Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: imami mubin ve kitabi mubin Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: imami mubin ve kitabi mubin
    Gönderim Zamanı: 24-Mart-2024 Saat 09:42





İMAMI MÜBİN VE KİTABI MÜBİN

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2263&PID=3558#3558

Terakki ve sukut
Hakk
Tedenni ve suud
Naks
Acz ve fakr
Kasr
Terk ve tehir

Illet
Sebeb ve netice
Akibet
Gaye ve vasıta


Kader
Usr ve yüsr
Kaza
Usr ve yüsr
Ata
Kahr ve lutf
Ceza
Cemal ve celal


Gaye
Menba ve hedef
Vasita
Vetire ve vesile


Sebeb
Eşya ve eşhas
Netice
Harf ve isim





HÜRRİYET
İrade ve İhtiyar

HAKİKAT
Halk ve İktidar


GIDA
HAYAT
FAALİYET
ayad
UKDE ayad ve fuad arasında
fuad
ZİHNİYET
ŞUUR
GAYE


ESMA VE HUSNA
INSAN VE KAINAT
BIR PERDEDIR.


S yani sinuzodial eğri en genel yolun çizgisidir.. Y O L resmi hem suret ve biçim olarak once baslat sonra bitir FENA başat yasasini GÖSTERGELER.. hem Y ve L çizgileri şekil ve tasarim olarak; KUVVETİN teraki ve sukut ile HAKKIN suud ve tedenni de TEZAD yasağıni GORUNGULER.


Evet anlatimim kapalı.. fakat sizi temin ederim TABLOM daha açık ve seçik anlaşilir.. sadece anlamak için düşunmeye biraz daha gayret edecek ve bunun için ilgi verecek ve merak harcayacak ve zaman ayiracaksiniz.


Saygilarimla sağlicakla kaliniz

osmanziya 24.03.2024 üÇYOL iZMİR





Bu tablo yukarıda yazılanları yazdırdı.. buradan da İmamı Mübin ve Kitabı Mübini anlamaya geçildi.. 12 tablo sonra bu aşagıdaki tabloya geçildi.






Düzenleyen osmanziya - 24-Mart-2024 Saat 11:49
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2024 Saat 19:32


[18:41, 24.03.2024] Mustafa BUGUCAM: Kuvvet halkta ilimde hakikatte.. Hakk birey de ve irade de ve hurriyet te..
[18:41, 24.03.2024] Mustafa BUGUCAM: Lisan IMAMI MUBIN ise nakil KITAB MUBÎN..

KULTUR İmami Mubîn is UYGARLIK Kitabi Mübın..

MILLET imam ise DEVLET kitab

DIL imam ise DÜNYA kitab

DIN imam ise AHIRET kitab

Zaten nefis ilmi ve maan ve hurriyeti ile IMAM oluyor.. ruh da iradesi ve beyani ve ihtiyari ile KITAB oluyor.

Bu gün ev sahibim Osman DEMİR Ağabeyi uğurladık AHİRET'e rahmetli Babam'a benzerdi.. Rahmetli Babam.. ilk okul eğitimi bile görmemişti.. Cum'a günlerde Kur'an Okuması bilmediği halde besmele ile sahifelerine cevirip bakardı.. kafadan matematik yapardı.. lojiko matematik gerçekler bizim kafamızda.. mantık kafamızda.. onları oraya KİM koydu.. elbette mantık.. aritmetik.. geometri.. matematik ve istatistik ilmi TAHSİL edilse daha yararlı olur.. ancak yaratılıştan VERİLEN ve doğuştan BİNDİRİLEN "dİl" ile dünyayı belirliyoruz. Dil ve dünya ile İNDİRİLEN dini tanımlıyoruz. Kur'an bize yeter diyen gafillerin ve cahillerin dil ve dünyadan haberleri bulunmuyor.. üstelik olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve dil olan KÜLTÜR hiç umurlarında değil.. Bir gözleri Tanrı'nın kudsallığının yararı örtmüş ve diğer gözleri ahiretin sonsuzluğu doldurmuş.. dünyayı.. insanı.. dili.. kültürü.. gerçeği.. görmüyorlar. Dünyanın kafirleri.. dilin münafıkları.. kültürün düşmanları.. nereye kadar gidebilirler ki.. aklı olan ancak imanı bulunmayanların yaptıkları zulumlere akılsız bir reaksiyoner ve Değil islamın hakikatleri kendi insan haklarını bile koruyamayan güçsüzler olarak bilgisiz bir tepkisel olarak attıkları tripler kalacaklar. Zaten deccal de onu istiyor.. dünya nüfüsunu azaltacak bir üçüncü dünya savaşı.. Aliimran Suresi dördüncü ayette AZİZ olan Allah'ın "ayetleri inkar eden kafirler"den intikamını alacağını söylüyor. Bir YENİ din geldikçe önceki din ile oluşturdukları ekonomik ve politik çıkarlarını.. ticari ve siyasi yararlarını.. perde ederek yeni dine geçemeyen ve yani TEVRAT yanında İNCİL'e geçemeyen.. İncil yanında KUR'AN'a geçemeyen ya da İncil ile beraber TEVRAT'ı hazmedemeyen.. Kur'an ile berabar İNCİL ve TEVRAT'ı hazmedemeyen.. KİMSELER.. ilahi ve semavi KİTABLARI.. nebevi ve kitabi DİNLERİ.. bir araya getirecek bir KAPASİTEYE sahib olamamışlar. Bir önceki bir sonrakini hazırlamamış.. ya da bir sonraki bir öncekini körü körüne taklid edip boşu boşuna ezber etmişler.. diri öğrenmeden uzak ve canlı düşünmeden irak bir şekilde dili ve dini ve dünyayı sağlam ve sağlıklı bir şekilde değerlendirmeden ve çözümlemeden yanlış üstüne yanlışları bindirerek ahir zamanın bu gününe gelmişiz.. bu da gayet doğal ve normaldir.. çünkü evrim böyle çalışır.. Yaratan KÜLTÜR'ü yarattığı gibi DOĞA'yı da böyle yaratarak ilmini ve iradesini göstergeler.. hikmetini ve rahmetini görüngülür.. amma sizin görüntüden ve görünüden hiç çıkasınız yok ki.. her ne ise.. hepimiz böyle yavaş yavaş açılıyoruz.. elbette kendi yedi yaşındaki dilimle değil yetmiş yaşındaki dilimle konuşuyorum.. Rabbimiz.. YARATAN'ımız YARADAN'ımız.. hepimizin yar ve yardımcısı olsun. amin. osmanziya 24.03.2023 19:32 üçyol izmir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk