Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: SESLENME Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2682

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SESLENME
    Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2023 Saat 19:17
20230727_191544_SESLENME.rar

Burada seslenmeye ilişkin kırka yakın dosya yani tablo bulunuyor. Sonunculardan bir tanesini de buraya bindiriyorum.




CENNET VE CEHENNEM

Bir paylaşımda sormuşlardı.. Tanrı neden YAKSIN..
Dedim ki bizler enerji paketleri olan atomlardan ve hücrelerden yapılıyız.. bu evren birimleri hem kütle hem enerji hem yük ve sonuçta “bilgi” taşırlar.. hatta çağdaş düşünce bu veri ve bilgiyi birincil alıyor ve diğerlerini ikincil görüyor.. işte biz yaşantımızda bu bilgi tarafına değil tad ve enerji tarafına ağırlık verdiğimiz ve bilginin gereği olan akılcı ve gerçekçi hareket etmediğimiz için kütle ve enerjinin gittiği tarafa yani cehenneme gideriz. Bakara Suresi 257 nci ayeti buna işaret ediyor. Dedim . Yanıt verdiğim Mustafa KÜLCÜ açıklamalarımı yeterli bulmadığı için.. aşağıdaki düzeltilmiş ve geliştirilmiş açıklamaları yazdım.. daha sonra oraya gittiğimde yazdıklarımı bulamadım.. belki orada amma ben bulamadım
Dedim ki; Tanrı diyor ki; sana fizik içinde bio verdim.. bunu psik içinde sosyoya çevirdim.. biofizik hassasiyetin.. sosyopsik hissiyatın arasina da kendini ve kainatı açacak bir LOGOS koydum.. logosun EGO su ise sana ufledigim liberty ve identity ile bilim ve hukuk yapmaya YETENEKLI hale geldi ki onun kimlik ve kışiligini çıkararak beni kabule ve redde YETKILI hale getirdim.

Degerli Kardesim butun nu anlattiklarim “Talim-i Esma” sırridir. Sagdan soldan okumadik.. ilham ve esinde gelmedi.. kırk yıldir damla damla YBA ile yaptigin INSANBILIM ve buna bağlı ISLAMBILIM tetakum ve telahuk ve tekamul sonucudur.
Ne yazık ki çoğu kimse dilin mizani ve mantığin usulu ve nutkun üslübu olmadan düşunuyor ve ellerinde veri ve belge bulunmadan konuşuyorlar.
Sonuçta ağzi olan heveskâr garazini hakk görmekte ve mesnedsiz davasini kendini hakli bulmakta ve gayzini ve kinini ulu orta saçmakta beis görmuyor.

Lisanin hal ve kal dilini retorik ve diyalektikle kullanilip inancinin haklı ve ilminin hakikatli oldugunu göstermek zor degildir. Humbold un dedigi gibiv dil sınılı kodlarla sinirsiz modlar uretme yetisidir. Lisani kötuye kullanarak batıli hakk.. hakki batil gorebilir ve gosterebilir.

Din.. dili öğrenme sorumlulugunun ve kullanma yukumlulugunun   ve yararlanma yeti ve yetkisinin sigaya çekildigi bir kurumdur. Bu yuzden dil bilime ve hikmete.. din hukuka ve ahlaka.. intikal etti ve inkilab ediyor. Biz buna evrim diyoruz. Evrim ve takamül sayesinde ve Bizinillah atalarımızın bilmedigi ve yapamagi nesneleri ve kimseleri yapiyoruz.

Gelecekte nelerin olacağina dair akil ve nakil bilgilerini sağlam ve sağlikli bir şekilde kullanarak ISTIKAMET tutturmak midemizi doldurmak kadar önemlidir.

En az dost ve yakin ve arkadaşlarimiz kadar.. Rabbimizin RIZASINI göz önunde bulundudursak zerratin yani narin seyrini (big bang) hücre ile bilimle saptadigimiz kadar nurun sırrini de ene ile zümrede bilebiliriz. Ve böylece ateşin yanışına TERMODINAMIK yasalarla ayik oldugumuz gibi yakışına SEMIOSIBERNETIK yasaklarla uyanik oluruz.. evrenin koşullarina bağimli ve toplumun kurallarina bağlii oldugumuzu anlariz.
O zaman ATEŞ daha cehenneme gitmeden dünya da vicdanımızda bizi yakar.. IŞIK daha cennete gitmeden dünyada vicdanımızda bizi çeker.. biz de yolumuzu oraya doğru çevirir ve aşağıdaki yolculuğu yaparız İnşallah.
Tanrı’nın seslenmesi illa ve sadece KİTAPLARDA olmaz.. NEZİR-İ KEVN ile kainatta da seslenir.. BEŞİR-İ İNS ile insanda da seslenir.. RUSUL-Ü NEBİ ile peygamberlerle de seslenir.. bir de bunların üstüne ayrıca NUZUL-U KİTAB ile kitaplarla da seslenir.. Bunu seslenme isimli dosyayı incelediğinizde anlayacaksınız .

Osmanziya
27.07.2027 Üçyol-İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk