Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: duz ve yuvarlık dunya tartismasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: duz ve yuvarlık dunya tartismasi
    Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2023 Saat 16:04




https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2172&PID=3331#3331


Duz ve yuvarlık dünya tartışmaları


ZARF VE MAZRUF


2000 lerde temel astronomi bilgilerini içeren bir ÇALIŞMA yapmıştım.. ana başlık KAİNAT ve İNSAN alt başlık “Temel Astronomi ve Köklü Hümanizma” idi.. sonra bunları 2017 yılında 200 tane DVD halinde isteyenlere parça parça dağıttım.. 2022 de bitti. Bu sure için hiç bir aydından.. çünkü anlayabilecek aydınlara vermiştim.. geri dönüş gelmedi.

Bu çalışma gezegenlere arası uzay yani GÜNEŞ SİSTEMİ..
yıldızlar arası uzay yani SAMANYOLU GALAKSİSİ..
galaksiler arası uzay yani EVREN..

birbiri içinde üç dört başlık ile anlatmıştım.

Peki anladıklarını eleştiri ve anlamadıklarını soru olarak hiç bir geri dönüş olmamasının nedeni nedir ? Hatta bunlarında bir tanesini düz dünyacı Nazif Çalıkoğlu Kardeşime de gönderdim..

Önce neden geri dönüş olmadığını söyleyeyim.. sonra düz dünya hakkında düşüncemi belirteyim.

Neden geri dönüş olmadı.. İnsanlarımız o kadar hazır bilgilere ve çözümlere ulaşıyorlar ki artık uzmanlar dışında canlı öğrenme ve diri düşünme ile uğraşanlar bulunmuyor. Sonra onları somut oyun ve eğlencelere çeken filimler.. diziler.. hazır belgeseller.. youtuber sağanakları ile sisli bir atmosfer içinde gök yüzünü göremiyorlar. Merak can çekişiyor.. ve kültürümüzde bin yıldır düşünmeyi durdurduk.. felsefe ve hikmeti bıraktık.. son iki yüz yıldır düşünceyi dondurduk.. sonuçta öğrenme makenizması bir yerde kilitlendi.. uzatmayayım.. gelelim DÜZ dünyaya ..

Bazıları bu DÜZ DÜNYA tartışmasını içbükey ve dış bükey ve düzlem geometri ile karıştırıyorlar.. çekim ve radyasyon güçlerinin bileşkesi olan bu kuramsal hesabı öküzün boynuzunda duran dünya tasviri ile karıştırıyorlar.

Kutsal kitaplarını muhatabları hem bilgi düzeyleri çeşitli insanlar.. hem evrim düzeye farklı çağlar.. Kitablar bir bütündür.. onu biz Tevrat, İncil ve Kur'an diye parçalıyoruz. Artık hepsinin tek bir MUKADDES KİTAP olarak toplanması gerekiyor. İnşaallah bunu gelecektik akıllı ve zengin Müslümanlar bir KİTABEVİ kurarak yaparlar.

Diğer taraftan bizim BOYUTLAR konusunda temel bilgilerimizin bulunmaması başka bir kenar olarak duruyor. Üç mekan ve bir zaman boyutu olan dört boyutlu UZAY neyin içinde.. Sicim Kuramları aslında boyutların 11 olup dört boyutunun bunların bir ZARI olduğunu varsayıyor.. Tübitak’ın çevirdiği Bilim Olimpiyatı Başkanı Brian GREENE’nin EVRENİN ZERAFETİ ile EVRENİN DOKUSU kitablarında popülize ettiği bu çalışmayı bulabilirsini.   

Bir başka kenar ise üç mekan ve bir zamanda oluşan dördüncü boyutun beşinci boyut olan ŞUUR (us ve uz birlikteliği) için bulunmasını anlamak gerekiyor. Bana ve İmamı Nursî ve Şeyh Galib’e göre altıncı boyut İMAN.. yedinci boyut marifet.. sekizinci boyut muhabbet.. dokuzuncu boyut hayret ve onuncu boyut MAHVİYET.. sanırım on birinci boyutta sensin.

Yani zaman ve mekan birlikteliği continuum olduğu gibi akıl ve vicdan birlikteliğinin de bir uzanımı bulunuyor ki bunu sağ ve sol lob farklarını birlikte beyni oluşturmasını benzetebiliriz ve bu güne kadar kimse zihni ve beyni birbirinden ayıramadı ki oradan şuura oradan akla ve diğer latifelere ulaşsın.. malum bilmediklerimiz bildiklerimizden fazla.. (acaba biz nereden nereye gidiyoruz.. bilmediklerimizden bildiklerimize olabilir mi ) bu durumda biz bildiklerimizden bilmediklerimize giderken kullandığımız temel bilgi enstrümüna benzetme yani karşılaştırma.

Epistemoloji yani bilgi kuramı hakkında temelleri olmayanlar varlık kuramı yani ontoloji yapmaya kalktıklarında durum toptan kabul ve toptan reddin geriliminde kayboluyor. Varlığın bir yanının değer bir yanının bilgi olduğu anlaşıldığında ki er geç bunu anlayacaksınız ki işte o zaman bazılarının TANRI’ varlığının çok mutlu ettiğini bazılarının ise hiç mutlu etmediğini göreceksiniz. Bu da aslında TANRI “hakkında” oluşturduğumuz var saymalar ve yok sanmalardan dolayıdır. O’nun hususunda ne oluşturabiliriz ki hakkında buluşturabilelim. Amma isterseniz benim YBA ile kurduğum haritalara başlangıç olarak girişebilirsiniz. Yanlış anlamayın.. O’nu zaman ve mekan içine koyamazsınız ve fakat O’nun hakkında bilgilerinizi.. örgülerinizi.. örtülerinizi.. koyabilirsiniz.


Sonuçta Kur'an-ı Mucizülbeyan okuyup ihlas suretiyle bitirdiğimizde tüm bilgilerimizi ve öğrendiklerimizi sıfırlar yeni baştan fatiha ile Kitabı okumaya başlarız.

Bilgi sıfırlaması yapmayan zihinlerin tartışması.. ördüklerini ya da gördüklerini GERÇEK sayma PARADİGMASININ tuzağına düştüklerinde olan şu oluyor.. bir kanıtla kırk bilgini yeniyorsun.. kırk kanıtla bir bilgisizi yenemiyorsun.. sana bir sürü karşı KANIT getiriyor.. çünkü temelde olan DÜNYANIN merkez ve özekte olduğu gerçeğin anlamak gerekiyor.. dünya özekte değilse insanda temelde değildir.. Aslında insanın evrinin göz bebeği olduğunu bu çalışmada GÖSTERDİM.. nasıl görmeyeyim ki on üssü eksi yirmisekiz ile on üssü artı yirmisekiz.. yani uzay makrosu ile atom altı mikrosu arasında midi ve orta bir yerde bulunmasak bu gün bizim biri izafiyet biri kuantum iki kuramımız olabilir mi idi.. bununla hem Tanrı'nın birliğini hem Tanrı'nın tekliğini anlayabilir mi idik..

ÖZETLERSEM DİNCİ düz dünyacılar cehaletlerinin.. BİLİMCİ yuvarlık dünyacılar dalaletlerinin cezasını çekiyorlar.. artık konuyu Tanrı Tanırlık ve Tanrı Tanımazlıktan.. dinclikten ve bilimcilikten çıkarıp dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL'e geçmek gerekiyor.. kendimizi tanımamız gerekiyor.. dili kötü ve kötüye kullanmaktan vaz geçmek gerekiyor.

Sayglarımla.

Osmanziya Osmanziyaoğlu 18.12.2023





Düzenleyen osmanziya - 18-Aralık-2023 Saat 16:42
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk