Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: kulturel islam Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kulturel islam
    Gönderim Zamanı: 24-Ağustos-2016 Saat 12:47
BU DİZİN İÇİNDE BU GÜNKÜ YAZILARIM BULUNUYOR

20160824_122447_kulturel_islam.rar


kültürel islam.. siysal islam.. askeri islam.. geleneksel islam.. yenilikçi islam.. bu söylediklerimin hepsinde "islam" sözcüklerini İNSAN olarak değiştirsem ortaya büyük bir fark çıkacak mıdır ?

Sanmıyorum.. insanların çoğunu düşünce yerine inançları seçer.. ve fakat inandıklarının çoğunun düşünce olduklarını bilmez.. çünkü düşünmez.. çünkü hazır bilgi, görüş ve kararlar ile yetinir.. metni manadan ayıramayanların düşünce inançtan ayırmalarını bekleyebilir misiniz ? Hayır! Fakat düşünenlerin.. düşünceleri ile inançlarını ayırmaları beklersiniz..

Bu gün son kitap kendilerinde olduğu için doğru yol üzerinde olduklarını sanan insanların iki yüz yıl edilgin (münfail) ve tepkisel (reaksiyoner) olduklarını düşünürsek sadece bir sanı üzerinde yaşadıklarını hayatları kanıtlar ve fakat bu görmüyoruz.. görmedim 60 yıldır.. Hep şeriatın gelip bizi kurtarmasını bekledik.. örneğin 1980 yılında gelecekti gelmedi ve üstelik durum daha kötüye gittin ve 35 sene sonra geldiğimizde ulaştığımız yol.. ülkenin çevresinde olan çatışmaların ülkemizin merkezine gelip oturması oldu..

Sadece 25 yıldır saldırılmaktan çıkan acının doğurduğu kin ve nefretten başka bir nesneyi gözümüz görmüyor.

Herkes birbirini suçluyor ve ben kendim dahil hepimizi suçluyorum.. Elhamdülillah Müslamanım.. İnşaallah. Elbette la ilahe illallah Muhammedun Rasulullah demek sadece bizim son kitaba ve rasule TESLİMİYETMİZİ kurtarır ve fakat İSLAMİYETİMİZİ kurtarmak.. kurtarması için la ilahe illallah ve Muhammedun ABDULLAH dememiz gerekiyor.. her nesne zıddındadır. La ilahe illallah Muhammedün Abdullah.. La ilahe illallah Musaün Abdullah.. La ileha illallah İsaün Abdullah.. la ilahe illallah Mustafaün Abdullah.. La ilahe illallah Davidün Abdullah.. La ileha illallah Corcün Abdullah.. dediğimizde hepimiz kalü beladan gelen.. ezelden gelen.l. İSLAMİYET içinde olacağız.

işte bunu anladığımızda çok nesne ve kimse değişecek.. oyun bozulacak insanları çatıştıran dini ve etnik farklar zenginlik haline gelecek..

Fakat.. gelenek.. alışkanlık.. ekonomik ve politik çkarlarımızı dini ve etnik yararları perde ve paravana ederek korumaya çalışmamış.. bencillik.. kurnazlık.. çıkarcılık.. korkaklık.. sadece ahiret hayatına yoğunlaşmayı fazilet sayma.. sadece dini yaşama kapanmayı kemalat sayma.. gibi parça parça tutum ve yaklaşım ve davranışlar birleştiğinde büyük bir heyelanın altında eziliyoruz ya da büyük bir çığın altında kalıyoruz.


Bu bizi barış zamanında çıkar ve yarar sağlayan toplum ve organizasyon savaş olağanüstü zamanlarda zarar ve felaket içine atması ve toplumun bir ölüm ve acı makinasına dönüşmesidir.

Ancak bu sadece çağımızda olmuyor.. geçmişte az veya çok böyle olaylar yaşanmış ve toplumlar bundan ders.. deneyim.. ibret ve bilgi sağlyarak daha güzel bir yaşamı gerçekleştirmişlerdir.


Ülkemiz dünyanın en dinamik ve hareketli yeridir.. ANADOLU bu.. öylesine dolu anılar ve hatıralar var ki bunlar bireylerin genetik kalıtımında ve kültürel birikiminin içindedir. Bütün bu zenginlikleri yeni ve özgün bir bireşim.. bileşim ve karmaya çevirecektir ki dünyanın ve uygarlığın ve insanlığın doğrultusuna yeni bir yön verecek ve istikametini bulacaktır.

Yeter ki nazar ve niyetimizi daha iyi.. naz ve niyazımızı daha güzel.. nazariye ve basiretimizi daha yetkin hale getirmeye çalışalım ve uğraşalım.


Başarı Allah'tandır.

Sağlıcakla alın.

Osmanziya


NOT:

Bir yazı diyor ki ekmekten ve şekerden elinizi çekeceksiniz.. diyor.. geriye kalanlar ise pahalı.. toplumdan ve şehirden kendinizi çıkaracaksınız.. dese daha isabetli olmaz mı.. bu da daha da zor.. öyle ise.. geriye kolay bir yol kalıyor.. ölümü beklemek.. ölünce dünyadan kurtulacaksınız.. amma tüm yaptıklarımız da önümüze serilecek.. ve bizim uhrevi geleceğimiz belirleyecek.. öyle ise beden sağlığı kadar beyin sağlığını da değer vereceğiz.. cisim sağlamlığı kadar zihin sağlamlığına önem vereceğiz.. örneğin "sağlamlık ve sağlık ile önem ve değer" hakkında bilgi edineceğiz. Sözler laf olsun torba dolsun diye çıkartılmaz.. anlatmak ve anlaşılmak için söylenir.. dinlenir ve konuşulur. Çünkü ancak böyle olduğu zaman ilim yararlı ve marifet faydalı olur. Anlaşılmamaktan yakınılan bir adam böyle söylediğinde de şaşıracaksınız. Öyle ise size daha şaşırtıcı bir şey daha söyleyeyim.. size açık ve anlaşılır olarak sunulun her anlatım mutlaka bir TİCARİ reklam ve SİYASİ propaganda içerir.. hiç birine FAZLA bir önem ve değer vermeyin.. sağlam bilginin ve örneğin ve paylaşımın ne olduğunu arayın.. sağlıklı buyruğun ve öğüdün ve isteğin ne olmadığını bulun.. alışkanlıklarınıza mı sürdürüyor ediyor.. gereksinimlerinizi abartıyor.. yandaşlığınızı mı pohpohluyor.. çünkü sağlam bilgi ve sağlıklı buyruğa dayanan iş ve eylem.. daha başarılı ve kalıcı olur. KARLI olursunuz. ZARAR etmezsiniz.. AR VE ARAR ise her zaman iyidir.








Düzenleyen osmanziya - 24-Ağustos-2016 Saat 13:21
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk