Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: nesneler ve kimseler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: nesneler ve kimseler
    Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2024 Saat 19:51



bilim kırmızı menekşe
hukuk beyaz menekşe


[02:19, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Nedensellik ve özdeşlige ILLET adini verdim.. sorunlugumuzu onunla çözer.. gereksinimizi onunla karşilariz.. geçimimizi onunla yapariz.
[02:25, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: AmaÇsallik düzensiz gelir.. ay takvimi gibidir.. oruç bazen yaza.. bazen kışa denk gelir. Dinin işine yarar. Amaçsaikta yalniz degildir. ÖZGURLUKLE birlikte çalişir. Biz bu ikisi ile hukuk yapariz. Ahlak ederiz. Hakki ustun tutariz. Kuvvete ezdirmeyiz. Mazlumun yaninda oluruz.
[02:29, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Amaçsallik ve ozgurluge AKIBET adini verdim. Sorumlulugumuzu onunla kurarız. Arayişimizi onunla yapariz. Seçimiz bu özgur amaçla olmuyor mu ?
[02:34, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bizi nedensellige uyan nesnemiz.. amaçsalliga uyan kimsemiz.. ar ve ad olarak ÖZNE atimiza binmiş.. dort nala geçmiş varliginda gelecek yokluguna KOŞUYOR.. biz bunlara koşullar yani ŞERAIT diyoruz.. dort nalin biraktigi izleriv de YBA ile saptamaya çalişiyoruz..
[02:41, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu ikili illet ve akibet yapimizi görmeye ve örmeye BILIM.. düşunmeye felsefe.. anlamaya din.. halka ve Hakka inanmaya ibadet.. iktisad ve adaleti yaşamaya salah.. samimi ve ciddi olmaya insan.. samimiyetini safiyete.. ciddiystinj halisiyete çikarmaya islam.. diyoruz
[03:03, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilim illetlerin koşullarimi YASALAR.. olarak vaz' ediyor.. Hukuk akibetlerin kurallarini YASAKLAR.. olarak va"d ediyor. Fakat insanların ÇOĞUNLUĞU bilimden önceki dilin cahili kördurler.. hukuktan önceki dinin munkeri sagirdirlar.. bu sagci körler ve solcu sağirlar.. kuramlarda ve kurumlardam habersiz.. ödevlerin ve görevlerin.. dengelerini ve uyumlarini.. kuramadan ve kılamadam bir birleriyle.. boşu boşuna savasmaktalar..
[03:07, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Biz de dilin ve bilimin hikmete.. gidecegi.. dinin ve hukukun ahlaka geleceği.. gune eriştirmesini bekliyoruz.
[07:31, 14.01.2024] Mustafa BUGUCAM: Amma biz boşu bosuna beklemiyoruz.. denemelerden yanilmalar.. yanilmalardan degiştirmeler.. degiştirmeden duzeltmeler çıkartacak canli öğrenme TEKNIGI ve diri düşunme YÖNTEMI narindiran YBA inşa etmeye çalışiyoruz.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk