Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: marifet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: marifet
    Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2023 Saat 00:49


BİLGİ ve BİLİM
MARİFET ve İLİM


Konusunda kafa karışıklığı için yirmi yıl önce uzunca bir yazı yazmıştım.
Sonra uzunca bu yazıyı ÖĞRENME UZERİNE başlığı ile web sayfamda yayımlamıştım.
https://www.yontembilim.com/ogrenme.asp
yirmi yıl sonra gördüm ki bu yazıda ZAMANIN HİKAYESİ başlıklı öykümü BÜYÜLÜ DAĞ filmi olarak çevirmişler.

Sonra face de bir arkadaşımız cehalet konulu bir paylaşım yapınca dün bu yazıyı paylaştım face sayfamda:
Marifet ve cehalet
Degil de
İrfan ve inkar
Ilim ve cehil
Fakat asıl bağlantı
Marifet ve ilim
Öğrenmek ve bilmekte..
Öğrenmeyen bilememekte ve cahil kalmakta.
Keza inkar eden yadsıyan da kimseye.. nesneye.. konuya yabancı kalmakta ve cahil kalmakta
Maddeyi inkar eden maddeye cahil kalmakta..
Mânâyi inkar eden mânâya cahil kalmakta..
Bizim gibi.. iki yanı bilenlerj ide iki yuzlulukle suçlamaktalar.

Özetle
Irfan ve ilim
İnkar ve cehil
Kompleks bir
Funun ve hukuk
San'at ve hikmet
bir etkinlik.. aktivite .. faaliyettir.
Derini
Tıb.. uslub..
Ahlak.. usuldur.

Bu yazıdan sonra aşağıdaki çalışmayı yaptım.
Kardeşim, kavramlar soyut.. içeriksiz olunca.. bu günlük dilin düz yazısında.. anlaşılması kolay olmuyor. Ancak tablo haline getirdiğimizde.. biraz daha rahat terimleri karşılaştırma ve kavramları bağlama olanağı çıkıyor.

Dediklerimden bir şey anlamayabilirsiniz.. ancak sizin anladıklarınız işe şu olacak; birbirine düşman çeşit çeşit Müslümanlar.. birbirinin yemeye çalışan türlü türlü masonlar.. birbirini öldüren ve telef eden   Marksistler.. söyledikleri sözler hep anlaşılır.. ancak körü körüne inanır ve boşu boşuna savaşırlar.. çünkü İNSAN değillerdir. Toplum olarak ya güce taparlar ya güçten korkarlar.. ya da ya bir çıkara banarlar ya da benim gibi MAAŞ çanağı yalarlar. Bende bunlar arasında çıkmaya çalıştım.. lakin YALNIZ kaldım ve YBA etrafında tutunup insan olmanın yolunu bulamadık. Hazır açık ve seçik Sehil bilgilerle okurlarını ve öğrencilerini düşünmekten uzaklaştıran yazarlar ve hocaların ezberlerinin borazanlığını yapan bir topluluk artık çağımızın problemlerinden biri olan AŞIRI NUFUSU oluşturuyorlar. Ve bunları birbirine kırdırmak için İDEOLOJİLER işletiliyor. Zaten teknoloji giderek insanı doğaya yabancılaştırırken ideoloji de giderek insanı insandan uzaklaştırıyor.

Örneğin eskiden sünni ve alevi çatışması bulunuyordu.. sonra sağcılık ve solculuk çatışması çıktı.. zaten önceden laik ve dindar çatışması vardı şimdi cemaat (feto) ve partı (reto) çatışması çıktı.. şimdi tüm bunların üstüne kadın ve erkek karşıtlığı ve çatışması çıkarıyorlar.. sonuçta AİLE parçalandı.. İNSAN parçalanıyor.. Eskiden insanları Tanrı’ya çağırıyordu nebiler ve veliler.. şimdi insanlar birbirlerine tanrılık ve nebilik taslıyorlar. Tevazu kalmadı.. fazilet kalmadı.. hürmet kalmadı.. edeb kalmadı.. haya kalmadı.. Peki neden kalmadı ? çünkü insanlar düşüncelerinde samimi ve eylemlerinde ciddi olamıyorlar. Peki neden olamıyorlar ? çünkü düşüncelerini kendileri ve eylemlerini benleri oluşturamıyor.. Neden oluşturamıyor ? Çünkü hocaları ve yazarları onları belli bir müfretada ve belli bir ideolojiye göre HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır Günlük Dilin bilindik sesi ve düz yazısı dışında anlatıma baş vuramıyor. Günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği ile ortaya çıkan KÜLTÜR’e göre uygarlık doğuyu ve batıyı birlikte memnun eden bir sunum hazırlamıyor.

Bu gün insanların rehberileri olan belli isimler.. Wittgensetin.. Fuko.. Turing.. Hariri gün ünlü isimleri ZEKİ MÜREN gibiler.. yani kadınlık ya da erkekliklerini çalıştırmadıklarında belli alanda ve san’atta UZMANLIK geliştirerek bilgilerini kötü ve kötüye kullanıyorlar. AİLE’yi bozan bu fıtratın fartına ve gayyına giden bu rüşdsüz rehberlikleri bu gün YAPAY ZEKA deccalini hazırladı.. Sonuçta benim artık çıkarına aykırı her işi her kişiye ve her nesneye DÜŞMAN.. bozulmuş HAYVAN olan benlerimizden ve kendilerimizden sıyrılmanın yolunu bulmak için düşünmemizi .. konuşmamızı.. yürüyüşümüzü samimi ve ciddi yapmaktan başka bir kapıda bulunmamaktadır.
Bu gün değerli bir insanla tanıştım.. AHMET.. onu bir yazı gönderdim.. ardından bu yazıyı hazırladım.. ve REKLAM mahiyetinde bu yazının ardında da 36 tane tablo bulunuyor..

20230719_004901_AHMED.rar



bakalım bunları kim inceleyecek ve izleyecek.. yalından karmaşığa doğru tahayyül edil İMGELENDİĞİNDE.. tevehhüm edip İRDELENDİĞİN de kelimelerde yabancı gelmiyorsa.. gayet rahat anlayacaktır. Zaten günlük dilin düz yazılı bir metni bile ilk okunduğunda bütünüyle anlaşılmaz.. Zaten biz düşünmeyi sürdürdükçe.. emek ve zaman verdikçe.. kelimelerimiz arttıkça.. anlamakta kolaylaşacaktır.
Sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 19.07.2023 Üçyol-İzmir




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk