Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: imtina Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: imtina
    Gönderim Zamanı: 14-Mart-2024 Saat 21:55



Biz neredeyiz ? Imkanlarin icinde bir " mümkun " üz. Ancak etrafa uyarak kendimizi " mevcud " biliyoruz.. bu karartilmiş tablo da onceki IMTINA "nokta"si   gorulmuyor bile.. zaten nokta.. bu tablo da VUCUB "sonsuz" u da gorunmuyor.. zaten sonsuz.. vucub ve adem ortasindaki biz "imkan" a bazi kabiliyet ve esma TAHSIS edilmiş.. onlari çaliştirarak edindigimiz IHTISASLA ismimizi A'ZAM mertebesine çikarmaya çalisiriz.


IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2024 Saat 22:12
Değerli bir Kardeşimiz dedi: Ben narcılıktan çıkıyorum ,,hocamız dediğimiz kişiyide kabul etmiyorum,gazzede öldürülen çocuklar için iki çift laf edemeyen tüm sözde abi şeyh hoca dib sahte mehdiler ve müftüleri RED ediyorum
BENDE ONA DEDİM Kİ: Narcilik veya nurculuk başkalarinin verdiği isim.. islam başta kendimiz olmak uzere hiç bir kisinin ya da gurubun ya da kurumun ve devletin tekelinde degildir.

Ancak senin ve benim gibi başkalariyle işbirligi yapamayan MUNFERID insanlar çoktur. Başarı ve muvaffakiye için işbirligi ve işbolumu yapmak şarttir.

Face ya da vatsap gevezeligi kendimizi kurtaramadigimiz alişkanliklarimizdir. Allah azze ve celle yar ve yardimcimiz olsun.Amin. Bu sunduğum ADEM tablosu işimizin ne kadar zor olduğu gösteriyor.. daha Âdem ve Adem arasını ayırt etmeyen halk ile işimizin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.. çok şükür bizi nasib olan Hattı-ı Kur'an ile risaleleri yazmak bahtiyarlığına kavuşmuş olmamız büyük bir kar ve bunu çocuklarımıza verememimş olmamız da büyük bir zarar.. bununla beraber KÜLTÜR diri ve canlı bir süreç.. EVRENSEL YAZI haline gelmiş LATİNCE yazıyı da tutup karalamak olasılığı kalmada.. küfürden kaçarken daha çok küfrün içine düşmekte söz konusu.. çünkü Külla hayrun umuruha evsatuha.. bütün iyi işler orta yoldadır sırrınca ifrat ve tefritten hali haddı vasatta buluşmak gerekiyor. BU TABLO bir ikramdır.. size değil elbette bana.. bunu size değil geleceğe gönderiyorum ve bu nedenle siber uzaya yüklüyorum.. siz bu tablonun neresindesiniz ? MEN.. tam orta yerde.. "men amene bir kaderi emine minel keder" KİM kadere iman eder kederden EMİN olur. yani amin.. emin.. emniyet.. yemin.. iman ve imtina hepsi ayni KÖK'ten geliyor.. Benim gibi konuşamazsınız.. benim gibi sözler dizemezsiniz.. bunu benim bildiğim gibi sizlerde biliyorsunuz.. ancak benim gibi YBA öğrenebilirsiniz.. ancak girişmiyorsunuz.. kullanabilirsiniz.. ama başlamıyorsunuz.. yararlanabilirsiniz.. ancak önemi göremediniz.. ve değerini bilemediniz.. ve tekniği ve mantığı ve usulu ve lisanı edinebilirsiniz.. lakin iraz ediyorsunuz.. irab ediyorsunuz.. kaçıyorsunuz ve kaçınıyorsunuz.. çünkü çok daha önemli ve değerli işlerin ve işletimlerin .. gerekli ve zorunlu eylemlerin ve etkinliklerin peşinde olduğunu düşünüyorsunuz. Haksız da değilsiniz.. ancak bende hakikatlıyım.. hakikatlardan kaçarak hakka.. erişilemez.. kuvvetten kaçarak hürriyete.. ulaşılamaz. Ne yazık ki bunun böyle olduğunu bildiğimiz halde işe girişemiyor ve eyleme başlayamıyoruz. Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun. Amin.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk