Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hannan Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hannan
    Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2023 Saat 12:22


ANDİNA ÜÇLEMESİ

Hazırlayan: Bilhan Akkaya

Andina Kültürü; akbaba, yılan ve dağ aslanı üzerine kurulmuş bir inanç yapısına sahiptir. Peru'da gelişen bir kültürdür.

Hannan Pacha (Tanrıların Dünyası); akbaba tarafından temsil edilmektedir. İnkalar; akbabanın, İnsan ve Tanrılar dünyasını bağladığına inanıyordu. Akbabanın; tanrıların elçisi olduğuna inanılırdı. Akbaba; güç, zeka ve heyecanı sembolize ederdi. Her sabah Güneş'in doğuşunu haber verdiği için sonsuza kadar saygı duyulacak bir kuştur onlar için.

Kay Pacha (Dünyevi Dünya); puma yani dağ aslanı tarafından sembolize edilmektedir. Güç, bilgelik, zeka ve sabrı temsil etmektedir. Şimdiki anı ve gerçekliği simgelemektedir. Sessiz bir hayvandır, mırıldanarak iletişim kurar. 6 metre uzağa atlayabilir. Avlanma esnasında çevik ve akıllıdır.

Ukhu Pacha (Ölülerin Dünyası); yılan tarafından simgelenmektedir. Yılan , İnkalar için bilgeliği temsil etmektedir. Toprak hayvanı olduğu için ölüler dünyasını simgelemektedir. İnsanın ölüp; dünya değiştirmesi ile yılanın deri değiştirmesi arasında bağ kurmuş olmalılar.

Heykelin ismi; Aguascalientes ( Machupicchu Halkı).

PERU
Faruk ZEYLAN paylaşımıdır.


şimdi derim ki:


Kültürün olmazsa olmaz bileşenlerini olan dilin ve dinin çeşitli bölgelerde çağlar boyunca türlü türlü görünümleri olmuştur. Ancak çeşitlilik LOGOS tarafından derlenir, toparlanır ve bölümlenir. Bu paylaşımda HANNAN Pacha (TANRILARIN Dünyası) dikkatimi çekti. Bunu kültürlerin ortak dil ve din temeli bulunduğu savıma kanıt olarak gördüm. Çünkü Kitabımızın son suresinde "Vesvasi el-HANNAS" tamlaması bulunuyor. Vesvese veren Hannas.. Han-Nas.. nasın hanı.. halkın reisi.. toplumun sesi.. bu gün biz onu kamu oyu olarak adlandırırız. Ya HANNAN.. YA MENNAN.. YA DEYYAN münacatı aklımı geldi.. dilin ve dinin ortak bir kökeni olduğu savıma bir delilde bu HANNAN.. sesi.. kökü ise AYN... ayniyet.. identity.. Ayn RAD'ı fazla kimse bilmez.. sosyalizmin babası Marks'ı çoğumuz biliriz da kapitalizmin anası AYN Rand.. bilenler çok azdır. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand bununla beraber toplumculuk ve bireyecilik.. Marks ve Rand'dan önce birlikte bulunur.. toplumcu ideolojiler iktidar olduğunda bireyci ideolojiler muhalefete geçer.. bireyci ideolojiler iktidar olduğunda toplumucu ideolojiler muhalefete geçer.. bu ikisi birbirini dengeleyerek kültürü geliştirir ve uygarlığı ilerletir.. elbette sonsuzluğu unutturmamak koşuluyla.. dine ve sonsuzluga ideoloji olması yakışmaz.. fakat ona saldırılırsa o da ideoloji olarak kendini savunmaya çalışır.. çağımızda olan budur.

Osmanziya 08.09.2023







Düzenleyen osmanziya - 08-Eylül-2023 Saat 12:24
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk