Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: seçenekler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2635

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: seçenekler
    Gönderim Zamanı: 24-Ağustos-2015 Saat 10:25
SEÇENEKLER

SECENEKLER

20150824_102443_SECENEKLER.rar

sorunlarımız vardır.. bu yüzden geçim için çalışmak zorundayız.. sorumluluklarımız vardı.. bu yüzden SEÇİM yapmak durumundayız. Ancak bu seçim ve geçim öylesine birbiri içine girmiş ki onları ancak kuramsal bir şekilde ayırabiliyoruz. iyyakenabüdü ve iyyakenesteain derken bu ikisini ifade ederiz de önce bunları iyicene tefrik ve temyiz edemeyiz.. sonra zamanla yavaş yavaş anlar ve bu şekilde ibare edemesek dahi geçim olanakları ve seçim yetenekleri üstünde bulunan alana yöneldiğimizde verilen ortaya çıkar smile ifade simgesi


İnsan bir sürü olanaklarla doğar ve bir sürü seçeneklerle ölür.. seçeneklerle olanaklar arasında fark bizim yolumuz.. yönümüz ve yürüyüşümüz.. size ve bize bundan sonraki gidişimizde bol şans dilerim. dünyanın nüfusu http://www.nufusu.com/dunya-nufusu/ yedi milyara yaklaşıyor.. İnsan bir sürü olanaklarla doğar ve bir sürü seçeneklerle ölür.. seçeneklerle olanaklar arasında fark bizim yolumuz.. yönümüz ve yürüyüşümüz.. öncelikle bu andan itibaren size ve bize bundan sonraki gidişimizde bol şans dilerim.. ancak bu seçenekler nedir ki biz onlara evet ya da hayır diyoruz.. bu olanaklar nedir ki onların bazına öncelik tanıyarak olayları kolaylaştırmaya çalışıyoruz.. seçenekler özgürlüğümüzün sınırı oluşturur.. olanaklar ise sağlaya-bilecek-lerimizden gerçek-leştire-bilece-ğimiz olasılıkların sınırı.. ancak bileceklerimizde ayırıt edeceklerimize bağlı bulunduğundan var sayılan sınır yerine çok kısıtlı ve çok dar bir çerçevede buluruz kendimizi.. dünya listesine eklenen 6.931.075.597 kişiye kişiye ZAMAN olarak eşit bir şekilde dağıtılan GÜN var..herkese eşit miktarda 25 saat.. saniye.. salisiye ömür veriliyor..kimi bunu borç sayar kimi de beleş... sanırım iyi bir değerlendirme için verilen süreyi BORÇ saymak, biraz sıkıntı verirse de, verimli ve yararlı kullanmak için gerekli bir yaklaşım diye düşünüyorum.

Seçenekler aslında çok ve çeşitlidir.. bazen iki seçenek arasında kalırsakta bile çoğu zaman dört beş alan da beş altı tane seçenekle karşı karşıya kalıyoruz.. nakit yönünden .. vakit yönünden. sıhhat yönünden.. salah yönünden.. aslında iki seçenekten biri bu seçeneklerinin bileşkesi bir vektör.. yol.. ve sırattır.

Olanaklarımız yetilerimiz.. yeteneklerimiz.. becerilerimiz.. başarılarımız.. yetkilerimiz.. bir biri sıra açılan tohum, kök..gövde..dal.. yaprak ve çicek gibidirler. Başarılarımız ve yetkilerimizle YEDEKLERİMİZİN kapısını arala-yarak arakladığımız olanaklar vardır.. ve bunların çoğu da bir tür pisliklerdir.. bu pislikleri aça aça bu günlere geldik.. şimdi iş bu pisliklerden temiz ve pak sonuçlar çıkarıyoruz.. çıkarmaya çalışıyoruz.. ara-ç ve ara-cı olacak nesneler ve kimseleri kullanarak ve çalıştırarak daha iyi bir yere gelme yarışı yapıyoruz.. hasılı aramakla bulunmaz.. ancak bulanlar arayanlarDANdır. Ne mutlu buldukları iyilikleri ve güzellikleri olanlara...

Burada seçeneklerimizin ve olanaklarımızın bir resmi var.. bu resim çalışmanın 12.ci versiyonu.. tablo birinci versiyondan itibaren izlenseydi EVET ve HAYIR arasının nasıl doldurulduğunu yavaş yavaş izleyecek ve kablo kablo tablonun örüldüğünü imgeleyecek böylece bir sürü EĞER'li DEĞER(ler görülecekti.. doğru ya da eğri arasındaki bu eğerli değerlerler yaptığımız SEÇİM'lerle her birimizin özgün kimlik ve kişilik değeri ortaya çıkıyor.

Doğum ve ölüm arasında.. doğru ya da yanlış.. evet ve hayırlar ile yani olanaklar.. olasılıklar.. seçeneklerle yürüyor, ilerliyor ve yükseliyoruz.. amma artıya amma eksiye.. aşağıların altından üstlerin yukarısına.. çünkü her nesne ve kimse çift yaratılmıştır.. bekanın çiftçilğini yapıyoruz dünyada.. burada ekilen tohumlar kabir ve berzah dünyasında filiz verecek.. ahirette ağaç haline gelecek.. zakkum ya da tuba ağacından bir ağaç olacaktır. Şimdi tabloda YAN'larıyla bir ağaç yapılmış.. var sayılarımız ve yok sanılarımız resimlenmiş.. burada yazılanlarda tablonun ardında fon yapılmıştır.

Peki her şey bu olanaklarla mı bitiyor ?

Bitmiyor.. fakat bazıları olanaklarını kendi bitiriyor.. olanakların ve düşüne-bilir-liklerin ötesini arayanlar içinde her zaman bir sevilebilir ve istenilebilir bir dünya bulunur.. aksi halde zorunluluk ve gereklilik arasında kısılıp kalacaktık. Ve bu yüzden yeri göğü tutan duaya yapışıyor diyoruz ki:

Allah bizim ve sizin akıbet ve ahiretinizi iyi ve güzel etsin. Amin.

Osmanziya



Düzenleyen osmanziya - 24-Ağustos-2015 Saat 10:36
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk