Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hakikat ve hikaye Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hakikat ve hikaye
    Gönderim Zamanı: 25-Kasım-2023 Saat 10:32

Face sanırım bizim gibi yaşlılara kaldı.. baktım kırkında olanlar artık fazla face kullanmıyorlar.. onlar daha çok instagramdalar..

Her yaşlının vereceği ve her gencin alacağı ŞEY'ler vardır.. bizde bilgi ve birikim onlarda güç ve atılım bulunuyor.. bir toplulukta.. örneğin bir ailede.. yaşlı ve gençler ellerinde olanı paylaştıklarında güzel işler çıkartırlar. Böylece aile, cemaat, şirket, parti başarılı olur diye düşünüyorum.

Bana gelince biz bu işte kör kaldım.. amacıma odaklanmadan kaynaklanan başka bir şey görmemezlik.. bağlantı ve ilişkilerimde yeterli etkileşim ve iletişime yol açmadı.. buna sızlanmaktan da başka bir iş yapamıyor görünüyorum.

Fakat buna rağmen amacımın ve bildiklerimin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum ve YBA tablo ve reklamları dışında böyle   https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2157

yazılar da yazıyorum. okunuyor mu ? web sayfamın yalancısıyım.. her yazdığım elliye kadar tıklama alıyor. Bunu yapay mi yapıyor yoksa face de haberi olan benim gibi sanal böcekler mi ediyor.. bilemiyorum. Çünkü webimde ve face sayfalarımda bazı BEĞENİLER dışında geri dönüş olmuyor.. işte bunu yakınma saymayın.. bilgilenme ve bilgilendirme kabul edin.

Demek ki böyle MUHATABI olmayan kelamlarda oluyor.. Bir kelamın muhatabı olsa ayrı bir dert.. olmazsa böyle ayrı bir dert.. ancak gelecekte müstemi'leri ve dinleyicileri olabilir.. fakat kimse olmasa bile kendinin bilmesi Kendini Arayan Yolcu yu geliştirebilir.. Ancak önemli olan YAKIN TANIKLARIN olan muhatablar daha önceliklidir.. yani insanın eşi.. anne ve babası.. çocukları.. kardeşleri.. akrabaları.. dost ve arkadaşları.. ile iyi ve güzel münasebetler kurabilmesi ve ilişkiler sürdürebilmesidir.

Saygılarımla.

Mustafa BUĞUÇAM 25.11.2023 ÜÇYOL İZMİR


HAKIKAT VE HIKAYE


Bilim ve filim
Hadise ve senaryo
Gerçek ve kurgu
Realize ve idealize
Aktualite ve virtualite
Doğal ve sanal
Olay ve yapay


TABIAT ve TARIH


Gerçek ve senaryo arasında fark için GEÇMİŞTEN beri dillendirdiğim bir tümce bulunuyor: "Hakikatı hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayenin hakikatına erişmekte zordur." Yıllardan sonra bu TOP'a eriştikten sonra biraz ayrıntı vermek gerekiyor.

Bizler zamanı geçmişten geleceği.. bilinenlerden bilinmeyene..
düzenden (0) entropiye (1).. sıcaktan soğuğa..
doğru yaptığımız yolculukta..

yolculuğun BİLİNENDEN BİLİNMEYENE olan kısmında kuşkular bulunduğunu.. bilinmeyerden bilinenlere de gidilebilecegini.. hatta bilinenlerden bilinenlere.. bilinmeyenlerden bilinmeyenlere.. de gidilebilecegini ve yaklasima gore yontemlerin degisecegini..

illet olarak geçmişten geleceğe olan kısmıyla beraber akibet olarak gelecekten geçmişe bulunabileceğini.. hatta bu dun ve yarinin bu gunde nirlikte olduğunu..

soğuk ve sıcak arasında ılık.. karanlık ve aydınlık arasındı ışık.. doğru ile eğri arasında değer.. az ile çok arasında denge.. büyük ile küçük arasında orta.. siyah ve beyaz arasında gri.. cennet ve cehennem arasında araf.. gibi pek çok "beynehümaberzah" bulunduğunu saptadıktan sonra eğri oturup doğru konuşmak istersek..

bilgilerimize.. görüşlerimize.. ilkelerimize ve inançlarımıza yeniden bakmak gereğini hissederiz.

Tabloda A ve B bilinleri ile X ve Y bilinmeyenleri gösterildi.. ve bu tablo ile de bir reklam yapıldı.. YBA.. umarım yararı olur.

osmanziya

yontembilim.com

Yontembilim'i Beğenen Arkadaşlar

YONTEMBILIM







Bu bir REKLAMDIR


ZAMAN hakkında..

Özün İfadesi Arkadaş sordu: Sonsuzluk zamanın dahilinde midir? Dedim ki: Sonsuzluk matematiksel olarak çözülmemiş bir problemdir.. ancak yine de bir iki ve üçten sonra gelir. Yani SAYILAR, tek sayılır, çift sayılar ve sonsuz olarak üç guruba ayrılır. Köklü ve uzmanlık gerektiren MATEMATİK bilgim olmadığını belirterek söyleyebilirim ki SAYI önemli bir konudur. Tanrı hakkında BİR'den fazla söz ettiğinde insan dinden çıkar ve ibadetin anlamı kalmaz. Ancak İKİ söylenMediğinde de BİLİM yapamazsın. ÖRNEĞİN sen beni tanıyamazsın ben de seni. Zaten öyle demezsen ne kainat olur ne de insan. Sonuçta geliriz Sokrat'ın agnostizmine; Bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir. Geriye ne kalıyor ? SONSUZ. Öyle ise o konuda kafa yormak ve fazladan konuşmak.. matematik dışında.. doğru olmaz. Saygılarımla. 25.11.2023 Osmanziya

ve orada bir arkadaşa dedim ki: Kardeşim.. eğer size denildiği gibi senin ki sana.. benim ki bana deniliyorsa ortada tartışılacak bir şey kalmıyor demektir. Bilgiler.. görüşler.. ilkeler.. inançlar.. bunlar artıralabilir.. ancak sözün taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlık göstermek hakikatı arayacının temel hassasiyetidir.
Diğer taraftan optik zaman, fizik zaman, lojik zaman, psik zaman, epistemik zaman, ontolojik zaman gibi çeşitli bakışlarla zaman tanımı yapılabilir. Bu gün için bizim bildiğimiz 11 boyutlu SİCİM kuramlarına göre bizim bildiğimiz dört boyutlu zaman-mekan süreklisi önceki boyutların zarı ya da zarfıdır.

Sonuçta sözün taşıdığı bilgi ve değerler SAĞLAM (salih) ve SAĞLIKLI (sahih) bulunmalıdır. sağlam BİLGİ hem doğru hem gerçek olmalıdır.. sağlıklı DEĞER hem iyi hem güzel bulunmalıdır.. bunları web sitemde tartışıyorum. Bu gereklilikler karşılanmadığında anlatımımız ya edebiyat ya tarih ya sohbet olur. Hatta bazen retorik maksatlar ve diyalektik hedefler için dilin kötü ve kötüye kullanılması bulunur.

Saygılarımla.

Osmanziya
25.11.2023 10:32





Düzenleyen osmanziya - 25-Kasım-2023 Saat 10:52
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk