Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: kip Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: kip
    Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2016 Saat 12:59
AT


KIP dizini içindeki dosyalar


20160507_125615_KIP.rar




ON YIL önce.. Kalemin nereye geleceğini bilmiyordum.. 20 yıl önce ise hiç nereye gideceğini hiç bilmiyordum.. şimdi az çok nereden geldiğimi ve nereye gideceğim biliyorum.. çokluktan geldik.. azlığa gidiyoruz.. birlikte yola çıktım tekliğe gidiyorum.. hasılı yokluktan geldik varlığa gidiyoruz.

Yokluk yoktur varlık vardır.. ya da yokluk vardır varlık yoktur
Gibi isim tümceleriyle dır dır etmenin fazla bir yararı bulunmuyor.
Oluyor ya da olmuyor demek.. varlık ve yokluk kavramlarını var oluşa yansıtmaktır.
Var oluş varsa elbette yok ölüş dahi bulunur.
Ölümün var olması.. olumun yokluğunu mu gösterir.
Burada ZEKİ olmanın ve dili ustalıklı kullanarak var yok yoku var göstermenin
Dil sepetini ve düş çorabını başından çıkartan için
bir anlamı olmadığını anlatmak için hiçbir çaba göstermeyeceğim..
bu dili ve dini olanının bir sorunudur.

Elbette dilsiz ve dinsiz değilim..
TÜRKÇE gibi güzel bir dilim ve İSLAM gibi yüce bir dinim var.
Ancak ben her şeyden önce İNSAN’ım.

Bir gün AT başlığı ile mahşerin dört atlasını yazmışım.. sanırım AT dizininde bir sürü tablo yapmışımdır. Acaba orada adın AD ve AR taraflarından da söz edilmiş midir.. yeni yazıldığı için baktım.. söz edilmiyor.. ama bu yazıda eski yazıdaki başlığı korudum.. Eğer AT bir sözcük ise onun AR ve AD yanlarından başka bir de TİP’leri olması gerekir ve o sözcük bir kipte kullanılır.. sonra biz bu karakterleri COMPUTER ile chip ÇİP’ler halinde işliyoruz..

Burada KİP.. TİP.. ve ÇİP üzerinden bir anlatım yapacağız.. KP projesi bağlamında..

İşte bu ciplerden yararlanarak az önc seyrettiğim.. POCAHHONTAS çizgi filmi izledim.
Sonu kadar değil.. sanırım bir gün alırım.. çünkü konu homos içerikli ve çizgi ve hareketler harika bir yapım olmuş. Home ev demek aynı zamanda benzerlik (homojen) ve insan (hümanizm) kavramını gösterir.. ben onu KOSMOS’un karşısına koyarım.. yani EVREN ve İNSAN.. kainat ve âdem.. ada ve adam.. evren ve evrim.. iki DA’dır.. yan iki “içinde”dir.. birini nesneler kümesi diğerini kimseler kümesi yaparız.. ve evren ve evrim derken başladığımız noktaya yani EV’e geldik.. HOME.. BEYT.. acaba neden BEYTULLAH’a dönüp secde ederiz.. bu bir şirk değil mi ? Kafanız karıştı değil mi ? Zaten Hristiyanlar bizi şirk ile suçlarlar.. kendi ellerindeki (+) putunu görmezler de.. bizim TAŞ’a secde ettiğimizi düşünürler.. Oysa biz kabeye ve kıbleye değil Allah’a tapıyoruz.. bu ikisi sadece YÖN gösteriyor o kadar.. ve bizim için derin anlamları saklıyor.. bu beden ve arz arasındaki YAPAY ve GEOMETERİK cisim.. içindeki remzi.. resmi ve ismi saklayarak.

Adam.. adam.dır.. adam.lar.. adam.lık.. adam.sal..
İyye.. ing.. ion.. os.. est.. bu çeşitli dillerdeki ek sesler..
adlar için yapım ve eylemler çekim ekleri gösterirler..

Bazılarının hürriyeti bazıları için esarettir.. bazılarının esareti de bazılarına hürriyettir.. bu durumda esaret bir “sorun” değil bir sorun.sal’dır.. yani sürekli sorun olarak kalıp çözülmeyecek bir addır… bir sıfat.. bir süreçtir.. ya da da hürriyet ( veya edebiyat ya da ebediyet) olmaktan öte.. bir istikamet.. adalet.. iktisat.. hamd.. hüda.. rıza.. ila.. ibadet.. şükür.. sabır.. sadaket.. emanet.. vefa.. feda.. gibi bir dizi var oluştur. Çünkü insan olarak her birimiz zaten hür ve sonsuz’uz.. Eğer TANRI’ya inanıyorsak.. inanmasak bile yukarıda söylediğim gibi biri için kölelik diğeri için krallık anlamına geliyor.. krallık ve kölelik statüleri ile küçüklü büyüklü bir KRALLIK düzeni kurmuşlar için.. SORUN krallığını büyültme ve köleliğini kolaylaştırma anlamına geliyor.

Şimdi bu yazının dizini içinde versiyon sırası ile dizilmiş.. tablolar var.. yaklaşık 16 tablo.. her bir tabloya iki kablodan ibaret dört kavram eklediğim bir versiyon sırası atlar.. örneğin ilk tabloda iki kablo yani dört kavram varsa.. ikinci 00 numarası alan tabloda 8 tane vardır.. üçüncü 01 versiyon numarası almış tabloda 4 tane eklenerek 12 kavram yerleştirilmiş demektir.. tabloları böyle versiyon sırasıyla izlediğinizde ve bu izle sırasında otomatikman yapacağınız imgeleme ve irdelemeler ile yani tahayyül ve tevehhümlerle.. terimleriniz (zamirleriniz) ve kavramlarınız (fehimleriniz) oluşacaktır. Fehim içeren TEFEKKÜR’leriniz ve zamir içeren TEZEKKÜR’lerini ilerleyecek ve böylece sürekli izleme.. imgele.. irdeleme ile bu biriken kablolar ortaya birb tablonun RESMİNİ çıkaracaktır ki bu işe KAVRAMSAL TASARIM adını veriyorlar. Elbette isterseniz.. isteyince vakit ayırırsanız.. sonuçta yapılacak iş anlatımda böyle kolay gibi görülse ve gösterilse de uygulama ve edime gelince zorlaşır.. aklımıza gelmeyen engeller çıkar.. düşünemediğimiz durumlar belirir.. işte bu durumda bizim iki gücümüz var.. biri anlamadığımızı sormak ve diğeri anladığımızı eleştirmek.. bu da bize karşı yanıtlar ve sorular getirecektir ki bu ara-bul makinesinin çalıştığını gösterir.. arayan bulur.. bulan arar.. böylece birbirini besleyen seslenme ile KARA.. aydınlanmaya ve ada aralanmaya başlar ve sonunda adınızı açarsınız.

Geçmişte büyük adamlar gelmişler kendilerine açılan kara parçasında saraylar inşa etmişler.. adalarında koca koca saraylar yapmışlar.. biz bunlara KİTAP adı veriyoruz.. kimimiz saray yaparız kimimiz bu saraylarda dolaşır.. kimi saray yapmayı sever.. kimi bu saraylarda dolaşmayı.. kimi dolaşmaz kimi de saray yapmaz haline geldi mi OKUR-YAZAR musibeti çöker insanların üzerine.. artık bir zaman çözüm olan iş.. şimdi en birinci sorun olmuştur GELENEK olarak milletin başına çökmüştür. Zamanın değişimi ve gelişimi karşısında ne dayanır ki bu saraylar eskimesin.. yıpranmasın.. yakılmasın.. sorun giderek artar ve bunalım haline gelince.. savaşlar.. iç savaşlar.. ölüm başlar.. system kendi kendini imha eder ve çöker.. çünkü çoğalma.. beslenme.. seslenme ve sevinme programları işlem ve işletimlerini aksatmaz..

Dil.. sorunlarımızı çözemez hale geldi.. çünkü artık dünya ve dini açık ve seçik olarak belirleyemez ve tanımlayamaz hale geldik.. ya dünyamızı ya da dinimizi değiştireceğiz.. ya da dilimizi değiştireceğiz..
İnsanlar dünyayı değiştirmeye kalktılar.. dünyayı düzeltirsek insanlar düzelir dediler.. bir kısmı toplum (sosyalizm) üzerinden bir kısmı birey (kapitalizm) üzerinden dünyayı düzeltmeye kalktı.. düzeltemediler daha kötü hale getirdiler.. biri de din üzerinden düzeltmeye kalktı.. daha beter hale geldi.. eğer daha beter hale gelmeyecekse bir de DİL üzerinden düzeltelim diyorum 

Ölmüş eşşek.. neden korkar ? Akbabalardan mı ?

Şimdi yıllardır sömürüle sömürüle ölmüş eşşek haline gelen ORTA DOĞU ulusları.. akbabaların hışmına uğruyor..

Öyle ise DİL’i deneyeceğiz arkadaşlar.. korkmayın.. biz öleceğiz de onlar sağ mı kalacaklar.. sanmıyorum.. başka bir gezegene kaçamazlarla bizler beraber gerip gerip GEBERİP gidecekler..

Bu durumda elimizde kalan son çare ANADOLU BİRLEŞİK DEVLETLERİ… insaniyet-i kübra olan İSLAMİYETE doğru yürümek.. evet.. ben uçan kuşlar aramıyorum KOŞAN KUŞ’lar.. biz sorunları TEKER TEKER çözeceğiz.. onca mekerimize ve olanca sekerimize rağmen..

Aşk olsun.. ışık olsun.. aydınlık olsun sizlere.. biriniz bile gelemediniz.. ama bekliyorum.. geleceksiniz.

    





Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

on yıl önce şöyle bir hatırlatma yapmışım:

HATIRLATMALAR

Dikkat dikkat dikkat.


http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

Yahoo obeklerindeki calismalarimizi

http://www.yontembilim.com
http://www.insan-bilim.com
http://www.osmanziya.com
http://www.mustafabugucam.com.tr

Yukaridaki web sahifelerimize tasidik.


Ozellikle www.yontembilim.com sitesinin
FORUM'unda yeni bir calisma baslattık.
Degerli uyelerimizden FORUM’a uyelik ve katkilarini de bekleriz.

Saglicakla kaliniz.

Eylül2006



OSMANZIYA




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk