Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: dunyayi kim yonetsin ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2700

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dunyayi kim yonetsin ?
    Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2023 Saat 09:31


DÜNYAYI kim yönetsin ?
Patetes.. PATOS'dur.. nasıl kosmos'un KAOS'u oluyorsa HOMOS'un da PATOS'u bulunur.
Patos'un bir yana NAKS bir yanı KASR.. yani insan naksının aczi ve fakrı ile kasrının terk ve tehiri ile İBADET eder.. ve farkında olmazlar elbette..
Bununla birlikte biz naksımızı itmam etmek ve kasrımızı ikmal etmek için var gücümüzle uğraşırız.. doğru yaparız..
Amma işin bu mahiyetini unutmamalıyız.. bu kendimizi TANRI sanmamızı ya da saymamızı önler..

Yaşam ve HAYAT alış ve veriştir.. alışta teşekkür ve verişte minnet bekler.. alış ve veriş biter.. geriye teşekkür ve minnet kalır... işte biz buna ŞUUR ve tanınç adını veriyoruz. Hayatın ve Şuur'un mahiyetin bilen kurtulur.. muhtevasıyla uğraşanda kendi bilir..






Bu 13.cü tablo ARAYUZ başlıklı dizin içindeki yaklaşık 30 tablonun 13.cüsüdür.. tümünü aşağıdaki ARAYUZ zip dosyasıyl yükledim.. ayrıca bir de TEKNOLOJİ dizini içinde tablolar bulunuyor.. bunları da dünyaya yönetmeye değil kendini yönetmeye talib olanlara sunuyorum.

20231229_093046_ARAYUZ.zip



Dünyayı kim yönetsin ?

C. Chaplin demiş ki; Dünyayı, anneler, şairler ve öğretmenler yönetseydi kimse sızlanmazdı.. lakin ÜRETİM ve TÜKETİM
ile EĞİTİM VE YÖNETİM arasında araçlar ve amaçlar ile ilkeler ve ülküler bakamından farklar bulunur.. biri birinin işini
görmez.. ancak hepsi bir arada olur ve bir MAKİNE en zayıf parçasına göre çalışır ve bir zincir en zayıf halkasından kopar.
Osmanziya
Bu yazımı DÜNYAYI KİM YÖNETSİN ? diye bir amaç güdmeden FACEBOOK da öylesine paylaştım.. konu SİYASİ ya.. aynen SEKSİ bir yazı gibi yanıt üstüne yanıtlar geldi.. ve bunlardan da bu yazlar çıktı:
Bey Kardeşim.. İslamiyet ilk dört yüz yılda geçmiş uygarlıkların katkılarını ileriye götürdü.. ondan sonra bin yıl düşünmeyi durdukduk.. son üç yüz yıl da düşünceyi dondurduk. Fuat SEZGİN hocaya göre sunni ve alevi savaşları.. haçlı savaşları.. cengiz ve timur savaşları ile bir daha belini doğrultamadı. Sonuçta Avrupa da alman, fransız ve ingiliz nasıl savaşmışsa.. Asya da türk, kürt ve fars milletleri öyle.. ekonomik ve politik çıkarları için savaşmış.. kültürel ve sosyal değerleri de buna paratoner ve paravana etmişlerdir.. PARA malum önemli bişi.. uğrunu ne karalar heder edilir. Din mi heba edilmesin. Ancak değerli olan bizim her birimizin ettiğimiz emeller ve yaptığımız amellerdir. Bir de bunlardan doğam ELEMLERİ giderebilirsek, bizden iyisi olmaz.
Bey Kardeşim hayatı belirleşen genetik kodların, şuuru biçimleyen kültürel modların.. değişen ve dönüşen bir evrim sürecinin bulunduğunu bilim tarihi ile öğreniyoruz. Amerika ve Çinde insanlar artık dijital kodları okuma ve yazma gibi genetik kodları da şimdi yazmaya başladılar. Kitabı daha yeni bitirdim. Yaşam Kodu.. Walter Isaacson.. zaten hepimiz görüyoruz ki çağdaş UYGARLIK olarak çok hızlı bir DEĞİŞİM vetiresi içindeyiz

Bey Kardeşim, ta Yunan uygarlığında ARİSTO'dan beri dinlerin MİTOS ve dillerin EPOS olarak LOGOS'un dışında tutulması ile başlayan bir yaklaşım bulunuyor. Akıl ve lafız ve bilim.. sağlam ve sağlıklı olmak yolunda her anlatımı UYDURMA diye dışlamak doğru olmadığı gibi bilimsel açıklaması yapılan her konuyu da GERÇEK diye savunmak yanlıştır. Bilimin ve özellikle felsefe başta paradigmalar yanlışları süzerek yürüyen spesifik bir çalışma .. din özellikle ahlak başta doğmalar yalanları sezerek ilerleyen sofistike bir uğraştır.. Dil bilime.. din hukuka intikal etti.. bilim de hikmete ve din de ahlaka inkilab edecek.. Başta dediğim gibi dilin ve dinin kökenine erişemedik.. bunun için Chomosky evrimi masal ve dini de öykü olarak görüyor. Gerçekte gerçekten erişilmesi zor bir yürüyüş.. bilinenlerden bilinmeyenlere mi gidiyoruz.. yoksa bilinmeyenlerden bilinenlere mi geliyoruz.. bilemiyoruz. Ancak bizim tanıma.. bilme ve belleme dışında düşünme ve anlama ve inanma yetilerimizde söz konusu ve zaten insan dili de dini de aşan bir yapıda olmasaydı bu gün bu kadar çok çeşitli diller ve dinler olmazdı. Sonuçta ekonomi ve politik gibi dil ve din de ortak değer.. yani müşterek ARAÇ. Fakat bazılarımız yerinde olmayan bir şekilde AMAÇ haline getiriyor, parti ve ideolojilerine alet ve bayrak yapıyorlar. Ancak talim-i esma.. allem-el-Kur'an.. esma-i hüsna gibi.. ahseni takvim.. ahseni amel.. ahseni kasas ve hüsnü hatime gibi islami temelleri esas alarak bazı İNANÇ ŞABLONLARI oluşturdum. Fakat Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'dan hangi suret-i hattı ve şekl-i haddı oluşturursanız oluşturun.. İHLAS suresinden sonra bütün onları sıfırlar ve yeniden başlarsınız. Bu da bizi Tanrı Tanırlıktan Tanrı Tanıklığa geçmemizi sağlar. Bu yüzden Tanrı'ya tapmaya ve O'na kulluk yapmaya geçmeden önce tapılası karılar ve kulluk edilesi kocalar ile sağlam ve sağlıklı aileler inşa etmemiz gerekmektedir. Çünkü insan ne tarladan hasat edilir ne de fabrikadan imal.. o ancak "dişil ve eril ile birey ve toplum"dan ibaret AİLE yapılandırılır. İşte ailenin REİS'i ile de BAŞKANLIK' uydurmasının ne olduğun anlarız.

Bulaşan KULTUR
Dolaşan UYGARLIK
Korumaci GELENEK
Degişimci YENILIK

Ahmet Yıldız BOP eş başkanıyla yaveri demiş dedimki:
Diyorlarki dunyayı GDD yani Gizli Dünya Devleti yonetiyor.. diyorlar bence gizli degil.. dunya da halklarin sesine kulak vermeyen yonetimlere bakarsak gizli falan degil.. ancak onlarin ellerinde GDDY yan Gunluk Dilin Duz Yazisi bulundugu surece bu durumdan kurtulmak olasi degil.. diye düşunuyorum.

İnsan olarak doğdum.. kendini Türk Dili içinde buldum.. İnsaniyet-i kübra olan İslamiyete doğru gidiyorum. Bu yüzden ne İNSANLIK.. ne TÜRKLÜK ne de İSLAMLIK bana yabancı değil. İkinci 1400 yıllık müslüman değil Kalu Beladan beri Müslamanım İnşaallah. 6000 yılık YAZILI dil ve din birlikteliğinden önce 60 bin yıllık SESLİ dil ve din birlikteliğinin bulunduğunu düşünüyorum. Bu gün için kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan bu dilin ve dinin kökeni ve kaynağı hakkında bilimsel bilgilerimiz bulunmuyor. Sadece inançlarımız ve kuramlarımız söz konusu. KALU BELA inancı şudur.. bezmi- elestte Yaratan ademin belinden zürriyetleri alıp ruhlarını sormuş "Sizin Rabbiniz miyim ? diye sorduğunda kimse BELA (evet) dememiş.. sade bir kişi demiş ve ardından derecesine göre nebiler.. veliler.. dahiler.. deliler.. sıradanlar.. seçkinler evet, sen bizim başkanımızsın demişler. Sonuçta bizim kimlik ve kişiliğimizden sonra ortaya çıkan bireyselliğimizin başkalığı ve başatlığı zorlu bir savaş ve barış içinde izzetli ve hikmetli bir sınav ve yarış geçiriyor. Bu büyük bir fitne ve kocaman bir BELA'dır. Rabbimiz yâr ve yardımcımız olsun. Amin.


Değerli Kardeşim.. Kültürün olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve dinin çeşitli yerlerde ve çeşitli çağlarda oluşturdukları şehirler, milletler, devletler, imparotorluklar ve medeniyetler birbiriyle etkileşerek bu günkü çağdaş UYGARLIĞI ortaya çıkardı. Ancak bunlar birbiriyle tamamen mezc etmedi.. insanların ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlük kavramlarının barındırdığı köklü korkuları ve umutları kullanarak partilere paravana ve ideolojileri paratoner ettiler. Bunlarla dünya ayrıştığı gibi milletler de birbirinin farklılık ve zenginliklerini ayrılık ve düşmanlık olarak görmeye başladılar. Sorun küresel ise çözüm bireyseldir.. söyleminin gereği olan soru ve çözüm arasındaki DEĞİŞİM.. küresel ile bireysel arasındaki TOPLUM.. bu da TOPLUMSAL DEĞİŞİMİ gerçekleştirebilen ulus ve ülkelerin insanlığa yeni bir umut çıkarabileceği anlamanı geliyor. Bundan da irandan yunanistana.. iraktan israile kadar ulus devletlerin halklarının ortak kültürlerini toplayan ANADOLU'nun BİRLEŞİK CUMHURİYETLER şeklide YEREL bir güçle küresel güçe karşı koyabileceğini düşüncesini çıkarıyorum. Bu fikir ve mana etrafında toplayabilenin de ancak halife-i arz olan İNSAN.. olacağı aklı geliyor. İşte bunu inşa etmek için de YBA yani felsefe ve din arasında ortak bir dil platformunu bu işe ADAY olarak sunuyorum. Saygılarımla.




Dünya yi yöneten var öyle bir merakınız olmasın dünya sahipsiz değil bana 200 yaşından bir adam getir diyelim o yönetsin
dedi bir kardeşim dedim:
Bey kardeşim dünyayı 200 e yakın ulusal devlet ve 200 yakın uluslararası şirketlerdeki beş yüz adam yönetiyor. Fakat daha çok uluslar arası şirkettekilerin sözü geçiyor.. diye düşünüyorum.

Burada kadar paylaşımımı beğenen arkadaşlar.. başlığa bakıp yorumlarını yaptılar.. burada ayrıntılı kavramları bulunan kısa yazılarımdan anladıklarını eleştirmediler ve anlamadıklarını sormadılar.. Dünyayı artık müslümanlar.. masonlar ve marksistler yönetecek dirayeti ve riyaseti yitirdiler.. halife-i arz olan İNSAN geliyor.. beklenen mehdiler ve mesihler değil beklenen insanlar ve islamlar geliyor.. biz de samimi ve ciddi insanlara muntazırız.. samimiyetini safiyete ve ciddiyetini halisiyete götürecek islamları mutarabbısız. Herkes birbirini suçluyor.. müslümanlar masonları ve marksistleri.. masonlar müslümanları ve marksistleri.. marksistler müslümanları ve masonları.. Demek artık dil ve dini paravana ederek etnik ve etik değerleri .. emek ve özgürlüğü paratoner ederek ekonomik ve politik değerleri.. kurmanın ve korumanın yolu tıkandı ve belki de kapandı.. yeni çareler ve çözümler aramak ve bulmak gerekiyor. Artık öğrendik ki İNSAN olmadan islam olmaz.. İSLAM olmadan insan kurtulmaz. Osmanziya dedim Ramazan Gündüz Hocam, temennilerini önemsiyorum,son iki cümlene de tamamen katılıyorum.


Halil Dalman Yazserim dedi ki:
“Milletim nev-i beşerdir, vatanım ruyi zemin.” Yani insanlık milletimdir, yeryüzü vatanım diyen Tevfik Fikret yönetseydi keşke.
Yıllarca bunu diyenleri küçümsedik vatan millet sakarya nutukları eşliğinde Asım’ın neslini yetiştirme peşinde koştuk Asım fakir düştü, Çetin Altan’dan borç aldı. Bir çöplükte ölü bulundu. Asım Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un oğluydu malum.
Tevfik Fikret, insanlık milletlere bölünüp birbirini boğazlamasın, insanlık milleti, dünya devleti altında birleşelim barış olsun istemiş. Asım’a karşılık oğlu Haluk’u örnek olarak çıkarmış o da gitmiş papaz olmuştur.
İki örnekte bize örnek olamamıştır.
Yine de Fikret’in dediği gibi; her bağımsız devlet bir federe devlet olmak üzere tek bir dünya devletler federasyonu olsa, silahlar yok edilse insanlık refah, barış, kardeşlik içinde yaşasa, insan hakları beyannamesine uygun olarak her insan özgür ve bağımsız yaşasa, falan filan, sözün özü bir umuttur yaşamak.

Dedim Muhteşem

YONTEMBILIM.COM
Mustafa Buğuçam
C. Chaplin demiş ki; Dünyayı, anneler, şairler ve öğretmenler yönetseydi kimse sızlanmazdı.. lakin ÜRETİM ve TÜKETİM ile EĞİTİM VE YÖNETİM arasında araçlar ve amaçlar ile ilkeler ve ülküler bakamından farklar bulunur.. biri birinin işini görmez.. ancak hepsi bir arada olur ve bir MAKİNE en zayıf parçasına göre çalışır ve bir zincir en zayıf halkasından kopar. Osmanziya
Demiş ki bir arkada KİMSEYE BIRAKMAZLAR.YAHUDİLER YÖNETİYOR.

Dedim ki:
Bey Kardesim.. siyonizm.. yani dinsel milliyetcilik.. GUÇLU olan her dil.. din..kultur ve uygarlik için gecerlidir. Bu tur katliamlar 80 ya da 800 ya da 8000 bin yil öncede bulunuyordu.. fakat herkesin gozu onunde olmuyordu.
Güç zehirler.. daha dogrusu kontrol edilmeyen güc.. GUR değildir
Yazimda 12 kavramdan söz ettim.. bunlarin tartisilarak yeni bir çozum bulunmasi gerekiyor.. bulaşan kultur.. dolasan uygarlik.. arasinda saglam bagintilar bulunmasi bekleniyor.. korumaci gelenek.. değisimci yenilik arasinda saglikli iliskiler kurulmasi.. gerekiyor ve bunu içinde karşilikli suçlamayi birakip bir an evvel BARIŞ ortamina gecilmesi isteniyor.
O zaman katiller ve katliamcilar yaptiklariyla kalmazlar.
Saygilarimla
Osmanziya
Kadir Kök dedi
C. Chaplin demiş ki; Dünyayı, anneler, şairler ve öğretmenler yönetseydi kimse sızlanmazdı.. lakin ÜRETİM ve TÜKETİM ile EĞİTİM VE YÖNETİM arasında araçlar ve amaçlar ile ilkeler ve ülküler bakamından farklar bulunur.. biri birinin işini görmez.. ancak hepsi bir arada olur ve bir MAKİNE en zayıf parçasına göre çalışır ve bir zincir en zayıf halkasından kopar. Osmanziya
Dilaver Sağır dedi
Vicdanı ve merhameti olanlar

Ramazan Gunduz dedi
Son Nebi Rasul gittikten sonra yeni Nebi Rasul gelmedi ve gelmeyecek.
O halde dünyayı O Nebi'nin varisleri yönetsin. Varisleri var mıdır,olmak lazım gelir. Raşit halifeyi bulup işbaşına getirmek için reşit topluma ihtiyaç vardır. Herhalde sıkıntımız,sorunumuz budur.
Değilse böyle adil ve merhametli olmayan ısırıcı,muhteris meliklerle güya yönetilir gideriz.
Mevlüt Yaman
Siyonistlerin yönettiği Dünyanın hali belli..kan ve Göz yaşı oluk oluk akıyor..
Bunlar kendi yumurtalarını pişirmek için geçmişte olduğu gibi zamanımızda da Dünyamızı ateşe vermekten, çekinmiyorlar.
Tek kelime ile Çağımız buhranda, Kurtuluş islamda.

dedim ki: Herkes birbirini suçluyor.. müslümanlar masonları ve marksistleri.. masonlar müslümanları ve marksistleri.. marksistler müslümanları ve masonları.. Demek artık dil ve dini paravana ederek etnik ve etik değerleri .. emek ve özgürlüğü paratoner ederek ekonomik ve politik değerleri.. kurmanın ve korumanın yolu tıkandı ve belki de kapandı.. yeni çareler ve çözümler aramak ve bulmak gerekiyor. Artık öğrendik ki İNSAN olmadan islam olmaz.. İSLAM olmadan insan kurtulmaz. Osmanziya

Şirketi yonetmeye.. partiyi yonetmeye.. belediyeyi yonetmeye.. ülkeyi yonetmeye.. bölgeyi yonetmeye.. dunyayi yönetmeye
o kadar çok TÂLIB var ki bunlarin sayilarinin çoklugundan SEÇIM ve SANDIK denilen bir çare bulmuşuz. Elbette bu
DANDİK bir çözum degil. DEMOKRASİ.. SURÂ.. DANIŞMA adı verilen bu problem çözucu konusunda da dunyada 123
ülkemizde 100 yıllik bir deneyimimiz bulunuyor.
Bir paylaşim vesilesi ile şunu yazmışim:
Biz sanıyor ki bu güzellikler sadece SENECA söylüyor.. bu ünlü kimsede geçmişte söylenmiş deneyimlerden özetlenmiş güzellikleri aktarıyor ve yansıtıyor ve bayrak yarışına katılıyor.. aslında Roma varisi olduğu Yunan uygarlığının birikimiyle çalışır. Osmanlı da kendinden önce bu uygarlıkların birikimiyle çalışır.. aslında tüm uygarlıkları böyle çalışır.. her birisi uygarlığa bir güzellik katarak onu ileri götürür.. acaba ÇAĞDAŞ UYGURLIK geçmiş uygarlıklardan aldıklarını dahi ileri götürebilecek mi ? Son Gazze Katliamı gösteriyor ki.. biz bu konuda sınıfta kalmışa benziyor. Ancak şu da var ki kötülükler iyilikleri.. iyilikler de kötülükleri doğurur.. bu son kötülük belki gelecekte GDD yapıp ettiklerini GDDY dan kaynaklandığını görmemize vesile olur.. felsefe ve din arasında ortak bir dil oluşturur. Ortak dil ortak konuşma demek değildir.. ortak dil sözlerin taşıdığı bilgi ve değerler sağlam ve sağlıkla olması yolunda müşterek kıstasların aranması.. kriterlerin bulunması.. ölçütlerin saptanması konusun çalışmaya başlamaktır. Saygılarımla. Osmanziya
Biz bu konuda yontembilim.com sitemde özellikle FORUM kısminda 22 yildir konuşuyoruz.
Dunya icin i SAVAŞ ve BARIŞ ile ahiret amaciyla yapilan SINAV ve yariş arasindaki iliskileri gosteren bir HABLO hazirladim.. onu web sayfama bindirip burada paylaşacagim.. Inşaallah.
Alakanizi.. tenkidinizi.. sualinizi beklerim.
Ilginizi mutarabbıs.. eleştirinizi mutenazir.. sorulariniz beklerim. Bekçiye söyleyecegim dunyayi yonetmeye degil kendini yönetmeye TÂLIB olmayanlar dışinda kimseyi içeri almasin. Çunku damdan düşenin halini ancak damdan düşenler anlar.. kavalyenin koluna girenler değil...
Osmanziya 28.10.2023

https://www.youtube.com/watch?v=7aF62RtiRm0
Barış Özcan   İkinci Uzay İstasyonu CSS

570.791 görüntüleme 2 May 2021
Uzayla ilgili videolarımda ve canlı yayınlarımda sık sık ISS’ten söz ediyorum. Yani International Space Station - Uluslararası Uzay İstasyonu. Kısa bir süre öncesine kadar yörüngedeki tek uzay istasyonu oydu. Kısa bir süre sonra yörüngedeki tek uzay istasyonu ISS değil CSS olacak. Yani Chinese Space Station - Çin Uzay İstasyonu. Geçen hafta ana modülü yörüngeye oturtulan bu uzay istasyonunun 2022’ye kadar tamamlanması planlanıyor. ISS’in görev süresinin yakında sona ereceğini düşündüğümüzde 2025 yılından sonra uzayda sürekli olarak astronot daha doğrusu taykonot bulunduran tek ülkenin Çin olacağını öngörebiliriz. En azından Ay’daki uzay istasyonları kurulana kadar... 28 Nisan 2021’de Güney Çin Denizi’ndeki Hainan adasından Çin’in geliştirdiği en güçlü roketlerden biri olan Long March 5B fırlatıldı. 4 booster’lı bu çok güçlü roketin 16.6 metre uzunluğundaki yükünün adı Tianhe idi. Göklerin uyumu anlamına gelen bu cisim yeni bir uzay istasyonunun çekirdek modülüydü. 2022’ye kadar gönderilecek diğer modüllerle birlikte T şeklinde bir uzay istasyonunun yapımı böylece başlamış oldu. Her şey yolunda giderse Haziran ayında gönderilecek üç taykonot bu modülün içinde yaşamaya başlayacak. Son 20 yıldır sürekli olarak uzayda birileri bulunuyordu. Bu insanların sayısı ortalama 3 ile 6 kişi arasında değişiyordu. Son gönderilenlerle şu anda tam 11 kişi oldu Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşayanların sayısı. Bir de buna Çin Uzay İstasyonu’nda yaşayan 3 kişi eklenince uzay nüfusunda önemli sayılabilecek bir artış yaşanmış olacak :) Ama zaten istasyonu dediğimiz şey tam da budur. Uzay boşluğunda insanların konaklaması ve çalışması için hazırlanan platformdur. Bunlar hep alçak dünya yörüngesine gönderiliyor. Bugüne kadar epeyce bir uzay istasyonu hazırlanarak gönderildi. İlk gönderen ülke uzay yarışında pek çok alanda ilke imza atan Sovyetler Briliği oldu. O zamanlar Salyut adı verilen monolitik yapıda istasyonlar yapılıyordu. Bunlardan 7 tanesi gönderilip görevlerini tamamladıktan sonra modüler olarak yapılan ilk uzay istasyonu olan Mir göreve başladı. Bunlar modüller halinde parça parça yapılabildiği için içinde daha fazla yaşam alanı olabiliyordu ve daha uzun süreler kalınabiliyordu. Nitekim Valeri Polyakov tam 437 gün 18 saat Mir uzay istasyonunda yaşayarak uzayda en uzun süre kesintisiz olarak kalan kişi ünvanını elde etti. Toplamda kesintilerle beraber en uzun kalan kişi yine bir kozmonot: Gennady Padalka. 5 kez uzaya giden bu kişi 878 gün kalmış. Hayatının 2,5 yılını uzayda geçirmiş. Bu rekorlara imkan veren ik modüler istasyon Mir 15 yıllık görev süresini doldurduktan sonra atmosfere sokularak imha edildi. İşte yapımına yeni başlanan Çin Uzay İstasyonu, Rusların artık görev süresi çoktan tamamlanmış olan Mir uzay istasyonuna çok benziyor. 100 metrik tona ulaşacak olan CSS, üç ana modülden oluşacak: Tianhe adlı ilk gönderilen çekirdek modülden sonra, iki deney modülü bu çekirdeğin her iki tarafına da kalıcı olarak bağlanacak. İçinde taykonotların 6 ay süreyle yaşayacağı Tianhe ve ona bağlanacak olan Wentian, robotik kollarla donatılmış durumda. Diğer modül Mengtian ise istasyonun dışına monte edilen deneylerin bakımı ve onarımı için bir hava kilidine sahip olacak. Tianhe'nin toplam beş bağlantı noktası var. Dolayısıyla gelecekteki genişletmeler için ekstra modüllerin eklenebilmesi mümkün. İstasyon, 10 yıldan fazla çalışacak şekilde tasarlan
Dünyanın hakiminin kimler olduğunu gösteriyor.


Yıllardır insanbilim yapmak.. islambilim yapmak.. olarak yazdım.. amma son yılda insanbilim yaptığımızı değil insanbilim yazdığımı.. islambilim yaptığımızı değil islambilim yazdığımı.. itiraf ettim. Bir işin kelamını etmekle amelini yapmak arasında dağlar kadar fark bulunur.. biri kelamla emelini söylemektir.. biri kalemle amelini eylemektir.. söylem ve eylem arasında fark SİN'dir. Söylem ve öylem.. öyle ya da böyle ya da şöyle.. bir işi EYlem'e geçirmek YEmekten sonra gelen bir İŞ'tir. öyLEMEK ile oyLAMAK arasında da benzer bir fark bulunur ve sonuçta bir oyunun öyküsü ile bir öykünün oyunu arasındaki farka geliriz. Oyunun boş ve öykünün kör olmaması için gereken nedir ? DÜŞÜNMEK.. yetmez ANLAMAK.. yetmez İNANMAK.. sonuçta bu çok yönlü ve yanlı anlatımlarda buradaki yazmalarımızı bir boyut yükseltmek için YBA in, hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı barındıran diline geçmek bence iyi bir fırsat.. biz de bunun öncülüğünü yapıyoruz.. YAPMANIN önderliğini yapmamış isek de YAZMANIN öncülüğünü yaptık.. bu yolculukta Nermin Yazıcı Tekin manevi desteğini hep ardımızda hissettik.. öğrendiğin ve beğendiğin ve benimsediğin bir FİKİR, ne kadar büyük olursa olsun.. onu kendin çıkarmadıkça.. kendi fikirlerini kendin inşa etmedikçe.. tefekkür sadece EZBER olur EZMER olmaz. sonuçta fikir ve mana arasında gerçekleşen titreşim.. lafız ve zikir dünyasına geçmez.. ve biz bunu DKY (Dünyayı Kim Yönetsin) yazımızda dikeyi gösterdik ki YTY (Yeni Türkiye Yükseliyor) a geçelim.. dikeyden yataya düşelim.. ve Mehmet TANRISEVER'in sessiz çığlık filminin son sözüyle bitirelim.. hayat devam ediyor, her şey güzel olacak... Saygılarımla. Dinnur Yaşar


ve bu yazıyı bu güne kadar yaptığımı tüm tabloların özeti olan bu tablo ile noktalayayım.





Düzenleyen osmanziya - 29-Aralık-2023 Saat 10:27
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2700

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2023 Saat 10:44
Kocaman yazmışlar: "Bu dünyada 3 ülke olmasaydı savaş ve ölüm ve açlık olmazdı.. AMERİKA.. İNGİLTERE ve ISRAİL.. bunlar YAKINMADAN başka bir şey değil.. bu ülkeler terakki ve gücün zirvesinde.. bu GÜNEŞ gibi memleketler kemale ermekle beraber zevali de başlamış yerler.. bir süre sonra batıp güneş gibi kaybolurlar.. yaptıkları zulum de bunun göstergesi.. Bir zamanlar sümer.. mısır.. yunan.. fars.. roma osmanlı da öyle idi.. tabi bu Yeni dünyada mayalar.. aztekler.. inkalar gibi uygarlıklar içinde bu böyle.. Eski kıtada ve yeni dünyada böyle onlarca ve yüzlerce kez gerçekleşmiş olaylardan ders alırsak şimdi soruyoruz.. GÜNEŞ nereden yükselecek ? Ben insanları ikiye ayırıyorum.. SORUNDAN yakınanlar ve ÇÖZÜMÜ yüklenenler.. sorun ağırlaşırsa yakanınlar bunalıma (BUHRAN) düşerler.. yüklenenlerde beliti (BÜRHAN) bulurlar. Ülkemiz acaba buhran ve krize mi gidiyor yoksa beyyine ve beliti mi buluyor.. zaman gösterecek. Saygılarımla Osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2700

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Aralık-2023 Saat 08:54


Dort Kaynak
Aklı salih
Lisani salim
Kalbi selim
Nakli sahih




Insan beşe ayrilirlar
Aramayanlar
Arayanlar
Asla bulamayacaklar
Bulanlar
Olanlar


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2700

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2024 Saat 20:56
Bu gün bilebildiğimiz kadariyle fizikte nükleer peryodlar.. biolojide genetik kodlar.. sosyal kültürel modlar.. Nörolojik yapılanmada nodlar.. bize çok sayıdaki çeşitliliğin az sayıda eşitliliğe bağlı olduğunu gösteriyor. Yani insanın yapılanmasında türlerde ve ırklarda ORTAK yanlarda bulunuyor bireylerde ve tek tek kişilerde AYRIK yanlarda.. Fizik makro alemde ve uzayda determine belirlilik gösterir.. mikro alemde ve atom altında istatistik belirsizlik gösterir. Bu geçmişte kader ve kaza çekişmesinde yer alıyordu. Bir kimse inancını AKSİYOMATİK esas alarak tutarlı bir SİSTEMATİKLER sunabilir ancak bu gerçekliği ifade etmez. iŞTE BU GİBİ ÇOK YÖNLÜ VE YANLI konular için.. günlük dilin mantığınin yetersiz kaldığı ve bilimsel bilginin matematiği işe yaramadığı katman ve alanlar daYBA çalışmasını öneriyoruz. Saygılarımla osmanziya 07.01.2024
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk