Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: tumturakli yaziler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tumturakli yaziler
    Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2023 Saat 13:42


DUA

Degerli Abicim.. Rabbimiz size ve bize EBEDİ gençlik vere.. âyâninda âyâtini okuttura.. âmâlinde âsârını dokuttura.Amin.

Bu dünyada da
âlemimize.. İMAN-I BİLLAH'ımaz dirilik
ve yaşamimiza.. MARİFETULLAH'ımıza canlilik
ve şuurumuza.. MUHABBETULLAH'ı süreklilik vere.Amin.

İman ve Kur'an ve islam hizmetinde sabit ve salim ve daim ede.Amin.

Saygılarımla.. sağlicakla kaliniz. 11.04.2023

Değerli bir arkadaşım dedi:

Erdoğan düşerse..

Türkiye sözde bir demokrasi ülkesi.
Mevcut iktidar 20 yıllık süre içerisinde Osmanlı, Osmanlıcılık, Osmanlı torunları, arkasında veya profilinde Osmanlı armalı menfaat broları, halife, halfecilik, ümmetin abisi, Kudüs varisliği, Osmalı sınırları gibi söylemlerle siyaset bilincini defacto bir şekilde Osmanlı padişah yönetim anlayışına evirdi.
Bunu nereden mi anlıyoruz. Hemen hemen her seçim sathı mail'inde anayasal düzlemde demokratik yapılması gereken seçimlerde muhalefete uygulanan muameleden tabiki.
Erdoğan düşerse ile başlayan söylemlerle muhalefete demokratik birer seçenek değilde padişaha baş kaldırmış isyancı birer hainler guruhu muamelesi uyguluyorlar. Ve tabiki tebaasınıda bu şekilde konsolide ediyorlar.
Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana dünya standartlarında eğitim görmeyen halk genlerinde saklı tuttuğu o Osmanlı özlemininin etkisi ile ağzını açan, mikrofon uzatılan her kimse tüm mahrumiyetlerine rağmen 600 yıl boyunca tebaabnın ağzına pelesenk olan o meşhur "Padişahım çok yaşa" mootosu ile her şeye rağmen "Erdoğan Erdoğan Erdoğan.." diyorlar.
Peki padişaha "başkaldıran isyancı hainler"e ne yapılır? Gerisini siz biliyorsunuz.

Dedim ki:
Azizim o iş gorundugu gibi degil.. iki tarafin ustunde hatta uç tarafin ustunde dorduncu.. hatta her tarafinda üstunde bir hesab var.. bize kendi hesabimizi saglam ve sağlikli yapmak düşuyor.
Gorunen o ki dunyayi yoneten BEŞLI penta.. pkk ve feto ile reto'nun PENÇE'sini sökmek istiyor.. ancak ANADOLU'nun irakta israile.. irandan yunanistana.. ABC olmasina engel olamayacak.
Saygılarımla.. sağlıcakla kaliniz. Osmanziya 11.04.2023


Dedi ki "reto" da pençe mi kaldı afedersin hocam. Sokaktan öyle görünmüyor maalesef. Hem an itibarı ile "dünyayı yöneten 5li penta" ile "reto" arasında ne gibi bir çıkar çatışması var. Bu sadece sloganik bir ifadeden başka bir şey değil. Dünya siyasetinin ilahı ingilterenin rahmet eli sırtında olan "reto" Allahın sayesinde mi 20 yıl iktidarda kaldı. Lütfen daha büyük resmi görün. Hürmetler...

Dedim ki:

Bey, Kardeşim, hepsininin üstünde SÜPERVİZÖR'u söylemiştim.. büyük resmi gelince herkesin resmi büyüktür.. ancak hangi resmin hangi resimden büyük olduğunu görmek insanın ne kadar "küçük" olduğuna bağlı.. küçük olduğu için maalesef kimin kimden küçük olduğunu bilmiyoruz.


Değerli Bir Kardeşim dedi:
Bir insanın sevgisinden eminsek, ama o kişi sevgisini dile getirmediği için ona içerliyorsak, içerlemeden önce şöyle düşünmek gerekir; belki de ona kimse seni seviyorum dememiştir, dolayısıyla nasıl söyleneceğini bilmiyordur. Bu durumda yapılacak en iyi şey ona seni seviyorum demektir, öğrendikten sonra o da söyleyecektir

Dedim ki:
Sevgi.. gi ekiyle arkadaş daha pek çok duy.GU bulunur malum.. nasıl pek çok DUY.um bulunuyorsa.. buna DIL.ek ve DÜŞ.ün.ce'leri de eklersek.. yuz binlerce ilginin miyonlarca ilişkisi ve milyarlarca bağlantısıni SINAPS'ların patikasına ve akışına indirgeme (rakamlar göstermeliktir) aptallıgina geldik...

Üstelik bulutun gorunen varlıgınin surekliligini damlalarin gorunmez olaylarinin sureksizligine indirgiyoruz ve bu vetireyi canlı fizyolojik işlevi ölü anatomik yapıya bindirerek bitiriyoruz ya.. EGER işin içi bu ise BEN şu yazidan fazla bir nesne ve kimse degilim.

Böylece NASIL'ın uyutucu tellerinde donduk ve BENZETME'nin uyuşturucu liflerinde boğularak dibe iniyoruz..
O "sev-say" dediginizin sadece gölgesi var üzerimizde.. inanin sayan kime itibar ettigini.. sayan neyi ihdas ettigini bile bilmeyen gözlüklu atlardan ibaretiz.. gözluk çikti atlik bozuldu...
Saygılarimla.. sağlıcakla kaliniz.

Osmanziya 11.04.2023 Üçyol Izmir


Değerli Sevenim ve Sayanım.. Ayşe Kardeşim, Aşkın İnsanım,

.. Hanım Kardeşim, bizden size hurmetler ve muhabbetler.. sağlık ve huzur dilerim.
Daha önce söylediklerimi yeniden, değiştirip düzelterek dizdim ve YBA tablosu ile de göstergeledim:
“İyi ve güzel bir değer’dir..
doğru ve gerçek ise bir bilgi..
Elbette bilgi ve değer bir hassasiyet ve hissiyatımızda bir bütün..
fakat önemli olan bu bütünlüğün
düşünce ile örülebilmesi
ve dille gösterilebilmesi
ve hikmetle tümlenebilmesidir.”

Malumu aliniz Yıllardır bu tabloları yayımlamama rağmen sizin gibi birkaç arkadaşımdan başka rağbet edeni bulunmuyor. Rağbet edip beğenen Kardeşlerimizi de anladıklarını eleştiri ve anlamadıklarını soru ile paylaşım rüchanına getirip daha yararlı tutmayı ve verimli tatmayı sağlayamadık. Bunun nedenleri hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Saygılarımla.. Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 11.04.2023 Üçyol-İzm

KARADELİK

Bu açıklamalar Kur'anda YILDIZ YERLERİ (mevakiunnucum) beyaz cüce, nötron yıldızı.. karadelik denilen yüksek çekim yerleri ve yıldız kalıntıları ve mezarları hakkında bilgi verir.. lakin bu yıl fotoğrafı çekilen galaksi çekirdeğini teşkil eden muazzam.. kütleli ve ağırlıklı ve çekim gücündeki süpermasif.. karadelikler hakkında bilgi vermez.. bunların galaksilerin oluşum sırasında ortaya çıkan büyük kütleler olduğu düşünülüyor.. üçüncü tür karadelikler ise bu konuya ilişkin bilimsel ve matematiksel uzman kitablarında bulacağınz toplu iğne "baş"ı büyüklüğündeki karadelikler..kimbilir bizi böyle bir kader kara deliği izliyor.. kendi solucan deliğine çekerek.. götüreceği yere götürüyor... bu sayfalarda bazı "kare-delikler"den bahsettim.. örneğin BOYUTLAR bir giriş çıkışı olan alanlardır.. cemad.. hayat.. şuur.. iman.. beş VARLIK katmanından söz ettim.. evrim ve devrim arasında bir çizgi.. yaratılış ve buyruluş arasında bir çizgi... dayatım ve deneyim arasında bir çizgi.. dürülüş ve diriliş arasında bir çizgi hep VAV.. vav bizi çekip nereye büzüyor.. cud'u çeken vav.. onu VUCUD yapıyor.. örneğin.. ubudiyet ve rububiyet arasındaki vav.. velayet ve risalet arasındaki vav.. hepsi İBADET ve İSTİANE arasındaki vavdan çıkıyor.. tebliğ ve temsil ayrılığı da bu vavdan çıkıyor.. teslimiyet ve islamiyet arasındaki farktan bu vavdan çıkıyor.. tüm bunlarda HALK ve HAKK arasındaki VAV ile V.A.V oluyorlar. Ben size daha somut ve açık ve seçik katmanlardan bahs edeyim; Nakit VE vakit ILE sıhhat VE salah.. bir LAM iki VAV taşıyor.. â-lem ise zaman ve namaz ile mizan ve nizam.. hadi bunu şöyle yazalım: nizam KALEM mizan VE namaz KELAM zaman.. kalemin AMELİ var.. kelamın ile EMELİ.. yani yukarıdaki tabloyu okursanız.. okurken de zihninizde dokursanız.. pek çok manalara şuurunuz da dokunacaktır.. ancak böyle hep hazır beklerseniz.. aklımıza "b"ekleyemezsiniz.. eğer ekliyemiyorsanız YBA tam sizin için biçilmiş kaftan.. zihninize giydirin.. şuurunuzu cuşa.. aklınız huruşa geçsin.. şimdi üç akıl.. şuur.. zihin.. hadi buna birde beyni ekleyin dörtlemiş olursunuz ve anlarsınız ki beyin, zihin, şuur, akıl birbiriNden ayrı dört NESNE..


Düzenleyen osmanziya - 11-Nisan-2023 Saat 19:07
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2023 Saat 01:35



Evrim Masalı
Çeşitli konulardaki yazılar.. ancak burada EVRİM hakkında bildiklerini FELSEFİ açıdan değerlendirdim.. Evrim olayı Devrim kadar gerçektir.. aynen Yaratılış konusunun Buyruluş kadar geçerli olduğu gibi.. bunu yolculuğumuzda yaşadığımız deneyim ve dayatımdan da iyi kötü anlarız.. ancak sorunun esasını açık ve net bilmediğimizden kafamızı karıştırır.. EVRİM ile kafamızın karışması iyidir.. düzeltmeye çalışın.. ya daha iyi ölçülü olacaktır.. ya da başka bir KONU'ya dalacaktır.. başka bir AYN’ın kapasını açacaktır.. başka bir âsâra dalacaktır.. başka bir âmâlin peşinde koşacaktır.. hepsi de faydalı... eğer bu konuda karışık kafanızı düzeltmek isterseniz.. bu tumturaklı yazılarımın içinde evrim konusu size yardımcı olabilecektir.. diye düşünüyorum.

Evrim MASALI ve Yaratılış KURAMI .. salonlarda gördüğümüz BİLARDO masası bu toprak masadan evrilmiş olabilir mi ? Evrim gerçeği ve Yaratılış masalı da diyebilirsiniz.. Yaratılış gerçeği ve Evrim Kuramı da diyebilirsiniz.. bu adlandırma bile bizim olaya nereden yaklaştığımızı gösterir. Bakalım ben ne diyor muşum :)
Evrim ağacında “Canlılar Hayatta Kalmaları ve Üremeleri Gerektiğini NEREDEN Biliyor?” sunuyu izledikten sonra yazara dedim, çalışmada yine evrim masalından çıkamamışsınız…

Bulutların görünen sürekliliği ve damlaların bilinen süreksizliğinden anatominin kesilen süreksizliğinden fizyolojinin ölçülen sürekliliğini kadar.. ikili ve DUAL yapı bizim birbirinden ayrı hatta karşıt İKİ DÜNYA kurmamızı sağlıyor.. ikilik ve eşitlik.. çeşitlik ve türlülükte bizim seçmemizi sağlıyor.

Biraz düşünce tarihindeki yüzlerce örnek bilinse görülecek ki düşünce alanında da MONİST aksiymatik bir tekillikten emik.. etik.. estetik.. epistemik ve hata ontik SYSTEMLER (âlemler.. sistematikler) kurabiliriz.

Hiç kuşku duymadan materyalizme ya da spritualizme geçebiliriz. Bu hem emprik ve deneysel dünyada yapabiliriz.. hem kurumsal ve mükemmel dünyada da. Zaten pozitif hukukun yanında bir de ideal ya da doğal bir dünya.. pozitif bilimin yanında bir de negatif ve kadim bir bilimde bulunur. Yani insanların vehim ve hayallerini bir sınırı.. fehim ve fikirlerini bir haddi bulunmaz. Humboldt’un deyimiyle dil sınırlı bir yetenekle sınırsız şeyler söyleyebilmektir.

Öyle ise bu sınırsız konuşmak yetimi kullanarak derim ki; dilin ve dinin bilim ve hukuka intikal ettiği günümüzde gelecekte ticaret ve siyasetin.. teknolojinin ve ideolojinin.. gelecekte hikmete ve ahlaka inkilab edeceğini.. umabilir ve bekleyebiliriz.. aksi halde teknolojinin giderek insanı doğaya yabancılaştıracak gidişatı ve ideolojinin insanı insandan uzaklaştıracak yaklaşımlarıyla pek parlak görünmüyor.

Zatı âlinizin adandığı BİLİM.. lojiko-matematik aksiyomatikleri ve sistematikleri.. sentetik ve senkretik paradigmaları ve metodikleri.. harmanlayan kültürün bir kölesidir. Bağımsız ve özgür düşündüğünü var sayan zihinlerin bunun ayırdında olup olmadığı ayrı bir konu.. bulunmayan sonsuzluk ve olmayan özgürlüğün fikri ve zikrini sağlayan vehim ve hayal tabanından bin yıllardır süzülüp yukarı çıkan sentaks ve semantiğin kökeni yani dilin kaynağı ve dinin temeli, diğer KAYNAK sorunları gibi henüz çözülemedi.. sadece dini dile.. dili dine indirgeyen ideolojiler; nereden gelip nereye gittiğini aramayan ve sormayanları.. maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetini ilerleyen bir koridorda koşturuyor.

Ahireti reddederek insanı dört milyar önceki çorbadan evrimleşen ilk canlı’ya bağlayan KURAM’ın.. en az Ebediyet ve Edebiyet projesi için yaratılan Adem Aleyhisselam kadar MASAL’ı kadar bir oyun ve öykü olduğunu görmek için sanırım Chomosky gibi cins kafalar gerekiyor.

KURAM ve MASAL arasındaki fark gerçek ve öykü arasındaki farktan fazla değil. Gerçek hepimizin bir ömürde yaşadığı öykü ise.. öykü her gece uykumuzda yaşadığımız gerçektir.

Anladım ki   “Bilgi” kesin olduğunda BİLİM olmaktan çıkar.. SÖZDE inanç olur; “İnanç” kuşkusuz olduğunda DİN olmaktan çıkar SAHTE bilim olur. Sonuçta zihnin yapısından septik ve dogmatik yaklaşım.. birine ağırlık vererek solcu ve sağcı olur. Bunu da yapan SEÇİM’dir.

Elbette yaratalış kadar evrimde söz konusu.. elbette deneyim kadar dayatım da bulunuyor.. elbette dürülüş kadar dirilişte oluyor.. bireyler çeşitleniyor.. türler dalgalanıyor.. nesnelerin nüveleri ve kimselerin hüveleri arasında bulunan ukde'leri bu gün biz sadece "kod"lar olarak çıkarabildik.. bununla "mod" hızlı anlam sürücüleri ve kolay anlatım aygıtları ile yapılandırıp işlevlendirebiliyoruz.

Ancak bunun berisinde ve ötesinde bulunan genetik tasarım ve nörolojik biçim hakkında gerekli bilgimiz ve yeterli verimiz bulunmuyor. Sadece Totaliter sistemler ve Otoriter rejimler olan yeşil ve mavi.. kırmızı ve kızıl ideolojilere amade olmak ve angaje etmekle meşguluz.. keşke YAR dan atan'a adanarak Yaradan'ı bulabilseydik.

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 11.04.2023


(Not: Videoda söz konusu olan.. hayatı SÜRDÜRME ve nesiller ÜRETME.. hırsı hayat ve hıfzı hayat hissi olarak..   termo-dinamik yasalara aykırı yani onun dışında bir katman BESLENME (sürdürme) ve ÇOĞALMA (cinsellik) yasalarıyla cansız (cemad) ve diri (hayat) katmanını birbirinden ayırır. Bununla beraber birbirinden bağımsız ve bağsız değildir.
Kur’an-ı Mu’ciz-ül-Beyanın çok yerinde vurgulanan ölüden diri yaratılması ve diriden ölü çıkarılması olgusunu açıklar. Bu nedenle Fizikten bioloji.. biolojiden psikiloji orta çıkarmak.. meta-fizik öte ve para-psik berilerin bir bütün halinde ele alınması gerekirken çağımızın çok sesliliği baskılayan tek yanlı EGEMEN BİLİMİN dünyayı kendi yanın güdümünde yürüdüğü çok açık.. başka türlü eşcinsellik kapılarının açılmasının ve insan türünün tehlikeye sokulmasını nasıl açıklarsınız.)





Düzenleyen osmanziya - 11-Nisan-2023 Saat 19:08
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk