Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4208 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Mayıs-2025 Saat 07:24 |
Biz bunu yetmiş üç yılda inşa ettik.. sizde.. GDDY alıştığınızdan.. hemen almak anlamak istiyorsunuz.. bu yüzden anlamadan bakıyorsunuz.
YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya merak ve niyet ve gayret etseniz.. iki yıl içinde tabloyu okumayı başarabilirsiniz.. ancak merakınız başka.. niyetiniz ayrı ve gayretiniz farklı. Elbette konu nasip mes'elesi.. fakat "feragte fensab" olsanız nasip değil an sorunu haline gelir.. "ve ila rabbike fergab" da size kalmıştır. Kalıcı hiç bir nesne, hazırdan elde edilemez. Dünyayı değil ancak kendinizi kurtarabilirsiniz. Zihniyetiniz düzelmeden faaliyetiniz değişmez. Tek başına hiç bir işi başaramazsınız. Eğer sadece çalışma ile işi bitirebilseydim yetmiş üç yılda ben bitirirdim. Mes'ele tek başına değil birlikte çalışmak. Mes'ele çalışmak değil birlikte üretmek. Mes'ele üretmek değil başkasının tüketimine açmak, satmak. Mes'ele satışı başarmak değil davasını hamda ve duasını hüda çevirmek ve böylece halkı ila ve Hakkı razı edebilmek. Osmanziya 19 MAYIS 2025 Hadi bakalım.. bizde ŞFA şerefli fatiha anahtarı şifasını başlatalım.. İnşaallah. ![]() https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2735&PID=5195#5195 Türk milleti ya bir adama bağlanır ya da bir adama karşı çıkar.. Bu bir ya hep ha hiç mantığıdır. Bu dünyada hiç bir işe yaramayan toptan redd ya da toptan kabul yaklaşımıdır. Biz ne bir adama bağlandık ne da bir adama karşı çıktık. Biz türk olmayan ve binlerce türkten yüz binlerce kez türk milletini hizmet eden.. bu ülkenin yazılımını değiştiren İMAMI NURSÎ.. bu ülkenin donanımını değiştiren Mustafa Kemal ATATÜRK çabalarını birleştirerek Türk ve Kürt kardeşliğini İNSANİYET'e açtık. Şu anda 7 ekim katliamı ile bitirilen İNSANİYET'i kurtarmak zorundayız.. üç yüz yıl önce biten İSLAMİYETİ değil. İnsaniyet giderse sonsuza dek İSLAMİYETE de kavuşamazsınız. Körün körüne inanıp boşuna boşuna savaşan türkçü.. kürtçü.. islamcı.. mason.. marksist.. dinci.. laik..sünni.. alevi ezbercilerle işim olmaz.. insan olmadığının farkında olan ve olamadığına hayıflanan düşünenler benim muhatabımdır. Bizim savaşımız askeri değildir. Bizim savaşımız ekonomik-politik değildir. Bizim savaşımız kültürel yani cihad-ı manevi değildir. Bizim savaşımız benim savaşımdır. Benim savaşım biz olmaz savaşıdır. Fakat ben yarı telden.. sen ayrı telden çalarsan nasıl biz oluruz ki. Öyle ise gel.. telimizi.. çizgimizi.. düşüncemizi.. yolumuzu birleştirelim YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya merak ve niyet ve gayret edelim. Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız. Mustafa BUĞUÇAM 19 MAYIS 2025 üçkuyular İzmir 07:43 Düzenleyen osmanziya - 19-Mayıs-2025 Saat 07:44 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4208 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
Şahin DOĞAN
Kur'an başka bir dile çevrilemez. Düşüncedir, ışıktır, mûsikidir. Kur'an'ı çevirmeye kalkmak, insan idraki ile beraber gelişen ve gelişecek ezelî hakikatleri dondurmak, her çağa ve bütün insanlığa hitap eden Kelamullah'ı, bir çağın ve bir insanın kısır ve zavallı idraki ile sınırlamaktır. Kaldı ki Kur'an'ın yalnız zahiri manasını anlamak için büyük cehitlere, çetin hazırlıklara ihtiyaç var. İmam Cafer Sadık, "Allah'ın kitabında dört şey var" diyor, "ibarat, işarat, letaif, hakaik." İbarat, yani kelime manası avam içindir. İşarat, havas için. Letaif, yani batıni mana, evliya (Allah'ın dostları) için. Hakaik, peygamber için. (Cemil Meriç, Kırk Ambar 2, s.197) Merhumu anlıyorum, Said Nursi de benzer şeyler söylüyor. Ama şunları da sormadan edemiyorum: Kur'an başka bir dile çevrilemez ise onun her çağa ve bütün insanlığa hitap eden Kelamullah olduğu nasıl anlaşılacak? Başka bir deyişle böyle bir durumda onun tarihsel bir metin olduğu ve kendi tarihinde kaldığı sonucu çıkmaz mı? Sadece zahirini anlamak için büyük cehitlere ve çetin hazırlıklara ihtiyaç varsa onun apaçık bir kitap olmadığı ve sadece bazı âlimlere hitap ettiği sonucu çıkmaz mı? İmam Cafer Sadık'ın sözü doğru ise tasavvufçuların çıkardıkları yüzlerce batıni manaya ve ibarenin kendilerini bağlamadığı şeklindeki garip sonuçlarına hangi delille ve hangi mantıkla itiraz edilecek? Şahin DOĞAN ![]() DEDİM Kİ: İnsanlar vehim ve hatır ile hazır ve hayalden lafız ve ma'na ile fikir ve zikre geçebilmek için olmazsa olmaz bileşeni dil ve din olan kültürlerinden yararlanırlar. Bu ikisinin kültürde 60 ve 6 bin yıllık sesli ve yazılı birlikteliğinden sonra gelinen bu günde.. bu kompleks ve hibrid örgünün örtüsünden kurtulmaları biraz zor görünüyor.. setr.. sedd.. dogma.. paradigma.. engellerini aşmak.. teraküm.. tesadüm.. telahuk.. tekamül.. koşullarını geçmek bir zaman süreci istiyor. Kişisel meker ve sekerinin kurduğu tekerden kurtulabildikten başka toplumsal gışave ve gıll ve hile ve hudadan yapılı setri gaybları ve ayblarıda aşmaları lazımdır. Zayg hardını ve rayb softunu aşmak içinse geçen yüzyılda Kuhn'ın paradigma kavramı bunun başlangıcıydı.. Popper'in açtığı bilimdeki yanlışlama ilkesi ve Hesinberg'in belirlisizlik ilke kuram ve gözlemde ki örtüleri herkese gösterdi. Hepimiz için.. dinin felsefeye antrosentrik dünya karalaması ve felsefenin dine antropomorfik uhra suçlama zaten ortada duruyor.. Fakat her birimiz için asıl çengel.. minnet ve müdareyi örten seddi mazi ve atinin hüzn ve havf engeli. Yıllardır davasını ettiğim hocaların ve yazarların GDD yazının hazır açık ve seçik sehil yani bir yöne döndürülmüş ya da yana çevrilmiş ANLAŞILIR yazılarıyla okuyucuların ve öğrencilerin tefekkürden uzaklaştırılıp belli bir fikre mukallid kalabalıkların oluşturulması da bunların üzerine tuz biber ekiyor. Buna rağmen yine de hiç olmazsa kalabalıkların feraseti algı operasyonlarına engel olabiliyor. Gelecek din ve felsefe arasında ortak bir zemini oluşturacak yeni dili bekliyor. Fakat bizim asıl derdimiz.. küfrü şirkten.. kibri raybdan.. ayıracak basirete sahip olamayışımız.. insanın doğal olarak sinası ve hatası olabilir.. lakin nesnel küfür ve rayb gölgesinin kimsel küfr ve kibri perdesinden kaynaklandığı görebilmek için inayetin yol açtığı hidayet gerekiyor. Hepimiz nefsi ve enesi bu ikisi arasında çok ince perdede salınır durur. Bir anda hidayetten dalalete geçebiliriz. Hafazanallah. Osmanziya yontembilim.com 18.05.2025 üçkuyular İzmir 17:24 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
Bir Omur Duşunmek kitabini okudum.. halk duzeyinde yazmiş lakin halkin düşuncesinde olamadigindan aydinin hiksyesini anlatiyor ve din hakkinda aydinini zihniyetini bırakamiyor. Zeki ve bilgili ve birikimli olmak ayri akıllı olmak ayridir.
Zeki ve bilgili ve birikimli oldugumu sanmiyorun ancak TAAKKUL ederek aydina yani entelektuele yaziyorum lakin o da din hakkindaki TEKELLUMUNDE ezberlerini birakamiyor. Bu yuzden AYDINLAR konuşmaya ve eleştirmeye ve soru sormaya cesaret edemiyorlar. Çunku fikirleri kendilerinin değil.. kendileri inşa etmediler.. okudular ezberlediler. Entelekt alan.. vital aktualite ile mental virtualite arasinda inşa edilen içerikli bir yapı.. izmlerin ve ideolojilerin meydanıdir. Sanki konjonkturel bir piyasa ve sektorel bir pazar ve tarihsel arka plandır. Biz tarihine katilamadiģimiz.. bilimi ve hukuk PIYASASINI üç yuz yildir dondurdugumuz.. felsefe ve hikmet PAZARINi bin yildir durdurdugumuz için entelekyuel dunyanin birden içine giremiyoruz. Sadece batili.. sekuler.. laik.. karalamalariyla goz ardi ediyoruz ve sair deist.. ateist.. gerekceleriyle yadsiyoruz. Bin yıllik ihmalin acisini iki yila yaklasan katliamin acisi ve ezikligi ile çekiyoruz. Ancak gelecekten umutluyum.. din ve bilim sahiolenmekten kurtulacak.. teknoloji ve ideolojinin doga ve insana yabancilaşmasi ve uzaklaşmasinin hızi azalacak .. resmi ve sivil Phili ve teo yanii dilin ve dinin LOGOS.. sophos ve nomos raylarina kavuşacak.. ancak din (ma'nayi ismi) ve dil (ma'nayi ismî) ortak platformu kurulabilirse... özetle YBA ile halka degil.. çağdas aydina degil.. halkla diyalog kurabilecek gelecekteki aydina hitab ediyorum. Osmanziya Osmanziyaoğlu |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
. . . . . . . . . . MASLOV P R A M I D I . . . . . . . . . KENDINI Gerçekleştirme IHTIYACI ÖZGUVEN Başarı Saygınlık IHTIYACI AID olma kabul görme sevme sevilme IHTIYACI SAGLIK sosyal ailesel toplumsal hukuki güvenlik HCT NEFES alma yemek su uyku barınak ortam IHTIYACI MANZARA "Üst katları komple boşalttik.. kot altinda da ters dubleks yaptık" UST katlar aklin ve ruhun PSIK gereksinimleri ALT katlar cismin ve cesedi FIZIK gereksinimleri Şimdi bunun METAfizik ve PARApsik UZANTILARI konusunda tartış açmak konuyu apartmanda sehire taşimak olur ki bu da tartışmayi uzatir. Biz bu resimle yetinelim ve UYKUSUZ kalmayalim. Cem + Ugur + Cihan'a tesekkur ederiz. osmanziya ![]() Kendini gercekleştirme ve benini sağlama..nefsini gösterme ve ruhunu duyurma.. aklinin kemalini ve kalbini faziletin sergileme hasili her turlu arz ve sunum.. meşru ve makul ve makbul olduktan sonra bir SORUN bulunmaz.. ancak her turlu kendi CEMAL ve KEMALINI gostermeye RIYA gerekçesiyle olarak karşi çikmak.. bir benin başka bir bene karşi çikmasindan öte bir durum degildir. Bir benin Tanri ya da nebini kendi gostermesindem başka tum gosterilere kendini kapatmasi.. uç kişilik.. Tanrı.. nebi.. kendi.. gosteri zihniyetinden başka bir şey olabilir mi ? Bu teslisi Tanrı.. kainat.. insan.. şeklinde de yapabilir ve sayiyi beşe.. yediye.. dokuza ve onbire çikarabilirsiniz ? Bu ne anlama geliyor ? Kafana dil sepeti konulmuş ve başina düş çorabi geçirilmiş.. sana düşen bu örguyu sokmek ve bu örtuyu kaldirmak.. 66 bin yildir dilin ve dinin bu örtusunu ve orgusunu kaldirmak için bilim ve hikmet.. hukuk ve ahlak.. uğraşirken bir taraftan ticaret ve siyaset ile teknoloji ve ideoloji.. orgu ustune perde.. ortu ustune duvar.. ekleyerek engelleri ve çengelleri artiriyor. Peki biz bu durumda ne yapacagiz ? YBA ogrenmeye MERAK.. kullanmaya NIYET.. kullanmaya GAYRET edeceğiz. osmanziya |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
![]() Biz bunu yetmiş üç yılda inşa ettik.. sizde.. GDDY alıştığınızdan.. hemen almak anlamak istiyorsunuz.. bu yüzden anlamadan bakıyorsunuz. YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya merak ve niyet ve gayret etseniz.. iki yıl içinde tabloyu okumayı başarabilirsiniz.. ancak merakınız başka.. niyetiniz ayrı ve gayretiniz farklı. Elbette konu nasip mes'elesi.. fakat "feragte fensab" olsanız nasip değil an sorunu haline gelir.. "ve ila rabbike fergab" da size kalmıştır. Kalıcı hiç bir nesne, hazırdan elde edilemez. Dünyayı değil ancak kendinizi kurtarabilirsiniz. Zihniyetiniz düzelmeden faaliyetiniz değişmez. Tek başına hiç bir işi başaramazsınız. Eğer sadece çalışma ile işi bitirebilseydim yetmiş üç yılda ben bitirirdim. Mes'ele tek başına değil birlikte çalışmak. Mes'ele çalışmak değil birlikte üretmek. Mes'ele üretmek değil başkasının tüketimine açmak, satmak. Mes'ele satışı başarmak değil davasını hamda ve duasını hüda çevirmek ve böylece halkı ila ve Hakkı razı edebilmek. Osmanziya 19 MAYIS 2025 Hadi bakalım.. bizde ŞFA şerefli fatiha anahtarı şifasını başlatalım.. İnşaallah. ![]() 20250519_143006_KULTUR.rar Buraya kadar günlük dilin düz yazısıyla (GDDY) ve tablolarla anlatabileceğimiz kadar anlattık.. sizin açınızda önemli olan benim size olan ANLATIM'ım.. benim açımdan da DEĞERLİ olan sizin Yöntem Bilimsel Analizi (YBA) ANLAMA'nızdır. Öyle ise her birimiz üstümüze düşeni yapacağız. Eğer sizi konuya önem ve değer veriyorsanız.. buraya binmdirdiğim.. altmışa yakın tabloyu versiyon sirasıyla inceleme ve izlemeye almanız.. imgelemeye ve irdelemeye çalışmanızdır. Düzenleyen osmanziya - 19-Mayıs-2025 Saat 14:39 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
![]() Fatiha-yı Şerife Anahtarı FŞA yani FAŞİTST hapishane.. YA DA Şerefli Fatiha Anahattı ŞFA yani ŞİFA kaynağı.. Bunlardan hangisini seçersiniz ? Bu size kalmış... ![]() |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
https://www.facebook.com/reel/1066275672020247 Yapay Zekanin etkisine kapiliverdik... 70 yaşinda olan bizler bu 10 devi göre göre cuceleştik.. ARTISTLER renkli ve sevimli bir kismı idi.. birde SIYASI devler bulunuyordu.. Mustafa Kemal Ataturk.. Celal Bayar.. Ismet Inonu.. Demirel. Ecevit... Özal.. Erdogan.. bir de Tevfik Fikret ve Mehmet Akiften Nazim Hikmet ve Necip Fazıla YAZARLAR.. Nursî ve Arvasî ile Işikv ve Tunahan'dan Nakşî ve Kadirî şeyhlerine kadar HOCALAR.. biz bu "buyuk" DEVLERIN altinda kuculdukce kuculduk.. kitabdan ve rasulden uzaklaştik.. bu yuzden dil ve din KARABASAN gibi uzerimize çoktu.. kimimiz dile bağimli ve dine bağli köleler olup bir birine düşman solcular ve sagcilar haline gelirken bundan sonrasi yapay zeka DECCALININ meftunlari bulunma ve mubtelalari olmsktir.. ARAMAK ise Hakk getire... Saygilarimla Saglicakla kaliniz. osmanziya 19.05.2025 uçkuyular izmir 15:11 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
![]() DÜNYANIN EN ZEKİ İNSANI... Rus Yahudisi muhacir bir ailenin çocuğu olarak 1 Nisan 1898'de doğan William James Sidis, gelmiş geçmis en zeki insan. Babası Borris Sidis, Harvard Üniversitesi'nde psikoloji akademisyeniydi. Annesi Sarah Sidis'se doktordu. James Sidis, 18 aylıkken New York Times'ı okuyabiliyordu. 6 yaşında: 8 dili akıcı bir şekilde konuşuyordu 8 yaşında: Yeni bir dil icat etti 11 yaşında: Harvard profesörlerine matematik üzerine dersler veriyordu! Harvard onu 11 yaşında kabul etti. 16 yaşında Harvard'dan mezun oldu. 25 dili ustalıkla öğrendi. Harvard profesörlerine verdiği ilk ders onu ünlü yaptı. Ocak 1910. Salon profesörler, öğrenciler ve meraklılarla doluydu. Konusu ne miydi? Dördüncü boyutlu cisimler. 11 yaşındaki dahi kimseyi hayal kırıklığına uğratmadı. İstediği herhangi bir akademik pozisyonu alabilirdi. Dünyanın büyük sorunlarını çözebilirdi. Bunun yerine şok edici bir duyuru yaptı: "Mükemmel bir hayat yaşamak istiyorum," dedi. "Bunu yapmanın tek yolu yalnızlık içinde yaşamak." Herkesin gözünden kayboldu. Ailesi perişan oldu. Yıllar sonra bulunduğunda, Amerika'nın en büyük dahisi: Haftada 23 dolarlık bir memur olarak çalışıyordu. Küçük bir dairede yaşıyor, Tramvay bileti topluyordu. William kalan yıllarını gölgede geçirdi. Son işi: küçük bir işletme için rakamlar hesaplamaktı. 46 yaşında beyin kanamasından öldüğünde, polis odasının binlerce not defteriyle dolu olduğunu buldu. Bu not defterleri bir sırrı ortaya çıkardı: Basit işlerde çalışırken William, şu konularda devrim niteliğinde eserler yazmıştı: Matematik Kozmoloji Yerli Amerikan tarihi Ulaşım sistemleri 12 dil Hiçbiri yayımlanmamıştı. DEDİM Kİ: Enistein gibi W.J. Sidis de verilen emanetin gereğini yerine getirmiş.. ancak dikkat çeken bir husus.. yahudiler zeki.. NEDEN ? ve kafaları hep dünyaya çalışıyor ? NİÇİN.. başkalarından mal alışı yapmazlar.. etmezler.. bu bir KÜLTÜR konusudur.. OSMANZİYA |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |