Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: incelikli Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2636

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: incelikli
    Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2023 Saat 09:04


INSAN
INAN
NAN

S İ İ İ İ N

HAN
NAS
HANNAS

Mikelangelo'ya sormuşlar sen bu canlı heykelleri nasil yapiyorsun ? Usta demiş.. ben bir şeý yapmiyorum.. sadece kayadaki fazlalıkları atiyorum heykel ortaya çıkiyor!

Onun yaptigi "insan"lar göze gorunuyordu.. benim "insan"larımsa göze gorunmuyor.. bu yuzden de bana sormuyorlar.. sen bu sessiz tablolari nasil yapıyorsun.. eger sorsalardi.. derdim.. ben bir şey yapmiyorum.. sadece kagittaki boşluklari dolduruyorum...

Surası bir gerçek ki bu tablolarin sadece bu son haliyle paylaşmiyorum.. gunlerdir.. hatta haftalardir.. yalin ilk halinden karmasik son haline kadar teker teker bir iki duzine tablo sunuyorum.

Hadi el yazilarim okunmuyor diyelim.. web sayfamda okunabilir word dokumanlariyla yalinda karmasiga kadar on.. yirmi.. otuz kadar tabloyu imgeleme ve tahayyulunuze.. irdeleme ve tevvehhumunuze.. inceleme ve tedkikinize arz ediyorum...

Lakin siz i'raz ediyorsunuz ve yüz ceviriyorsunuz dikkatinizi ve onun ardindaki hads ve aksi.. hatt ve hadd'lere cevirmiyorsunuz.. nutkunuxun zeka ve hafizasini çaliştirmiyirsunuz.. akinizin teşekkul ve tasavvurunu işletmiyorsunuz.. çunku siz KENDI nizi meram ve merak etmediginizden ışķınizi aydinlatmiyorsunuz.. beninizi tanimaya ALAKA duymuyorsunuz.

Bu durumda sunulan kavramsal tasarımlarda anlaşılırsa eleştiriye ve anlaşılmazsa soruya yol açmıyor.. ben de kaybediyorum siz de yitiriyorsunuz.


İ izleme
İ imgeleme
İ irdeleme
İ inceleme

İz.. im.. ir.. in..
İnip düşünmenin dört aşamasi..
Intiba.. tahassusu
Intika..   tahayyuli
Idrak.. tevehhumu
Ibret.. tefehhumu

Bunları ince ince eleyip sık dokuma ve okuma işlemi yapamamanin çeşitli nedenleri bulunur.

Tabanda bulunan iraz ve ariza ve marazlari arz edecek ve uzunca deginenecek değilim.. bu hastalik ve bozukluklar hepimizde bulunur. Her birimizin kendimizin INTIM SFERINE inip karanligi illumunasyon ve kapaliligi illutrasyonla gorup orerek aydinlatip açmasi gerekir.

Bu derindeki incelikli içkin var oluşu degilde yuzeydeki aşkin sahib oluşu gostermenin yarari olabilir.

Saygılarımla

osmanziya 21.10.2023



Filistinin işgali

Güzel bir tahlil Kadir AKTAŞ bey Kardeşim.. lâkin OLANI analiz edebiliriz.. amma olmayanı.. aranmayanı.. bulunmayanın çözümlemesini yapabilir miyiz ? Aramak ve bulmak ve olmak içinde elbette çok ve çeşitli yol ve yöntemler söz konusu olabilir.. ancak her şeyden önce SÖZ'ü anlamak ve anlatmak gerekmektedir ki bu konuda bir meram ve merak ve ışk olmadığındandır ki hep işin biçimi ve yüzeyi ile ilgilenip içeriği ve derini hakkında bir taharri ve arayış başlatılmıyor ve girişilmiyor.. sORUNUN ekonomik ve politik yananı herkes gibi görebilir.. sosyal ve kültürel yanlarını bazılarına gösterebilirsiniz. Fakat şu İNSAN dediğinizi nesneyi.. kimseyi.. özneyi tanıyıp tanımlayabilir misiniz ? Ya da şu İNSAN denilen var oluş, olmuş ve bitmiş bir olay ya da olgu mu ? "İNSAN olmadan islam olmaz.. İSLAM olmadan insan kurtulmaz" derken İmamı NURSİ'nin "İslamiyet insaniyet-i kübradır." tümcesinden yola çıkıyorum. Bu durumda insaniyette islamiyet-i sugra oluyor.

Fakat BEDİUZZAMAN Said Nursi ya da Mustafa Kemal ATATÜRK.. sesini duyunca kırmızı ya da yeşil görmüş boğalar gibi olan TÜRKLER ve KÜRTLER bulunuyor. APOKÜRT'ü de ayrıca eklemeliyim. Sonuçta geçmişin ve geleceğin kavşaklaştığı bu ülkede.. doğunun ve batının keşistiği bu ulusta.. yani kısaca ANADOLU'da "3000 yıllık bir devlet ve 100 yıllık bir cumhuriyet" olduğunu söylüyorlar.. yani üç bin yıllık GELENEK ile yüz yıllık YENİLİK nasıl bağdaştırılabilir.. bunun yolunu bir bilen var mı ? Türk olmayan Bediuuzzaman ve Atatürk, bu milletle beraber Anadolu yereleni ve dünya küreseline bir milyar Türk'den daha fazla hizmet ettikleri halde.. türkü ve kürtü ve arabı birbirinden ayıran daha doğrusu İNSANLARIN arasını bozan bir HANNAS'ın SES'ini duymadıkça tagutların ve şeytanların ve deccallerin yüzünü tanımakta zorlanacağız. Çünkü bu olumsuzlar bize olumluları tanımakta ibret olacaklar. 21.10.2023
Osmanziya

Kadir aktaş
Filistin'in istilası!
Dünya'nın en etkili silahı hala propaganda. Son 15-20 yılda yavaş yavaş bütün beyinlere müslümanların hepsinin de potansiyel birer terörist olduğu algısını yerleştirdiler. Bunu başardıktan sonra zaten istedikleri her şeyi yapabilecek meşru bir zemin yaratmış oldular. Tıpkı İkinci Dünya Savaşı yıllarında yahudilere yapıldığı gibi bütün müslümanları insalaşamamış yaratıklar olarak nitelendiriyorlar. En ürkütücü olan ise bu mezalime dur diyebilecek hiçbir uluslararası örgüt ve saire hiçbir şey yokmuş. Bu gerçekten benim için de büyük bir hayal kırıklığı. Çünkü Dünya'nın geçmiş dönemlerde yaşadıkları tecrübelerden dolayı artık büyük savaşların olmayacağını düşünüyordum. Şimdi ise büyük Dünya Savaşı'nın çıkmasının an meselesi olduğu duygusunu hissetmek hem çok korkutuyor hem de insanlığa olan inancımı tamamen yok ediyor.
Ve aklımda da şu soru var: Ne olursa Dünya bu kadar da olmaz yeter artık diyecek?
Bu sorunun bir cevabı olup olmadığını zaman gösterecek elbette. Fakat yaşananlar böyle bir şeyin hiç olmayacağını gösteriyor sanki bizlere. Dünya'nın gözü önünde bir hastane bombalanıyor hala Hamas mı yaptı İsrail mi yaptı o tartışılıyor.
Hamas, Işid, Öso, El Kaide gibi terör örgütlerinin kime, neye hizmet ettikleri çok açık. Irak'ta Suriye'de olan ne ise Filistin'de olan da o!
Saygılarımla...
Kadir AKTAŞ

Bazı FikiR'ler iyi para eder.. bazilari etmez.. bazilari yıllar sonra yararli ve faydali olur ve işe yarar. Ama olmüş adama para getirmez.. ünunun artmasinin ve övulmesinin de ona bir yarari olmaz.
Etrafimiza bakarsak ölmuş adamlarin olmuş fikirleri yapilmiş cihazlar ve suruculer ve aygitlar goruruz.. bunlar HAYAL.. suret.. fehim..fikih.. fikir.. AYAN.. isim.. zikir.. cumle.. BEYAN.. amel.. ilim.. HADISE..emel.. imal.. VAKIA.. katmanlarindan geçmiş bir AKILLI CIHAZ olarak elimizde durmaktadir.. bundan ünlü ölü Alan Turing para kazanmiyor.. lakin Elan MASK ve Bill GATES iyi para kazaniyor...
Para kazansin.. kazanmasin.. keşifler ve icadlar yaşantimizi etkiliyor.. ünlü olsun olmasin ihtiraat ve telifat davranişimizi degiştiriyor. Bunlara neden olan fikirler ortaya çikarken onlarin bu IYI ya da KÖTÜ sonuçlari bilinmiyordu..
Fakat ESSEBEBU K ELFAIL yani sebeb olan fail gibidir.. kurali geregince iyi ya da kötu sonuca sebeb olan kabil ve fail olan SAIL.. olumlu katkisindan onurunu taşır.. olumsuz katilimindan sorumlulugunu yuklenir.
Burada baglanti.. ilişki degildir. Korelasyon.. rolasyon olamaz.. mukaranet.. munasebet degildir. Sonuçta sebeb olamaz FIKRINI göstermek istedim. Malthus dan Darwin ve Wallace a.. Mendel den Watson ve Crik e.. ilerleyen EVRIM ve GEN fikirleri.. bu gun bilgi haline gelmiş olabilir.. fakat gercek ve olgu haline gelmesi için bir firin ekmek yemeleri gerekir.
Saygilarimla 20.10.2023
Osmanziya yontembilim.com




















IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk