Ulu Cami’nin haziresinde yatan Mevlana Halid-i Bağdadi’nin oğlu gözümüzün önünde dirilse, bir selam verse ve tekrar ölse. Ölene kadar Allah rızası dışında hiçbir şeyle meşgul olmam artık. Allah’ın ve ahiretin varlığına gökteki güneşten daha fazla inanır ve kalbim öylece mutmain olur. Mucizeleri daima eskiler gördü. Eskilerin gördüğünü biz kitaplardan okuyoruz. Bizim için mesele sadece bir habere, bir rivayete güvenme meselesi. İnsanın gözleriyle bizzat görmesi çok çok farklı oysa. Şahin DOĞAN DEDİM Kİ: İlim ve irade ile kudret ve rahmet temel sıfatlarını sanırım gözle görmek beklenmez.. çünkü bunlar kendimizde ve asıllarının Tanrı'da olduğuna inanıyoruz. ilmin isbatı ile iradenin iknasını da birbirinden ayırıyorsak nazari (ilmi) ve basarı (ayni) yakinden de haberimiz olur. Kitabın anasının MUHKEM kalanının MÜTEŞABİH olduğunu bildiğimizde.. geçmişteki mucizelerin bilim yoluyla teker teker gerçekleştiğini ve gerçekleşeceğini anladıktan sonra.. ve bir ömür Tanrı'nın her bir mü'mine değil her bir insana inayet ve ikramını yakından bilip zaman zaman dünyayı TANRI idare ediyor.. kanaatini veren alemetler ve emarelerin işaretler ve delaletlerden daha güçlü sezinleme doğurduğunu biliyorsak.. Hz. Ali'nin dediği gibi perdeyi gayb açılsa yakinim ziyadeleşmez der ve mu'cize aramayız gibi'me geliyor. Üstelik RNK külliyatının ortaya koyduğu YENİ KELAM'ın farkında olduğumuzu bizim işimiz artık TANRI TANIRLIK değil.. namazda Kur'an ile konuşup TANRI TANIKLIK düzeyine yükselmektir.. diye düşünüyorum. Hem nefsi mulhime ve mutmainne düzeyinde razıye ve marzi düzeyine gelenlerin bu gibi ilham ve itminan verecek şeyler aramazlar. Saygılarımla. Dinnur Yaşar https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2736 ![]() tabir ve berr IBRET birr ve itibar Lâ ibrete lil ihtimali gayrinaşi an delil ŞEREFLI FATIHA ANAHTARI Ş.F.A. Ekiden FATIHA-YI ŞERIFE ANAHTARI F.Ş.A. diyordum.. fakat FAŞIST sesini veriyordu. Bu yeni ŞFA kısaltmasi da ŞİFA sesini hatirlatiyor. Bir riB Birr riBB Berr deBb Rabb baRR EBRAR AHRAR Bir RABB Rububiyet Malikiyhet Melikiyyet Uluhiyett Rububiyet ve ubuduyet Malikiyet ve mülkiyet Melikiyet ve memlukiyet Uluhiyet ve xxxxxxx Halıkkyet ve mahlukiyet ![]() [09:26, 23.05.2025] Mustafa Buğucam: 20.hafta YAPILANDIRMA Nas ve Nâ Temenni ve Tahmin Ihtisas ve tahsis IKINCIL ve BIRINCI İkbaliyet ve kabiliyet RATK ve REKAT RABT ve RASAT Tabloda bir sözcuk ikinci kez kullanilmadi. Daha önce yapılanlarin hiç birini aynısi degil. Yuzlerce tablida degişmeye 4 tane DVD Iki dolaptan oluşan TAHTA da analitik duzlem. Kelimeler OSMANLICA yani KUR'AN kaynaklı. Bununla beraber özturkçe kelimeler ve batı biliminin kavramlari çekinilmeden kullanilir. TABLOLAR kablolardan oluşur ve bunlar bir hablo oluşturur. Bu durumu ile analitik duzlemin metodik kullanimindan ibaret bu teknik felsefe ve din arasinda ortak bir dil olmaya aday iken çeşitli neden ve niçin ve gerekçelerle maaesef bunu sağlayamamiş.. çunku başkalarina kanitlayamamıs.. zira kendini gerçekleştiremiş.. SEBEB: Tek elin nesi bulunur.. iki elin sesi olur. Saygilarımla Sağlicakla kaliniz. osmanziya 23.05.2025 üçyol izmir 09:06 [09:32, 23.05.2025] Mustafa Buğucam: Teşekkur ederim.. sonuna kadar dinledim. Meclis Başkani Numan beyin haberine göre 16 devletin meclis komisyonlarindan oluşan bir platform oluşturacaklarmiş. Zaten dunyada 600 yakin parlementer filistin için bir araya gelmiş. Masonlarin kurdugu Amerika ve Fransadan başka birinci dunya savasindan sonra Gizli Dunya Devletince kurulan Turkiye ve Israil iki projenin başlangıci yapilmiş.. Turkiye turk ve kürt olarak bölunecek.. israil ürdun ile birlesecek.. guya vaad edilen topraklara böylece erişmiş olacak. irak ve suriye demokrasileri de arada gostermelik ulke olacaklar. Simdi ben bunlari kafadan atiyorum. Fakat Gizli Dunya Devletinim GERCEK OLDUGUNU 7 ekim katliâm degil.. soykirim degil.. islamkirim degil INSAN yıkım oldugu ne olduren yahudi anlar ne oldurulen musluman anlar.. çünku ölduren de öldurulen de kendini cennete gidecegini sanir. Biz seyredenlerde zaten cehennemdeyiz. Belki saldirida olanlar degilde savunmada olanlar.. seyretmeyip bizzat savaşmak ićin gidenler.. boykot edenler.. sorunu gorup çare sunanlar ki ben bunu yazilarimla yapiyorum. iste bir tanesi de bu: Biz gençken 1980 lerde bu gibi şeriatin gelecegi soyleniyordu..gelmedi.. amma 20 aydir 7 ekim katliami suruyor.. belki siyonistler de yuz yil once bunun hesabini yapmişlardir.. ben de size elli yil sonra gerçeklesecek bir proje söyleyeyim. Akılli ve zengin müslumanlar zaten yehova sahitlerince KITABI MUKADDES olarak birleştirilen eski ahid TEVRAT ve yeni ahid INCIL'le beraber FURKAN olarak Kurani Kerimi tek bir kitab halinde KUTSAL KITABLAR olarak neşretsinler.. "Furkan" sırri ile diger kitablardan farkini okuyucularina gösterecek ve haham.. papaz.. keşiş.. hoca.. molla gibi aracilar yani RUHBAN SINIFI ortadan kalkacak ve din halis olacaktir. Zaten dil bilime ve din hukuka intikal etti.. bilim hikmete ve hukuk ahlaka inkilab edinceye kadar HALIFE-YI ARZ olan insan hazirlanacak ve transhumanizme gerek kalmayacaktir. DENGE için eşyaya iktisatli kullanan ve UYUM amaciyle eşhası adaletli çaliştirarak SALAH'in halas sırrına vakif olamasalar da kıst ve adli samimi ve ciddi olarak kultur ve medeniyetleriyle "likavmin abidin"i gerçekleştirdiklerinde HILAFET sırri ortaya çikacaktir.. İnşaallah. Hasili insan olmadan islam olmaz. insan islam olmadan kurtulmaz. osmanziya YONTEMBILIM Fakat sizler konuşmaya bile cesaret edemeyip inancinizda dusunmeye bile curet edemediginizden dediklerin sizde yansima bululmuyor.. Her ne ise.. bize söylemek ve tebliğ duser.. osmanziya 23.05.2025 üçyol 00:27 ![]() Bunlar tümel ve tikel ve tekil NİCELİKLER olumlu ve olumsuz ve belirSİZ NİTELİKLER Biz bunlara sayısal ve sözelleri de ekleyerek YBA ortaya çıkardık.. ve bu düşünme işine daha da basitleştirdik. ta Aristo zamanından beri tespit edilmiş temel kavramlar ve külli kategoriler basar ve nazar ile manzara ve mubsıra.. işaret ve delalet ile tercüme ve tevil.. ilim ve irade ile isbat ve ikna.. mal ve mel ile amel ve emel.. kalem ve kelam ile kıraat ve kitabet.. imamı mübin ile kitabı mübin.. levhi mahfuzu ile levhi mahv ve isbat.. tüm bunlar OSMANLICI KELİMELER gibi görünürken aslında bunların her birinin temel kavramları olup öğrenilmesi gerektiğini düşünen.. içinde merak ve aşk kanatlarını canlandırmak için ne yapmalı diye bir kaygıya düşebilir mi ? Sanmıyorunm.. bu güne kadar hiç rastlamadım.. Bundan sonra rastlayabilir mi yim ? Zaten beklemiyorum. Ancak iki buçuk aydır dört beş kişiyle bazen altı yediye de çıkabiliyor.. yaptığım çalışmalardan umutluyum. İnşaallah. Düzenleyen osmanziya - 24-Mayıs-2025 Saat 01:04 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |