Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: ciplak vucud Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2635

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ciplak vucud
    Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2023 Saat 08:40
CIPLAK BEDEN

mecazen


SOYUT VARLIK

mütemasilen



ÜRYAN VUCUD

müşabeheten


Hepimiz ağzında.. insanlık öldü.. insanlık bitte.. insaniyet kalmadı.. ne dir bu.. İNSAN ya hu..

iki eli ve iki ayağı bulunan omurgalı.. bir gövdesi ve bir başı olan memeli.. başında saçı götünde kıçı olan bir KILLI hayvan mı ?

Hadi biraz daha ileri gidelim.. bir hayvan-ı natık ve konuşan canlı..
Hadi biraz daha ilerleyelim.. sosyal ve kültürü olan bir akıllı..
6000 yıl sonra onun altında bir genetiği ve yaşam kodu olan bir beyni ve nörolojisi olduğu öğrendik.

Hepsi bu mu ? Bence değil.. bu paylaşım ona bir giriş yapıyor.

Saygılarımla

Mustafa BUĞUÇAM 25.12.2023

Yaptığımız ne metafizik ne de parapsik.. sadece tefekkür ve fikir.. yani düşünme virtualitesi ve düşünce deneyimi ..

Düş dünyasından.. ciddi oylamadan ve re'yden.. samimi öylemeden ve rüyadan öyle uzaklaştık ki somut hayaller ve sensual resimler bombardımanında hele bir de erotik grafikler ve seksüel imajlar iseler.. konu biraz soyut ve kuru olsa da bu ağır anlatım içinde kendi anlamlarını bulan olacaktır.

Osmanziya

Müslümanlık Tarihi ilk dört yüz yılı parlak bir gelişme ve ilerleme göstermiş.. hadi buna beş yüz yıl diyelim.. sonraki beş yüz yılı da BATIDAN haçlı savaşları ve DOĞUDAN moğol saldırılarıyla kendini koruma modunda ve rölantide olmuş. Sonra ki dört yüz yılda ise tefekkür ve düşünme durdurulmuş.. felsefe ve hikmet bırakılmış.. fikir ve düşünce dondurulmuş.. bilim ve hukukta içtihat kapısı kapatılmış.. böylece bilim başkalarının eline geçinde kuvveti yitirmişiz ki bu da dünyanın kaybedilmesi anlamına geliyor.

Bu günkü tepemize binmelerin ve gazze katliamlarının ardında yatan temel faktörler ve esaslı etmenler ve kuvvetli âmiller bunlardır.. bunun dışında bu günkü feto ve reto savaşlarının fazla bir kıymeti harbiyesi bulunmamaktadır.. siyasetçiler ve ideologlar bunlara bir değer verselerde.. ve burada yıllardır söylediğim gibi.. islamiyet bitmiş.. insanlıkta biterse bir daha ona dönme şansımız olmayacak. Bunu anlarsak türk olarak titrek kendimize döneriz.. kürt olarak aklımızı başımıza alırız.. sünni olarak edille-i şeriyye ile uğraşmayız.. şii olarak yas tutumanın bir anlamı kalmaz.. Anlamazsa bizi teker teker vuracaklar.. önce arabı.. sonra türkü.. sonra farsı.. bu da gayet normaldir.. düşmanlar birbirini imha ve itlaf eder.. kim kazanır ? Fransızlar.. almanlar.. ingilizler mi ? Sanmıyorum.. dünyanın efendiler! Bunlar insan olsa insanı öldürmez.. kim bilir belki uzaydan geldiler.. bazen ince ince hesaplarla bazen kalın kalın hendeselerle üzerimizde işlem yapıyorlar.
Dinnur YAŞAR






insanın soyut varlığı yani çıplak vucudu üstündeki bütün soyut giysileri soyulduktan sonra ortaya çıkan var oluşudur.

Zikir ve Fikir donu ve lafz ve mana gömleği çıkartıldıktan sonra geriye kalan nedir ?

Vehmi hatır külotu ve hayalı hatır atleti kaldırıldıktan sonra geriye kalan nedir ?

Bulunmayan özgürlük ve olmayan sonsuzluk el ve ayakları.
Bunların altında korkuları ve umutları bulunur, onları tabloda göstermedik.. uygun yerlerini siz yazarsınız.

Tabloyu incelerseniz elleri ve ayakları altındaki "nesne"leri de siz bulabilirsiniz.. zaten burada yirmiye yakın tablo bulunuyor ki onları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru imgeler ve irdelerseniz anlamayacağınız bir şey kalmayacaktır..

Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız.

osmanziya 25.11.2023 üçyol izmir


20231225_083149_CIPLAKVUCUD.zip

VAR saymak ve YOK sanmak..

Bizim gövde yetimiz.. sol görünün görüş haline gelip sonra culku çıktıktan sonra geriye kalan SOLCULUK.. sağ duyu ve duyuş de ne var ne yoksa hiç bir SAĞCILIK kalmayıncaya kadar YOK SANIR.. düşünce için verilmiş bu var sayma ve sanma ya da yok sayma ve sanma yetimizi kötü ve kötüye kullanır.. keza bu iş sag duyunun duyuş haline gelip cılkı çıktaktan sonra geriye kalan SAĞCILIK.. sol göre ve görüş adına ne varsa hiç bir SOLCULUK kalmayıncaya kadar YOK SAYAR.. Kemal SAYAR bu işe neder bilmem ama akşam Celal ŞENGÖR'un YARATILIŞ YOKTUR.. videosunu izledim.. buna aynelyakin gördüm.. solculuk adına.. Değerli Hocamız.. gerçekte samimi ve değerli ve bilgili bir aydındır.. EVRİM var saymak için yaratılış yok sanmak gibi yanlış bir çözüme girmiş o kadar.

Oysa tablo gösteriyor ki EL-AYAK etkimiz olduğu gibi BAŞ-YETKİMİZDE bulunuyor.

El-ayak beceri ve etkisi ile bir şeylere çok var ya da az yok deriz.. hatta ikisinin ortasını buluruz.. hatta bunları sayar ve saptar ve hesaplar BİLİM yaparız.. bundan da yararlanırız.. bunun kime zararı var faydasından başka.. amma bir şey var ki her şey bilimden ibarettir dedik mi yandı gülüm keten helva...

Çünkü bizi hiç yok ve hep var yani heçleme ve hepleme YETKİMİZ de bulunuyor ki bununla artık fizikten metafiziğe.. psikten parapsiğe geçeriz.. mitos yaparız.. din yaparız.. ideoloji yaparız.. hikaye yaparız.. öykü yaparız.. senaryo yaparız.. bunu sen yapıyorsan lütfen başkasının yapmasına da saygı göster karışma.. YOKTUR deme..

Saygıdeğer Şengör Hoca güzel bir örnek verdi İmamı Gazali'den onu tabloya aldım.. işte şu pamuk.. işte şu ateş.. yaklaştır bunları.. YAKAR mı ? Yakar diyeceksin ama ateşin pamuğu yaktığını nereden biliyor sun ? Yüzde yüz emin misin ? Kuantum gösterdiği gibi belki yakmayacak.. işte diyor Gazali.. bunu yapan Allah azze ve celledir.. İmamı Nursi buna islam litaratöründe buna MUKARENET adı verilir.. diyor.. RNK tanıştıktan sonra iki sene.. nedenselliği bırakamadım.. daha buna çağımızda RELASYON adı verilir.. denilir ki BAĞINTI nedensellik değildir.. çünkü bir sonucun bir ton faktörleri ve aktörleri bulunur.. hangisini ne yaptığını bilemezsin.

Bu yüzden artık kolay kolay vardır.. yoktur.. diyemiyorum.. demiyorum. olur.. olmaz.. bulunur.. bulunmaz yüklemlerini kullanıyorum. Vucuddan güçlü imkan ve OLANAK bulunuyor.. vucudden güçlü vucub ve GEREKLİLİK bulunuyor. OYSA bu ikisini aydınım diyen çok kimse anlamamıştır.. ya da ben geri zekalıyım.. ancak elli ve altmış yaşlarında anladım. Tanrı'nın Tarihi kitabını okuduğumda Karen ARMSTRONG'un tarihte bazı insanın benim düşündüğüm gibi düşündüğünü gördüm. Tanrı için var da diyemesin.. yok da diyemezsin.. Tanrı için diyemediğini kendin için nasıl dersin.. Öyle ki sen varsan O yoktur.. O varsa sen yoksun.. demek bu iş başka bir konu ve alan ve katman.. ancak sen cehaletinde her şeyin merkezi sayarsan kendini ona vardır buna yoktur.. cehaletini izhar edersin sadece. Yan bizim DİLİMİZ.. dünyamızı belirlerken ve dinimizi tanımlarken çok çok dikkatli ve itinalı bulunmalı.

Saygılarımla.     

Osmanziya    


Düzenleyen osmanziya - 25-Aralık-2023 Saat 09:46
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk