Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: 24 MAYIS 2022 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2688

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 24 MAYIS 2022
    Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2022 Saat 07:52





24.05.2022 SALI 23.10.1443
24 SAAT GUN IZLEME PROGRAMI


Kemale eren 24 saat gün izleme programı 4 sittası ve hatta 24 saati tek tek izleyebiliyorsunuz..
Burada Günlük dilin düz yazılarıyla 12 yıldır YBA tanıtımı için reklam ve propaganda yapıyorum.. bir türlü yansıma ve yankıma bulamayınca.. yaşlılıktan da bunalınca.. feryadı bastık, bağırmaya başladık



Teşekkur ederim.. her organ beyin degildir.. guvenilir olmayanları yukariya çikarmiyorlar ve kalite de ucuz degil.. cehennem de luzumsuz degil..
Bir yazisinda Sokrat zamanindaki gençlerden yakinmiş.. demek ki her kuşak tanimlanmasi kolay olmayan bir yararlanma ve yetkinleşme grafigi çiziyor. Bir birine hem karşit hem ozdeş bir çizgi uygarliği ve kulturu bir yere göturuyor.

Dil ve din.. ticaret ve siyaset.. bilim ve hukuk.. iktisat ve adalet.. meşveret (demokrasi) ve hurriyet (laiklik).. makine (teknoloji).. zamine (ideoloji).. hikmet ve ahlak.. ferd ve cemiyet.. devlet ve medeniyet.. insaniyet ve islamiyet.. kisaca Amerikan bilimin KULTUR..Avrupa kulturunun ANTROPOLOJI dedigi var oluş bir hedefe ve gayeye ilerliyor..

ibni Haldundan Hegele.. dogunun ve batinin TARIH YORUMCULARI.. bunu anlamaya ve açiklamaya çalişmişlar ki bunun bir örnegini bizler kişisel yaşam oykumuzde gözlemleriz...
Işte bu savaş ve bariş içindeki sınav ve yarışı on yil içinde.. tam 12 yilda face anlamaya ve anlatmaya çaliştigim halde.. diri ögrenmesi ve canlı düşunmesi olmayan.. ezber gorusu.. telkin düşuncesi.. ogrenilmiş ideolojisi.. taklid görüsü ve takyid bilgisi olanlar anlamiyorlar ve beni HAZIR açik ve secik ANLAŞILIR yazmamakla suçluyorlar.

Umuyorum belki kesinlikle biliyorum ki dilin paradigmasini ve dinin dogmasinin suzgecinden geçemeyen bu düşunce ve goruşler.. uygarligimizin bilgi ve degerlerini inşa ve imar ve imal eden dogunun ve batinin onculerinin sag duyuş körlügu ve sol göruş sagirligı taşimayan ana amimina pardon akımina eklenecek ve güzel tohumlar verecektir.. yeter ki yasal ve meşru olsun.. yaşami amaç degil araç edinsin.. yararlanmasi ve yetkinleşmesi statigi ve dinamigi icinde dogrunun ve gercegin potansiyeli içinde iyinin ve güzelin kinetigini surdursun.. akibetimiz hüsn.. ahiretimiz iyi olsun. Saygilarimla sağlicakla kalin.[ ozo ] 24.05.2022 Üçyol-Izmir


Fatma MERTOĞLU paylaşımı
"Ben soğudum insanlardan,
İhtirasları uğruna insan harcamalarından,
Değerliyi diğerlerinden ayıramayanlardan,
İnsanı kırıp, sonra kırılmış gibi davrananlar dan,
Yoruldum canım diyenlerin,
Canımı cam gibi kırıp, oralı bile olmayışlarından,
Ve ben artık kimse için yorulmak istemiyorum,
Zira çok yorgunum.
Yüreğiyle davranışları örtüşen
insanlar olsun artık hayatımda,
Olmazsada olmaz, yapacak bir şey yok.
Herkesi öyle sandım da ne oldu,
İlk firsatta sattı,
Yalan Dünya uğruna.
Dost satmanın bahanesi olmaz benim kitabımda,
Satanlarla da işim olmaz bir daha.
İyi dostluklar zor bulunur,
Ama bunu dost satanlar anlamaz,
Ne kadar anlatsam boşuna.
"Karşımıza/Yolumuza iyi yürekli, dürüst ve güzel insanlar çıkması dileğiyle,
Alıntı
Başkalarının sözleriyle konuşup iftiralar atmayın insan oğlu çiğ süt emmişttir her kötülüğe müsaittir yalan dolan gerçek olmayan şeyleri gerçek gibi konuşmak insanların acizligindendir kalbi kirli olanların yaptığı oyundur
Fatma MERTOĞLU paylaşımı

Recep BAYHAN paylışımı
İrade sahibi olduğuna inandırılan insanın yoğrulan hamurdan, oynatılan kukladan bir farkı var mıdır? Ya da rüzgar tarafından savrulan bir yapraktan. Bilgi ve bilinçten mahrum bırakılan ve üstelik de cebi delik insanlara kızamıyorum bile...

Recep BAYHAN paylaşımı
İRADE’nin ihtiyari felsefenin paslı kilidi..
KADER’in hurriyeti dinin gizemli hazinesi..
bize duşen de bu sandigi şu anahtarla açmak mı ?
Irade ve hurriyet ile ihtiyar ve kader
Istenç ve özgurluk ile seçim ve yazgı
Dort köşeli sözcuk..
Kainat ve insan ve tanrı.. uç yuvarlak kelime
Şimdi bunlardan diledigin kadar kombinasyon ve mutasyon ve permutasyon yapabilirsin.
Bir tanesini hemen burada yapalim:
KAİNAT Istenç KİTABLAR özgurluk TANRI seçim MELEKLER yazgı İNSAN

Zeki COŞKUNSU PAYLAŞIM
Sanırım, kadim dostum Recep Bayhan'ın yukarıdaki sözü "yanlış" anlaşılmışa benziyor. Zira bu paylaşımda kastedilen "otantik anlam" şu olsa gerektir: "İrade sahibi olduğuna inandırılan insan" ile kastedilen, çoğunluğun aklına geldiği anlam değil, -paragrafın sonundan da anlaşılabileceği gibi- hassaten "[otantik (z.c.)] bilgi ve [otantik (z.c.)] bilinçten mahrum bırakılan ontik-otonom inançlı/memetik(kültürgen) orijinli, tarihsel-siyasallaştırılmış dinci/dogma(inak)tik insanlar"dır. İşte bu tipler "yoğrulan hamur" ve/veya "oynatılan kukla" ya da "rüzgar tarafından savrulan bir yaprak" misalidir. Zira bu tipler, "GÖRECE ÖZGÜR İRADE-İSTENÇ-HÜRRİYET-İHTİYAR-SEÇİM"ini, "BİR BAŞKASINA(OTORİTELERE) DEVRETTİKLERİ" için, "yoğrulan hamur" ve/veya "oynatılan kukla" ya da "rüzgar tarafından savrulan bir yaprak"a benzerler; bu anlamda "görece öz-gür irade-istenç-hürriyet-ihtiyar-seçimleri" dahi yoktur; ve's-Selam...!
Zeki coşkunsu paylaşımı
Değerli Zeki Coşkunsu
Üstada yanıt verdim: Mesail ve meşiet ile meşai ve mesuliyet
Şimdi bunu tamamlayalım:
MESAİ Mesail ve meşiet MAİŞET meşai ve mesuliyet MAAŞ
Acaba insanlar indi İlahide hangisinden kurtulabilirler.
İradem bulunmuyordu
Hürriyetim elimde değildi ..
ihtiyarımı kullanmadım..
kader beni mahkum etti..
diyebilirler mi ?
Elbette dinin retorikçi papazlari ve hahamlari..felsefenin diyalektikçi hocalari ve avukatları.. bize ozgurlugun istencinin bulundugu ya da da kaderin takdirinin bulunmadigi yolunda doktureceklerdir.. ha bu iki ucun karmasik kombinasyonlarini da verebileceklerdir. Ancak hiç bir ustumuzdek sorunlulugu ve içimizdeki sorumlulugu kaldiramaz.. HAZIR acik ve secik ANLASILIR metinleriyle hasedlerinin zebunu ve hirslarinin meftunu.. heva ve heveslerinin mubtelasi olarak bilgilerinin reklamini ve inançlsrinin propagandasini surdureceklerdir.
Bizde 12 yildir HAZIR OLMAYAN kapali ve bulanik ANLAŞILIR BULUNMAYAN duz yazi ve tablolarla YBA reklam ve propagandasini yaptik ve maalesef buna alistik.. donduk kaldik.
Ancak işe yaramaz okurlarini ve dişe dokunmaz ögrencilerini birakabilen yazarlara ve hocalara çagrim şudur ki gelin birakalim alişkanliklarimizi YBA hizli anlam surucusu ve kolay anlatim aygitini işler hale getirerek her okuru ve ögrenciyi kendi fikir klubesini ve tefekkur arabasini yapacak ve kullancak hale getirelim. Nasil bilirse bilsin bizi enterese etmesin.. Neye inanirsa inansin.. bizi ilgilendirmesi.. ister musluman olsun ister mason.. ister maocu olsun ister marksist.. yeter ki INSAN olsun. Ister Kur'ana dayansin ister Bilgi kitabina baglansin.. kimseyi hor gormeyelim hür bilelim.
Bu Avrupa amcamizin.. Asya dayimizim mirasina konmayi sağlayacak.. dogunun ve batinin kesistigi bu ülkede.. geçmişin ve gelecegin buluştugu bu ulusta.. irandan yunanistana.. iraktan israile halklari ANADOLU BIRLESIK CUMHURIYETLERININ devlet-i insaniyesinde toparlayacak Avrupa.. Asya.. Amerika Zenginlerinin sömurusunden kurtaracaktir. O zaman zengin araplarda yoksul afrikalilarin yardimina koşacaklar.. dunya savaştan ve silahtan uzaklaştirilacaktir. Sulh ve salaha ve halasa yaklaşacaktir. Bu da hepsine bedel bir IHLAS ve safiyet ve samimiyet ve ciddiyet bekliyor.. laf degil iş yapmamizi istiyor.. Recep Bayhan ve Zeki Coşkunsu ve Zeki Kentel Hocalarim.. vesselam.

Mustafa BUĞUÇAM


Hocam sizin bu güzel ve iç açıcı ve huzur verici tablonuza karşılık bu kavramsal tasarımı koyarak ilginç bir konuyu gündeme getirmiş olacak.. sizin somut san'atınız gerçek olmadığı halde gerçeği yansıtıyor.. benim soyut san'atım da "öyle" gerçek bulunmadığı halde gerçeği göstergeliyor. Bu durumda aksetmek ve işaret etme arasındaki farkta ortaya çıkıyor.. bu arada somut ile soyut arasndaki farkta ortaya çıkıyor.. farkedebilenler için pek çok fark edilenler ORTAYA çıkıyor.. peki ORTA neresi ? Bu bizim insanı var oluşumuz pek kompleks olduğunu ortaya koyuyor. Bazı insanlar kenilerini İFADE ve İBARE ederek san'atların aks ettirip işaret ettirebiliyorlar.. bazıları buna yapamıyorlarsa bunu kabile ve faile eder imkan ve fırsat ve ortamları yakalamamamış olamamalarıdır. Hasbel kader siz ve ben bu imkanı kavuşmuş.. bize verilen GÜZELLİKLERİ etraf ile paylaşıyoruz.. hele burada Shamill Sezai Doğan Kardeşimiz var ki hem resim hem metin olarak olağanüstü bir san'at sergiliyor.. ancak bu ÖZELLİKLERİMİZ ortaya bir ÜRETİM BİRLİĞİ çıkarmıyor.. zati alinizde METİN olarak oldukça değerli anlatımlar ortaya koyabiliyorsunuz.. ancak sonuçta çeşitli kişilerin yeteneklerini ve becerelerini.. değişikliklerini ve çeşitliliklerin bir ara getirip bir MAL ve HİZMET üretim birliği getirme olanağını şimdilik bulamıyoruz.. ancak aramazsak daha bulmamayı daha çok sürdürebiliriz.. Umarım arar ve buluruz. Saygılarımla Kardeşim.
Osmanziya


KADIN
Teşekkür ederim paylaşım için.. sevgisinin ciddiyetinden dolayı "taplası" kadın.. insanı YARATAN'a götürür.. saygısının samimiyetinden dolayı kulluk edilesi erkek.. insanı YARADAN'a getirir.. böylece cennetin sonsuz hurilerinden güzel saliha kadınlar.. cennetin meleklerinden yüksek salih erkekler.. dünyada inşa ve imar edilirler.
Ancak sadece dünyaya dönük geçici ve yaşlanıcı ve eskiyici aşklar.. çocukları kreşe.. yaşlıları huzur evine atmayı sürdürüyor. Sonuçta uygarlığın bize sunduğu maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini götüren çağrısının "sözde" olduğu anlaşıldığında ise iş içten geçmiş olacak.. öyle bize önce "iş"in sonra "iç"in ne olduğunu öğrenmek düşüyor.
Öyle ise en yükse başarı kadınlık.. en yüksek beceri.. kaliteli erkeklik ve kadınlık hizmetini hazırlayabilmek ve bunun üstünde cennete, cemale ve bekaya kavuşabilmektir.
Ancak sadece dünyaya dönük geçici ve yaşlanıcı ve eskiyici aşklar.. çocukları kreşe.. yaşlıları huzur evine atmayı sürdürüyor. Sonuçta uygarlığın bize sunduğu maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini götüren çağrısının "sözde" olduğu anlaşıldığında ise iş içten geçmiş olacak.. öyle bize önce "iş"in sonra "iç"in ne olduğunu öğrenmek düşüyor.
Öyle ise en yükse başarı kadınlık.. en yüksek beceri.. kaliteli erkeklik ve kadınlık hizmetini hazırlayabilmek ve bunun üstünde cennete, cemale ve bekaya kavuşabilmektir. [ozo] 24.05.2022 Üçyol-İZMİR

ÜMRAN ARİ paylaşımı
Dünyada;
"Bir Rus,
- Her kadın bir damat için doğmuştur. Tanrı karısını dövenin rızkını artırır.
Bir Alman,
- Yeryüzünde iki iyi kadın vardır: biri daha doğmamıştır, diğeri de ölmüştür.
Bir Bulgar,
- Kadın şeytandan beterdir.
Bir İranlı,
- Kadın iblisin kamçısıdır.
Bir Hintli,
- Kadın cehennemin baş kapısıdır.
Bir Arap,
- Kadınlar yarı beyinlidir. Saçı uzun aklı kısadır.
Bir Yahudi,
- Bir erkeğin istemeyeceği üç şey: bahçesinde yaban ot, şarabında sirke, evlatları arasında bir kız.
Bir İngiliz,
- Bir kadın evden üç kez çıkabilir: vaftiz edilmek için, evlenmek için, gömülmek için.
Bir Fransız,
- Zengin bir erkek, hiçbir kız-kadın için hiç çok yaşlı değildir."
derken, Osmanlı coğrafyasında da kadın "erkeğin elinin kiri" olarak görülürken yeryüzünde ilk kez bir lider ve bir devletin kurucusu;
"Yeryüzünde gördüğünüz herşey kadının eseridir" diyerek dünya kadınlarını onurlandırıp,
"EY KAHRAMAN TÜRK KADINI, SEN YERDE SÜRÜNMEYE DEĞİL, OMUZLAR ÜZERİNDE GÖKLERE YÜKSELMEYE LAYIKSIN" diyerek de Türk Kadınını ayrıcalıklı bir yere koyarken, O'nun kurduğu devletteki kadın ve kızların "Ben Atatürk'ü sevmiyorum" diyebilmesi insanın kendi varlığını inkar etmesinden öte bir şey değildir.
Hani demiştin ya Atam;
" Benim hayatımdaki en harikulade şey, bir Türk olarak dünyaya gelmemdir". Öyle değil Atam, "Biz Türklerin varlığındaki en harikulade şey, senin bir Türk olarak dünyaya gelmendir. Biz sana minnettarız."
             
#ALINTIDIR.
Ümran ari paylaşımı 80 ler 90 lar NOSTALJİ


BAGLANTI

Bağlantı olmadan telefondaki internetin bilgisayara bir faydası olmaz.. dil olmadan başka bir insanla ilişki kurulmaz.. dil bağlantı sağlar.. din bağıntı sağlar dünya ise dil bağlantıları ve din bağıntılarını gerçekleştiren "bağ"lardan kurulmuş bir AĞ'dır. Bu ağlarla oluşan AĞ-AÇ hangi "ağ"ın açılmışıdır.. bu büyük resim onu görmeyi ve göstermeyi amaçlıyor.
osmanziya


ASLI cebeci sosyologlar sokağ paylaşım
Beyin ve sinir cerrahisinde birçok ilklere imza atan ve 2014 yılında dünyanın "En İyi Beyin Cerrahı" ödülünü alan, aynı zamanda birkaç sene önce Türkiye'ye gelerek bizim meşhur sanatçılardan birinin de beyin ameliyatına giren Almanya'nın Hannover kentindeki İran asıllı ünlü Profesör Doktor Majid SAMİİ şöyle der:
Bizim mahallede bir ÇÖPÇÜ var. Her sabah arabama binip işe gitmek için evden çıktığımda beni görür görmez yanıma gelir, güler bir yüzle sıcak ve içten bir selam verir. Ben de arabadan iner, saygıyla elini sıkarım. Günaydın der, hâl hatırımı sorar, sonra tekrar işine dönüp caddeyi süpürmeye, insanların kirlettiği yolu temizlemeye devam eder.
Oturduğum apartmanda bir de alt komşum, aynı zamanda meslektaşım olan bir CERRAH DOKTOR var. Ara sıra asansörde karşılaşırız kendisiyle. Selam verdiğimde gözü yukarıda sadece başını sallar, dışarıya atılmak için bir an önce asansörün kapısının açılmasını bekler.
Şahsen eğer bir gün hayatta kalmam bu doktora bağlı olsa, kabrimin tozlarını o çöpçünün silip süpürmesi, yaşama dönmemi sağlayacak olan o doktorun tedavisinden daha lezzetli olur benim için...
İşte bu sebeple diyorum:
Bir ferdin yüksek eğitimli olmasıyla anlayışlı ve şuurlu insan olması arasında asla bir ilişki, bir alaka yoktur.
Aslı Cebeci
İnsanın kazancı ile karakteri farklıdır.. meslekler kazanılır ve fakat insanlık bir karakterdir. Tahsilli olması gerekmiz. Sadakat ve emanet ile sabır ve şükr.. okumakla edinilmez... Dinnur YAŞAR


Bir Güneş değil,Bin Güneş te olsa,Bir peygamber değil Bin peygamberde olsa,Bozuk TOHUMA bu şey Yapamaz.{Kuk}
Güneş.. nebi.. tohum.. hepsini YARATAN göndermiş.. güneş işlevini ve nebi görevini yaparken TOHUM, doğumunu ve düğümünün arasındaki DÜĞÜN'üne fırsat bulamamışsa.. tohum ne yapsın... örneğin bu sözün öncesi ve sonrası belli olmadığından yaprakları yeşer me miş.. neden kızdın ki bu sözü söyledin.. niçin yakınıyorsun ki tohuma çatıyorsun.. bzk ile kzb birbirine ters dikkatini çekti mi.. yalan ve arıza birbiriyle kardeş... zaten dünya da onların eleği.. sağlam olan yukarıda kalacak.. bozuk olan aşağı düşecek.. cehennemin yakıta ve cennetin bahçeye ve ağaca ihtiyacı bulunuyor.. bunu sana vatsaptan yazacaktım.. lakin orada fırsat bulamadım.. Dinnur YAŞARW



EKSTRALAR:

Kılıçtaroğlunun 10 şubat 2023 ile 10 ağustos 2023 arasında haritası çok mükemmel bir seyirde.. Bunu not edin...
Bunu sadece bilinen doğum tarihi üzerinden ve doğum saatini tahmini gündüz 12:00 alarak yaptım..
Yaralı şifacı
Aydan KARBAL paylaşımı

Sular çekildiğinde kimin donsuz yüzüğü anlaşılır. Warren Buffet
Oktay ÜNER paylaşımı

Teşekkür ederim.. demek ki 20 yıldır bunu bekliyormuşuz Dinnur YAŞAR


"Sosyal medya çöplüktür" diyenler, nedense her gün o çöplüğün içindeler.
Şahin DOĞAN
işte bu çöplükte bunaldığımdan bu gün bar bar bağırıyorum.. kulaklar sağırsa sesleri gözler körse yazıları görmez.. gözler ve kulaklar ne yapsın... Dinnur YAŞAR





Düzenleyen osmanziya - 24-Mayıs-2022 Saat 08:24
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk