Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: ilim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2762

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ilim
    Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2023 Saat 12:48
YBA bilgilerin ve bilimlerin içeriği ile değil bilginin biçimi ve bilimin yöntemi ile ilgilenir. Bu konuda felsefe ve mantık kitaplarındma yazılmış başlıklardan da pek çok çok [ şey' ] öğrenebiliriz. Ancak asıl olan her hangi bir BİLİM dalında tahsil yaptıktan ve bilimin bir örneğini öğrendikten ve hatta bununla uygulamaya geçip o bilim san'atıyla bir sürü yararlı iş yaptıktan sonra acaba ben ne yapıyorum diye merak ettiğinizde.. merak hocasının asistanı olan sorularla tanışmaya başlatıktan sonra durum değişiecektir. Artı içerik ile diğil biçim ile ilgilenmeye başlamışsınızdır.

işte bu konuda bir çalışmaya girecekseniz.. YBA tam size göre bir başlangıç...

Sayılarımla

Osmanziya 11.11.2023 Üçkuyular İzmir.

Günlük Dilin Düz Yazısı
GDDY

Din dili kullanır.. bilim dili kullanır.. hukuk dili kullanır.. san'at dili kullanır.. kullanılanlar büyük bir çoğunluğunda da DİL işe yarar bir araç olarak görünür.

Politikacılar.. yazarlar.. hocalar.. biliminsanları günlük dil ile yaptıkları HAZIR açık ve seçik SEHİL metinlerle sizin iletişim kurar hatta etkileşim içine bile girebilirler. Anca bu nereye kadar ?

Tedavülü emval ve efkarın bittiği yere kadar. Bilgiler ve düşünceler nerede biter ? Bazıları der ki kabir kapısına kadar.. yani yaşam bitinceye kadar.. yaşamdan sonra yeni bir yaşam başlayınca kadar.. bildiklerimizin bize faydası olmadığını anlayıncaya kadar..

İşte bu duruma gelmeden.. önce.. ölmeden önce.. çok yönlü ve yanlı konular olan insan.. dil.. din.. felsefe için günlük dilin mantığından ve bilimsel dilin matematiğinden başka yeni bir dile gereksinim olduğunu anlayabilirsiniz.

Ancak bu düşük bir ihtimal.. büyük bir olasılıkla buna hiç ihtiyaç duymadan günlük dilin düz yazısı ise savlarınızı kanıtlamayı ve soruları yanıtlamayı sürdüreceksiniz... çünkü İHTİYAÇ ve GEREKSİNİM bilgiden sonraki bilgi olmasına rağmen boynuz kulağı geçmiş ve bilgiye merak kalmamıştır.

Sayılarımla

osmanziya 11.11.2023 Üçkuyular İzmir


Bilim dedikleri ilim.. ilim ve irfan adı verilen iki kanallı bir kapı.. her kültür kendine göre bu farklılığı bir "isim" ile kayd eder.. açın çevirici size söylesin.. science.. wisdom.. knowledge.. learning ancak bu bilgilenme ve öğrenme kapılarının ne olduğunu sizin kendinizin anlaması gerekiyor.
Aksi halde “bildiklerimiz” başkasından öğrenilmiş bir bilgi olarak kalır lakin bilgi ve öğrenme hakkında farkı asla edinemezsiniz.

İşte YBA dediğim hızlı anlam sürücü ve kolay anlatım aygıtı ile.. merakınızı ve meramınızı çalıştırarak sorular ve konular ile BİLGİ dünyasına giriş yapabilirsiniz.. yontembilim.com sayfamdaki binler yazı ve on binler tablo ile de bunun örnekleri sunulmuştur.

Burada sunulan tablo ile tedavül-ü emval ve efkar kurucusu olan DEVLET kurumunun maldan ve fikre olan seyrini gösterdik.. bazılarımız mal ve hizmet üretir.. bazılarımız ilim ve irfan üretir.. bazılarımız sorun çözer ve karar verir.. hepimizde bu işleri yapacak evlatlar yetiştiririz.
Saygılarımla
Osmanziya 11.11.2023



Düzenleyen osmanziya - 11-Kasım-2023 Saat 13:11
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk