Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: aski anlamak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2636

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: aski anlamak
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:03



AŞK'ı anlamak

Şevheti ve İştiyakı bilmekten başkadır.

IŞK'ı anlamak

Merakı ve meramı bilmekten başkadır.

Aşkı ve ışkı anlamak SEVGİ ve BİLGİ'yi anlamaktan başkadır.

Fakat ANLAMAK görmekten ve işitmekten fazla.. bilmek ve bellemekten artı.. konuşmak ve düşünmekte öte.. bir iş bulunduğundan bu anlam sürücüleri ve anlatım aygıtlarının makinası olan İNSAN'ı tanımaya bakıyor. Oysa sizlerin bu tarakta beziniz bulunmuyor.

Günlük dilin düz yazısı ile bildiklerinizi satmak ve bilmediklerini almakta öte bir alış verişiniz de olmuyor.
Anlayınca eleştiriye cüretiniz bulunmuyor ve anlamayınca sormaya cesaretiniz olmuyor. Beni de böyle ukala ve vükela konuşturuyorsunuz.

Oysa benim ayaklarımı yere değdirmeniz için sizin MUHAKEME ellerinizin tümcelerimi imgelemesi ve sözlerimi irdelemesi ve böylece karşılaştırmalarınızla yargılamaları parçalaması ve karşılamalarınızla yüklemleri yalanlaması ve anlatımımın YANLIŞINI ortaya koyması gerekiyor.

Bunun için koca kalayı hak ile yeksan etmesi gerekmez ki.. surda bir delik açmanız yeter.. bir DOĞRUDA yanlışın.. ÖYKÜDE bir uydurmanın.. bir GERÇEKTE yalanın.. OYUNDA bir çirkinin.. ve böylece bir dilin KÖTÜ kullanımının bulunması yeter.

Sayılarımla

Sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

29.04.2024 10:39
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2296&PN=1

Gerçek İslam.. diye bir gurup kurmuşlar face de beni de çağırmışlar.. dedim Gerçek islam olmak önce insan bulunmakla başlar. Aslında GERÇEK insan ya da Islam diye bir nesne ve kimse bulunmuyor. Hem nesne hem kimse tarafı olan bir ÖZNE bulunuyor ki bunun İBRESİ bitiş noktasına kadar nerede olacağı belli değil.. bazen, yukarıda tanımladığımız gibi, tapar ileri gider.. bazen sağdan ya da soldan geriye sapar.. geri döner.. burada gerçeklik değil.. tanımladığımız insan ölçütlerine ve islam kriterlerine ne kadar uyduğumuzdur. Peki bu ölçüt ve kriterleri kim koyacak.. bunu nesneleri kullanırken aklına yerleştirilmiş İKTİSAT ve insanları çalıştırırken kalbine konulmuş ADALET yapacak.. diye düşünüyorum.
Kulluk Yapmak
Ya Tapmak Ya Sapmak
Olabilir mi ?
KIRMIZI ÇİFT ÇIZGI
kulluk yapmak
MAVI ÇIFT ÇIZGI
Tapmak ve Sapmak
Yaşam once baslat sonra bitir (GÜN) yasasi çercevesinde yapilam bir YOLCULUKTUR. Esasi ise geriye sağ ya da sol yandan SAPMADAN ileriye gitmektir ki biz bu işe TAPMAK adini veriyoruz. Ornegin birisine bu benim eşimdir.. karimdir.. kocamdir.. oglumdur.. kizimdir.. anamdir.. atamdir dedikten sonra GERIYE DÖNMEDEN yani sapmadan bu yolculugu bitirmektir.


Malının ve evinin TAPU'su bulunuyorsa YAPI ve KAPU'sunu kimse senden alamaz. Tapu ise malı sahibine bağlayan bir sened.. bir belge.. bir işaret ve bir kağıttir.
YAPI ise kadıni karı ve erkeğin koca oldugu bir AILE.. bina.. uçak.. enerji santrali.. gemi.. bakanlar kurulu (kabine).. millet.. devlet.. kultur.. uygarlik gibi karmaşık SYSTEM'ler.. âlemler.. belevlerdir.

Uçaklar iki pilotla uçurulur. Uçak yakiti bitince düşer.. pilotun eceli gelince ölür. Bu yuzden bir pilot iki uçakla yaşatilmaz.. bir uçak iki pilotla canladirilir.

Her ne kadar bir pilot asil kaptan digeri onun yardimcisi gibi duşunulsede bu tam böyle degildir. Malcolm GLADWEL kitabi OUTLIERS de diyorki kaptanlar arasinda guç mesafesi gorunuşredir eğer gerçek olsa uçalar düşuyor.. diyor.

Al bu gerçegi gemiye uygula aileye uygula. Şirkete uygula partiye uygula.. devlete uygula medeiyete uygula.. kulture uygula ümmete uygula..

Gemi aile duzeni bozulduktan sonra limana varmaz. Ailleleri boşanan bir uygarlik iflah olmaz. Işte asil DIN budur. Sytemin bozulmadan URETIM yapmasini sağlamaktir. Sağlanmadiğinda sapmaktir.

Fetonun ve retonun başariziz ve başarili olmasinin sırri.. fetonun bekar retonun evli olmasidir. 22 şirketin buyuklugunu sağlayan aile ortakligini surdurmesidir.

Tapilasi kari ve kulluk edilesi MENTALİ TESİ aktive edilmeyen VITALITE plastisitesini sağlayamaz.. değisimini ve duzeltimini surduremez.. genişlemesi ve gelişmesi durur.. kesreti ebter sırriyla biter.. vahdetin kevser seyrini göremez. Narı ve enerjisi kararır ene nuru aydinlanmaz. Emanete hiyanet cezasini alir.. Hafazanallah. Işıklar söndü.. Hâzâ min fazlı Rabbî.


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk