Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: x Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: x
    Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2017 Saat 15:54
Bir kardeşimle konuştum.. onun meyvesi bu tablo.. diyor ki yaratan ile tapılan başka başka olsa ne olur.. onu gösteriyor.. eğer yaratan ve tapılan başka başka olsa Bİ'SE olur.. eğer aynı olsa Nİ'ME olur.. bi'se olandan NİKE olur ve intikam alınır…

BEN birini sevecem ve ona her şeyimi verecem.. sen ve ben BİZ olacak.. sonra onlardan biri gidecek bir başkasına yar olacak.. zaten onun vicdanı varsa benden önce cezasını kendi verecektir.. vicdanı bıraksa TÖRE onu sağ bırakmayacaktır.. bu sevmek mi yoksa bencillik mi ?

Hadi diyelim karşı tarafta seviyor.. ben de seviyorum.. amma daha sonra ben ya da sen sevmiyor.. ayrılmak özgürlüğü yok mu ?

Bunlar olasılık üzerine konuşmalar.. ancak olgular sevgi ve saygının şakaya gelir yanı olmadığını gösteriyor.. iki kimse birbirine sevgi.. saygı.. kölelik.. kulluk.. gibi bağlarla bağlandıklarında bunun olumsuz sonuçlarının öyle bilim ve hukuk ile fazla bir ilişkisi olmadığını gösteriyor.. bu nedenle severken SÖZ’ün gözüne ve gönlüne girmemeye bak.. hele gönlüne nesneleri ve kimseleri sokarken dikkat et.. onlar kanatmasın gönlünü.. peki gönlünün kat kat olduğunu biliyor musun ?

Hangi katta hangi sevgilinin yaşadığından haberin var mı ? UZ ile US alanı arasındaki aralığın yetmiş bir fersah olduğunu biliyor musun ? Candaki tozlarla.. canandaki közlerle.. usdaki tözlerle.. uz daki kozlarla tenin ve tinin benin ve senin kurulduğunu biliyor musun ?

Bunları bilmeden de bilebilir ve sevebilirsin.. elbette.. zaten hangi makineyi bilerek kullanıyoruz ki.. beden ve ben makinesini kullanalım..

Uzun sözün kısası GÜZELLİK ve iyilik doğrudan ve nedensiz SEVİLİR.. sayılır.. ancak bu güzellik ve sevgi çok incelikli ve duyarlıklı bir göz ve gönül ister.. çok çok çok ince.. Tanrı sevgisi ile insan sevgisi.. evren sevgisi ile aş sevgisi.. kardeş sevgisi ile eş sevgisi.. eşitlik sevgisi ile özgürlük sevgisi.. birey sevgisi ile toplum sevgisi.. YARATAN sevgisi ile yaratılan sevgisi..


OYSA insanlar bunu o kadar çok karıştırıyorlar ki.. bunu görünce diyorum ki iyi ki SEVGİ denilen nesneyi kalbimden çıkarmışım.. bilgisiz sevgi çok yakıcı ve yıkıcı oluyor.. merakı aşk haline getiren yolumu seviyorum.. artık.. kendimi sevmem ile başlamam gerekiyor.. ve oradan adım adım.. yukarıya çıkarak.. ve zaten fazla bir vaktim kalmadı.. ancak siz vaktiniz varken sakın ola ki bilgi-siz sevmeyin.. ancak benim gibi sevgi-siz de kalmayın.. sonra bir ömür yalnız kalırsınız..

gerçi O'nun sevgisi varsa.. sizi ayakta tutuyor.. ancak YARATILAN ve YARATAN sevgisini bir AR ve AD gibi birbirine bağlarsanız.. işte o zaman ESMA-İ HÜSNA ne demek anlarsınız ve İSM-İ A'ZAM'ınıza daha kolay, rahat ve ucuz yolculuk yaparsınız.

Bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 21.04.2017

SEVGİ'ye ilişkin " x " dizini içinde tablolar ve düz yazılar var.. düz yazı dosyaları yakın zamanda yazdığım metinler içerirler.. tablolarda konuya ilişkin çalışmalardır.


20170421_183904_X.rar


Aşağıdaki tablo zaten karmaşık.. bu dizin içindeki ilerleyen versiyonlara baktığınızda bu karmaşa daha da artacaktır.. insan zordan ve karmaşadan kaçar.. haliyle siz de kaçacaksınız.. fakat daha sonra zorları kolay hale getirenler daha zorlarına geçmek için bu dağları aşacaklardır kolayca...






Düzenleyen osmanziya - 21-Nisan-2017 Saat 18:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk