Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: aliskanlikler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aliskanlikler
    Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 09:03


Sekiz yıl önce yazılmış bu paylaşım.. Tam da James CLEAR'ın muhteşem kitabı olan ATOMİK ALIŞKANLIKLAR'ı bitirdiğim zamana 15.01.2024 gününü denk geldi.. bizde manzara koyduk..

15.01.2016 de demişler
İNSANBİLİM yapan Mustafa Buğuçam demiş:
Dediklerimiz bir türlü işleyemiyor.. söylediklerimizi bir türlü yapamıyor ve bu nedenle kendimize ve başkalarını sürekli yalancı çıkıyorsak.. kendimizi kontrol ve koordine noktasında bir disiplinsizliğimiz varsa.. bunun iki sonucu vardır.. biri kendimize olan inancı (öz-güveni) yitirir ve başkalarının bize olan güvenini sarsarız. Sanki bozuk bir nesne ve sakat bir kimse oluruz. Ancak kişinin her dediğini yapabilecek gücü ve her söylediğini işleyecek seçiminin bulunmadığını apaçık bir gerçek. Çünkü Allah'ın dediği olur.

Öyle ise gücümüz kadar değil alışkanlıklarımız kadar becerebildiğimizi.. seçimimiz kadar değil güvenimiz kadar başarabildiğimizi öğrendikten sonra üçüncü olarak Allah'ın dediklerini de nazara olmak zorundayız, diye düşünüyorum. Bazen öyle oluyor ki ne kadar insan iradesiyle hükmetmeye çalışsa içinden onun tam aksini inadına sağlayan köstekle karşı karşıya kalır.

Evet ilmimiz vardır ve fakat bir yere kadar.. irademiz bulunur ve fakat bir süreye kadar. Zemini ve zamanlı sınırlı olan bu bilebilme ve yapabilme gücünü sevgi ve istekle bir düzeye kadar götürebiliriz. Ancak bundan ötesi ya kadere ya mezara gider.

Bu durumda alışkanlıklarımızı yani koşullanmalarımızı ve öğrenmelerimizi eğitmenin ve yönetmenin yoluna bakacağız. Bu da insanın kendini tanıması ve haddini bilmesi yanında değişimi kavramasıyla sağlanabilen bir başarıdır. Zaten yaşamın amacı da budur.

YÖNTEMBİLİM yapan Osmanziyaoğlu demiş
Bazen derler ya sözün bittiği nokta.. gerçekte SÖZ belirtsin diye bilgileri yansıtırken.. yaptırsın diye buyrukları taşırken.. yansıttığı ve taşıdığı bu konu ve komutları SAKLAMAKTAN fazla bir işe yaramaz.

Bu durumda dilin ikincil gibi görünen fonksiyonları ortaya çıkar.. tahiyye.. selamlama... Gerçekten çıkar ve yararlarımızı gerçekleştirmenin.. ögütleri ve örnekleri sağlamanın ötesinde bir sevgi, saygı ve onur varlığı olan insan yapıp ettiklerini boşa çıkarmayan bir dünya ile tanışır.. bilgiyle ve sevgiyle..


İSLAMBİLİM yapan Dinnur YAŞAR demiş
lisanı hal ve lisanı kal bizim dilimizin iki yanıdır.. halin anlatımı bazen kalin anlamından daha etkilidir.. yani bir konuyu söylemenin yanında o örneği uygulama daha etkili olur.. bir öğüdü vermenin yanında o işe uyma oldukça inandırıcıdır. Bu başarılı olan liderlerin özelliğidir. Bu yüzden öncü ve önderlerin sözleri.. bilgileri ve buyrukları tutulur.

Bu durumda kendimizi oluşturan parçalar.. benimizi kuran birimler arasında bir ahenk ve dayanışma kurmadan başlayarak aileden topluma.. şirketten bankaya.. dernekten partiye.. cemaatten millete kadar her zümre.. kendisini oluşturan ene'lerin narı ve nurunun yarışı kadar becerili.. sırrı ve seyri sınavı kadar başarılıdır.

Bu ülkeyi ve bu ulusu bilgi toplumu ulaştırmanın ve hukuk devleti ülkülerine eriştirme yarışını önde bitirme.. çağdaş uygarlık düzeyinin noksan kaldığı yerlerde tamamlama.. batının ve doğunun küresel ekonomik ve politik çıkarların baskına karşı koyma.. hedeflerine ve ereklerine katkı sağlamak yolunda atacağımız küçük adımların.. yarının büyük adamlarına bir yardım olduğunu unutmadan kişisel gelişimimizi ulusal gidişimize PARELEL tutmak.. paralel yapılanma değildir.

Dedikleri bitti..

Bu gün sabah farzına 99.sure olan ZİLZAL ile başladım ve orda bilirsiniz ZERRE miskal hayr.. ZERRE miktar şerr.. hesabının verileceğini yazar.. kitabın adı ZERRE yani ATOMİK alışkanlıklar değil mi ? İşte bu gibi tevafuklara TANRI TANIKLIK adını veriyorum..

osmanziya üçkuyular izmir 15.01.2024 09:02
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 09:12
Hatta Masaüstü Levhası bile yaptım: "İktidarımız itiyadımız kadardır. Osmanziya" Bir işi bilmek ayrıdır o işi sağlamak ayrıdır.. o işi gerçekleştirmek ayrıdır.. hadi anladık gerçekleştirmek nedir şu sağlamak ta neyin nesi ? Temin ve tahakkuk.. şimdi TEMİN etmeyi SAĞLAMAK olarak kullarınım.. başkası nasıl kullanır bilmiyorum.. ancak sağlamak deyince hemen sollamakta çağrışım yapar. İşte GERÇEKLEŞTİRMEK hem sağ hem solu tahakkuk ettirmektir.. çünkü her şey çift yaratılmıştır İSTİKAMET sağ tarafta hayırda atalete düşmemekle İSTİKKAR kazanmakla beraber sol tarafta şerre inhiraf etmeden istikametini MUHAFAZ etmektir. İlkine ATALET denirken ikincisini BATALET adı verilir. sağ atalet ve sol bataletin ikisine birlikte de DALALET denilen sağdan ya da soldan GERİYE DÖNME gerçekleşir.. böylece yolun ileri ve geri YÖNLERİ ile sağ ve sol YANLARI ortaya çıkar. Fakat ne yazık ki biz bunları BİLDİĞİMİZ halde sağlayamıyor.. sollayamiyor ve gerçekleştiremiyoruz ve bu yüzden de GÜVEN veremiyoruz.. bu olumsuzlukları belirtmekle güvensizliği bir zerre daha ekliyoruz. Kim bilir belki bunun da bir işlevi var.. sonra ortaya çıkacaktır. Saygılarımla. Sağlıcakla kalınız.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 09:29
Çok hızlı okumuş.. 20 gunde bitirmişim.. çunku kitab akilci ve gercekci.. yararli ve verimli.. akici ve çekici..



Diyor ki

her işi zerre zerre.. inşa edersiniz.
her eylemi parça parça.. imar edersiniz.
her işletimi yavaş yavaş.. yaparsınız
her etkinliği tane tane.. edersiniz.

Bu demektir ki zerreler birleşir hücre olur.. eneler birleşir zümreler olur.. bir işi tek başın yapamazsınz.


kitabları okurken böyle onun sayfalarını ANALİTİK düzlem MUTFAGI haline getiririm. YBA tekniğini öğrenerek, YBA metodunu kullanarak ve öğrendiğiniz ve kullandığınızdan yararlanarak YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ dilini edinirseniz bunu sizde yapabilirsiniz.



Kitabın başarılı olmasının öykünü anlatan bu övgüler boşuna değil.. ancak bence daha önemli olan YAZARI tanımak.. yazdığı yaşam öyküsü ile oldukça şaşırtıcı

Osmanziya 15.01.2024 üçyol izmir 09:28

Düzenleyen osmanziya - 15-Ocak-2024 Saat 09:29
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 14:33
İnsan işine gelmeyen şeyleri görmez.. şeyler derken nesneler, kimseler, özneler, kavramlar.. daha pek çok şey.. peki iş nedir ? İç. o zaman dört beşe şey bulunuyor.. nesne.. kimse.. özne.. iş.. iç.. bunlar birbirine indirgenmez şey'ler. Amma insan isterse bunları da ÖZNE'ye yani kendi benine indirgeyebilir. Ve de kendinden başka bir bir ben görmeyebilir. Sanırım işte bu noktada körlüğümüz başlıyor. Ben seni görmüyorum.. sende beni görmüyorsun ve böyle biz olmuyoruz. Fakat bunu dışarıda pek ala başaran insanlar aile kuruyor.. şirket kuruyor.. parti kuruyor.. aşk kılıyor.. namaz kılıyor.. ışk kılıyor. Ne diim. Helal olsun onlara 🙂
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2674

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2024 Saat 14:34
Teşekkür ederim.. anlam ve amaç.. mana ve gaye.. iki önemli ve değerli kavram. Böylece dört temel kavramımız oldu "anlam ve amaç ile önem ve değer"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk