Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: onculuk Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: onculuk
    Gönderim Zamanı: 16-Şubat-2024 Saat 00:18


Öncülük nedir ?
Başkalarına anlatabildiğin anlayabildikleri kadardır.. denilir.
Bu şu demektir mütekellim muhatabın üstündü olmalıdır. Bu öğretmen ve öğrenci yani muallim ve talebe arasında geçerli bir kuraldır. Ya da yazar ve okuyucuları arasında yürütülen bir ilişkidir. Bu mütekellimin muhatablarının zihin düzeyini nazara almaları ya da yazarın okuyucu kitlesini göz önünde bulundurması ya da hatibin muhatablarını durumunu bilmesi ve ona göre konuşması YANLIŞ bir durum değildir. Ancak öğretmen ve öğrenci değil de ÖĞRETİCİ ve ÖĞRENİCİ söz konusu olduğunda.. ortada uzun yıllar boyuncu deneme ve yayınma yoluyla oluşmuş bir MÜFREDAT bulunmaz. Çünkü öğretmen ve öğrenici müfredat denilen bir ARAYÜZ üzerinden ilişki kurarlar. Oysa öğretici ve öğrenici arasında böyle bir şey henuz oluşmamıştır. Oluştuğu zamanda zaten ortada öğretici ve öğrenici kalmaz. Çünkü öğretmen ve ögrenici BİLİNEN konular öğrenir ve öğretir.. öğretici ve öğrenici ise BİLİNMEYEN konuları öğretir ve öğrenir. Aslında öğretici ve öğrenici bir arada bulunmaz. Öğrenicilerin birisi bir süre sonra ögretici olarak öğretmenliğin ve öğrenciliğin kapasını açar.

Şurası açık ki bu fakir bu güne kadar ÖĞRETİCİ olamadı.. çünkü kendi gibi ÖĞRENİCİLERİ aradı.. bulamadı.. hâlâ da arıyor.. düşünenleri arıyorum çünkü arayanları düşünüyorum derken.. yeni bir ÇIĞIR açıyordu.. önder değildi.. belki öncü de değildi.. çünkü öncü dediklerinin aslında yarışmacı olduklarını daha yeni öğrendi.. bir sınav içinde bulunanlar genelde öğretmen ve öğrencilerdir.. oysa öğreniciler bu sınavı bitirmiş ve YARIŞ kulvarına girmişlerdir ve bunun içinde adları MUSABIK.. sabikundur.. ehli şimal ve ehli yemin ötesinde.. dünya ve ehli ahiret.. üstünde.. geçmişte ve gelecekte sayıları az olan VAKIA suresinden bahsedilen üçlü bir ayırımda sözü edilen başlatıcı bir YENİLİK ve girişimci bir ÖZGÜNLÜK.. içinde bulunanlardır.. desem kendimi övmüş görünüyorum.. belki.. ama buna karşıda derim;
Ben anlattıklarımdan sorumluyum.. anladıklarınızdan değil.
Sayılarımla.
Osmanziya 15.02.2024





Burada otuzu geçkin dosya ile yaptığımız çalışmanın ilk dosyasını ve son dosyasını   buraya yapıştırdım. Söz konusu dosyaları da buraya yükledim.

Burada sunulan yalın dosyayı YBA işletip geliştirerek bu dosyayı elde ettim. söz konusu çalışmalar da burada:   

20240216_000830_ILM.zip


Şimdi ilk dosyayı yeniden sunacağım



ardından karmaşık dosyayı sunacağım:



Bu çalışmalarda bir sözcük ikinci kez kullanılmamıştır.. Çünkü YBA ilk kuralı budur.. çünkü edebiyat değil bilim yapılıyor.. Disiplin olmadan da bilim olmaz. Her ne kadar karmaşık görünse de.. siz yalından karmaşığa doğru emek verip ve vakit harcayıp dosyaları teker teker imgeler ve birer birer incelerseniz.. tümünü irdelediğinizde.. ortaya çıkan konu.. ilmin sınırları ve heyecanın kısıtları olacaktır.. çünkü İLİM tablosu üzerine HEYECAN çalışması yükledim.. bunu anlamazsanız bile anladıklarınızdan eleştiri ve anlamadıklarından soru yöneltilseniz.. birlikte daha iyi yararlanabiliriz.

Saygılarımla.

osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk