|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Dünya | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
fazilet
Üye
Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2010 Konum: Yzmir Gönderilenler: 88 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Konu: fiyat-de?erGönderim Zamanı: 18-Mart-2011 Saat 11:19 |
|
Avrupa'nyn ünlü sanat merkezilerinden birinde, çocu?un biri, vitrinde çok ho? bir tablo görür. Tablonun bedeli oldukça yüksektir.
Çocuk abisinin çok istedi?i bu tabloyu, abisinin bir sonraki do?um gününe almayy ister ve bir i? bulup kyt kanaat geçinerek biriktirdi?i tüm para ile ma?azaya gider. ?anslydyr, tablo hala satylmamy?tyr. Yçeri girer, tabloyu bir süre yakyndan izledikten sonra resmi yapan sanatçyyy bulur ve; "Abimin do?um günü için bu resmi satyn almak istiyorum, tüm param da bu kadar" der. Ressam bir süre dü?ündükten sonra resmi paketler ve çocu?a satar. Çocuk paketini alyr ve te?ekkür ederek çykar. Ma?azada adamyn arkada?lary da vardyr ve ?a?kyn ?a?kyn sorarlar: "Sen ne yaptyn, o resmin de?eri milyonlar ederdi. Neden bu kadar dü?ük bir rakama sattyn?" Ressam cevap verir: "Evet, ben bu resme milyonlaryny verecek bir sürü insan bulabilirdim, ancak tüm servetini bu resme verecek kaç ki?i bulabilirdim?..." "Günümüzde insanlar her ?eyin fiyatyny biliyor, fakat hiçbir ?eyin de?erini bilmiyorlar." Oscar WILDE |
|
|
fazilet
|
|
|
|
|
fazilet
Üye
Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2010 Konum: Yzmir Gönderilenler: 88 ![]() Hak Puan : 0 Kidem : 5 OrtalamaHak : % 0 Irtibar :0 |
Gönderim Zamanı: 18-Mart-2011 Saat 11:19 |
|
Bu öykünün ady yoktu facebooktan buldum yine adyny ben koydum...
|
|
|
fazilet
|
|
|
|
|
osmanziya01
Yönetici
Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 ![]() Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Gönderim Zamanı: 18-Mart-2011 Saat 12:16 |
|
Güzel.. te?ekkür ederim. Gerçekten bir ?eyin fiaty (tutary) ba?kadyr kyymeti (de?eri) ba?kadyr. Öyküde bu fiyat ve kyymetten öte insana verilen yüksek kyymet gösteriliyor. Risalede 23 ncü sözde 23 kromozomlu insanyn de?erini ili?kin ?öyle bir örnek var:
Antika bir para antikacylar çar?ysynda tarihi ve ilmi de?eri milyonlar etti?i halde kaba demirciler çar?ysyna gidilse be? kuru?a da satylmaz. Ynsan madde ve nesne olarak belki yüz lira tutary ve de?eri oldu?u halde öldürüldü?ünde yakynlaryna verilecek olan kan ve tazmin bedeli olarak yüz milyar (yüz milyarlyk bir dairenin getirdi?i gelir ne ise insan onu kazanabiliyor) iken KENDYSY açysyndan bir gözünü belkide de yüz milyar bile satmayacak.
Y?te birbirinden farkly üç tane de?er.. birde o insanyn üzerinde tecelli eden ilahi isimlerinin verdi?i de?er var ki bu yönden bir insan bir kainata bedeldir. Y?te akylly insan gerçek kyymetinin bul oldu?unu bilerek ona göre hareket eder.
DE?ERLY karde?im, senin bu yazylarynla benim yanymda KADR ve kyymetin ise tüm sabah gazetesi okuyucularyna bedeldir.Çünkü sayende bu yazyyy yazdym.
Sa?lycakla kalyn. Düzenleyen osmanziya01 - 18-Mart-2011 Saat 12:22 |
|
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|