Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: akilsiz basin ayak ceker cezasini Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: akilsiz basin ayak ceker cezasini
    Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2021 Saat 16:51
ABACC

AKILSIZ BAŞIN AYAK ÇEKER CEZASINI

20210814_165056_ABACC.rar




Imkan.. varlik ( VUCUD ) ve adem ( YOKLUK ) eşitligi demektir.. olabilir de olmayabilir de.. SAATin her iki tarafıda musavi ve eşittir. Biz hayati ZAMANLA... şuuru IMKANLA anliyoruz. Malum zaman 4.boyut.. şuur 5.boyut.. "imkan" ise bu ikisi arasinda bizlere verilen fırsattır.

Hayat bir imkan oldugu gibi iki bacakta bir firsattir.. bacaklar guzel olmasada bizim yurumemizi saglayan bir ni'mettir
Kollar bir firsattır.. kollar pazulu olmasada iş görmemizi temin eden bir ni'mettir. Karimiz ya da kocamiz bir imkandir.. bizi tamamlayan bir fırsattir.. mukemmel olmasalarda işe yarayan bir ni'mettir.

Elbette bu imkanlar.. bu firsatlar.. bu ni'metler tehlike olmayacak şekilde daha verimli.. daha akilci.. daha gerçekci bir şekilde kullanilabilir. Bu bir basiret.. feraset.. sekinet ve meşiet konusudur.

Irade bir sıfattir.. en yogun tezahur ettigi yer ise siyasettir.. orada da iktidar ve muhalefet arasinda bir re'y.. intihab ve ihtiyar yani OY olarak ortaya çikar.






işte irade de bir fırsattır.. nimettir.. imkandır.. ancak diğer nimet ve imkanlardan farklı bir fırsattır.

İradeden önce bacaklar ve kollar gibi bedenler gibi bir nimet daha verilmiştir: akıl, mantık, zeka, hafıza, hatıra, hayal, vehim, dikkat, heyecan, hads ve aks.. tüm bunları İNSANBİLİM yaparken ortaya çıkardığım yapıların bizim ellerimiz ve ayaklarımız, gözlerimiz ve kulaklarımız gibi zayıladığı gibi bunlarda zayıflıyor.. özellikle yaşlanınca ister istemez dikkat ve seçim hataları yapıyor ve İRADE’mizi verimli ve yararlı bir şekilde kullanıyoruz.



Sağ olsunlar.. insanlar yaşlıya saygı göstererek bu gibi zayıflıkları bağışlıyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar.. ancak bu yaşantıda en beğendiğim tümce ve özdeyiş var:

AKILSIZ BAŞIN AYAK ÇEKER CEZASINI… bunun için bu çalışmanın başlığı ABACC

Bir yerden bir yere giderken.. eğer bilmediğin bir adres ise.. klasik usul etraftaki insanlara ADRES SORMA.. işi fazla işe yaramıyor, bazen işe yarasada verimli bir yontem değil. Çağdaş yöntem ise akıllı telefonlarla KONUM bulma.. eğer alışmamış ve öğrenmemişsen.. ters yön ve yanda gidip epey bir yol yürüyorsun.. yani HARİTALAR işe yarıyor.. bizde YBA ile insan ve islam haritayı yapıyoruz.. bu vesile ile yaptığım YENİ bir HARİTA’yı paylaşıyorum

Ancak harita bir çağrı.. hem biri kaç düz yazı hem tablolar için bir yolculuk daveti.. İZLEYİCİLERDEN asıl beklenen dizinin içine girip tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izlemektir. Tablolardan sözcüklerin anlamlarını bilerek ve bilmiyorsa sözlüğü bakarak onlara imgelemek ve tahayyül etmek.. irdelemek ve tevehhüm etmektir.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 14.08.2021 Üçyol-İZMİR



]

Düzenleyen osmanziya - 14-Ağustos-2021 Saat 17:00
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk