Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ESRARI SERIAT Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ESRARI SERIAT
    Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2022 Saat 17:53



http://www.yontembilim.com/forum/edit_post_form.asp?PID=2788&PN=1




Şeriatın günü gece başlar.. gündüz biter.. dün günü Şubatın 27 isi Recebin 26 sı idi.. akşam 18.00 Recebin 27 si yani RECEB KANDİLİ başladı.. bu günün gündüzü 28 şubat ve az sonra 15 dakika sonra da Recebin 27 si bitecek 28'i başlayacak..

Namazların ve kandillerin mahiyetini bilmeyenler bunları tartışırlar.. çünkü bunların yaklaşımları yüzeyseldir.. namaz vakti bir mi, üç mü, beş mi, tartışır dururlar oysa namaza dair DOKUZUNCU SÖZ bize beş vakti anlatırken sekiz vaktin artı ve çarpı   formunu verir.. çünkü dokuzuncu söz beş vakti gece ve gündüz gün modeline göre anlatır.. + eksenlerde dört vakit farz vardır.. X eksenlerde dört vakit nafile vardır.. Bu nafilelerden birisi yani İKİNDİ namazı farz olmuştur.. lakin yolculuk halinde bu farziyet gider üç vakit olur.. seferi halde öğle ve ikindiyi birleştirir.. akşam ve yatsıyı birleştirir üç vakit kılarsınız.

20220228_174207_t=mirac01.jpg

Selamün Aleyeküm,

Üstadımız İmamı Nursi “yazı” mektubu olan bilinen risale-i nuru hatt-ı Kur’an ile yazmayı öğütleyen mektubunda kendisi kalemsiz olduğu için risaleleri yazan parmakların ESRAR-I ŞERİATA hizmet edeceğinden bahsetmiştir.
Esrar-ı şeriatın   dört kavram olduğunu düşünüyorum.
Bu temel mefhumlar;   tevhid, haşir, adalet ve ahiret gibi makasıd-ı şeriatı açıklamaya çalışan.. nazar ve niyet ile mana-yı harfi ve mana-yı ismi ayırımlarına hizmet eden.. esbab ve itikad ile vucud ve imkan dairelerine açıklık getiren.. ubudiyet ve rububiyet cihetleri ile risalet ve velayet veçheleridir.

Yıllardır bunlara ilişkin çok açıklama ve tablolar yaptığım halde maelesef yeteri kadar itibar görmediler. Sanırım benden sonra anlaşılacaklar.. İnşaallah. Bu 1443 yılının Mirac Kandile vesilesiyle buna ilişkin özet çalışmalarımı webimde yayılayacağım. Bu paylaşım ile de bunu ilgilenenlere haber vermiş oluyorum.

Mirac gecesi velayete ve NAMAZ'a. Kadir gecesi risalete ve KUR'AN'a.. ilişkin ibadet ve istiane sırrı.. vechi kurbiyet ve tasfiyeye ilişkin.. bu sorun arzi ve çözüm platformu.. bize bir Flatterland sunmuyor amma bir YBA ile buna yakin bir TEFEKKUR yolu açtık.. umudumuz TÛBÂ da.. İnşaallah.. oğrenme ve özellikle DIRI taallum.. düşünme ve özellikle CANLI tefekkur.. klasik sadece sevaba dayalı İBADET saygı ve sevgi göstermenin..   ve sadece çıkara dayalı İSTİANEN ve yardımlaşmanın.. yerini alabilir mi.. bunu zaman gösterecektir.
Şu da var ki öğrenmenin ve özelliklen DÜŞUNME’nin gerçekleştirilmesi, düşünmenin önündeki “üşenme” engelini aşılması.. düşünenlere “üşümeme” koşulunun sağlanması kadar önemlidir.
Çunku üşüyenler ve üşenenler düşünemezler vesselam.
Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.



20220228_174233_MIRAC.rar

Şimdi bu MIRAC dizini içindeki dosyaları yalından karmaşığa doğru versiyor sırasıyla incelerseniz.. imgelerseniz.. irdelerseniz.. incelerseniz.. başkasına ve hocasına gerek kalmadan genelde dini özelde miracı anlayabileceksiniz.. İnşaallah.

Yeter ki soğuktan üşümeyin..
Yeter ki düşünmeye üşenmeyin..


Osmanziya namı diğer Dinnur YAŞAR
(Bu Nurettin YAŞAR Kardeşim adına face yaptığım İSLAMBİLİM adımdır)

NOT: dinin aslı ve usulü ve imanı unutulunca esası ve ayrıntı ve ameli de çekişme konusu haline gelir.. her ne ise gecelerde de böyledir.. üç mübarek ay içinde dört gece önem kazanmış.. ancak bu önem abartılınca işin esası namazın dikeyi ve ikamesi.. salatın yatayı ve itası.. gözden kaçmış.. sonuçta dini aslından ve kendisinden değil başkasından ve hocasından öğrenmeye çalışılırsa bu ortaya çıkan çekişme de süpriz değil.. RUHBAN SINIFI böylece bu çekişmelerle varlığını semavi üç dinde korumaya çalışacaktır. Her ilimde ve alanda ve fününda uzmanlık olur lakin dinde ve ahlakta ve hikmette olmaz.. Bu gün kültürün olmazsa olmaza DİL bilime ve oradan hikmete yürümekte.. yine kültürün olmazsa olmazı olan DİN hukuku ve oradan ahlaka ilerlemekte.. bu ileri yürüyüşü görmeyenlerin bir süre daha alışkanlıklarını.. paradigmalarını.. dogmalarını sürdürmeleri olağan ve normaldir. Ancak zamanla dil ve din.. bilim ve hukuk.. iktisad ve adalet.. ticaret ve siyaset.. hürriyet ve meşveret.. makine (teknoloji) ve zamine (ideoloji) yerlerine oturacak.. insanı doğadan uzaklaştıran teknolojiye.. insanı insandan uzaklaştıran idelojiye istikamet verilecek.. işler daha iyi hale gelecek.. ancak kaderin bize yazdırdığı kitabı mübinin ve bize okuttuğu imamı mübinin durumunu bilmiyoruz.



Düzenleyen osmanziya - 28-Şubat-2022 Saat 18:28
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2022 Saat 00:53
Burası düşünme yeri.. sadece inanma değil.. inanmaya gelenlere bir de düşünme olanağı açalım dedik:


UYANMAK NEDİR ?

Gerçek uyanmış biri birilerini uyandırıyorum diye kamplar seminerler yapıp insanlardan para talep ediyorsa bu kişiler uyandığı sandığı uykusundadır.
Süleyman KÖKBİL

ay uyanıklar vayy!
Vah uyuyanlar vaaay!

mustafa uyandı osmanziya oldu.. osmanziya uyandı dinnur yaşar oldu.. demek insan kendi kendini de uyandiriyormuş.
Başkalarinca uyandirilanlar pek ala uyulutuyor hatta musluman.. mason ve marksist yapilarak bayiltiliyor olabilir..
Sanirim UTANMANIN ve UYANMANIN sagliklisi kendi kendine uyanmak ve başkasini uyandirmaya kalkmamaktir..

osmanziya
Ne uyanması dogru esfeli safilene yolculuk ama elleme gitsinler bence ALLAH cc bu aklı bosuna vermedi , setanda taraftar arıyor üstelikde para vererek
Ben üç sene nepalde kaldım sankrinusceyi cok iyi bilirim , yoga adı ile iblisle meditasyon ne o cakra acacaklar   müthis bir para ticareti var orda , maymuna yol veren fare yiyen adamlar bizati sahidim .....ALLAH CC akıl fikir versin
sabru ülküsever
Teşekkür ederim.. ancak seks ticaretine paralel din ticareti her yerde var.. birine bedenimizin diğerini ruhumuzun gereksinimi var.. ancak o da ticaret gibi meşru.. makul ve makbul olmalı.

İLİM NEDİR ?

İLİM her şeyi bilmek değil.. her işte bilmek OLAYI ve bilgi VARLIK'ından ibaret değil.. çünkü BİLGİ hem bir DİL hem bir DİN hem bir KÜLTÜR olayıdır. Bu gün kuramsal olarak ÇEKİM olayından ve ESİR varlığından bahsedilir.. hem de makul ve mücerreb bir şekilde.. fakat KESİN olarak saptanamamışlardır. Kırk beş yarım yüz yıllık atom bile determine macro izafiyet ve istatistik micro kuantum, fiziksel kuramları birleştiren SİCİM kuramında matematiksel bir hayale dönüştürülmüştür.
Şu da var ki akıl ve deneyimin kendisinin de bir BİLGİ olduğunu düşündüğünüzde işler karışır. Her ne kadar bizler kafamıza hikaye ve hakikikat karışımızı bilimsel ya da dinsel bilgiler ne gelirse DOLDURMAYA pek meraklıyız.. lakin SÖZ'lerin taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olması konusunda pek de duyarlı değiliz.. bak bir de işin içine DEĞER girdi ve karıştı.. bilgiyi değerden ayırmak.. ilim irfandan ayırmak.. için bir ömür verdim.. fakat sanırım kafam biraz kalın olduğundan.. tamamiyle ve kemaliyle anlamaşı değilim.
Face beni buraya çağırdı.. az önce bende geldim.. bakalım burada ne kadar bilimci ve dinci var göreceğiz.. BİLİMCİ hikmet yapmayan bilimsever.. DİNCİ ahlak etmeyen dinsever demektir.. bilimi ve dini SEVMEK güzeldir her ikisi de fakat ortaya hikmet ve ahlak konulmadan ham bilgi ve değer.. hazmı zor bir yemeğe benziyor.
Ancak sonuçta hiç birimiz MÜKEMMEL değiliz.. tek faziletimiz de mükemmeli aramak.. bu yüzden böyle birbirimizin gevezeliklerine katlanıyoruz.. bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız. [OZO]
Bu resim.. sanırım parça-cık'lar ve dalg-acık_larla kurulu bir ATOM resmini gösteriyor.. zaten buna "dal-ça"cık diyorlar.. yani SANAL bir gerçek..

MADDİYAT VE MANEVİYAT
Maddiyat çok uğraşan maneviyata.. maneviyatla çok çalışam maddiyata kör olur.. çunku görmenin ve örmenin koşullari ve kurallari ayni zamanda kurmanın ve kılmanin engelleri ve kısitlaridir.. bu sorunun hakkindan YONTEM gelir.
Yontem kesin bilgi ve kuşkusuz inancı terbiye eder.. aksi halde kesin bilgi inanç.. kuşkusuz inançta bilgi haline gelir.
Bu soruna dikkat çeken dogunu ve batinin önculeri.. gazali.. mevlana rabbani.. aristo.. dekart.. kant.. ne yazik ki aydinlar tarafindan bilinmiyor ve okunmuyor.
Ehli tahkik aydinin durumu bu ise.. ehli taklid avamin halini face goruyorsuz.. guruplarinda kendilerince kuşatilmis bir halde yaşiyorlar..


KUŞKU-SUZ İNANÇ VE KESİN-KES BİLGİ OLMAZ…
Kuşkusuz inanç ve kesin bilgi olmaz.. bilgi kesinleşince inanç.. inanç kuşkusuz olunca bilgi olur.

bu yuzden böyle bilgi ve inanç sahipleri kendi gerceklerini için birbirlerini öldürmekte hakli gorurler.. inanç ve bilgilerini GERÇEGE bağlayan zaten gerçegin goruldugunun degil öruldugunu farkinda olmayanlardir.

Insanlari olmayan bir sonsuzluk ve bulunmayan bir ozgurluk etrafinda toplamak ve birbiriyle çatişdirmak zor degildir. Bilgi ve inanc ikincil işaret ve delalet ile kurulur.. kokeni arastirildiginde kör gorulerin hayaline ve bos kavramlarin vehmine erisilir.

Hasili tanri tanirlik ve tanimazlik yolunda yapilan çekişmelerin ortaya bir hikmet ve ahlak koydugu gorulmemiştir.

Tanirliktan tanikliğa gecilmedigi surece dinsizlerin usulu inanç.. dindarlarin inanci yontem.. haline getirmesi.. ortaya bir uyuşma.. basari.. baris.. hikmet ve ahlak çıkarmayacaktir.

Sunduklari kanitlari sadece karşisindakilerini kandirmaya yonelik olup kendilerini inandirmaya yaramayacaktir.

Bir insanin kendini inandirma yolunda duşunmesi.. kandirmasi ve inandirmasi yolundaki çabalari konumuz dişındadir. Kesin bilgi.. kuşkusuz inanç.. insan tanirlik ve tanri taniklik yolundaki çabalar elbette karsiliksiz kalmaz

Bu yüzden Yazar.. usul olmazsa mekere.. iman olmazsa husra.. düşer.


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2022 Saat 15:08

Galu belada yaptigimiz anlasmalara uymadikca insanlik asla huzur bulmiyacaktir.Mantik
(Gerekce kelimeyi tevhid icerik Fatiha suresi.) dedi Halil ERYİĞİT Bey kardeşimiz.. bizde dedik:

Tebrik ederim isabetle saptamışsınız.. Fatiha-i Şerife anahatırında.. rıza-yı ilahi hamd davasına.. ila-ı kelimetullah da hüda duasına.. bağlıdır. Biz de bunları esrar-ı şeriat olarak tespit ettik.

http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1802

 

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk