Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: sher ve kubh Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2724

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: sher ve kubh
    Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2016 Saat 22:04
KÖTÜLÜK


KOTULUK dizini içindeki dosyalar

20160129_004356_KOTULUK.rar




Zaman zaman kötülük işlediğimde o kötülüğü analiz ederek, kötülükten intikamımı alırım.. bazen de kurtulamadığım sürekli kötülüklerimi analiz ederek yine kötülüğün özüne inmeye çalışırım. Kötülük seyyie.. sui.. şerr gibi sözcüklerle ifade edilir.. zenb.. ism.. günah.. haram.. nehiy gibi dini terimlerle de tanıtılmaya ve tanımlanmaya çalışır. Kanımca dilimizin kullanımına göre ve dinimden anladığıma nazaran şerr KÖTÜ demektir.. kötü kimse ya da kötü nesne gibi.. seyyie ise KÖTÜLÜK anlamına gelir.. kimsenin yaptığı kötü iş ve sonuçları demek olur. Sui ise olumsuz ve yıkıcı iş anlamında bir değerlendirmedir. Kötülük ve şerr.. Çirkinlik ve kubh ile birlikte bir takım teşkil eder ve buyrukların OLUMSUZ özelliği ve niteliği anlamına gelir.. sağlam ve olumlu buyruk hem iyi hem güzel olmalıdır derken kalbin sevdiği güzellik ile ruhuh istediği iyilik iki bir arada olursa yapılan iş ve eylem tadından yenmez.

Aslında siz bu yaptığım dır-dğl-dır yerine bu iletinin tablolarını bakarsanız YALAN / kizb ve yanlış / HATA kökü taşıyan kötülüğün UNUTMA / sina ve ÖRTME / küfür doğurduğunu görürsünüz.. ve bunun kimsenin diğer yapıp etmeleriyle bağını kurar ve ilişkisini de bulursunuz. Şekk.. şikak.. nifak.. hilaf.. fısk.. fesad..fitne..fecere.. kötülük tezahürleri olan kasrın terk ve tehir kanadından çıkan sonuçlardır.

Kötülük ademî bir iş.. yani yok-luk-sal bir amel.. bir tahrib ve bozmaktır.. ancak her bozmak dahi kötülük anlamına gelmez.. sonuçta dolayısıyla KÖTÜ bir işten iyilik çıkıyor ise o kötülük kötülük olmuyor.. çünkü vücuda dönüşüyor. ya da tersine sonuçta dolayısıyla İYİ bir işten kötülük çıkıyor ise o iyilik dahi iyilik olmuyor. Çünkü ademe dönüşüyor. Bu oldukça karmaşık durumları birkaç örnekle gösterebiliriz.


Bir gün baktım bizim mescidin damını yıkıyorlar.. altı ay bir sene sonra gördüm ki o caminin yerine daha büyük ve geniş bir cami yapılmış.. Bakıyoruz insanlar rahat ulaşım yapsınlar diye asansörler.. yürüyen merdivenler.. gemiler.. uçaklar.. otobüsler yapılıyor.. ancak insanların göbekleri de büyüdükçe büyüyor.. demek kolaylık ve ucuzluk ve çabukluk her zaman olumlu ve yararlı ve verimli sonuçlara yol açmıyor.


Hasılı yokluk.. yoksunluk.. yıkmak ve yoksulluk iyi değildir lakin sonuçları itibariyle varlık.. varsınlık.. yapmak ve varsıllık olan kötülüklerde dahi vardır.. ya da tersine… Amma buna rağmen.. iktidar.. sermaye.. standart.. sünnet her zaman iyi görülmüş.. muhalefet.. say’.. patent.. bid’a hor görülmüştür.


Kötülük.. iyilik’in tanınmasının ve bilinmesinin aracı.. olduğundan..   aslında, dolayısıyla, izin verilen bir yokluk gölgesidir.. varlık üzerinde iyiliğin izini çıkarır.. ancak onun erek ve amaç haline gelmemesi için işlenmesi de yasaklanmıştır.. onu erek ve amaç haline getirenler belki onunla geçici varlıksal sonuçlar ve kazançlar elde edebilirler lakin akıbetinde kötülüğün kökü olan yokluğun içine düşerler.. lakin YARATAN merhametiyle buna izin vermeyerek hizmetlerine mukabil cehennemi hazırlamıştır.

Allah bizim ve sizin akıbet ve ahiretinizi yokluk.. kötülük.. çirkinlikten korusun varlık, iyilik ve güzel versin. Amin.

Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…



Düzenleyen osmanziya - 29-Ocak-2016 Saat 00:44
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk