Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: vefa Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4498

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: vefa
    Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2025 Saat 15:53
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2826

vefa istanbulda bir semt ismidir.. lakin buradaki vefa'nın feda'ya kadar yolu bulunur.

İnsan olmanın müslüman olma ile.. yahudi olma ile.. fransız olma ile ve türk olma ile çok fazla bir ilgisi bulunmuyor. Bizler İNSAN olarak doğdu.. sonra bir dil içinde kendimizi bulduk.. bu Morino (Dario Moreno) ve Kanık ve benim için TÜRKÇE oldu.. hedefimiz ise insaniyet-i kübra olan islamiyettir.. ancak bu islamiyet ülkede yaşağıdığımız müslümanlık ile de fazla bir benzerliği bulunmuyor.. şeklen olabilir.. namaz kılmak ve oruç tutmak gibi mesela.. insan olmadıktan sonra dünyada ve ahirete müslümanlığın fazla işe yaramacağını garanti ederim. Sonuç ben bu güzel insanların yaşadığı şehirde yaşıyorum Morino ve Kanık'ın yaşadığı sokağı ve binayı gördüm.. Bu muhteşem adımın Morino'nun hiç bir şarkısını dinlemedim.. ama dinleyeceğim bu yazıdan sonra ve vesile ile Orhan Veli'nin muhteşem şiirini okuyayım: Karı seyrediyorum Karı.. donu çözülmüş donsuz karı.. karşımda biram.. skim kırıldı.. kayamıyorum. Bu dilin EDEBİ'dir. Niyetiniz bozuk değilse bir kış gününün keyfini odanızda yaşarsınız. Cima ile Zina arasında hiç bir fark bulunmaz.. ikisi de aynı.. Şu köklü fark bulunur: Cima iyidir fakat güzel değildir.. zina güzeldir fakat iyi değildir. İşte bu cinsellik SORUNSALI'nın çözüm noktasında insanlar hiç kafa patlatmazlar. Hem güzel hem iyi birlikteliği nasıl başarırlar.. bunu hiç düşünmezler. Biz bunun üzerine on altı yıldır yazıyoruz bir "kelamcık" kadar katkı sunmadılar.. neyse yaş.amı am.aç eden sizeler.. kelamcığı da kötüye yormayın.. biz müslümanlar kelamcığı sevdiğimiz kadar kelamı sevseydi.. dünyanın kralı olurduk.

Saygılarımla Mustafa Buğuçam

https://www.youtube.com/watch?v=tAmaUIEeoPo
ViBio
Dario Moreno Aslında Kim

Yahudilik.. şarkcılık.. fuhuş.. belki olumsuz karakterler gibi görünebilir ancak VEFA hepsinden öte bir duyduğudur.. izmir ve ülkeye VEFA gösteren bir gönül büyük bir olasılıkla da RABBINE ve TANRI'ya da vefalıdır. Sonuçta Tanrı ne müslümanların ne budistelerin ne yahudilerin YARATAN'ıdır.. hepsinin Yaratan'ıdır.. ancak önemli olan O'na adananıdır.. Yaratan'ı Yaradan'a haline getiremeyen KUL hangi dinde olursu olsun.. kendi diniyle kurturacağını sanır.. oysa bu sadece bir sanı ve istek ve temennidir. Dinin artık insanın başına bir bela olduğunu anlamak için YAHUDİ'ye yaptırılan iki yıllık katliam açıkca gösteriyor. Yahudiye kullanan dünyanın efendilerinin tek bir AMACI bulunuyor. Yer küresinde insan soyunu ortadan kaldırmak.. buna anladığınız TRANSHÜMANİZM'i anlarsınız.. diliniz ya da dininiz ile uğraşmak.. kendinizi ve insanı kurtarmaya çalışırsınız.. nasıl mı ? İnsanı tanımaya çalışarak...

Dario İzmire gömülmek istemiş.. yahudi annesi israile gömdürmüş.. bu demektir ne yaparsanız ancak kendi sağlığınızda yapabilirsiniz.. ölünce yetki başkalarına geçiyor.. Dario'nun vefası izmire, annesinin vefası yahudiye olmuş.. insana SAYGI olsaydı.. onu izmir'e gömerlerdi.. ancak insan sevdiklerinin kalbine gömülür bunu da unutmamak gerekiyor. Milletin kalbine gömülen bu kimseler.. kimlikleri ve kişiliklerib yaşamları ve davranışları.. beceriyeleri ve başarılarıyla bireysellikleri ve tekillikleriyle âlemlerden bir âlemdir. Rabbim Dario ve Kanık'ı mağfiret etsin.. mekanını cennet ve makamını âli etsin. amin.

Düzenleyen osmanziya - 07-Ağustos-2025 Saat 16:04
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2025 Saat 15:56

Berna Hanım, Hatice Hanım ve Mehmet Bey kardeşlerime teşekkür ederim.. sağlık ve hazır ve başarılar dilerim. Mustafa BUĞUÇAM

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2025 Saat 15:59

Bir araya gelme ticaret ve siyasette kolay oluyor da ilim ve ibadette biraz zor oluyor.. bunun nedeni.. niçini.. nasıli uzun bir hikayedir.

Kısaca; nedeni MUSABAKA.. niçini IMTIHAN.. nasıĺı GAYE nin samimiyet ve ciddiyet ile safiyet ve hasbiyet TAHAKKUK edilebilmesidir..

işte burada dört AĞA.. nefis ve akil ile ruh ve kalb.. sen ağa.. ben ağa.. bu yuku kim taşıyacak dağa..

İşte bu DAĞ osmanziya 'nin yalnizlik kalesi yontembilim.com dur.. GAYEMIZ analitik duzlemin metodik kullanimidir. Bunun içinde hizli bir anlam surücu ve kolay bir anlatim aygiti barindıan YBA i ögrenmek ve kullanmak ve yararlanmaktir.

Saygilarimla

Saglicakla kalıniz.

07.08.2025 ücyol izmir 12:17

illet ve istifade.. nedensellik ve yararlanmak..
akibet ve istifaze.. amaçsallik ve fazlalik..
kader ve kaza..    yazgi ve yargi..
ata ve ceza..        bağış ve ceza..
osmanziya ve hale

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2025 Saat 16:02

Paylaşım için dedimki

Birinci kariş gunluk dildir
Ikinci kariş bilimsel bilgidir.
Üçuncu kariş felsefi bilgidir.
Bir şey bilmedigini bilen..
bir bilene teslim olur ki
bu da dini dildir.

Peki YBA bunlardan hangisidir ?

diye sorarsaniz ki Sevda Hanim ve Levent Bey dışında kimse ne sorar ne eleştiri..

YBA 3.kariş FELSEFI bilgi olup biçimle içerigin ile içerikle biçimin bu kadar degiştigini gordukten sonra.. kendini ve insanlari gunluk dil.. bilimsel bilgi.. felsefi bilgilerle kendini ve başkalarini meşgul etmek yerine

biçim ve icerikle
oynanan TASARIM oyununu yani yöntem BILIMSEL analizi
ögrenmek

Kendini ve başkalarini
ŞEYTANIN
hocalarin
mollalarin
papazlarin
hahamlarin
yazarlarin
öğretmenlerin
ÖYKÜTAŞİ
olmaktam kurtarmaktir.

Fakat siz bana YOLDAŞ olmaktan çekiniyorsunuz.

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 07-Ağustos-2025 Saat 16:03
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2025 Saat 17:41
DÜŞÜNEN
bilen
anlayan
inanan
DEGIL
bildiklerini
anladiklarini
inandiklarini
YENILEYEBILMEKTIR
INANAN
seven
bağlanan
güvenen
DEGIL
sevgisini
bağliligini
guvenini
TAZELEYEBILMEKTIR.
Bunu nasil yapabiliriz ?
AILE'mizle.
Aile toplumun birimi, insanın bilimi ve islamın bilincidir.
Bunu anladığımızda tapılası karı ve kulluk edilesi koca bağını sağlayabilen ailelerin birlikteliğini neden ve beraberliğini niçin ve kemaline ve tamamını nasıl sürdürebildiğini de kavrayabiliriz.
Usetülhasene denilen sır ve Sünneti seniyye denilen iksir ve mekarine ahlak olarak bilinen İNSAN ve İSLAM oluş falanın yad a filanın anlattığı öyküler değil bizzat senin gerçekleştirdiğin bir oyundur.
REKLAM için yazdıklarıma hocalık ve PROPAGANDA için anlattıklarıma şeyhlik istemedim.. bilgisayarı olan ve internet bağı olan bir ZİHNİN zoom aracılığı ile masaüstü paylaşımı yaparak YBA çalışması istedim..   istediğimi sağlayamadığımı nedeni bana KÖR bir noktadır..
Belki bir gün bu körü gör haline getirebilirim.
Ancak işin sırrı düşünmek ve inanmak arasında farkı anlayabilmek olduğunu sanıyorum.
işte bu sır şu olabilir:
** Şarap haram, pekmez helal.
İkisi de üzüm suyu...
Kibir haram, vakar helal.
İkisi de insan huyu..
Kâbil zalim, Hâbil mazlum.
İkisi de insan soyu...
Cennet hak, Cehennem hak.
İkisi de yolun sonu...
*
Şeyh Edebali

Şeyh EDEBALİ.. Rabbim gani gani rahmet ede. Amin.
osmanziya YONTEMBILIM

Düzenleyen osmanziya - 07-Ağustos-2025 Saat 17:42
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma