Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: iyi GERCEK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: iyi GERCEK
    Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2023 Saat 01:34
İyi GERÇEK
Kötü DOGRU
Gerçek İYİ
Güzel DOGRU

Bazımizin iyi dediğine bazimiz kötü diyorsak bunun nedeninin deger aksiyotimagimiz oldugu biliriz. Örnegin bazimiz sonsuzlugu temele koyarken bazilarimizda özgurlugu esas alabilir ve bu nedenle degerlendirmemiz tersine dönebilir.

Bu durum sadece degerler ve aksiyomstik alaninda degil bilgiler ve epistemik sahada özellikle method (usul) de soz konusudur..

Gerçek nesne.. iyi erkek.. güzel kadın.. doğru düşünce.

Deyince sorun olmuyor da..

Doğru gerçek
Kötü doğru
Yanlış gerçek
Güzel iyi

Denilince bazı sorunlar çıkıyor..

Gerçek nesne
Doğru bilgi
İyi değer
Güzel kimse

Denildiğinde taşlar yerine oturuyor.
Bu sorunun çozumunde ilk defa ARISTO (M.Ö.3OO) sofistler ve ideacı Platonistler arasindaki fikir dalaşina ilişkin savlari kuran yargilamalarin dayanaği olan karşilaştirmalari (mantığı) inceleyen kitabinda (Organon) akĺı didik etmiş LOGOS'un dört duvarini bina etmiştir: epos.. mitos.. nomos.. sophos.. bu temel uzerine de diyalektik ve retoriği oturtmuştur.. taa 1611 yilinda Descartesin yöntem uzerine konuşmasina kadar.

Descartes ile Aristovari masa başi spekulosyonlar yetersiz hale gelmiş.. sentetik ve ispatlayabilir geometri yerini..hesaplayanilir ve analitik geometriye birakmiştir.

Bacon.. Newton.. Einstein.. Planck.. ile EVREN ILIMLERI.. insan ilimlerinin önune geçmiş.. bilgi kötuye kullanilarak.. daha sonra evren ilimleri insan ilimlerinin yerine geçmiş.. gorulen gerçekler dışinda bir gerçegin yasallıği kalmamiştir.

Çunku bilimin.. matematigin.. fizigin gerceklerinin işe yaradigi gibi dinin.. muhakemenin.. psigin dogrulari işe yaramamakta idi.. bilinen dogrulardan çok edinlen yeni bilgiler toplumsal değişimi.. donuşumu ve gelişimi sağliyordu.

Evren ilimlerini 20.yy da bu tam gaz ilerlemesi 21.yy ilk çeyreginde giderek hizlandı.. gecen yuzyilda dijital kodlari hazirladik.. bu yuzyilda kullanacağiź.. keza genetik kodlari gecen yuzyilda ögrendik.. bu yüzyilda kullanacağiz.. kisaca bilimsel dilin matematigi ile FKB zeminin inşa ettik.. bu yuzyilda GNR (Genetik, Nano Teknoloji ve Robotik) arabamizi surecegiz.Tabi ipin ucunu AI (Yapay Zeka’ya) vermezsek... MAXTENGER
Yasam 2.0 dan Yaşam 3.0 geçip
KURZWEIL
İnsanlik 1.0 dam 2.0 a ilerlemezsek.

Bu güne kadar ki savlarıma ve kanıtlarıma ve düşüncelerime karşı.. anlaşıldığında bir eleştiri ve anlaşılmadığını bir soru almadığım ve uzman olan ya da olmayan aydınlarca tartışmalarıma bir katılım bulmadığım için ve içerikli bilgilerimi de YBA tanıtımı ve benimsenmi için bir reklam ve propaganda malzemesi yaptığım içinde ben görüşlerimin üzerinde durmadım.

Ancak burada YBA çağrıma esas yaptığım konu.. gelecekteki sorunlara karşı İNSAN OLMA yolunda bir samimi ve ciddi bir girişim olmadığı sürece İSLAMI BULMA yürüyüşünde de yapılıp edilenler Filistin’deki gibi var oluş savaşında öte gitmeyecektir.

Kültürlerin ve uygarlığın hedefi olan İnsanlık yitirilirse İslamlıkta asla geri dönmemek üzere kaybolacaktır.. dediğimde.. umutsuzluk aşıladığımı söyleyenler çıkacaktır. Üstelik bir gözü Tanrı’nın kutsallığının yüce YARARI bir gözü ahretin sonsuzluğunun koca ÇIKARI ile KÖR olanların.. bilim.. kuvvet.. dünya.. konusunda.. daha doğrusu bilimin değeri.. kuvvetin önemi ve dünyanın geleceği hususunda söyleyecek bir sözleri olmayacaktır.. daha da öfkeleneceklerdir.

Oysa meramım Müslümanları öfkelendirmek ve umutsuzluğa atmak değildir. Düşünmelerini ve anlamalarını ve inançlarını buna göre değerlendirmelerini beklemektir.

Osmanziya 03.11.2023 Üçkuyular İZMİR

   



Düşünce.. bilgi..
Düşünme.. belge..
Düş.. dil..

Eğer duyum, duygu ve dileklerinizi çalıştırmıyorsanız.. KURMSAL bir zeminde olabildiğinde geniş bir ülke elde edersiniz.. bunu yer yüzü ya da güneş sistemi kadar büyütebilirsiniz.

Bunlarla öyle muhteşem saraylar kurarsınız ki ünlü biri de olabilirsiniz.. kısaca san'at ve edebiyat.. muhteşem binalar inşa eden ve muazzam ülkeler fetheden bir etkinliktir. Bunlarla da kültürler.. dinler.. ideolojiler.. ve hatta uygarlıklar sulanabilir ve beslenebilir.

Fakat kendinize ne yaptınız.. bir kulube.. bir bina.. bir saray.. bir rezidans.. bir alışveriş merkezi.. bir kule.. ? Hangisi ?

Eğer bir kulube bile yapılandırmayıp başkalarının HAZIR saraylarında ve apartmanlarında YAŞIYORSANIZ.. acaba bu yaşamak ne kadar SAĞLIKLI diye hiç kendinize sordunuz mu ?

Belki başkasının SARAY bile yaşadığınızın farkında olmayan bir YARASA bulunma olasılığınız olabilir mi ? SRY ters çevirdim YRS çıktı.. yoksa size HAKARET anlamında kullanmadım.

Benim işim böyle meraklı ve gizemli yazılarla zihinleri YBA e çağırmak.. ve bu girişi de kendime yaptığım.. sizi çağırdığım yerde kısılıp kalmanıza.. gönlüm razı olmaz.

Öyle ise siz biraz kurama gelin bende biraz edime geleyim..

Orta yolda buluşalım.

Saygılarımla.             



Düzenleyen osmanziya - 03-Kasım-2023 Saat 11:15
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk