Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: analitik duzlem ve yontem bilimsel analiz.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2675

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: analitik duzlem ve yontem bilimsel analiz..
    Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 15:42
BENZERLER BİR ARAYA GELİR..psikte

Her taraf beyaz olmazsa siyahı bilemezsin.. her taraf siyah olsa beyazı bilemezsin.. bunun için benzemezlerin bir araya gelmemesi lazım zihinde.. zıddlar ve niddler.. müşabih olarak olarak yer alırlar.. ve zıddlar birbirini çekerek.. gerçeklik siyah ve beyazın karışımı gri iken zihinde bir siyah ve bir de beyaz Kulübü oluştururuz..


BENZERLER BİR ARAYA GELMEZ.. fizikte
iki protonu yan yana getiremezsin.. araya bir nötron sokmak zorundasın...

Bu konuya ORTAYA ÇİZGİYE "ayn" ve "gyr" arasında ne aynı ne de gayrı olan ya da hem aynı hem gayr olmayan bir MİSİL koyarak çözeriz.. bu orta çizginin üstüne ŞBH (zıdd-nidd) altına da XYZ Z (X-Y) koyarak çözeriz.. tekrar orta çizginin üstüne ABC C (A-B) yazarız ve ŞBH yi oradan kaldırırız.. hadi durum gösterelim:

      ŞBH
A      C    B
gayr MSL ayn
X     Z     Y
      ZHB

MEZHEB.. birbirine benzeyen düşüncelerin oluşturduğu bir guruptur.. işte YBA davasının içerikli bir ilişiği ve istediği olmadığı için birbirine benzemeyen insanları bir araya getirmeye çalışıyor.. bu biçimi kullanarak..

Nedir o biçim.. açıklayayım...

       




Hocam, sol aks BİR rab.. sağ aks HÜR ruh.. önce bu dört kelimenin yerlerini görünüz.. bizler "Günlük Dilin Düz Yazısı" (GDDY) na alıştığımız için.. bir sayfada ne söylenmişse hemen hepsini almak isteriz.. HEMEN almak.. hem de HEPSİNİ elde etmek.. hoşumuza gider.. Amma burada öyle değil.. birazcık düşünmek gerekiyor.

Sol üst ZERRE yani atom.. bu ne demektir.. e-ner-ji paketi yani NAR.. Sağ üst HÜCRE yani atomlardan yapılan canlı birim.. yani SEYR yapabilen göz.. zerre ve hücre HAYAT denilen canlılığı hazırlıyor ve çıkarıyor. her ikisi de NESNE'dir.. bir de şuur ve KİMSE tarafı bulunuyor. Bu da sağ altta ENE (Benlik, ego) ile başlıyor.. atomlardan nasıl hücreler oluşuyorsa.. enelerden ve benliklerden de zümreler ortaya çıkıyor. daha GDDY ile anlatsam.. pek çok konular bulunuyor.

Bu söylediklerimi ben söylemeden insanlar biraz zaman ve emek vererek DÜŞÜNSÜNLER kendileri bulsunlar istiyorum. İçerikli bilgilerle Öğrencilere ve Okuyuculara Hocalık ve Yazarlık yapmak benim işim değil.. Hazır açık ve seçik Sehil yani ANLAŞILIR bilgiler verilerek insanlar düşünmekten uzaklaştırılmışlar ve hazır bilgilere alıştırılmışlar. YBA dediğim hızlı anlam sürüce ve kolay anlatım aygıtı barındıran bu teknik ve yöntem ile DÜŞÜNME'nin yolu açmak istiyorum. İçerikli bilgileri de reklam olarak kullanıyorum.

Sonuçta yirmi yılda kurduğum ve uyguladım tekniği insanları yirmi dakikada veremem onlarda bir saat içinde alamazlar .. yirmi gün incelesinler.. ilgilerini çekiyorlar ve işe yarar bir gelecek buluyorlarsa emek ve zaman harcalar.. nitekim öğrenmek istiyorlarsa web sitemde incelenme ve irdelenmeye hazır binlerce yazı ve onbinlerce tablo bulunuyor.

Fakat çağımızın merakı olmayan ve hazıra alışkın.. araştırmaya uyuyan ve geliştirmede karanlığa kalan üretici işçiler ve tüketici müşterileri ve konfor alanını değiştirmeyen kimseler için yapacağımız fazla bir çare kalmıyor.

Konfor alanına bende dahilim YBA dışarı çıkamıyorum.. GDDY ile reklam yapmaktan fazla bir çare bulamadım.. YBA öğrenilmesini ve kullanılmasını ve yararlanılmasının yani Yöntem Bilimsel Analiz dilinin edinilmesinin başka bir yolunu açmadım. Kendi çapımızda face de çırpınıyoruz.. o kadar.
Saygılarımla 09.12.2023
Osmanziya


Şimdi tüm bunlar bir reklamdı.. asıl siz şu 10 aralık dizini içindir ZİP'in içindekilerle YONTEM BİLİMSEL ANALİZ'i tanımaya çalışın..

osmanziya 10.12.2023 üçkuyular izmir



20231210_154123_10_ARALIK.zip
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2675

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 16:45
Değerli Kardeşim, Thomas More (Utapia) sında demiş "Halkın yoksulluğu, kralın varlığını korur." diyorsunuz.Yoksulluk değil ki sadece cehalet ve bölünmüşlükte.. etkindir.. zaten çağdaş düşünce de işler artık bir kaç aktörü ve faktöre izafe edilmiş ve hepsine birden amiller.. etmenler.. aktörleri de içine alan F-aktörler adı veriliyor. İnsanın nasıl PSİKOLOJİSİ genetik ve çevresel ve kültürel faktörlere bağlı ise SOSYOLOJİSİ de öyledir. biz bunu şu resimle gösterdik... Keza İmamı Nursî "Bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilaftır. Bu üç düşmana san'at, marifet ve ittifak silahiyle cihad edeceğiz." derken bireysel, ekonomik ve sosyal faktörleri nazara vermişti.. ancak bu faktörlerden daha geniş olgulara gidebiliriz.. UYGARLIĞIN yer yüzündeki yolculuğu.. bu konuda bildiğimiz.. mısırdan.. yunandan.. romadan.. orta çağdan.. islam uygarlığından ve son iki yüzyılda birbiri ardında fransız.. SOSYALİZMİNİN.. ingiliz.. EKONOMİ POLİTİĞİNİN.. alman.. İDEALİZİMİNİN.. saydığım önceki beş faktöründen bileşimi ve üç faktörün eklenimi ile ortaya çıktığı HİBRİD bir yapı oluştu.. nasıl bir yapığı oluştu.. arka planında GDD dedikleri KOMPLO yapının RESMİNİ 7 ekimde çizmeye başladığı resimden anlayabilirsiniz.. ancak bilim adamları KOMPLO kuramını sevmezler.. bilimsel bir zihniyeti sahipsek bir de bunu tutmamalıyız.. Komplo kuramının en kralı KADER'dir.. fakat akıl diyor ki bize bir de sorunlu ve sorumlu İRADE bulunuyor.. bunu nereye koyacağız.. bu sorunun çözüm içinde size https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2166 merak çabasına ve vakit hebasına yol açacak bir link veriyorum.. line ve ink'imizi bir araya getirdiğimiz bu çalışmada.. gerçeğin bir CÜMLE değil en az 6666 AYET gerektiren bir karmaşıklık olduğunu göstermeye çalıştım. asar ve ayat ile ayan ve amal mürekkebi ayad ve fuad kurumadan konuya bakabilirsiniz.. saygılarımla. Osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2675

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 17:16
uyumak ve uyanmak.. aynı zamanda gece ve gündüzü de gerektirirler.. bunun başka bir adı da aydınlanmaktır. Aydınlanmak karanlığı gerektirirse de uyanmakta uyumayı ister.
İnsanlar birbirlerini uyumak ve karanlıkta kalmakla suçluyorlar ise aslında benim bildiğimi bilmiyorsun.. benim düşündüğümü düşünmüyorsun.. benim inanmadığımı inanmıyorsun.. demek istiyorlardır büyük bir olasılıkla.. ancak böyle de olmayabilir.. damdan düşen gelsin.. demek istiyor olabilirlerde..
Ancak biz UYANMAYI doğrudan öğrenmek ve AYDINLANMAYI dolaylı düşünmek olarak tanımladık.. yani uyanmak basarın manzarası ve nazaran mubsırasını fark etmek.. aydınlamak ise işareti tercüme ve delaleti tevil etmek olarak.. olarak anlıyoruz.
Aslında insan ölünce uyanır.. teslime iman ve islamiyete hidayetle aydınlanır.. ancak biz asıldan uzaklaşınca çeşitlhi fasılları başlarız.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2675

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 17:50
Analitik düzlem.. isbatlanabilir SENTETİK geometriden.. hesaplanabilir ANALİTİK geometriye geçişi anlatır. Düzlem aynı düzlem.. lakin bu yüzey BOŞ bir SAHİFE olmaktan çıkıyor.. yer yüzümün koordinatları.. DİKEY enlemleri ve YATAY boylamları gibi bir KAFES haline geliyor. Şimdi bu anlatım sizi bilinenlerden bilinmeyenler benzeterek bir gönderme şekli.. sizi matematikçi değilseniz analitik düzlemin kullanılmasını bilmezsiniz.. sizin buna benzer en iyi bildiğiniz örnek Yer Yüzünün yer ve konum belirleyen coğrafik tanımı olan enlem ve boylamladır.. fakat bu enlem ve boylamlarda Ancak Descartesle başlayan ve Fermat ile süre ve Euler ile tamamlanan analitik düzlemin MATEMATİK kullanımına bağlı bir durumdur. Horizontal enlemler ve Vertikal boylamlarla tanımlanan bir sahifenin aritmetik bir denklemden geometrik bir çizgiye dönüşümü ya da sürekli çizgiden süreksiz sayıya çevirimi.. yani aritmetik ve geometri birleşiminden oluşan MATEMATİK.. bize çağdaş binaları ve taşıtları yapma ve aya adam indirme yeteneklerini ve başarılarını sağladık.. yani bilim dini MANTIK tan size MATEMATİK ağırlıklı oldu.. böyle günlük dilin MANTIĞINDAN bilimsel dilin MATEMAİTİĞİNE geçtik.. ve bu gün için mantık temelli insan ilimleri olan PSL BİLİMLERİ ve matematik temelli olan FKB BİLİMLERİ.. TEMEL disiplinler haline geldiler.. bunlara ilk işaret eden AGUSTE Comte idi.. ki kendisi MASONLUĞUN resmi kuramcısıdır.. Marksizmin resmi kuramcısı nasıl MARKS ise.. demek ki POZİVİZM ve MARKSİZM.. KANT'ın NOUMENON'un inkarı ve FENOMENİNİN.. irfani ile inşa edilen çağdaş bilimin TEMEL zihniyetini temsil eder. Gaybden uzak bu ŞUHUD ilmi ile gelinen nokta 7 ekimdir.. peki bunlar yani mavi ve siyah ideolojiler suçluda.. biz yeşil müslümanlar pek mi masumuz.. inanın onlardan aşağı kalır yanımız.. kim bilir GÜÇ bizde olsa idi düşük olmayan olasılıkla biz onların yapacaklarını yapacaktık.. doğrusunu Allah azze ve celli bilir.. Her ne ise biz burada suçlu ve masum tartışması yapmıyoruz.. biz günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği ile işlerin artık çözülemediğin KANITINI göstermek için 6 ŞUBATI ve 7 EKİMİ gösteriyorum.. doğunun başına gelen 6 ekimi tektonik hareketlere bağlamıyorsanız.. batının başımıza getirdiği 7 ekimi.. gavurlara tirip atmakla geçireceksiniz hiç bir şey anlamamışsınız demektir.. Tanrı'yı inanıyorsak.. hiç biri rast gele ve gelişi güzel değildir.. gelişi çirkin ve rast gelmeyen birer MUSİBETTİR.. biz geçmişin musibetini ve geleceğin HASENATINI   kadere ve Rabbe veririz.. geçmişin SEYYİATINI ve geleceğin MAASİYETİNİ iradeye ve abde veririz.. bu dördün çıkardığımız HAMD davasını ve HÜDA duasını anlamak içinde YBA öğrenmek ,kullanmak ve yararlanmak durumundayız... yaptıklarımızı MAHŞERDE hesaba çekilinceye kadar işi anlamak istiyorsanız.. YBA edinmek durumunun zorunluluğuna intikal etmek konumundayız ki bu ta benim BALAGATIMA ve size TEBLİĞİME vabestedir.. fakat biz BALATALARI yaktık.. tam yol gidiyoruz.. artık nereye çarparsa bir yere çarpacak.. saygılarımla. Osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2675

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 17:54
ŞBH.. benzetme.. metafor..
A(ana)      C(çocuk) B (baba) BİLİNENLER
gayr        MSL        ayn
X(dişil)    Z(zigot)     Y(eril) BİLİNMEYENLER
ZHB.. gidiş.. meşai-i meşiet..GEÇİMİ mesai-yi maişet SEÇİMİ
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk