Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ruhusseyyah ve zeki coskunsu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ruhusseyyah ve zeki coskunsu
    Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2023 Saat 09:00


Ruh’üsseyyah
Bilimsel çalışmalar son üç yüz yıldan beri kuramları ve kurumları ve yan ürünü olan teknoloji ile ticare ve topluma katkılarıyla popüler bir değerdir. Bununla beraber bilimin kardeşi hukukun yine kuramları ve kurumlarıyla yerleşik bir etkinliğimizdir. Fakat dedeleri olan dilin ve dinin etkisinden dolayı KÖTÜYE kullanılmaya uygun bir yapısı bulunur. Çünkü din ve özellikle dil kötüye kullanılır. Doğruyu ve gerçeği görmek ve göstermekten ziyade onu örtmeye ve gizlemeye dönük olarak işletilirler.
Ayrıntıya ve kanıtlamaya ve örneklemeye girmeden bu cinsellik konusunun daha hassas bir şekilde kötüye kullanıldığını söyleyebilirim. Çünkü toplumun birimi ve insanın bilimi olan AİLE kurumunun temelinde bu cinsellik olgusu yatar. İnsanbilim yapan sayfalarımmda bu konuyu yıllardan tartışırım. Sorun her işte olduğu gibi bu konuda da ifratlı ve maksimim yönelim.. tefritli ve minimum.. yaklaşım.. yüzünden türsellik ve tinsellik.. cinsellik ve dinsenlik.. bir türlü orta yolu bulamıyor. Bireyler ailede bulamadıklarını dışarıda arıyorlar ve çoğu hüsran ve zararla sonuçlanıyor.
Bir yerde dedim: "Dünya bir kadın ve erkekle örülen rüya.. yarısı hayal yarısı hülya.. rüyanız utanan mutlu.. hülyanız kutlu umutlu olsun.. HAYAL ise benim işim.. onun aynası analitik düzlemi YBA mutfağı haline getirdim." Yöntem Bilimsel Analiz www.yontembilim.com sitemin FORUM kısmında binlerce yazı ve onbinlerce tablo ile işlediği binlerece konulardan biri de Kaliteli uyku temelinde yükselen Sağlık'ın alkalı beslenme ve fiziksel eksersiz sütünlarını üzerine düzenli yapılan yasal cimanın ve meşru seksin bulunduğuna işaret etmesidir.
Osmanziya 27.05.2023


Yapay ZEKA
Yapay Zeka hakkında uygarlık ve insanlık için korkutucu haberler veriliyor.. otoriteler de bunu dogruluyor.
Genetik..
Nano Teknoloji
Robotik
Yapay zeka
Dört başlik birbiriyle etkiserek ortaya nasil bir sureç ve sonuç ortaya koyacağini bilmiyoruz.
Yapay Zeka hakkında genel bir perspektif veren Yaşam 3.0 ve İnsanlık 2.0 kitaplarını okursanız YAPAY ZEKA hakkındaki iki yaklaşımı da anlamış olursunuz.
Yaşam 3.0 diyor ki yapay zeka eninde sonunda bizi ele geçirecek o bizi ele geçirmeden biz onu ele geçirelim. İlgisiz ve bilgisiz kalırsak çok hazırlıksız olacağız diyor. Ancak her şey gibi onun tehlikeleri de bulunuyor.. fırsatları da söz konusu.
İnsanlık 2.0 ise maymunlar cehenneminden yapay zeka cennetine gidiyoruz.. ancak cehennem de olabilir.. diyor.
Ancak asıl bilinmesi gerek İNSAN.. insan bilinir ise onun sadece zekadan.. hafızadan.. akıldan.. ibaret olmadığı.. sadece akıl değil nefis, kalb, ruh ve sır denilen latifeleri dahi ortaya çıkacaktır.
Ancak şunu da bilmeliyiz bizi YAPAY ZEKA dan önce para.. oy.. atama belgesi.. diploma.. evlilik cüzdanı.. nüfus cüzdanı.. ele geçirmiş durumdadır. Üstelik yukarıda saydığımız nefisten akılı.. kalbten ruha.. sırdan diğer latifelere kadar maneviyatı barındıran bedene mahkumuz. Parayı ele geçiren diploma ve atama belgeleri gibi yapay zekayı da eline geçirecektir. Fakat asıl olan insanın kendini tanıması ve kurtulmasıdır.
Demek istiyorum ki kendini ele geçirmeyen başkaları tarafından ele geçirilir.
Saygılarımla.
Osmanziya
01.06.2023 Üçyol-İzmir

Düşmanlıgi yazmaktan dostlugu yazmaya firsatım olmadı.. burada duygu degil düşunce görulur ve gosterilir.. düşmanlik ve dostluk duygusu gibi üşenmek ve düşunmek.. birbirine karşı gorünuyor. Düşünenler üşenmiyor.. üşenenler düşünmüyor.
Düşmek ÜŞENMEKTIR
Düşunmemek ZOR DEGILDIR
Düşmanlik etmek.. KOLAYDIR.
İŞ ikidir.. güç ve gür
İŞ ikidir.. işletim ve işlem
İŞ ikidir.. yemek ve eylemek
İŞ ikidir.. oylamak ve öylemek
İŞ ikidir.. içmek ve işemek
İŞ ikidir.. devim ve durum
İŞ ikidir.. akmak ve anmak
İŞ ikidir.. olmak ve ölmek
Hasili iş şerim şerim işerim diye UZERINE gelir.. sende yana çekil.. onun düşmanligina düşme.. düşunmeye de üşenme.. 14 yıldir üşeniyor düşunmuyorsun.. bu yüzden anladiklarini eleştirmiyor ve anlamadiklarini sormuyorsu..vesselam.

ZEKİ COŞKUNSU
Rahmetli Zeki Coşkunsu bilgiyi saçardı.. biz de öyle yapıyoruz. Sözlükler iki yerde bulunurdu.. biri kitaplarda CÜMLELERDE içinde.. biri sözlüklerde SATIRLAR içinde.. biz üçüncüsünü çıkarttık.. tabloları sözcükler ve kelimelerle RESİMLER çizdik.. bu yüzden sizden başka bakanı yoktur.. bir gün gelecek okuyanı da olacaktır.. bağışlana. Saygılarımla. Osmanziya 12.08.2023

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk