Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnsan Bilim | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4233 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2025 Saat 11:27 |
10 ZILHICCE 1446 CUM'A
BAYRAMIN BIRINCI GÜNU 40 Senedir yahudi ISRAIL her yil bayrami bize MUSLUMAN ULKELERE zehir eder. Bu dinlerin daha doğrusu şeriat ve ahkam ve hukuktan ibaret yahudi dindarligi ile itikad ve ibadet ve ahlaktan ibaret islam dindarliginin bittiginin işaretidir. HRISTIYANLIK iki arada kalmiş bir dindarliktir. Misyonerlikle havarilerin işlerini surdurerek insanligi paganizm mitolojisinden ve animizim ezoterizminden kurtarmiş.. alman ve fransiz ve ingiliz kulturleriyle cagdas kulturu ve bilimi ve uygarligin inşasinda başat rolu oynamiştir. Şimdi biz bu yakinmalari bir tarafa birakarak kulturun olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve dilin bu gunku ortaya koydugu TEORIK bilim ve hukuk PRATIK ticaret ve siyaset PRAGMATIK teknoloji ve ideoloji durumuna bakarak YENI bir ÇÖZUM ortaya koyabilir mi yiz ? Defalarca dilin bilime ve dinin hukuka intikal edip temellerindeki iktisat ve adaletin tezahur edebilmesi icin dilin ve bilimin HIKMETE.. dinin ve hukukun AHLAKA inkilap etmesi gerektigini anlattim. Bu dogal ve dönel surec ve ileçlerin elbette ar ge içeren deneme ve yanilmalarlacyapay ve sanal etilesim ve iletişimlerinin de bulunacaktir. Bu noktada benim onerim BILGI toplumu ve HUKUK devleti ülkulerinin ülkelerde sağlandiginin belirtisi binlerce yilin deneyimi ile ortaya çikan LAIKLIK ve DEMOKRASI adi verilen Lâikrahelik ve Mesveretin saglam ÖZGURLUK ve saglikli EŞITLIK olarak birey ve toplumda ortaya çikmasi için dilin ve dinin DOGAL ve DONEL mecralarina birakilmasidir. Bu RA da akilli ve zengin müslumanlara bir gorev duşuyor.. Bunu da açiklayip BAYRAM sevincini bozup bir BOMBA da ben atmayim.. Bizim de böyle mus mutlu olmaya hakkımız bulunmuyor mu ? Mustsfa BUGUCAM 06.06.2025 uçyol izmir 00:40 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4233 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() LOGOS.. ALAK.. OLOG.. OLOK.. LOGARİTMİK.. AKIL VE AHLAK VE ALAKA Bizim ezbere düşünen ve konuşanlara karşı fazla bir şey yapamıyoruz.. iletişim kuramıyoruz.. kurmak içim yaptığımız bütün çalışmalar boşa gitti.. 1990 dan internete beri.. 2009 face girdiğimizden beri.. 25 ve otuzbeş yıldan beri Hadi yazdığımız düz yazıları çoğu kişi anlamıyor.. ya kelimelerle çizdiğimiz tablolar... Bu tabloları yalından karmaşığa doğru inceleyerek anlayan kimse çıkmadı.. anlayan Tuba KIZILKAN ve adını unuttum.. yaşlılık.. bay.. da ilgilenemedi.. çünkü ilgi sevgi ve bilginin derininde bir katman. Sadece tevafukan Değerli Mustafa Üftade Hocam ilgilendi.. o ve arkadaşları sağ olsun 17 haftadır haftada bir çalışma yapıyoruz. Biz YBA in tanınması işini YARATAN'a bırakmıştık sanırım O'na fazla ADANMADIĞIMIZ için fazla bir iz bırakmadı. Renkli.. meraklı ve gizemli.. reklamlar.. siyasi ve seksi propagandalar ile yaptığımız çağrılara rağmen inceleyen ve izleyenler imgelemeye ve irdelemeye başlasınlar diye başladık.. nafile.. 35 yılın sonunda Mustafa ÜFTADA hocamı YARATAN elimde olmayan bir sebeble tevafukla bu işe el attırdı.. Sağ olsunlar.. var olsunlar. Bu da onun üçüncü OKUMASI.. https://www.youtube.com/watch?v=Xn-u08G7yfU&t=3s Değerli Hocama bu üçüncü okuması için teşekkür ederim. Bu da alaka ile yapılan son çalışma 20250606_142956_ALAKA.rar Düzenleyen osmanziya - 06-Haziran-2025 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Venüsyen ART yazdı: Evrende yalnız değiliz Ben hiçbir zaman uzayda yalnız olduğumuza inanmadım. Hatta böyle bir düşünce bana hem mantıksız hem kibirli gelir. Evren bu kadar büyük, bu kadar bilinmez ve bu kadar yaratıcıysa, neden yaşam sadece bizim gezegenimizle sınırlı olsun? Neden başka uygarlıklar, başka varlıklar olmasın? Dahası, neden bazıları bizden çok daha ileri boyutlarda, çok daha gelişmiş teknolojilerle ya da farklı bilinç formlarıyla var olmasın? Evrenin başka yerlerinde farklı fizik kuralları, bilinç düzeyleri, zaman algıları olabilir. Sadece bizim gözlem araçlarımızla algılayamıyor olmamız, onların var olmadığını göstermez. Bilimin “olmaz” dediği şeyler zamanla “oldu”ya dönebilir. Bazı insanlar uzaylılar ya da boyutlar arası varlıklar hakkında konuşulduğunda hemen “bu bilimsel olarak mümkün değil” diyerek kestirip atıyor. Uzaklık, ışık hızı, enerji yasaları gibi bugünkü fizik bilgilerine dayanarak imkânsızlık ilan ediyorlar. Ama bilim tarihi bize şunu defalarca gösterdi: Bugünün imkânsızları, yarının sıradan gerçeklikleri olabilir. Bir zamanlar Dünya’nın yuvarlak olduğu, mikrop diye bir şeyin varlığı, elektriğin doğası “saçmalık” sayılıyordu. Bugün bazıları için Anunnakiler, uzaylılar, farklı boyut varlıkları saçma görünüyor olabilir. Ama belki bir yüzyıl sonra çocuklar okulda bu varlıkların tarihini öğrenecek. Gerçeklik dediğimiz şey, sadece ölçülebilir ve gözlemlenebilir olana indirgenemez. Sezgi, sembol, rüya, içsel bilgi ve kadim mitler de bana göre gerçekliğin başka kapılarıdır. Bu yüzden Sümerlerin, Mayaların, Mısırlıların “gökyüzünden gelen tanrılar” anlatılarını harfi harfine değil, sembolik derinliğiyle okumayı tercih ederim. Belki de bu varlıklar, başka gezegenlerden değil, başka bilinç düzeylerinden geldiler. Ben, “kanıtla” baskısına karşı, “niye olmasın?” sorusunun peşinden gidiyorum galiba😊. O soru bana, zihinsel özgürlük alanı açıyor. Belki de doğumdan ölüme öğreneceğim toplam şey içimdeki bilgi kapsülünün yüzmilyonda biri olacak! Görüp duyabildiğim her şey içimdeki kapsülde😌🤭 iyi bayramlar Turan Erdal Yanımızdaki insanı anlamakta zorluk çekerken bir de uzaylıyı nasıl anlıyacağız? Çok zor. 36d Yanıtla Sibel Atasoy “Zaman, inançla alay ederken gerçeği inşa eder.” Turan Erdal Bak seni bile anlamak zor. Bence sen uzaylıları unut 🙂 dediler dedim ki: Paylaşım için teşekkür ederim.. iyi ki varsınız.. Turan Beyle sesinizi duymak bana iyi geliyor.. Bir taraftan kaya gibi sert.. bir taraftan su gibi hayattan us çıkar.. bir taraftan da gözle görünmeyecek kadar ince bir buhar.. katı, sıvı ve gaz fazlarından bahsediyorum. Biz benzetmeyi severiz.. şuurumuzun bir kısmı kaya gibi serttir.. bu bilimdir. Bir kısmı ise su gibi.. onunla öyle dünyalar inşa ederiz ki hiç biri birbirine benzemez.. felsefeler ve dinlerden.. dinleşmiş felsefelere ve ideolojleşmiş dinlere kadar çeşitlenir.. işte bu çeşitlilik bizi sıkar.. ezer.. büzer.. ince ve hoş ve şirin bir "Şey"e ihtiyaç duyarız latif ve narin.. fakat biz bu üç fazı da yaşarız.. KATI bilme becerimizi.. SIVI var sayma ve yok sanma yetimizi.. GAZ.. hiç yok ya da hep var.. ya da hiç yok ve hep var yetkimizi kullanmayı.. şimdi bu benzetmeden gerçeğe dönersem.. bütün bu faz değişimlerini kökeninde ISI.. yatar.. termo-dinamik.. yani hareket ve hareket.. hareket hararete.. hararet harekete.. dönüşürken bizde kütle ve enerji kuramları yazarız.. ay üstü için rölativite atom altı için kuantum.. her ikisinin de mekaniği bulunur.. bu uzay için determine birlik.. yazu için istatistik tekliktir. Yazu ve uzay arasında FAZLA bir fark bulunmaz.. ikisi de BOŞLUK.. fakat biz bunu hava ile değil "bilgi" ile dolduruyoruz.. bilgi ise hem bilenden hem bilenenden gelen bileşenlerle kurulu bir NESNE.. belki de BİLGİ bilinen bir nesneden ibaret değil.. bilgi de bilenden gelen KİMSE de yer alır. Şimdi kimse ve nesneden ibaret ÖZNE dışında bilgi sahibi olan ya da olabilen bulunuyor mu ? Yapay ZEKA özne olabilir mi ? İşte düğüm burada.. çözmemiz geren soru bu.. öz ne ? diye bunu sorduğumuzda.. karşımıza dünyanın savaş ve barışı içinde dinin sınav ve yarışı çıkacaktır.. pek bu nerden çıkıyor.. dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL'den.. peki.. dilin nesi bulunuyor ? Saygılarımla osmanziya https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2751&PN=1 Saygılarımla osmanziya yontembilim.com ![]() Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 17:50 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |