Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: teknolojisiz TİCARET ideolojisiz SİYASET olamaz mı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: teknolojisiz TİCARET ideolojisiz SİYASET olamaz mı
    Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 22:45

Teknolojisiz TİCARET İdeolojisiz SİYASET Olamaz mı ?
Dünyanın sorunu.. senin sorunun.. benim sorunun.. hepsinin kesiştiği SORUN.. teknolojinin geldiği ve ideolojinin gittiği yer.. GELDİĞİ yer bilinmediğinden insanlar birbirinden ve ölümden GİDEREK uzaklaşıyor.. GİTTİĞİ yer bilinmediğinden GERİLEYEREK doğuma doğaya yabancılaşıyor olabilir miyiz ?


Şimdi bizin üç günümüz dizilir yolumuzda doğum günü.. düğün günü ve düğüm günü.. doğum günü bir gün.. düğüm günü de bir gün.. fakat DÜĞÜN günü her gün..


Öyle ise bu her bir günde yapacağımız iş başta sağlıklı yaşamak.. sonra bu yaşancı sağlam bir tanınca ve şuura taşımak.. sonra bu hayatı ve şuuru sağlam ve sağlıklı inançla korumak.


Siz hep "sağ" dediğime bakmayın.. aslında bu gün sağın ve solun birlikteliğini GERÇEKLEŞTİRMEK.


Buna ilişkin uzun bir yazı yazmıştım sayfamda.. sağımız ve solumuzu öncülükle birleştirebilmek üzerine.


Saygılarımla


Osmanziya 17.03.2024



1.     Sorun emegin ozgurlugu göz ardı etmesi..
2.     Problem ozgurlugun emegi kulak arkasi etmesi..
3.     Mes'ele dinin dili görmemesi..
4.     Mes'ele dilin dini duymaması..
5.     Bu korler ve sagirlarin bosu boşuna savaşmasi..
6.     Tarzi nazar
7.     Tavri niyet
8.     Sureti basar
9.     Şekli sem'
10.     Dort temel yapilanma...







NOKTAİ NAZAR hatti basar da tahavvul eder
Meyli niyet değişince seyli sevk ve şevk de tebeddul eder
Bu tahavvul ve tebeddullerle kendi ameliyemiz ve yaşantimiz ile başkasina muamele ve davranişimızda degişir.




14.     Tedarikçilerinin kalitesi müşterilerine yansir.. senin karakterinde ekibine aks eder..

15.     Bulundugun yer ya da koydugun pozisyon önemlidir..

16.     Malzemenin bileşen ve terkibi önemlidir.. bileşenlerin unsur ve ögeleri de daha ehemmiyetlidir.


17.     Çünku her şey ALT YAPI da denilen TEMELE dayanir.
18.     İşin temelini saglam ve esasini salih eden USUL.. metod.. yöntemdir.



19.     İMAN işe degil kişiye.. akla degil kalbe.. topluma degil bireye.. kadina degil erkege ilişkindir. Hanimin musluman olmasi şart degil.. olsa iyi olur. Olmazsa karakterin ile kadininini da müslüman edersin.






20.     Dediklerim söylediklerimi yaptigim anlamina gelmez.. oyle olsaydi deli degil veli olurdum. Insanlar deliler ve velileri ayirt edemediklerinden akli kelden benzini şelden alirlar.

21.     Bazı insanlara insanların sadece KARNININ aç olduğunu düşünür.. bazıları sadece KALBİNİN .. bazıları sadece AKLININ .. oysa hepimizin aklı, kalbi ve karnı açtır.. boşluğun doldurulması ve açlığın doyurulması gerekir.. ancak Osmanlının son zamanlarında geldiği çelişme ve çatışma Tevfik Fikret ve Mehmet Akifte tezahür etmiş Nazım Hikmet ve Necip Fazılda noktalanmış bunların TEK YANLI çalışmalarının meyvesi 1993 TEMMUZUNDA Madımak ve Karabağlarda alınmıştır. İnsanların tek yanlı ve tek yönlü ve tek tip yetiştirilmesi süreci ülkemizde ve küremizde de sürdürülmektedir.. Teknolojisiz TİCARET ve ideolojisiz SİYASET olmaz mı derken.. sorunu bu çatışmayı ve konuyu bu denkleme getirdim.. siyaset ve ticaret mi sebeb soruna.. yoksa teknoloji ve ideoloji mi sebeb






22.     SOL ve SAĞ Fransız ihtilalinde milletvekillerinin meclisin sağ ve sol sıralarını oturmalarından çıkmış bir olay değildir.. olayda ve olguda bulunan bir durum ve posizyon ve mevkiidir. Organik moleküller sağ ve sol elli olarak tanımlanırlar. Beynin fiziksol sağ ve sol lobları bulunur.. Vakıa suresinde eshabi yemin ve ashabı şimal tanımlanmış ve ikisini birleştiren solu ve sağı birleştiren öncüler SABIKUN yani yarışma ve musabakayı kazananlar olarak ögülmüştür. Bu yüzden öncülük önemlidir ve değerlidir.. tek yanlı olan ifrat ve tefritlerden öte haddı vasat öne alınmıştır. Küllü hayrun umuruha evsatuha denilerek bütün işi işler vasat ve orta yoldadır denilmiştir. Buna rağmen bazıları hala alıştıcı cılkı çıkmış sağcılıkta sebat kılması .. culku çıkmış solculuğu…









23.     Bir zamanlar müslümanlar ve kürtler eziliyordu... şimdi müslümanlık adına gelenler eziyor.. yarın kürtler adına gelenler ezecek.. bir zamanlar kavi ve zalim olanlar yarın mağdur ve mazlum haline gelecek.. demek çözüm sağ ve solda değil.. çözüm türkün ve kürtün sağını ve solunu DENGELİ bir şekilde politikaya yansıtmak.. bununla beraber ANADOLU'un hem kendi içini TOPLAYACAK hem çevresindeki ülkeleri TOPARLAYACAK bir yaklaşımı ve böylece sağı ve solu birleştirecek değil barıştıracak bir eğilimi.. küresel güçlere karşı anadolu YEREL'ini oluşturacak bir siyaset.. Ziya GÖKALP'ın ayrıştırdığı batıcılık.. türkçülük.. islamcılık değil (belki de birleştirme çalıştırırken KARIŞTIRMIŞ olabilir Gökalp).. Bununla beraber bu üç kanadı birleştirme politikasını M.Kemal ATATÜRK başarmış ve Türkiye CUMHURİYETİNİ kurmuştur. Sağdan ve soldan ne kadar yıkılmaya çalışılmışsa yıkılmamıştır. Giderek daha çok sarılmaya çalışılmaktadır.. ülke ve ulus ve devletle birlikte M.KEMAL ATATÜRK dördüncü unsundur. Atatürk MİLLİYETÇİLĞİ denilen bu çözümde ilkeleri CHP.. ülkülerine MHP.. devrimlerine DEVLET sahip çıkmıştır. Şimdi ona karşı bir APOKÜRT çıkartılarak bu işler sobete edilmeye çalışılmaktadır. Bence ANADOLU'nun kendini bölmeye çalışılmasını karşılık çevresini.. İrandan Yunanıstanana.. İraktan İsraile TABİ DEVLETLERİNİ DEĞİL İNSANLARINI kadar BİRLEŞTİRME çabasında bulunması gerekmektedir.








24.     Bir sinek bir kartalı Salladı vurdu yere Yalan değil gerçektir. Ben de gördüm tozunu.. yalan ve gerçek ile yanlış ve doğru dörtlüsünü toz ve töz ile köz ve koz dörtlüsüne vuracaksın.. ortaya sekiz tane KOZ çıkacaktır.. uz ve us.. ten ve tin.. ben ve sen.. can ve canan.. şimdi bunların dozunu ve pozunu ayarlama işi gerecektir ki.. bu kontra çiftler ve anti ikileri bir monitörde toplayacak DOZ ve bir unitede toparlayacak POZ gerekiyor..

25.     Biz sinek değiliz.. KARTALIZ.. KARTAL semtimde iki sene kaldık.. namımızı etrafa saldık.. lakin yetmişime gelmişim.. tırnakların ve gagam.. ve kanatlarım sertleşmiş.. uçamaz tavuk haline geldik.. beş altı senelik emeklilikle..

26. Geriye yazdıklarımdan ziyade ANALİTİK DÜZLEMİN metodik kullanımı.. .. elli sene sonra tesirini gösterirse.. yani YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yani anlam sürücü tekniği.. anlatım aygıtı yöntemi.. yeni ve özgün dili.. EDİNİLİRSE.. insanlar saydığım sol ve sağ aşırılıklarının farkına varacaklar.. sevgi bilgi ile kontrol edilerek.. başta bulunan saygı sevgi ile birleşerek HOŞGÖRÜ oluşursa.. çevresi anadolu etrafında birleşirse.. geleceğimiz olacak İnşaallah.







27.     Halkin öncusu ve onderi olmak.. Hakkin sozcusu ve gözcusu olmak evde koca ve hoca.. karı ve usta olmakla başlar.
28.     Bu toplumsal değisimi başlatan kişisel gelişimdir.
29.     Bilgi toplumu ve hukuk devleti ÜLKÜSÜ.. ülkelerin ulusal kalkinmasinda ortsya çıkar.

30.     Nebiler bizim ucretimiz Rabbimiz katinda der ucret almazlar.. ayetullahlar siyasete ve taraftarliga girmez inzivada yaşarlar. Gercek emek ziraatta ve san'atta ve ticarettedir bunun dişinda hizmet sektoru.. yazarlik.. hocalik.. ogretmenlik para kazanip servet biriktirme yeri degildir. Keşif ve icattan.. kopyalama ve çogaltma kolaylaştiginda ayrica analiz edilmelidir. Kultur ve uygarligin bu gun eriştigi asamada SAG nebilik ve velilik ile SOL dahilik ve deliligi birleştirdiğinde herkes UCRET ALMAYAN devlet başkanligina soyunabilir yeterki iktisatli ve adaletli olarak bilgi toplumu ve hukuk devleti ELBISESINI giyebilsin. Eski kafir ve musluman ayirimi kalmiş insan ve islam aşamalari gelmiştir.
31.     Yer yuzunde DUZEN getirmeye çalisan muslumanlar ve masonlar ve marksistler.. dini ideoloji ve felsefeyi din haline getirenler iflah olmaz bozgunculardir.







32.     Teknoloj bizi giderek doga yabancilaştiran METAVERSE alirken TICARET emeksiz para kazaniyor. Ideoloni insani insandan giderek uzaklaştirirken SIYASET emeksiz para kazaniyor. Kazandiklari para da GUÇ halinde bize BOYUNDURUK olarak oluyor. İşçiligimiz ve ecirligimiz esarete ve kölelige donuşuyor.

33.     Insanlarin duşunme ve anlama ve inanmalari.. illustrasyo ve illimünasyon ve insiyasyon olarak üç aşamadan geçer. Sonunda olusan bu aydinlanmanin bağlanma ve inanmaya donuşmesi gayet dogal ve normakdir. Önemli olan bu kişi ve olay olgu adinin AR haline gelerek onu olanaklar AD ına donuşmesi be
34.     VE nesne yuku ve kimse yolcusu OZNE'ni bua ar ve adi taşiyan AT oldugunu anlamasıdır.
35.     Anlamazsa.. haml ve hukmunde samimi ve etkin olması.. pek olası olmayacagindan bozuk sunumlar ve serimler ortsya cikacsktir ki bu da gayet dogal ve normaldir.. saglam insan olmak kolay degildir.

36.     Hamlinde ve hükmünde SAMİMİ olan.. talebinde ve arzusunda CİDDİ olan.. yarar ve çıkardan iyilik ve güzelliğe geçen bu İKİ değerlerin kökenini arar.. doğru ve gerçekten saygı ve sevgiye geçer bu İKİ bilginin temelini arar. Aramakla bulunmaz lakin bulanlar ancak arayanlardır. Bunun için sağlam değer ve buyruk hem iyi hem güzel bulunmalı.. sağlıklı bilgi ve konu hem gerçek hem doğru olmalıdır. Bu iki koşulu gerçekleştirmek ise samimiyetinde SAFİ olmakla sağlanır ve ciddiyetinde HALİS bulunmakla gerçekleştirilir. Böylece insanın islam olma yolu açılır.. İnşaallah.   





16 MART 2024
CUMARTESI
06 Ramazan 1445


Saygılarımla.
Osmanziya

GUNEŞ dogal AY donel
Tarih SANAL ve takvim YAPAY

ÖYKÜ    a    EDEY
SANAL b    OYUN

GÖRÜ    c    KÖR
BOŞ       d    KAVRAM

GERCEK e    IYI
GÜZEL      f    DOGRU

ZERRE     g     HUCRE
ZÜMRE     h    ENE

NAR      ı    SYR
SRR       k    NUR

RAB      l     RUH
HÜR      m   BIR

NESNE     n   AR
KIMSE      o   AD

CISIM     p     REMIZ
RESIM    r      ISIM

GD   GDDY    DD
BD     YBA       FD














Düzenleyen osmanziya - 17-Mart-2024 Saat 01:58
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 00:33
https://www.youtube.com/watch?v=AbI6SfLSD1g
Starship 3. Uçuş Denemesi'nde hepimizin Pi gününü kutlamış oldu!


düşünmek.. anlamak.. inanmak...
düzenlemek.. değiştirmek.. düzeltmek..
yürümek.. ilerlemek.. geliştirmek..
kazanmak.. korumak.. kurtarmak..
Sanırım son satır makineler için değil insanlar için.. nesneler için değil kimseler için.. az önce "Kodlamanın Sonu Bu Sefer Gerçekten Gelmiş Olabilir - Devin AI" başlıklı bir sunum izledim.. Cognition şirketinin yapay zeka yapan yapay zeka girişimi anlatmıştı.. çalıştığını KAZANMAK ve kazandığını KORUMAK ve koruduğunu KURTARMAK.. nesnelerin ve makinelerin kaygısı olamaz.. en azında onların kazanmak isteyen kendileri.. korumak isteyen benleri ve kurtarmak isteyen kendi benleri bulunmaz.

Her ne ise biz kendi işimize bakalım..
Az önce sapeceX in kuruluş günü olan pi günü gönderdiği bu güne kadar gönderilen en güçlü en ve büyük roketin gönderilişinine de izledim.. uzayda ve yapay zekada ilerleyen dünyanın.. ADALET konusuna sınıfta kaldığı 7 ekim 2024 günü aklıma geliyor.

Bilim ve hukukta daha yapacak çok işimi var..

Osmanziya 17.03.2024 00:26

https://www.youtube.com/watch?v=iOwQoU_flwE

Kodlamanın Sonu Bu Sefer Gerçekten Gelmiş Olabilir - Devin AI



IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 00:45
Teknoloji genel olarak GNR olarak değerlendirilir.. Genetik.. Nano Tekenloji ve Robotik.. ilki BİOLOJİMİZ.. ikincisi FİZİĞİMİZ.. üçüncüsü sanırım NÖROLOJİMİZ.. İNSAN olmak her şeyle ilgilenmek demektir.. ki bu noktada kültür ve uygarlık ile bizim kalbimiz ve aklımız bir bağlantı kurar ve bu noktadan hareketle teknolojinin geçmişini ve ideolojinin geleceğini de sorgular.. bu da bizi bir TANRI gibi.. dünyayı düzenlememe ve düzeltmeye ve düzen kurmaya çağırır. Bu da bizi şirke atar.. Hafazanallah.

İşte bu çıkışta ne yapmalıyız.. bu konuları söz ettim.

Sağlıcakla kalınız.
Dinnur YAŞAR

Düzenleyen osmanziya - 17-Mart-2024 Saat 08:06
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 01:59
Teknolojisiz TİCARET İdeolojisiz SİYASET Olamaz mı ?
Dünyanın sorunu.. senin sorunun.. benim sorunun.. hepsinin kesiştiği SORUN.. teknolojinin geldiği ve ideolojinin gittiği yer.. GELDİĞİ yer bilinmediğinden insanlar birbirinden ve ölümden GİDEREK uzaklaşıyor.. GİTTİĞİ yer bilinmediğinden GERİLEYEREK doğuma doğaya yabancılaşıyor olabilir miyiz ?


Şimdi bizin üç günümüz dizilir yolumuzda doğum günü.. düğün günü ve düğüm günü.. doğum günü bir gün.. düğüm günü de bir gün.. fakat DÜĞÜN günü her gün..


Öyle ise bu her bir günde yapacağımız iş başta sağlıklı yaşamak.. sonra bu yaşancı sağlam bir tanınca ve şuura taşımak.. sonra bu hayatı ve şuuru sağlam ve sağlıklı inançla korumak.


Siz hep "sağ" dediğime bakmayın.. aslında bu gün sağın ve solun birlikteliğini GERÇEKLEŞTİRMEK.


Buna ilişkin uzun bir yazı yazmıştım sayfamda.. sağımız ve solumuzu öncülükle birleştirebilmek üzerine.


Saygılarımla


Osmanziya 17.03.2024

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 02:04
bu soruyu ticaretsiz bilim ve siyasetsiz hukuk olamaz mı.. ya da tersine bilimsiz ticaret ve hukuksuz siyaset olamaz mı.. diye de sorabiliriz. Hangi soruyu sorarsak soralım.. hepsinin dil ve din kontrasından çıkıp bilim ve hukuk antisine gittiğini ve oradan ticaret ve siyaset paritesine ulaştığını ve buradan da teknoloji ve ideoloji dualitesine eriştiğini ve bu yaşanç ve tanınç ve inanç ilerleyişinin trenin demir yolu gibi İKİ RAY üzerinde ilerlediğini anlarız.. işte burada bu sağ ve sol raylardan bahsediliyor... saygılarımla.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 07:37
Daha önce bende rastladım.. Hak ve Hakikattan uzak.. bilim esasları ve dinin temellerinden uzak bu renkli kağıtları yazıları okuyunca gerisini okumadım ve merak etmedim bile bu sevgi adı verilen kitabı. Ancak delilik bu adama mahsus değil.. bizimde var öyle örneğin bir yerde reklamımı şöyle yaptım. Reklamın kötüsü olmaz bende yapayım: Teknolojisiz TİCARET
İdeolojisiz SİYASET
Olamaz mı ?
Dünyanın sorunu.. senin sorunun.. benim sorunun.. hepsinin kesiştiği SORUN.. teknolojinin geldiği ve ideolojinin gittiği yer.. GELDİĞİ yer bilinmediğinden insanlar birbirinden ve ölümden GİDEREK uzaklaşıyor.. GİTTİĞİ yer bilinmediğinden GERİLEYEREK doğuma doğaya yabancılaşıyor.. olabilir miyiz ?
Şimdi üç günümüz dizilir yolumuzda; doğum günü.. düğün günü ve düğüm günü.. doğum günü bir gün.. düğüm günü de bir gün.. fakat DÜĞÜN günü her gün..
Öyle ise bu her bir günde yapacağımız iş başta sağlıklı yaşamak.. sonra bu yaşancı sağlam bir tanınca ve şuura taşımak.. sonra bu hayatı ve şuuru sağlam ve sağlıklı inançla korumak.
Siz hep "sağ" dediğime bakmayın.. aslında bu gün sağın ve solun birlikteliğini GERÇEKLEŞTİRMEK.
Buna ilişkin uzun bir yazı yazmıştım sayfamda.. sağımız ve solumuzu öncülükle birleştirebilmek üzerine.
Saygılarımla
Osmanziya 17.03.2024 https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2251 sonuçta herkes eteğindeki taşı dökecektir.. defteri amelimiz ak mı kara mı yarın mahşerde herkes görecek.. İlahi huzurda da hepimiz teker teker yargılanacağız. cemad ve hayat ve şuur ve iman tabakatı vucud olarak hepimizi kucaklar.. ancak vucuddan vucuba yönelmek ve imkanda icaba dönmek ayın on dördünde yani pi gününde.. fırlattıkları falcon roketine benzemez.. saatte yirmi beş bin kilometreyle sıçramayla çözülecek bir atılım değil.. bu sadece samimi ve ciddi bir insan.. safi ve halis bir islam olmakla olası.. insan roketi olmadan islam kapsülü taşınmaz. Saygılarımla. Mustafa Buğuçam
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 08:27
Uçuk fikirler ve kaçık düşünceler ile hazır ve kolay anlatımlar açık ve seçik anlamlar ile eş değerdedir.. çünkü ilki uyarır ikincisi uyutur. İnsanlar bu ifrat ve tefritlerle hattı vasatı bulurlar. Bu konuda sayfalarımda yeteri kadar bilgi bulunur. Eğer aklımızı çalıştırırsak görürüz ki İbrahim Aleyhisselamdan Muhammed Aleyhisselama kadar.. dört nebi arasında ortalama 600 sene bulunuyor.. üç yüz yükseliş ve üç yüz düşüş olmak üzere bu süre içinde din geçerliliğini ve yürürlüğünü yitirerek yenisi geliyor. Son dinden sonraki yaklaşık iki altı yüz yıl içinde kitabı var ama nebi olmayan İmamı Gazali.. Mevlana Celaleddin.. İmamı Rabbani ve İmamı Nursî dört imam gelmiş. Rabbimiz hepsinden razı olsun. Amin. İmamı Nursi de islamın dört hak mezhebi dört haklı meşreb çıkmış. Yapılan bütün bu deneyimlerde bu günkü İSLAM DÜNYASI.. ortaya çıkmış.. ancak aynı zamanda YAHUDİ ve HRİSTİYAN dünyaları da söz konusu.. Çin ve Hindi unutmazsak.. ortaya çıkan manzarayı şöyle özetleyebiliriz; dil bilime ve din hukuka intikal etmiş.. bilimin esası olan iktisad ve dinin temeli olan adalet sağlanamadığından ticaret ve siyaset kötüle kullanılan dil yani teknoloji ve ideoloji ile bu günkü marazi durum çıkıyor.. Hasan Mezarcı deli meli ama sunduğu çözüm basit: Asgari Ücret cenderesini kaldırın. Aslında çözümü hepimiz biliyoruz.. sen çalış ben yiyeyim ve başkası açlıktan ölürse ölsün bana ne.. zihniyetini terk etmek.. ancak paranın da bir DEĞERİ olduğunu unutmamak.. adam bir ömür çalışmış.. emek vermiş.. sana bedeva mı yedirsin.. bunlar belli konular. çözülmüyor.. neden ? Çünkü daha dilden çıkan bilim HİKMETE erişmedi.. dinden çıkan hukuk AHLAKA dönüşmedi.. o zaman biraz bekleyeceğiz.. amma boş oturmayacağız.. beklenen insanlar ve islamlar olacağız. Zaten bu örnekte görüyoruz.. YARATAN boş durmuyor.. ana ve babasının yarığından attığı canlılardan böyle Kendi'sine adanan şöyle insanlar çıkıyor.. YARADAN oluyor. Hep insanın bedeni marazi olacak değil ya.. zihninde de böyle hastalıklar çıkıyor. Eğer sağlamlık ve sağlıklılık ölçülerine vurulsa ne zaman ne de ben POZİFİT çıkarım Mes'ud Bey Kardeşim, başımızda adam ile Elon Mask da öyle.. zaten dünya nebiler ve veliler ile dahiler ve deliler tarafından götürülmüyor mu ? Hasılı Görelim Mevle Neyler.. neylerse güzel eyler.. arif anı seyreler ve HAKK şerleri hayr eyler. Saygılarımla. Sağlıcakla kalınız. yontembilim.com
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 08:35


Sebeb ve Sonuç SS illiyeti..
Neden ve Netice NN kozalitesi..
Bu bilimini iki esasindan biri olan NEDENSELLIGIN nereden geldiğini bilmiyoruz.. hoş diger esasi olan OZDEŞLİK ilkesinin kablî ayniyet mebdesinin yani a pri ori identity prensibinin de kökenini bilemiyoruz.

Ancak DÜŞÜNME birisi kuramsal olarak yaratiliştan gelen bu mantiksal ilke ve türevlerinin DELALETI digeri doguştan sonra ortaya çikan bedenimizin nedensellik gözlemleri ve tecrumemizdeki illiyet verileri ve kozmozdaki kozalite İŞARETI ile gercekleştiriliyor.

Bu ikincil işaret ve delalet bilgilerimiz konuşma ve düşunme ile seslenmemizi inşa eder.

Konuşma doğaçlama olarak öğreniliyorda.. öğrenmeyi öğrenme olan DÜŞUNME için dogaçlamali öğrenmeden fazla bir KULTUREL sureç ve FELSEFI etkinlik ve DİNSEL motivasyon istiyor.

Düşunmeyi tergib ve tahrik ve tercih ettirecek gereksinim otesi merak ve tecessus ve taharri teşvikleri gerekiyor.

Bunlardan biri keşif ve icada toplumun verdiği degerdir. Bu meyanda servet ve şohretin yoluna açan toplumda yükselen degeri izlemek ve onu elde etmek için tecessus ve merakını sual ile çaliştirmak ve meramini ve taharrisini işletmek ve butun bunlardan hasil olsn meşkinin ışkını çaliştirmaktir.

Buda bize ögrenmek ve bilmek ve bellemekten fazla gayret ister. Yaşamimi yurutmekte ziyade gazla bir gayret ve yolculugumuzu yurutmekten hacatimizda fazla bir gaye ister.

osmanziya 17.03.2024 üç yol i

Düzenleyen osmanziya - 17-Mart-2024 Saat 08:37
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2633

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mart-2024 Saat 08:51
Bizim muradımız Günlük Dilin Düz Yazısı ile açık ve seçik ANLAŞILIR yazılar hazırlayarak YAZAR ya da Hoca olmak değil.. bu yalından karmaşığa doğru giden on binlerce tablo ile insanları DÜŞÜNMEYE çağırmak.. reklam ve propaganda niteliğinde bu düz yazılarla bilin kullandığı analitik düzlemin metodik kullanımı olan YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ dilini tanıtmaktır.

Yani insanlarını sorunu düşünerek ve konuyu çözümleyerek işi kendilerinin halletmesi esastır.. gereğinde tabib.. hakim.. mühendis.. muhasebeci ve sair uzmanlara başvurabilir ancak değil mi ki bir ülkenin sorunlarını çözecek partilere OY vermesini biliyor.. bankada ailesini etkileyecek kadar PARASI oluyor.. DİPLOMASINI okuldan almış.. ATAMA belgesi ya da bonservisi ile de işini kurmuş.. yani bu dört kağıtla dört dörtlük bir adam olmuş ve ürünü kadar da onur sahibi olmuş.. daha başkasının ögüt ve tavsiyesine ihtiyacı olur mu ? Bunun için şunun bunun borazanlığını yapmasını çağdaş aydın ve akıllı insana yakıştıramıyorum. Biz sadece düşünmesini kolaylaştıracak hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı barındıran YBA (Yöntem Bilimsel Analiz) sunuyoruz o kadar.

   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk