Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: notlar 08 aralık 2020 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2641

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: notlar 08 aralık 2020
    Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2020 Saat 01:07


BÖYLE GELMİŞSE BÖYLE GİTMEK ZORUNDA DEĞİLDİR

Değişim.. demeye.. işlemeye.. deyişimi bağlı zor bir ETKIN eylem ve birlikte gerçekleştirilmesi kolay olmayan bir ETKINLIK olsa da.. böyle gelenin böyle gitmemesi için katlanilmasi gereken bir işlem.. dayanilmasi lazimgelen bir işletim.. kaliciyi yineleme ve geciciyi yenileme isteyen bir deneyimdir. Çok kişi bu işe girişede başarili olmadigini kendimden goruyorum. Çünku lafla peynir gemisi yurumuyor. Rahmetli babam PEYNIRCI ZIYA.. elemanlari ile mandira da bir ay geceli gunduzlu çalişirdi.. Dinnur YAŞAR

Oyle ise www.yontembilim.com sitemin FORUM kısmindaki gunluk dilin duz yazilarina RAR dosyalariyle eklenmiş tablolari yalinda karmaşiga dogru versiyon sirasiyla ilerleyen TABLOLARİ izleyin.. imgeleyin.. irdeleyin ve inceleyin.. ariza nedeniyle alti aydir tablo yukleyemedigimden.. alti ay onceki yazılarima bakiniz.. Dinnur YAŞAR

HABER GLOBAL

muhalif olmak gibi bir niyeti falan olduğunu sanmadığım, lafı hiç dolandırmadan direk yandaşlığa oynayacak ve hd yayınla ekranlara çıkabilmesi için, o şıkır şıkır stüdyoların kurulabilmesi için dökülüp saçılan paraları hayli hayli çıkartacak gibi görünen kanal.

hangi muhalif kanal süper lüks stüdyolarla hd yayında? halk tv mi, tele 1 mi, ulusal kanal mı, krt tv mi? kaç sene geçti hâlâ çamurdan hallice görüntü kalitesiyle, kitap-bardak satarak yayın yapmaya çalışıyorlar. bunun ekran görselleri ve içinde çalışanlar bile kafadan "ben cnn türk ve haber türk kırması bir ana akım haber kanalıyım" diye bağırıyor. doğuştan havuz maaşallah. daha açılışına bu kadar tanıdık isim alabilecek, bu kadar iddiali stüdyolar yaptırabilecek, hd görüntülü yayın frekansına dünya kadar para dökebilecek güçte olan değirmen eşeğini sağlam kazığa bağlar, merak etmeyin. alın işte, şu an senem toluay ılgaz'ın moderatörlüğünde bir tartışma programı var. ntv-cnntürk-habertürk-trt haber vs. kanallarda her kim varsa hepsi çıkmış konuşuyor? neyin muhalifliği, güldürmeyin insanı.


Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Holding'e satılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bünyesinde Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News gibi kuruluşları barındıran Doğan Medya 1 milyar 200 milyon dolara Demirören Holding'e satıldı. Demirören Holding, 2011 yılının Mayıs ayında Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Medya Grubu'nda satın almıştı.
DİJİTALİZM

Aziz Kardeşim, Teşekkür ederim.. haberglobalden gönderdiğiniz iki saatlik programı üç bölümde dinledim.. bu gün bitti.. büyüttükleri dijitalizme ilişkin Sait ERCAN kitabını kitap yurdundan sipariş verdim.
Pgramının tamamı, ara sıra yararlı bilgiler verdilersede; korkutma, ürkütme, yakınma.. tepkisellik.. reaksiyonerlikten ibaretti. Bu arada bizim şekva nın ingilizce shekva olarak geçtiğiniz öğrendim.. Dr.Ramazan Koyuncu sayısal değerli bilgiler verdi.. ancak karşısındaki tarihçinin ağzında sürekli laf kapması işin keyfi idi

adamlar üç yüz yıldır çalışıyorlar peki biz ne yapıyorduk.. bundan haberleri yok gibiydi.. cnnturk ve habertürk kanalı olduğunu öğrendik bu arada haber globalın.. özetle çözüm göstermeyen ve sadece sorundan yakınan sunum, sorunu bilen ve fakat çözümü bilmeyen insanları korkutmaktan ve suçladıkları tarafın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Ayrıca Yaşam 3.0 kitabını eleştirerek ve notlar alarak okudum.. kitabın başında OMEGA öyküsünü gerçek yapay zekaymış gibi anlattı tarihçi arkadaş.. hatta orada olmayan ve başka kitapta olan kavramları öyküde varmış gibi sundu.. kitabın tamamı okumamış ve okusa da anlamamıştır.. çünkü kitap YAPAY ZEKA konusunu enine boyuna anlatıyor.. okumamışsanız mutlaka okumanızı öneririm.. kitapta yapay zekaya karşı olanlarla yapay zeka cennetine inananlar arasında orta yol güdülüyor.. yapay zeka gelecek.. biz ona gelmeden nasıl bir önlem alırız diye dünya çapında bir çalışmanın öncülüğünü yapıyor. Hatta benim bu kitabı okuyup bitirdiğimde bu kitabı temel alacak bir çalışma ekibi oluşturmak istedim.. belki bunu size de haber verdim mi bilmiyorum.. bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

TELEFON
Bir rivayete göre ALO Telefon Mucide Graham Bell'in karısının adı olan Allessandre Lolita Oswaldo'nun kısaltılmışı imiş.. Başka bir rivayete göre Macar Aasıllı Bilge Puskas Telefon santlarında Hallom (Duyuyorum) ve Hallod (Duyuyormusun) demiş bu dahi bizde ALO olmuş.. lakin ben Ali anlıyorum.. "Al bendende bu kadar" diye deyimimiz var.. Arapça Ya.. Ey.. diye bir ses var.. YÂ ve EYY söze başlama sözü her kültür, ve kültürdeki dil ve din bileşenine göre ortaya çıkıyor.. bir de bir makineyi kim icad ve etmiş ve yapmışsa.. kullanımında da onun prospektüsü geçerli oluyor. Müslümanlar bu aleti yapsalardı.. Selamün Aleyküm diye başlatırlardı.. çünkü esselamkablelkelam.. kelamdan önce selam.. evrensel kuralı.. var. Selam Allah'ın bir isme.. Muhammed onun en son elçisinin ismi.. madem bu ikisi konulmamış bende bu Alo'yi ALİ olarak görürüm.. zaten hepimiz bir Ali ve Veli ile Ayşe ve Fatma değil miyiz ?

İNGİLİZ KEMAL
Vatan kahramanlarımızı tanıyalım.
ÜNLÜ TÜRK CASUSU: "İNGİLİZ KEMAL"
Gerçek adı: "Ahmet Esat Tomruk"
Aynı zamanda 1932'ye kadar da Türkiye hafif siklet boks şampiyonumuzdur. Sert yumruklarından ötürü 'Tomruk' soyadını almıştır.
Her Türk gencinin tanıması gereken, İngiliz Kemal lakaplı Ahmet Esat Tomruk, İstiklal Madalyası'yla ödüllendirilen, yakalandığında türlü işkencelere rağmen asla Türkçe konuşmayan bu vatan evladı TBMM'nin kendisine bağladığı aylığı dahi almayarak yaşama gözlerini yoksulluk içinde yummuştur.
Sarışın ve mavi gözlüdür.
Galatasaray Lisesi'nde ve İngiltere'de okudu. Boks şampiyonuydu. Ortalama İngiliz'den daha iyi İngilizce konuşuyordu.
Babası öldüğünde, Ahmet Esat Tomruk 5 yaşındaydı.
Fransızca, Rumca, İtalyanca ve İngilizce bilir. Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir.
Ahmet Esat Bey, İngiliz Sahra Hapishanesinde işkence görmüş ama Türk olduğunu ve görevini asla söylememiştir.
Kaçtıktan sonra Biga'da Kuva-yi Milliyeciler'e sığınmıştı. Bu arada ona "İngiliz Kemal" adı takılmıştır.
Kurtuluş Savaşında Genelkurmay İstihbarat Şubesi'nde görevlendirilmiştir.
Albay İsmet Bey'in huzuruna çıkarılan Ahmet Esat, burada tabanca, bayrak ve Kur'an üzerine elini koyarak sadakat yemini etmiştir.
Görevi Yunan ordusu karargahına girip gerekli bilgileri toplamaktır. Antalya'dan Rodos'a geçer
Burada kendini Amerikalı gazeteci olarak tanıtır. Kumardan, hileyle kazandığı 45 bin frank ile kendi deyimiyle İzmir'deki vatan görevine başlar.
Ahmet Esat Bey'in İzmir'deki hayatı bonkör bir Amerikalı gibi geçmiştir. Ahmet Esat Bey, üst düzey Yunan subaylarıyla da samimiyetini arttırmış hatta onların en gizli toplantılarına dahi katılmış, aldığı bilgileri İzmir'deki kendisi gibi görevli bulunan Uşaklı Alaattin Tiritoğlu vasıtasıyla Antalya Mutasarrıfı Aşir Bey'e aktarmıştı.
Ancak bir süre sonra ihbar sonucu yakalanmıştı. Fakat o, bu tutukluluk dönemi sırasında hiçbir şekilde Türkçe konuşmayarak kimliğinin meçhul kalmasını sağlamıştı. Hatta Yunan hakimler bile onun Amerikalı olduğuna kanaat getirmişlerdi.
Yunan ileri harekatı başlayınca Ankara'ya giden İngiliz Kemal, Mustafa Kemal Paşa, Genelkurmay Başkanı Albay İsmet (İnönü) Bey ve Fevzi Paşa tarafından da kabul edilmiştir.
Anadolu'ya geri döndüğünde ona yeni bir görev verilir ve Batı Trakya'ya gönderilir. Burada o esnada Yunan ordusunun hizmetindeki Ermeni General Antranik'in karargahına sızmayı başarır ve çok değerli bilgileri Ankara'ya ulaştırır.
Savaştan sonra bu kahraman vatan evladı Ahmet Esat Tomruk namı diğer İngiliz Kemal İstiklal Madalyası ile ödüllendirilir ve 14 Şubat 1966’da derin izler bıraktığı bu dünyadan sessizce ayrılır.
Arzederim efendim.    
Ruhu şad, mekanı cennet olsun
AYDIN VOYVOTOĞLU PAYLAŞIMI

KENDİNİ SEVME VE AŞK
Kendini beğenmekten kurtulmanın kısa yolu başkasını beğenmektir.. bunun keyiflisine aşk adı verilir.. Aşkın kendini kendine aşık olmaktan kurtararak başkasını beğenmeye, sevmeye ve saymaya yaradığını da burada kendi kendime öğretmiş oldum.. acaba bende kendimi mi seviyorum.. kendini sevmek gerekiyor.. kendini beğenmeden....


YONTEM BİLİMSEL ANALİZ

Hocam biraz daha ayrıntı lutfeder misiniz.. benim bildiğim; sayma sayıları var (1) ile başlayan.. sonra (0) ile başlayan tam sayılar var ve bununda artı ve eksisi olanlar var.. sonra ondalık (rasyonel) sayılar var.. irreal ve irrasyonel real ve rasyonel olmayan sayılar var adını biliyorum ve fakat kendilerini bilmiyorum.. sanırım SONSUZ irrasyonel bir sayıdır.. bu ikisinin.. bölünebilme konusunda ASAL sayılar var.. burada altı çeşit sayı saydım.. kafamdan google bakmadan.. bunlar sayı TÜR'leri mi yoksa sayı ÇEŞİT'lerimi ayırt edemiyorum.. bir de sayısal ve nicelikler (çizgiler) arasında Trigonemetri var.. Trigonometrinin ileri şekli olan aritmetik ve geometri arasında yüksek matematik (MATEMATİK ANALİZ) varki.. YBA bu alanı gösteriyor ve kendini de gösteriyor.. YBA çalışmam ıı uluslararası filololoji kongresinde kabul edildi.. lakin tablolu olarak kongre tam metin kitabında yayınlanmadı.. https://webyonetim.bandirma.edu.tr/Content/Web/Yuklemeler/DosyaYoneticisi/437/files/2nd%20BICOASP%20Proceedings%20Book.pdf


AŞK VE SÖZ

Aziz Hocam.. sevgi ve saygı ile duygu yakınlığı yani AŞK bizim mesleğimiz değil, bu yüzden anlamayabilirim. Çünkü aşk bizde meraka dönüşmüş ve merak AŞK haline gelmiş.. elbette aşk'ın YERAK'ı ve şefkati var HASED ve HİBE içinde çalkalanan.. ve merak'ın IŞK'ı ve cesaseti var HEVES ve HİKMET arasında dalgalanan.. .. bu benim sayabildiğim.. ve bu çok yanlı ve yönlü olayı göstermeye günlük dilin düz yazısı yetmiyor ve YBA kullanıyorum. Bu bildilerim bir de bilemediğim ve sayamadıklarım var. Ancak BİLGİ ve SEVGİ, burada olduğu gibi görüntülerle ve görültülerle SÖZ'ler şeklinde nakil edilip saklanıyor, taşınıyor ve yansıtılıyor. Duygu için emojileri icad ettiler amma asla gerçeğinin yerini tutamaz.. bunlar yaşantının dürtülerini ve davranışın tutkularını ve tutumların coşkularını ve düşüncenin güdülerini yansıtması olası değil.. fakat SÖZ bile yeterli olmuyor çoğu zaman.. çünkü ZiyaPaşanın dediği gibi ayinesi İŞ'TİR kişinin lafzına ve kelamına ve sözüne bakılmıyor.. Ancak bu gün için dünyada bizler haps olduğumuz dilimiz ve düşüncemizden de çıkamıyoruz..

Osmanziya 08.12.2020 Üçyol-İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk