Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: seytan taslamak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2721

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: seytan taslamak
    Gönderim Zamanı: 30-Mayıs-2023 Saat 14:00
Seytan taslamak

Mesela bu paylaşım.. var sayalım ki olmaz ya.. hemen diyecek ben şeytan değilim.. yaptığımız eleştirileri karşılayacak.. fikre karşı fikirle gelecek.. eğer eylemle üzerine gidersek eylemle karşılık verecek.. silahla gidersek silahla mukabele edecek.. örneğinbirbirinin fikrini çürüten dindar ve laik demokratlar.. birbirine karşı partiler kuran sünniler ve aleviler.. birbirini Allahü Ekber diyerek öldüren ıraklılar ve iranlılar.. bunu binlerce yıldır birbirini temizlemeye çalışan yahudileri.. hristiyanları ve müslümanları da katabiliriz. Bu sayılanların her biri diyecek ki ben masumum, bana saldırdılar kendimi savunuyorum. ÇÜNKÜ insani bir olayda iki tarafın da KUSURU bulunur. Oranı değişebilir. Ancak birinin kusuru diğerine büyük görünür. Kendi büyük kusuru ise küçük görünür. işte ŞEYTANLIK v üç kağıtcılık burada başlar. Toplumda bu işler için yıllardır MAHKEME yani sav ve savunma ve yargıç ile görevli insanlardan bir kurum oluşturulmuştur. Anlaşmazlık ve kargaşa ile baş etmek.. haksızlık ve adaletsizlikle savaşmak için bu toplumsal erkin adına HUKUK denilir. Dil nasıl bilime intikal etmişse dinde hukuka intikal etmiştir. Elbette hukukun olması içinde millet.. kültür.. devlet.. medeniyet.. kısaca kuvvet gerekir. Devlet ve hukuk yasasını orman ve ahlak ve toplum (gelenek) yasasında ayıran kuvveti ve yaptırımı bulunmasıdır.

İşte müslümanlar İÇTİHADI kaldırarak üç yüz yıldır bu hukuku dondurdular.. kuvveti ve dünyayı kaldırdı bunun için mi dondu.. yoksa hukuk işlemediği için kuvvet ve dünya mı ortadan kalktı bu ayrı bir tartıma konusu.. ancak bizim buradan insanları ve müslümanları yermemiz.. masonlara ve marksistlere sövmemiz.. gözümüzün birini dolduran Tanrının kutsallığı ve diğerini örten ahiretin sonsuzluğu gibi muhteşem yarar ve çıkarla kuvvete ve dünyaya ve birbirimize sırtımızı dönmemiz.. ŞEYTAN'ın etkili olmasının birinci nedenidir. Güzeliği ve iyiliği ve zenginliği sevecek ve sayacak ve övecek dilimizi kesin kıskançlık ve hasedimiz.. kestiği gibi.. fakiri ve yoksulu ve muhtacı görecek ve sevecek ve yardım edecek elimizi kesen hırs ve tutkumuz.. hevesi hikmet sanan.. hevayı haya sayan.. bu dört AYET son iki surede anlatıldığı halde bu iki sureyi Kitab'dan çıkaran müslümanlar.. bunu bildiğiniz ve tanıdığınız bir müslümana söylediğim halde gıkı bile çıkmadı.. hasılı GARK olduğumuz gurur ve riya ve kibir.. ABD olduğumuz atalet ve batalet ve dalalet bizi Şeytan'dan daha şeytan yapıyor ve elbette dönüp kendimize nasıl taş atacağımızı da bilmiyorsak.. ağzımız böyle iyi laf yapıyor lakin elimiz dilimizin yalancısı oluyorsa.. şeytana taş atmak yerine birbirimize dua etsek iyi olur, diye düşünüyorum.

Sonuçta oradaki ibadet.. kıyam gibi.. ruku gibi.. secde gibi.. tavaf gibi bir geleneksel seramonidir.. bir simgesel ritüeldir. Ritüel ve menasikin bir MANA’sı bulunur. Bu ibadet ve namazdaki manalar da hayatta ve namaza sağlanır ve gerçekleştirilir.. fikirden fiile.. zikirden harekete dönüştürülür. Şeytan taşlamayı bırakıyorsak.. secdeyi.. rukuyu.. kıyamı da bırakalım. Bırakmayacağımızı göre namazda niçin iyya ke na’budu ve iyya ke nestain.. dediğimiz anlayalım.. davayı hamd ve duayı hüdadan ibaret FATİHAYI ŞERİFE’nin gizemini ve anahtarını bulalım.. hamd ve ibadeti.. dua ve istaneyi birleştirilip HİDAYETi bulalım.. inayet karşı ihanet etmeyelim.. ihaneti artırıp ESMA CİNAYETİNE uzanım kendimizi cehenneme müstahak bir ŞEYTAN yapmayalım.. Fatihada şifa ile marazdan kurtulalım İnşaallah.

İşin aslı şudur ki her birimiz kimlik ve kişiliğimizi inşa ederken aynı zamanda bir şeytan ve tagutta inşa ediyoruz. Bunun farkına ne zaman varıyoruz.. bir türlü nefsi emmareden ve nefsi levvameden çıkamadığımızda.. Tarikat bunun yolunu aklını ve kalbini nefsi mülhime ve nefsi mutmainne.. ruhunu ve nefisini nefsi raziye ve marziyye aşamalarmıyla temizlemeye çalışıyor. Belli ki bu güne kadar gelen.. son bin yıldır.. son üç yüz yıldır.. yöntemler ve süreçler yeteri ve gereği kadar başarılı olamıyor. Bu sadece islam dünyasından değil batı dünyasında da bulunuyor. Orada da din kurumu tamamını ve kemalini bulamadı.. bunun nedenleri üzerinde durmak ve geniş analiz ve derin yorum yapmak ve buna göre çareler aramak üzere islam dünyasında çalışmalar olmuş.. dünyada ve islam dünyasında yapılan bu çalışmaları Karen ARMSTRONG'un TANRI'nin TARİHİ kitabında okuyunuz.. eski bir rahibe olan bu muhteşem bayan çok güzel bir eser yazmış ve fakat türkiyede feto ve reto olayının asıl nedeni olan İmamı Nursi'nin RNK çalışmasını ve talebelerini hiç anmamış.. neden acaba ?

     SİYASAL SEÇİM

Seçim.. önemli amma sevgiliden de daha mı degerli ? Insan ömru boyunca karar verip seçimmed yapar.. bazilari da meslek seçimi gibi köşe başi olur. Ev.. okul (meslek) iş.. eş.. SİYASEL seçim gibi.. beş yilda bir yapılan bu seçimde onlardan biri.. ona da baş diyelim..
Ev
İş

Baş
Bunlardan BAŞ seçimi
Peygamber seçimi mi
Din seçimi mi
Tanrı seçimi mi
Yoksa sadece baş seçimi mi ?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk