Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: uzun yuruyuş Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: uzun yuruyuş
    Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2023 Saat 16:40


Teşekkur ederim.. biz bunu bir ömur yaptik iki 35 yil.. toplam 70 yil.. zamanda yuruduk ve uzayda ilerledik.. kulturde genişledik ve uygarlikta ilerledik.. insanlikta degistirdik islamlikta duzelttik.. tamamiyle guzel bulunmas ve kemaliyle de iyi olamasa da.. YBA ile INSAN ve ISLAM konularini ve sorunlarini saptadik ve betimledik.. tanilarimizi tanitladik.. AÇIKLADIK.. tanimlarimini kanitladik.. AÇILADIK.. açıkladiklarimizi KESINKES.. bilgiye.. açıladiklarimizi KUŞKUSUZ.. inanca.. göturmek olanagıni aradik ama bulamadik.. nerede kaldı.. aradıgimi gercek ve dogru ile iyi ve guzeli olalim.. olsaydik belki yolculukta bitmiş olacaktı.. ustelik sorunu yol yurumek ve sorumlu yük taşimak.. bizim nesnel yolculuk ve kimsel yükluluk yapan ÖZNE'mizin AR yuku ve AD yolcusu AT oldugunu gostergeliyor.. ve ona KANAT takip "Simurg" KUŞU bulundugunu görunguluyor.. bize de bunu çevirmek ve evirmek düşuyor. YBA ile yaptigim karşilama ve yukleme ile karşilaştirma ve yargilama.. bana samimi ve ciddi bir INSAN olmadan islam olunamayacagini.. safi ve halis bir ISLAM olmadan insanin kurtulamayacagini.. berr ve birr bir borusu olan akseni takvimin tunelinden HürruH ve BirraB olarak Ahura Mazda'ya varılabilecegini işaret etti.. bu ikna ve yakin ile anlamak ve inanmanin yolunun KURAM ve KUR'AN ikiligi taşiyan boşluk ve dolulugu olduguna delalet yaptı.. bende yapip etmelerimin kurup kılmalarini webimde ve face'imde on bin yazıyla dillendirerek düşundurdum.. ve yüzbin tabloda düşe goturerek dillendirdim.. anlamak ve inanmak için DUŞUNMEK şart oldugundan bunu yapamayanlar anlamadi ve inanmadı.. keşke bu adam gibi dunyayi dolaşmak için yaptigini DİLI ve DINI imgelemek ve irdelemekle insani ANLAMAK ve islama INANMAK için yapabilselerdi.. yolculugun bundan sonrasinda daha kolay olacaktı.. fakat bu da HER GUN gunduz ve gecesinde bir deneyimdir.. yaratiliş ve buyuruluşu ile DAYATIMI açiklamak.. devrim ve evrim ile DURULUŞU anlamak..dirilişidir.. Rabbimiz yâr ve yardimcimiz olsun zorluklarimizi kolayliğa cevirsin. Amin.



İNSAN Kafir, fasık, müşrik, münkir, gafil, kazib, zanlı, şükürsüz.. imansız.. haksız.. zalim.. müsrif, muriz, muteriz, muhalif ve muhasım, asi, tagidir. Ancak İNSAN.. bunlara karşı gelerek beşeriyetini İNSANİYETE yükseltir. Eğer bu muhalif olma davasında samimi ve duasında ciddi ise mü'min, müslim, salih, adil, iktisatlı İnsaniyetini ısbat etmiş olur. Bu işleri safiyete ve eylemleri safiyete götürürse.. Rıza-ı İlahi'yi kazanarak Mü'min ve Müslim bulunur.. İnşaallah.


En uzun yuruyus
En Uzun Yürüyüş Yolu
Birileri üşenmemiş denizleri geçmemek koşuluyla yürüyüş için kendine bir rota çizmiş. Afrikanın en güneyinde bulunan Cape Town kentinde başlayan bu rota Rusyanın kuzey doğusunda bulunan Magadan kentinde son buluyor. Yani iki kent arasında en kısa yol olarak düşünebilirsiniz. Ülkemizden geçtiği için dikkatimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim.
Yolun uzunluğu 35 706 kilometre. Yola çıkarsanız 17 ülkeden geçiyorsunuz, 6 zaman dilimini atlıyorsunuz ve dört mevsimi yaşıyorsunuz demiş hazırlayan. Karşı çıkanlar çok olmuş, işte Almanya üzerinden gitseydin 800 km daha kısa olurdu diyeni mi ararsınız, Afrikada dolana dolana gitseydi çok daha uzun bir yol katederdi diyeni mi. Bunlara aldırmayalım gelin bu yolu ne kadar zamanda katedebiliriz ona bakalım.
İnsan yürüyüşü için hızın saatte 7, 8 km olduğunu ileri sürenler var ama ben eskiden bu yana saatte 5 km olarak bilirim. Şu anda benim için o da fazla ya, herneys. Dinlenip yürüdüğünü varsayıyorum, gece uyuyacak doğal olarak. Tüm bu nedenlerle günde 10 saat yürürse bir günde 50 km yol kateder. 35 706 km'yi 50'ye bölersek 714 sayısını buluruz. Yani tam iki yıl, sonuç, yürüyen kişi dört mevsimi iki kez yaşayacak. Sevgilerimle...

Osmanziya 28.04.2023



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk