Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: ozellik ve emr Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ozellik ve emr
    Gönderim Zamanı: 28-Şubat-2024 Saat 02:31
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2235

KADIN konusunda yakın zamanda paylaştığım bir yazım bulunuyordu.. kadını “Kadın nedir senin adın” deyip onu kullanan değil kadına kendisini adanacak tapılası KARI yapacak bir DAĞ gerekiyor.. ta ki ona yaslanıp çocuklarını “insan” edecek YUVA bulsun. Hazır kadınların ve hazır erkeklerin bulunduğu alçak düzlüklere ve dağlara da KAR yağmıyor. Verdiğim linkte insanı tanımladım ve ailenin bileşenlerine yer verdim.


Kapalı ekonomiye bağlı geniş aileden.. açık ekonomiye bağımlı çekirdek aile'ye kadar gelen süreçte.. AİLE nereden gelip nereye gidiyor diye bir çizgiyi soruşturmak istiyorsanız.. insanın nereden gelip nereye gittiğini de aramak durumundasınız.

Bir yerden gelmek anlam oluşturuyorsa ve bir yeri gitmek amaç ister.. bu isteğin kaynağın ereğini de merak edersiniz.. böylece kasrını itman eden hacat ve nakşını ikmal eden harratınızı görürsünüz.. dosyaları incelediğinizde ezbere konuşmadığımızı da anlarsınız.


Buradaki çalışma ANLAMI verecek ANLATIM ile AMAÇ gerçekleştirecek ARAÇ, çok yönlü ve yanlı bir bağlam ortaya koyar ve bize, kızı kadın.. kadını karı.. karıyı ana ve anayı usta haline getiren vetire ve sürecin nereden kopartılmak istediğini gösterir. Keza kızanı erkek, erkeği koca, kocayı baba, babayı hoca haline getiren vesile ve ilecin bir PARALEL değil SİMETRİ oluşturduğunu kanıtlar.


Böylece dünyadaki akımların çeşitliliklerini birbirine PARALEL hale getirip çatıştırarak kendi düzenlerini sağlayan üst çalışmadan da haberdar olursunuz. Bu çalışmayı onaylarsınız, benimsersiniz, seversiniz bu ayrı bir konudur. Fakat işin kökenini inip kendi temelinizi görmek.. size bir zarar vermez. BELKİ de kadınsanız nasıl bir karı OLAMADIĞINIZI.. erkekseniz nasıl bir koca BULUNAMADIĞINIZI gösterir. O zaman işin sadece kadın ya da erkek hak ve hürriyetlerini savunmak olmadığınızı da anlarsınız.

Erkekseniz nasıl tapılası bir kadın inşa edeceksiniz.. kadınsanız nasıl kulluk edilesi bir kadın imar edeceksiniz.. bunun yollarını da ararsınız.

Saygılarımla.

Osmanziya

İşte söz konusu dosyalar:


20240308_085543_KADINLAR.zip







Her ne kadar burada KADIN ve ERKEK "özellikleri" üzerinde çalışma yapılmış ise de konu biraz daha genişletilerek doğrudan ÖZELLİKLER hakkında çözümleme yapılmıştır.. ve özellikle EMR konusu üzerinde durulmuştur.






özellik SOMUTU






emir SOYUTU




SOMUT şuhudu SOYUT gaybı gösterir..
bilimsel dünyadan felsefi dünyaya geçerken
İÇKİN görüneni AŞKIN görünmeyeni göstergeler..
Şu da var ki görülme ve görünme ve gösterme de o kadar kolay açıklanan ve anlaşılan bir olgu değildir.

Çoğu kimsenin kişi ve olay düzeyinden fikir ve olgu düzeyine geçmediği düşünüldüğünde bunda şaşılacak bir durum yoktur.

Canlı öğrenme ve Diri düşünme aşamasına geçildiğinde belki bu geçişler hızlanacak.. kişi ve olay ve olgu bir AR haline gelecek ve AD'lara yolculuk başlayacaktır.

Her iki tabloyu 20'ye yakın bir çalışmadan sonra oluşturduğumu ve öncekilerin çalışmasında hiç bir katkısı ve katılımı olmayanların birden ve aniden anlamalarını beklemediğimi de belirteyim.. sadece buradan geçiyordum.. bu tabloları buraya bırakıverdim.






Düzenleyen osmanziya - 08-Mart-2024 Saat 09:02
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk