Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: aks Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4676

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aks
    Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2025 Saat 00:30
Haberden hikayeye
hadiseden hakikkate
masaldan efsaneye
iNSAN.....

BEDEN ve NEDEN Hassasiyet ve Duyarliği..
Arasinda kalanlar..
BEYIN ve BAYAN Hissiyat ve Uyarlıği..
"BEYIN" her iki anlamda kullanilmiştir.. hem BRAIN hem WOMEN manasinda.. bayan yerine NIÇIN de yazabilirdik.. erek.. hedef.. amaç.. gaye olmadan olmaz.
Beyin ve beden arasinda olmasi muhtemel her şeyi yazdik.

Tablo bulunan AKS'ı yani X 'i açıklamaya çalıştık. X işareti; düz yani sol / slaş ve ters yani düz slaş işaretinin toplamıdır. Soz (KALEM) ve (KİTABET) yaz ile oku (KIRAAT) ve (KELAM) Söz üstünde kuruludur. Bu X işaretinin üstüne POZ altında DOZ adını verdik.

SAG AKS ÜST….

ZU sahib oluş

KOZ nutuk özesi

TİN ruh

SAG AKS……..

KÖZ ates

CAN kor

UZ sen-ente

SAĞ AKS ALT....

SOL AKS ÜST…..

SU abı hayat

TEN beden

TOZ zerre-hücre

SOL AKS …..

TÖZ mantık özesi

BEN ene-ego

US akıl..

SOL AKS ALT…..

Düzenleyen osmanziya - 26-Eylül-2025 Saat 00:32
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2025 Saat 15:49

İNSAN olmadan islam olmaz.
insan İSLAM olmadan kurtulmaz.
osmanziya

İnsaniyet

1.     beser
2.     dil
3.     din
4.     kultur
5.     disil   
6.     eril
7.     insaniyet
8.     bilim
9.     hukuk
10.     iktisat
11.     adalet
12.     medeniyet
13.     ticaret
14.     siyaset
15.     islamiyet
16.     hikmet
17.     ahlak
beşeriyeti tanımladım.. insaniyeti tanımladım.. islamiyeti tanımladım.. bunlar arasında bulunan kültür ve medeniyeti de tarif ettim.

Bu tablo o kadar insicamlı ki onun duzgunlugu etkileyici bir izlenim birakiyor.. siz bunu gormeseniz bile şuurunuzun ALTI goruyor. Yani farkinda olmadan fark ediyorsunuz. Bununda çok farkli sonuçlar ve kararlari oluyor.
Bu tabloyu uzun bir makale ile duz yaziya çevirsem.. sonuç yine değişmeyecek.. HAZIR açik ve seçik SEHIL bir yazi olacak şuur altindan şuur üstune çikacak.. benim bir yazim olacak.. begenip deger verseniz bile.. sizin kendi kurdugunuz bir yapi olmayacak..

Oysa anlayip eleştirdigiz zaman bana bir katkiniz olabilecek.. anlamayip sordugunuz zaman kendinize bir katkiniz olabilecek.

Sonuçta burada hic bir sozcuk ikinci kez kullanilmadi

Yukarıdaki dikey SUTUNU burada yatay SATIRA çevirdim..
Beser, dil din kultur disil   Eril insaniyet bilim hukuk iktisat adalet medeniyet ticaret siyaset İslamiyet hikmet ahlak

Burada DIKEY bir liste halinde yazildi.. istenirse 20 ye yakin bu kelimeler YATAY bir satir halinde de dizilebilir. Fakat bu tablo hem amedi hem meddi yazilip dizilerek kavramlar arasi baglanti daha açik ortsya çikti..

Şimdi işin imgeleme ve irdelemesine geçelim:
Mesala birisi beni eleştirip.. durmadan kültürün olmazsa olmaz koşulu dil ve din deyip duruyorsun.. oysa burada kültürün yanına dişil ve eril konulmuş.. bu dişil ve eril BEŞERİYETİN yapısı.. bu nedenle tablo böyle olacaktı diyebilir.. benim de diyeceğim kalmaz.. eleştiri için teşekkür edip tabloyu birlikte düzletmeye çalışmış oluruz.

osmanziya

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2025 Saat 15:54
Anafor türbülans GİRDAB..

metafor analoji ALEGORİ..

ayn gayr MİSİL..

nidd zıdd TEŞBİH...

Songül-Dursan ONAY Kardeşimizin     paylaşımı

“Hayatta karşınıza çıkan yolları ve köşe başlarını bir insan gibi kabul edip kendinize şu soruyu sorun: Acaba bu yolun / yörüngenin iyi bir kalbi mi var? Eğer soruya pozitif duygularla cevap veremiyorsanız, o yol size göre değil demektir.”
“Kendimizi çaresiz hale getirmek de güçlü kılmak da kendi eylemlerimizin bir sonucudur ve bu iki sonuç da aynı derecede emek gerektirir. Tek fark birinin pozitif diğerinin negatif yönlere gitmesidir”
“Hiç kimse sizin gerçekten kim olduğunuzu ve yolunuzun nereye çıkacağını tam manasıyla bilemez. Hatta kendiniz bile…”
“İnsanoğlunun bilgisi yalnızca harekete geçerek çoğalır. Harekete geçmek için düşünmek, bilgiyi durağanlaştırmaktan başka işe yaramaz”
“Aşırı gerçekçi olduğu için sürekli sızlananlardan uzak durun. Emin olun onların vakıf olduğu gerçeklik evrenin gerçekliğinden çok uzaktır”
“Gerçek savaşçı, yüksek surları yıkıp geçmek yerine onların üstünden aşarak geçmeyi bilendir.”
“Evrendeki hiçbir şey bizlere sunulmuş bir hediye değildir. Evrenin sonsuz döngüsü insanoğlunu zorlu sınavlara sokar ve bu sınavlar bizi şu an olduğumuz kişi yapar”
“Hayat, kendi içinde tutarlı, kusursuz ve eksiksiz bir formüldür”
“Kendini fazlaca önemli hissetmek insanı sakar, faydasız ve hantal biri haline getirir”
“Dünya gizemlerle dolu bir bilmece gibidir. Kabul etmeliyiz ki dünyanın sırlarını hiçbir zaman tam anlamıyla çözmemiz mümkün olmayacak. Bunu kabul etmeyip dünyayla kavga etmek yerine, onun gizemlerine ve kusursuzluğuna saygı duymak en iyisidir”
“Bir insan, zihninde kendisini mağlup hissediyorsa onu ayağa kaldırabilecek tek bir güç vardır: Niyetleri!”
“Çok değer verdiğim bir şeyi elde edebilmek için aldatmacalara başvurmaktansa, sadece gerçeğe yaslanarak bu yolda başarısız olmayı yeğlerim”

Carlos Castanda

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2025 Saat 16:09

kutsallık yükleme.. din ile başlar.. dile kadar ilerler ve bütün dünyayı da kuşatabilir. Bununla beraber KUTSALLIK konusunda çeşitli yaklaşımlarda vardır ve bunların çatışmadan bir arada bulunabilmesinin koşulları.. kuralları ve ölçütlerini aramak ve bulmakta insanın var oluşunun bir parçası olduğunu düşünüyorum. Şahsen din dışında dile ve dünyaya bir kutsallık atfetmiyorum. Ancak kendi kutsallığımız ile başkalarının kutsallığı arasındaki bir ilişkinin de Hukuk Suresi Bakara'nın 254-256 nci ayetleriyle kurulduğunu sanıyorum. Lâ-ikrahelik tarzında bir laikliği benimsiyorum. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. Diğer taraftan Chomosky'nin Dil ve Zihin başlıklı kitabını iki kez okudum. oldukça da yararlandığım. Onun öz-yineleme ya da başkalarının öznel-deneyim adını verdiği olgu malum matematiğin temeli olan mantığın ilkesi ÖZDEŞLİK ilkesi.. keza ÖZGÜRLÜK ilkesini de katarsak bunların kaynağı ve kökeni konusunda bilimsel yetersizliğimizi de nazara almamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta benliğimize emanet olarak verilen bu iki esastan bulunmayan özgürlük ve olmayan sonsuzluk çıkararak iki senedir dünyayı hiç sayan katliamların arkasında Aristo'nun temellerini kurduğuve Kant'ın yapılandırdığı epistemoloji hiç sayan A.Comte pozitivizminin masonik sebolizme çevrilerek bilim ve teknolojinin ni'metlerini devşiren GDD devleti bulunduğuna artık kuşku duymuyorum. Bununla beraber İNSANLIK bu çemberi yarabileceğine de umudumu yitirmiş değilim. İnsan olmadan islam olmaz.. insan islam olmadan kurtulmaz.. tespiti ile İnşaallah insanların ve islamların bir arada bulunabileceğ YENİ birleşmiş milletler düzeni kurulabilir. Kant'ın başlattığı Cemiyeti Akvam.. dahi iyi hale getirilebilir. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 27-Eylül-2025 Saat 16:14
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2025 Saat 16:31
Şimdi biz bu tabloda kendimizi eleştirerek hikmeti ve ahlakı da İSLAMİ olmadan çıkartarak onu insani hale getirdik.. islamiyeti DAVAYI hamde ve DUAYI Hüda haline getirdik. HİKMETİ bilimin uzantısı ve AHLAKI ise adaletin devamı ve ileri olarak tanımladık.

Beşeriyetin yapısından çıkan medeniyet.. kültür ve insaniyet ile kuruluyor.. bu durumda insaniyet ve islamiyet hazır olmuş ve bitmiş.. asrı saadette her şey tamamlanmış.. bundan sonrada suyunun suyunun suyunun suyu gelmiş.. yani insanlarda ve medeniyet gittikçe kötüleşerek sonunda kıyamet kopacak şeklinde bir ANLAYIŞ'ı din sayan bir zihniyet bir tarafta duruyor.. bunun karşısında da insaniyet medeniyetle daha iyiye gidirek daha iyi.. daha iyi.. daha iyi.. olacak artık dine ihtiyaç kalmayacak.. yoksulluk çözülecek.. hastalık çözülecek.. yaşlılık çözülecek.. hatta ölüm bile çözülecek diyen bir zihniyet var.. bu zihniyetin aşırısı ise Ray Kurzweill'in İNSANLIK 2.0 DA söz konusu ettiği TRANS-HÜMANİZM söz konusu..

Biz bu ikisinin ortasında duruyoruz ve insanları buna çağırıyoruz.. önce başlat sonra bitir yasasından kimse kurtulamaz Tanrı'dan başka.. insan öldüğü gibi kainatta bitecek.. bunda kuşku bulunmuyor.. ve uygarlığın ve medeniyet sona erişten ve kıyametten kurtulamaz..hatta bu gidişle medeniyet kendi kendisi imha edecek.. nükleer savaşlarla.. işte bunun olmaması için insanların ve islamların bir arada bulunabileceği bir düzeni aramak ve bulmak üstümüze düşen bir görevi olarak görüyoruz.

osmanziya 27.09.2025 üçyol izmir 16:31
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2025 Saat 00:15

KÜLTÜR

KÜLTÜR'un Ana-Kara' sindan ilk ayrilan günlük dil oldu.. Kültüru olmazsa bileşeni olan dil ve dinin 60 bin yıllik SESLI birlikteliginden sonra gelen 6 bin yıllik YAZILI birlikteliginde son bin beş yüz yil içinde de bilimsel bilgi meydana geldi.. gunluk dilin mantıgi ve bilimsel bilginin matematiginden sonra beklenen MEHDİ değil felsefi dilin "matematigi" dini bilginin "mantigi"dir.
Din ve felsefe arasinda
Din ve bilim arasinda
Din ve hukuk arasinda
Din ve gelenek
Din ve yenilik
Din ve ideoloji
arasinda buyuk bir farkin bulunmaması aslın bu etkinliklerin ORTAK bir KOKENDEN kaynaklandigini kanitlar

TEKNOLOJİ

TEKNOLOJI dilin uzantisi olan bilimin uzantisidir. Teknoloji ticaretin ve sanayiin ve tarimin BILIMSEL yapilmasinin bir sonucu olarak ortaya çiktigini dusunebiliriz lakin teknolojiyi sadece ekonomiye bağlamak kadar sadece ilme ve kulture dayandirmakta hatalidir.

DİL

Dil.. indirilen dinden once dinin indirilecegi dilin bindirilmesi gerekiyor.. dil ićin ise boyutlar yuklenen alanlara ve alanlara yerlestiren kuvvetlerle ortaya çikarilan dunyaya insanin bindirilmesi isteniyor

Bu şu demektir;
boyut
alan
imkan
kuvvet
imkan
insan
kultur
BINDIRILEN
dil
INDIRILEN
din

DİN
Bindirilen dil uzerine INDIRILEN din anlami şu olur: Dil.. en az dinin yarisi kadar aydinlaticidir. Bununla beraber dil..ancak din ile tamamlanir.. din ile anlamlanir.. din ile amaçlanir. Aksi halde Wittgenstein gibi insan dilden ibarettir dersin.. ya da bu gunkuler gibi insan beyinden ibarettir sanirsin. Dili bilen kendini bilir.. dini bilen başkasini bilir. Tamamlanmak ićin ikisini de bilmek zorundasin. Osmanziya

İDEOLOJİ
IDEOLOJI..ideal hukuk arayisi mukemmel bir ahlak özlemini de dile getiren ve butunsel gercege yönelen yapitlarla ortaya çikarilan din bezeri sistematiklerdir. İdeolojiler bir tür cagdaş mitolojilerdir. Bu ideolojilerin bilinen ilk ünlüleri PLATON'un DEVLET'i ve Aristo'nun POLİTİKASI.. Son ünlüsü Ray Kurzweill'in İnsanlık 2.0.. bu ikisinin arasında İbni Haldun'un Mukaddimesindeki Organizma Kurama ve Marx'ın Das Kapital'idir.. Üç aşama yasası, Auguste Comte'un Pozitif Felsefe Dersi adlı eserinde geliştirdiği bir fikirdir. Bu yasaya göre, toplumun bir bütün olarak ve her bir bilim dalı, zihinsel olarak tasarlanan üç aşamadan geçerek gelişir: (1) teolojik aşama, (2) metafizik aşama ve (3) pozitif aşama.. ve son olarak HEGEL'in tez-anti-tez ile ilerleyen TARİH FELSEFESİ.. bunların hepsi değerli yapıtlar ve fakat hiç bir dinin AHİRETİ öyküsü ile mukayese edilemez.. bunun için bunlara din benzeri adını verdim.

Osmanziya 28.09.2025 üçyol 00:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03